Şimdi Ara

Samsung tan iphone 6plusa gecis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=100756300&p=4#100798213

Kardeşim şu açtgım konuda yzdıklarımı ve gelen yorumları oku iphonela ilgili kötü bişey yazsam kafadan 30 eksi geliyor kimse kabullenemiyor iphone 6 kullanıyorum bende ama dogruya dogru konuşmak gerek bir note 4 kesinlikle degil bu telefon arkadaşım internet paylaşımını aç diyor açana kadar wifiyi falan 10 drfa kapatıp açıyorum rezil oluyorum adama bi internet paylaşımı bile açmıyor telefonun diyor haklı olarak şimdi bu yorumuma gelen eksileri izle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afedersin de gerçekten bir işletim sistemi ya da telefon eleştirisi falan yaptığını mı zannediyorsun bu yazdıklarınla. farklı bir marka telefona ve daha önemliisi farklı bir işletim sistemine geçiyorsun ve o işletim sisteminin senin parmak izinden eski bir samsung kullanıcısı olduğunu anlayıp ona göre davranmasını bekliyorsun + güncellemelerle düzeltilebilecek ne var saydıkların arasında güncellemeyle kapasitif geri tuşu mu gelecek ki güncellemeyi bekliyorsun . Sana ters birşey söylemek istemiyorum kusura bakma da bir trol var burada yazan 10 yaşında daha ergen bile olamamış bir zeka seviyesine sahip ve bütün iPhone kullanıcılarına liseli fanboy deyip duruyor şimdi siz mi liselisiniz biz mi, savlarınız yorumlarınız o kadar bilgiden ve zeka kırıntısından yoksun ki elinizdeki şeyi analiz edebilmekten yoksunsunuz yahu ve çok bencilsiniz empati kurmaktan yoksunsunuz tam bir ergen psikolojisi ile dünyayı sadece siz ve sizin gibilerden ibaret sanıyorsunuz herkesi nerd herkesi power user zannediyorsunuz koy bakalım 3 yaşındaki bir çocuğun önüne bir ipad bir de samsung tablet hangisine daha çabuk ısınacak hangisi ile devam edecek hangisini kullanabilecek daha doğrusu hangisni gördüğünde gözleri parlayacak işdünyasından bir profesyonelin önüne koy bankacılık işlemleridir maillerini takip etmektir şudur budur yapacak ve aynı zamanda da onu presentabl gösterecek tasarıma sahip kapalı ekosistem, içinde çalışacak herhaangi bir virüs yazılmamış bir işletim sistemine sahip ne yaparsan yap kararlı ve güvenli olacağından emin olabileceği bir işletim sistemi var hangisini tercih edecek tasarımcılar sanatçılar neden apple ürünlerini tercih ediyorlar acaba estetik kaygıyla yapacakları işlerini yine estetik kaygılar gözeterek üretilmiş sezgisel kullanımı kolay yazılımlar ve ürünler ile yapmak istedikleri içn mi vesaire vesaire örnekler çoğaltılabilir yani bir yazılımı balon diye nitelendirmeden önce bi zahmet biraz düşünmek lazım sana hitap etmiyorsa kullanmazsın bu kadar basit bu subjektif fikir ve hislerini paylaşmak zorunda bile değilsin kullanmazsın sana uygun olanını alır kullanırsın mutlu mesut yaşarsın. Komik olmayın reca ederim.

