Şimdi Ara

Samsung tan iphone 6plusa gecis (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: General Papulas

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Arkadaşım dosya yöneticisi olmamasındaki sebep seni korumak. Aynısı windows store applar için de geçerli. Bir store app sql servera bile direk erişemez. Android ios ve wm nin sağlamlığına yaklaşamaz bile.

Saçma sapan konuşma arkadaş ya. O zaman kullandığın bilgisayarda da dosya yöneticisi olmasın seni korusun... Var mı böyle bir mantık yav. Biz burada neyden konuşuyoruz sen neyden anlatıyorsun. Bir işletim sisteminin her tarafını kırparsan, makaslarsan, o işletim sistemini tırıvırı oyunlar oynamak, paralı müzik indirmek ve gazete okumaktan ibaret yaparsan tabii ki sağlam olur... Benim öyle bir sağlalığa ihtiyacım yok. Gerçek işletim sistemine ihtiyacım var.

o yüzden android yada windows sistemlere küçük bir hafıza kartından bile snında virüs bulaşıp başını derde sokabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnmr

quote:

quote:

Arkadaşım dosya yöneticisi olmamasındaki sebep seni korumak. Aynısı windows store applar için de geçerli. Bir store app sql servera bile direk erişemez. Android ios ve wm nin sağlamlığına yaklaşamaz bile.

Saçma sapan konuşma arkadaş ya. O zaman kullandığın bilgisayarda da dosya yöneticisi olmasın seni korusun... Var mı böyle bir mantık yav. Biz burada neyden konuşuyoruz sen neyden anlatıyorsun. Bir işletim sisteminin her tarafını kırparsan, makaslarsan, o işletim sistemini tırıvırı oyunlar oynamak, paralı müzik indirmek ve gazete okumaktan ibaret yaparsan tabii ki sağlam olur... Benim öyle bir sağlalığa ihtiyacım yok. Gerçek işletim sistemine ihtiyacım var.

o yüzden android yada windows sistemlere küçük bir hafıza kartından bile snında virüs bulaşıp başını derde sokabiliyor

Bende aynısını senin için düşünüyorum. Sen olayı kafanda bitirmişsin. Apple fanatikliği yapmak için o her taraftan kırpılmış, kuşa dönmüş işletim sistemini savunmaya kalkıyorsun. Jailbreak araçlarıyla sonradan bir Android olabileceğini iddia ediyorsun ki bu çok komik.. Dünyada hangi program, hangi işletim sistemi sonradan sağına soluna patch yapılarak, asıl kullanım amacından çıkıp başka birşeye dönüşmüş ki ios dönüşecek? IOS'in kullanım amacı o saydığım 3 şey... Şunu kabul et ki, telefondan, bilgisayardan, teknolojiden anlayan adam IOS kullanmaz. IOS teknolojiden beklentisi olmayan, telefondan tabletten anlamayan, saydığım 3 şeyi yapmaktan fazlasını beklemeyen ve popüler kültüre ayak uydurmak (Marka, moda, tredt) insanlar içindir. Nedir o 3 şey? Gazete okumak, saçma sapan oyunlar oynamak ve web sitelerine takılmak... Budur... Bu dediklerimi ipad / iphone gayet güzel yapar. Dosya yöneticisine, ıvır zıvıra, intelli screen x'e de ihtiyacı yoktur... Stabil olsun bu dediklerimi hakkıyla yapsın yeter... Fakat daha fazlasını yapmak için JB ye başvurman gerekir ki, JB bile yapsan söylediğim sorunları aşamazsın.. O yüzden insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin... İnsanların beklentisini yükseltiyorsunuz ve başlıklarda görüyorum iphone alıp istediğini bulamamış insanlar sıkıntıya giriyorlar. Çünkü milleti JB yaparsanız Androidi katlarsınız, bilmemne uçarsınız, ios olur sana tam anlamıyla android diye kandırıyorsunuz.. Sizin marka fanatikliğiniz işten anlamayan insanlara zarar verme boyutuna geliyor...

• twitter,facebook,instagram,haber siteleri,borsa-döviz uygulamaları,yandex,bankaların uygulamaları,alışveriş sitelerinin uygulamaları,youtube ve sayabilceğim en az 50 çeşit uygulama türü.Bunlar paralı mı? Hayır.