• konuyu açan arkadaş bazı yerlerde saçmalamış ama haklı olduğu yerlerde var. ben ilk iphone'u 4s le kullandım. alışana kadar zorluklar yaşadım. eğer jailbreak le tanışmasaydım tekrar iphone almazdım. jailbreakli bir iphone6 şuan piyasaki bütün telefonlardan üstün çünki o androidçilerin bahsettiği bütün eksileri ortadan kaldırıyor. ama jb siz bir iphone'u almamak için sayılabilecek nedenler mevcut. mesela swipeselection, bridge, protube, intellliscreen, lockdownpro, ccsettings gibi tweakler olmadan iphone kullanmak çok sıkıcı ve uğraştırıcı bunu kabul etmek gerek. arkadaşın ihtiyacı olan şey JB 😀

• Jailbreak de yapılsa olmaz. Ben 4 sene kullandım IOS her tweak'i bilirim. IOS de android özelliklerinin ancak %70'i filan elde edilebilir. O da çok uğraşıp günlerce tweak araştırıp tek tek cydia'dan yükleyerek olabilir ki yinede tam olarak android serbestliğine ulaşmak imkansızdır. En basitinden 3 tane ikondan (Application menüsünü resmen home screen olarak kullanıyor adamlar) oluşan o masaüstü mantığını değiştiremezsiniz. Widgetlere sahip olamazsınız. Split screen mantığında multitasking tweak yükleseniz de imkansız. Birkaç tane tweak var böyle ama tam anlamıyla bu işi becerebilen bir tane yok. Torrent indirme için programlar olsa da sıkıntılıdır.. Browser'dan download yapmak için ya ücretli pluginler yüklemeniz lazım (Bunlar genelde geriden takip eder siz 8 kullanıyorsanız sadece 7 versiyonda çalışır) yada saçma sapan browserlar kurmak gerekir. Bunlara benzeyen İşe yarar tweaklerin ve uygulamaların da hepsi paralıdır. Üst versiyonu yanlışlıkla yüklerseniz alt versiyona SHSH olsa bile dönmek imkansızdır. (SHSH Iphone 4 den sonra çalışmaz) buna benzer yığınla saçma sapan kısıtlama ve jb yapılsa dahi aşılamayacak sorunlar vardır.

• bende uzun süredir android kullanıyordum. note1 note2 note3 hepsini kullandım. apple almadım çünkü büyük ekran cihazı yoktu. 6plus çıktıktan sonra almaya karar verdim. ilk geçişte benimde canımı sıkan taraflar olmadı değil. ama yavaş yavaş alışıyor insan. zamanla sende alışırsın. jailbreak ile androiddeki bazı özellikleri ios'a da kazandırabilirsin.

bence 2-3 ay kullan. ondan sonra baktın alışamadın zaten cihazı satarak, gelen para ile sıfır bir note4 alırsın.

ama şunu unutma derim. belki konu ile çok ilgisi yok ama apple karizması samsunglarda yok. masaya koyduğun zaman kendini hemen belli eder. kasa kalitesi ve cihazın estetiğini note serisinde bulamazsın.
  • konu çöp babalar....
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Evet kardesim boyle yapici yorumlar lazim bana zaten ben androide gecmek istesem gecerim zaten , mesela alarmin erteleme suresini degistirmeyi ve alarma kalan sureyi gormeyi bulamadim boyle boyle ogrencez.

• General Papulas kullanıcısına yanıt
    Abicim nedir şu farklar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: General Papulas

Jailbreak de yapılsa olmaz. Ben 4 sene kullandım IOS her tweak'i bilirim. IOS de android özelliklerinin ancak %70'i filan elde edilebilir. O da çok uğraşıp günlerce tweak araştırıp tek tek cydia'dan yükleyerek olabilir ki yinede tam olarak android serbestliğine ulaşmak imkansızdır. En basitinden 3 tane ikondan (Application menüsünü resmen home screen olarak kullanıyor adamlar) oluşan o masaüstü mantığını değiştiremezsiniz. Widgetlere sahip olamazsınız. Split screen mantığında multitasking tweak yükleseniz de imkansız. Birkaç tane tweak var böyle ama tam anlamıyla bu işi becerebilen bir tane yok. Torrent indirme için programlar olsa da sıkıntılıdır.. Browser'dan download yapmak için ya ücretli pluginler yüklemeniz lazım (Bunlar genelde geriden takip eder siz 8 kullanıyorsanız sadece 7 versiyonda çalışır) yada saçma sapan browserlar kurmak gerekir. Bunlara benzeyen İşe yarar tweaklerin ve uygulamaların da hepsi paralıdır. Üst versiyonu yanlışlıkla yüklerseniz alt versiyona SHSH olsa bile dönmek imkansızdır. (SHSH Iphone 4 den sonra çalışmaz) buna benzer yığınla saçma sapan kısıtlama ve jb yapılsa dahi aşılamayacak sorunlar vardır.

bu bahsettiklerinin hepsini jb ile hallettim.belli ki sen yeteri kadar hakim değilsin bu konuya.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnmr

quote:

Jailbreak de yapılsa olmaz. Ben 4 sene kullandım IOS her tweak'i bilirim. IOS de android özelliklerinin ancak %70'i filan elde edilebilir. O da çok uğraşıp günlerce tweak araştırıp tek tek cydia'dan yükleyerek olabilir ki yinede tam olarak android serbestliğine ulaşmak imkansızdır. En basitinden 3 tane ikondan (Application menüsünü resmen home screen olarak kullanıyor adamlar) oluşan o masaüstü mantığını değiştiremezsiniz. Widgetlere sahip olamazsınız. Split screen mantığında multitasking tweak yükleseniz de imkansız. Birkaç tane tweak var böyle ama tam anlamıyla bu işi becerebilen bir tane yok. Torrent indirme için programlar olsa da sıkıntılıdır.. Browser'dan download yapmak için ya ücretli pluginler yüklemeniz lazım (Bunlar genelde geriden takip eder siz 8 kullanıyorsanız sadece 7 versiyonda çalışır) yada saçma sapan browserlar kurmak gerekir. Bunlara benzeyen İşe yarar tweaklerin ve uygulamaların da hepsi paralıdır. Üst versiyonu yanlışlıkla yüklerseniz alt versiyona SHSH olsa bile dönmek imkansızdır. (SHSH Iphone 4 den sonra çalışmaz) buna benzer yığınla saçma sapan kısıtlama ve jb yapılsa dahi aşılamayacak sorunlar vardır.

bu bahsettiklerinin hepsini jb ile hallettim.belli ki sen yeteri kadar hakim değilsin bu konuya.

Sen sanırım hayatında hiç hakkıyla android kullanmamışsın. Eğer kullanmış olsaydın söylediklerimin JB ile halledilemeyeceğini bilirdin. Mesela Bir Ifile yüklemekle adam gibi dosya yöneticisi mantığına sahip olduğunu sanıyorsun mesela ama browser'dan karşıya upload yapmayı bir dene.. Dosya seçmen için adam gibi klasörler mi açılacak yoksa galeri mi açılacak yada hiçbirşey açılmayacak button tepki bile vermeyecek mi bir bak bakalım. Yada herhangi bir programda diyelim good reader pdf okuyorsun programın içindeki pdf dosyalarını al mesela pdf expert programına itunes kullanmadan atmayı dene.. var/bilmemne/cache/439543858/349493943 gibi saçma sapan klasörlerin içinde deli gibi arayacaksın.. Cihazda default halde açık gelmeyen özellikleri işletim sistemini unoffical yoldan patchleyerek elde edemezsin... Sen patch yapsan o özelliği açsan bile sistemin orjinaline göre tasarlanmış programlarda o fonksiyonlar eksiktir.. Sen ifile yükledin diye dosya yöneticisi mantığına diyelim good reader izin vermez.. Programa pdf yi local dosya sisteminden aç diyemezsin mesela... /var/Cache/4954995/348583458 içinde cımbızla dosya arar yine /var/cache/4959495945 içine atmaya çalışırsın... Yada yine seve seve Itunes'e bağlayıp oradan direkt atacaksın dosyalarını. Ha diyebilirsin ki mesela pdf ler için bir klasör açarım oradan tıklayınca zaten nerede açılacağını soruyor doğru ama yinede aynı şey değil. Böyle yapsan bile senin tıkladığın dosyanın başka bir kopyası program içine (Good reeder) import edilir. Direkt olarak o klasördeki kopya üzerine yazmaz. Çünkü sonuçta mantık belli. Sistemin kendisinde dosya yöneticisi mantığı yok. Her dosya ilgili programın kendi açtığı klasörün içinde olmak zorunda.. Ve bunu asla değiştiremezsin. Yani elde edeceğin şey de bir şeye benzemez işte.. JB ile widgetde mi ekledin be adam diye sorarlar insana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Papulas -- 25 Aralık 2014; 22:14:32 >