Paralı olan uygulamalar biraz daha kişisel ve paralı olmayı hak eden uygulamalar.O para o uygulamayı üreten,geliştiren kişi veya kişilerin hakkı zaten.Bu kadar beleşçi olmayın.Siz ilerde bedava telefonda istersiniz gibi geliyor bana.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende aynısını senin için düşünüyorum. Sen olayı kafanda bitirmişsin. Apple fanatikliği yapmak için o her taraftan kırpılmış, kuşa dönmüş işletim sistemini savunmaya kalkıyorsun. Jailbreak araçlarıyla sonradan bir Android olabileceğini iddia ediyorsun ki bu çok komik.. Dünyada hangi program, hangi işletim sistemi sonradan sağına soluna patch yapılarak, asıl kullanım amacından çıkıp başka birşeye dönüşmüş ki ios dönüşecek? IOS'in kullanım amacı o saydığım 3 şey... Şunu kabul et ki, telefondan, bilgisayardan, teknolojiden anlayan adam IOS kullanmaz. IOS teknolojiden beklentisi olmayan, telefondan tabletten anlamayan, saydığım 3 şeyi yapmaktan fazlasını beklemeyen ve popüler kültüre ayak uydurmak (Marka, moda, tredt) insanlar içindir. Nedir o 3 şey? Gazete okumak, saçma sapan oyunlar oynamak ve web sitelerine takılmak... Budur... Bu dediklerimi ipad / iphone gayet güzel yapar. Dosya yöneticisine, ıvır zıvıra, intelli screen x'e de ihtiyacı yoktur... Stabil olsun bu dediklerimi hakkıyla yapsın yeter... Fakat daha fazlasını yapmak için JB ye başvurman gerekir ki, JB bile yapsan söylediğim sorunları aşamazsın.. O yüzden insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin... İnsanların beklentisini yükseltiyorsunuz ve başlıklarda görüyorum iphone alıp istediğini bulamamış insanlar sıkıntıya giriyorlar. Çünkü milleti JB yaparsanız Androidi katlarsınız, bilmemne uçarsınız, ios olur sana tam anlamıyla android diye kandırıyorsunuz.. Sizin marka fanatikliğiniz işten anlamayan insanlara zarar verme boyutuna geliyor...

peki aferim sana. insanların iphone la sadece oyun oynayıp gazete okuduğunu zannederek yoluna devam et. zaten her cevabında aynı cümleleri tekrarlıyorsun duvar yazısıyla konuşuyor gibi hissediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki aferim sana. insanların iphone la sadece oyun oynayıp gazete okuduğunu zannederek yoluna devam et. zaten her cevabında aynı cümleleri tekrarlıyorsun duvar yazısıyla konuşuyor gibi hissediyorum

Jb siz iphonela baska ne yapabilirsin ki? Asil amaci o iste. Basit sekilde icerik tuketimi... sen amaci o olan telefonun sagini solunu yamalayip baska seylerde de kullanmak istiyorsun. Haliyle olmuyor. Olmadigi gibi jb yapinca stabilitesi ve guvenilirligi de bozuluyor. Biseyler hep eksik yarim kaliyor. Olmadigi gibi sistemin kapılı yapısı bozulduğu için her türlü riske açık hale geliyorsun. JB yapmış birinin bir kere stabiliteden bahsetmesi de çok komik. Ben forumda sık sık bu lafı görüyorum bir kere stabilitenin anlamını öğrenmeniz lazım. İşletim sisteminin üreticisinin kendisinin onaylamadığı kodlar ve yamalar bir kez sisteme yapıldığı zaman o işletim sistemi için stabiliteden asla bahsedilemez.. Hızlı çalışsa bile bir kez üreticisi hariç başka yerden yamayı yedim mi bitmiştir. Hem madem telefona jb yapacak kadar beklentin yuksek ne ugrasiyorsun patchlerle cydiayla hazir amaca uygun olani android filan varken. Yani sen saniyorsun ki bizim paramiz yok yada senin kadar dusunemiyoruz. Hayir desn ki amacim icerigi tuketmek fazlasina gerek yok dosya klasor mantigi bilmemne ilgilendirmez beni itunes dan atarim pasa pasa o zaman hak veriririm ama sen eksik olarak tasarlanmis sistemi.yamalayip eksik tasarlanmamis diger isletim sisteminden daha iyi ve tam fonksiyon yaptigini iddia ediyorsun.. yani hem kendini kandiriyorsun hem baskalarini buna inandirmaya calisiyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Papulas -- 26 Aralık 2014; 7:45:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada şunu eklemek istiyorum. Başka bir konuda değil ama sadece ios in iyi oldugu şöyle bir konu var. Hatta sırf bu yüzden elimde hala ios li cihaz tutuyorum. Ios üzerinde çalışan comic zeal ve good reader tarzı pdf ve cbr okuyucular cihaza tam optimize oldukları için en ufak bir kasma, zoomlarken saçmalama ve çökme yapmazlar... Yağ gibi akıcı çalışırlar. Ipad de mesela sayfa çevirmek neredeyse gerçek kitap sayfasını çevirmek gibidir.. Zaten amacı böylle şeyler olan (daha fazlası değil) ios in bu konuda üstün olması normaldir.. Diğer tüm konularda android jb li ios i ezer geçer..