• indirdiğin o dosyaları ifile da nerye kaydedeceğini ayarlıyorsun zaten. öyle boştan yere aramana gerek yok. ifile tam anlamıyla kullanmayı bilmediğin açık. kaldıki diğer tweakleride yarım yamalak kullandığını tahmin etmek zor olmasa gerek. widget olayına gelince zaten ios'in yapısına uygun değil çünki ios te sadece ana ekran mevcut. intelliscreenx ile bildirim merkezinde bir çok ihtiyacımı istediğim anda karşılıyorum zaten.

• quote:

indirdiğin o dosyaları ifile da nerye kaydedeceğini ayarlıyorsun zaten. öyle boştan yere aramana gerek yok. ifile tam anlamıyla kullanmayı bilmediğin açık. kaldıki diğer tweakleride yarım yamalak kullandığını tahmin etmek zor olmasa gerek. widget olayına gelince zaten ios'in yapısına uygun değil çünki ios te sadece ana ekran mevcut. intelliscreenx ile bildirim merkezinde bir çok ihtiyacımı istediğim anda karşılıyorum zaten.

Sen benim yazdığımdan hiçbirşey anlamamışsın. Tekrar etmeyeceğim. Dön bir kez daha oku belki 3. yada 4. sefer okumakla anlayabilirsin. Programlar arasında birbirine dosya paylaşamı yapamazsın. Bak kısaca özet olarak anlatıyorum. Örneğin good reader ile üzerinde annotation yaptığın altını çizdiğin pdf leri tutup başka bir pdf okuyucu programla aynen paylaşamazsın. Çünkü altını çizdiğin pdf ler good readerin itunes import klasöründedir. yani bunun yolu /var/cache/3484828348234/39459395 gibi saçma sapan biryerdir. Yani gidip androiddeki gibi pdf okuyucu programın arabiriminden gösterek aynı dosyaları kolaylıkla o programda da açamazsın. O bahsettigim abuk sabuk yol içinden yine diğer programın itunes import için kullandığı abuk sabuk yoldaki klasörüne ifile kullanarak taşıman lazım. Ifile'a klasör açıp dosyalarını kopyalasan bile birlikte aç ile seçeceğin menü aynı dosyayı kullanmayacaktır. Programın import klasörüne o dosyanın başka bir yedeğini kopyalayacaktır. Anlamamak için bir sebep yok. 3. defa okumanı tavsiye ediyorum.

• Yani sonuçta aynı amaca ulaşacaksın ama çok uzun yoldan. Yani sağ elinle sol kulağını tutarak filan. Ve ayrıca aynı dosya birde good reader içine import edileceği için (kopyası) lüzumsuz yere dosya alanın şişecek. IntelliscreenX in de widgetlerle uzaktan yakından alakası yok. Bambaşka şeyler..

Yoksa ifile da basit bir klasör açıp oraya istediğin kadar dosya yığabilirsin. Ama sonuçta programlar o dosyaları sen oradan bile tıklasan kendi kafalarına göre belirledikleri yol içine (o saçma sapan yol) kayıt edecekler.. Çünkü dosya sistemi mantığı olmayan işletim sisteminin orijinal haline göre yazılmışlar. Yani konunun ifile ile ilgili yok. Programların davranış biçimi yüzünden dosya sistemini efektif olarak kullanamazsın. İstersen 800 tane cydia tweak'i yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Papulas -- 25 Aralık 2014; 22:38:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzforvandetta

Baska bir sitede daha yazidigim bu konuyu burayada tasimak istedim burdaki kullanicilar daha objektif geliyor cunku. arkadaslar uzun suredir kullandigim note 2 telefonumdan iphone 6 plus 64 gb a gecis yaptim. Yalniz ben burada anlatilan ne ios rahatligini ne takilmama gibi olaylari ne de bi kullanislilik goremedim. Safari denen tarayici rezalet app store dan cok umitliydim resmen arattigim herseyde 2 3 uygulama cikiyor ve hersey tamamen paraya donuk. Burada fanboyluk yapacak degilim ki onyargili biri olsam iphone almazdim. Ancak widgetlara alismak bi muzik atmak icin cile cekmek fotograf ustunr basili tutunca mail ya da whatsapp paylasimi gibi secenekler cikmamasi resmen soguttu beni. Ayrica geri tusu olmamasi resmen iskenceymis buyuk ekran telefonda galeride tumunu sec secenegi yok ,Hele ki ekrani yatay konuma almaya kalktigimda genelde sapitiyor telefon. Ve facebook uygulamasi resmen rezalet surekli donuyor uygulamayi yeniden baslatmak durumunda kaliyorum. Sozun ozu ya ben beklentimi cok yuksek tuttum ya da ios gercekten balon. Umarim androidde ki aradigim bicok seyi guncellemelerle alabilirim yoksa gene bir htc ya da samsung note kacinilmaz duruyor.Bunlar bikac gunluk izlenimlerim belkide cozumleri vardir ama bekledigim etkiyi yaratmadi iphone 6plus.

İlk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum
    Sonra insan alışıyor home tuşunun yanındaki boş alana basmaz oluyorsunuz.
    Diğer şeyler içinse şunu diyebilirim: siz kabul etmesenizde iOS dünyasını ve telefonu kullanmayı bilmiyorsunuz. Zamanla öpreneceksiniz ve gün gelecek bu sefer android saçma sapan gelecek.
    Ben 5 yıl android high end telefonlar kullandım. İnan bana iOS daha iyi. Telefon işini yapıyor işini yaptırmak için saçma sapan programlar ve işlemler yapmıyorsun. iTunes olayı falan şimdi bana acayip kolay geliyor. Alışacaksın, yav berabat pişmanım falan dersen çabuk pes edersen her şey sana yanlış gelir. 91 gündür iPhone ve İOS kullanıyorum ve hiç bir güç android cihaz aldıramaz. Bana 2 tane Note 4 verseler cihazını ver deseler kabul ederim ardından satar tekrar aynı cihazdan alırım
    Facebook donuyor falan demişsin facebook uygulamasını Apple yazmıyor ki! Facebook'un kendisi yazıyor :) bir suçlu varsa suçlu facebook.
    Safari ise düzeltilebilir bir sorun.

• quote:

Yani sonuçta aynı amaca ulaşacaksın ama çok uzun yoldan. Yani sağ elinle sol kulağını tutarak filan. Ve ayrıca aynı dosya birde good reader içine import edileceği için (kopyası) lüzumsuz yere dosya alanın şişecek. IntelliscreenX in de widgetlerle uzaktan yakından alakası yok. Bambaşka şeyler..

Yoksa ifile da basit bir klasör açıp oraya istediğin kadar dosya yığabilirsin. Ama sonuçta programlar o dosyaları sen oradan bile tıklasan kendi kafalarına göre belirledikleri yol içine (o saçma sapan yol) kayıt edecekler.. Çünkü dosya sistemi mantığı olmayan işletim sisteminin orijinal haline göre yazılmışlar. Yani konunun ifile ile ilgili yok. Programların davranış biçimi yüzünden dosya sistemini efektif olarak kullanamazsın. İstersen 800 tane cydia tweak'i yükle.

ne demek istediğini biliyorum stres yapma. gereksiz bir ayrıntı sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeyiss

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=100756300&p=4#100798213

Kardeşim şu açtgım konuda yzdıklarımı ve gelen yorumları oku iphonela ilgili kötü bişey yazsam kafadan 30 eksi geliyor kimse kabullenemiyor iphone 6 kullanıyorum bende ama dogruya dogru konuşmak gerek bir note 4 kesinlikle degil bu telefon arkadaşım internet paylaşımını aç diyor açana kadar wifiyi falan 10 drfa kapatıp açıyorum rezil oluyorum adama bi internet paylaşımı bile açmıyor telefonun diyor haklı olarak şimdi bu yorumuma gelen eksileri izle :)

Senin telefon kullanmayı bilmediğin tesçillenmiş sen hala vırk vırik yapıyorsun :)

• quote:

quote:

Yani sonuçta aynı amaca ulaşacaksın ama çok uzun yoldan. Yani sağ elinle sol kulağını tutarak filan. Ve ayrıca aynı dosya birde good reader içine import edileceği için (kopyası) lüzumsuz yere dosya alanın şişecek. IntelliscreenX in de widgetlerle uzaktan yakından alakası yok. Bambaşka şeyler..

Sana göre gereksiz olabilir çünkü tabletle yaptığın bir şey yok. Oyun oynuyorsun, gazete okuyorsun ıvır zıvır işlerle uğraşıyorsun.. Al ipadini kullan. Ama bu alet işe yarar bir şey, JB ile şöyle böyle diye konuşma. Teknik manada çöp bir işletim sistemi gazete okumak, itunes'den paralı müzik indirmek, Appstore'da ki saçma tren oyunlarını oynamak için yapılmış. Bunu kabul ettiğin sürece sorun yok. Aksini iddia edersen, işi bilen birine denk geldiğin anda iddialarının altından kalkamazsın.

• General Papulas kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım dosya yöneticisi olmamasındaki sebep seni korumak. Aynısı windows store applar için de geçerli. Bir store app sql servera bile direk erişemez. Android ios ve wm nin sağlamlığına yaklaşamaz bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Arkadaşım dosya yöneticisi olmamasındaki sebep seni korumak. Aynısı windows store applar için de geçerli. Bir store app sql servera bile direk erişemez. Android ios ve wm nin sağlamlığına yaklaşamaz bile.

Saçma sapan konuşma arkadaş ya. O zaman kullandığın bilgisayarda da dosya yöneticisi olmasın seni korusun... Var mı böyle bir mantık yav. Biz burada neyden konuşuyoruz sen neyden anlatıyorsun. Bir işletim sisteminin her tarafını kırparsan, makaslarsan, o işletim sistemini tırıvırı oyunlar oynamak, paralı müzik indirmek ve gazete okumaktan ibaret yaparsan tabii ki sağlam olur... Benim öyle bir sağlalığa ihtiyacım yok. Gerçek işletim sistemine ihtiyacım var.
  • quote:

quote:

quote:

Sana göre gereksiz olabilir çünkü tabletle yaptığın bir şey yok. Oyun oynuyorsun, gazete okuyorsun ıvır zıvır işlerle uğraşıyorsun.. Al ipadini kullan. Ama bu alet işe yarar bir şey, JB ile şöyle böyle diye konuşma. Teknik manada çöp bir işletim sistemi gazete okumak, itunes'den paralı müzik indirmek, Appstore'da ki saçma tren oyunlarını oynamak için yapılmış. Bunu kabul ettiğin sürece sorun yok. Aksini iddia edersen, işi bilen birine denk geldiğin anda iddialarının altından kalkamazsın.

sen kafanda olayı bitirmişsin zaten. sana neler yaptığımı, o bahsettiğin sorunları nasıl hallettiğimi anlatsamda kafan hep o dosya sisteminde yada diğer küçük ayrıntılarda olacak. bir şekilde benim tabletimle yada iphone'umla neler yaptığımı uydurmaya çalışacaksın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.