• quote:

Bu arada şunu eklemek istiyorum. Başka bir konuda değil ama sadece ios in iyi oldugu şöyle bir konu var. Hatta sırf bu yüzden elimde hala ios li cihaz tutuyorum. Ios üzerinde çalışan comic zeal ve good reader tarzı pdf ve cbr okuyucular cihaza tam optimize oldukları için en ufak bir kasma, zoomlarken saçmalama ve çökme yapmazlar... Yağ gibi akıcı çalışırlar. Ipad de mesela sayfa çevirmek neredeyse gerçek kitap sayfasını çevirmek gibidir.. Zaten amacı böylle şeyler olan (daha fazlası değil) ios in bu konuda üstün olması normaldir.. Diğer tüm konularda android jb li ios i ezer geçer..

şuan jb li i6 kullanıyorum ve jbsiz hali gibi stabil çalışıyor :) sen işini bilen bir androidçisin orası belli ama ne yaparsan yap en güçlü telefonda bile androidin bir zaman sonra kasmalarına çare bulamazsın. çünki android kendi kendini şişiren bir işletim sistemi. ama benim gibi işini bilen biri jb li bir ios i stabiliteden ödün vermeden kullanır.

• Neden işi yokuşa sürüyorsunuz ki? Apple'ın amacı zaten sade ve basit bir kullanımla tüketiciyi memnun etmek ki güvenlik konusunda da en sağlamı.İsteyen Android alır isteyen Apple kimseye zorla satmıyorlar sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChuckMolfred -- 26 Aralık 2014; 10:26:14 >
  • quote:

quote:

Bu arada şunu eklemek istiyorum. Başka bir konuda değil ama sadece ios in iyi oldugu şöyle bir konu var. Hatta sırf bu yüzden elimde hala ios li cihaz tutuyorum. Ios üzerinde çalışan comic zeal ve good reader tarzı pdf ve cbr okuyucular cihaza tam optimize oldukları için en ufak bir kasma, zoomlarken saçmalama ve çökme yapmazlar... Yağ gibi akıcı çalışırlar. Ipad de mesela sayfa çevirmek neredeyse gerçek kitap sayfasını çevirmek gibidir.. Zaten amacı böylle şeyler olan (daha fazlası değil) ios in bu konuda üstün olması normaldir.. Diğer tüm konularda android jb li ios i ezer geçer..

şuan jb li i6 kullanıyorum ve jbsiz hali gibi stabil çalışıyor :) sen işini bilen bir androidçisin orası belli ama ne yaparsan yap en güçlü telefonda bile androidin bir zaman sonra kasmalarına çare bulamazsın. çünki android kendi kendini şişiren bir işletim sistemi. ama benim gibi işini bilen biri jb li bir ios i stabiliteden ödün vermeden kullanır.

Stabilite o kadar basit bişey değil işte... stabilite kavramı ne idüğü belirsiz geliştiriciden gelen yamalarla patchlenmiş işletim sistemi için kullanılmaz. Sistemin en hayati yerlerine yama yapıyorsun cydiadan. Üretilen patchin ne kadar süre test edildiğini, içinde zararlı kod olup olmadıgını, probleme yol açıp açmayacagını. Sistemin genel performansına ne gibi bir etki edeceğini, bug barındırıp barındırmadıgını, tam anlamıyla güvenli olup olmadıgını, apple ın yazdıgı kod kadar kaliteli olup olmadıgını öyle kolayca anlayamazsın. Yani jb yapılmış ios artık apple ın işletim sistemi olmaktan bile çıkmıştır. Zaten apple ax işlemlerindeki donanımsal açıktan yararlanılarak yapılıyor. Böyle bir ios dense rootsuz android daha güvenli, sağlam, daha açık özgür ve her yönden iyidir..

Şu kasma konusuna değineyim. Androidde kasma genelde programlarda değil arayüzdedir. Bu samsungun arayüzü touchwiz ve buna benzer şeyler biraz yavaştır ama çözümü çok kolay. Google play den tek tıklamayla başka bir launcher indirmek. Zamanla olan yavaşlama ise sonradan yüklenen programların arkaplanda servis olarak çalışıp rami şişirmesinden kaynaklanıyor. Android her yönüyle biizm bilgisayarlarda kullandıgımız masaüstü işletim sistemlerine çok benziyor. Android kullananın çöp uygulama yüklemeyip saçma servislerle rami doldurmaması lazım. Çünkü ios gibi belli başlı bikaç amaca göre tasarlanmamış.

Tabii burada optimizasyon da önemli. İos in ne tarz makinelerde çalışacagı belli ama piyasada tonla android tablet ve telefon var. O yüzden androidin ne tarz cihazda çalışacagını önceden kestirmek ve buna göre optimize etmek çok zor. Bunun da farkını işte 400 mb lık pdf dosyasını açarsan en iyi şekilde görürsün ama pdfler ve cbrlerle çok uğraşmayan için çok fark yaratacak bişey değil bence. Birde android de dalvik sanal makinesi var o da hız konusunda başka etken fakat lollipop ile bu durum değişiyor...

Kısaca demek istediğim amaca göre seçim yapılmalı. Kişi gerçek işletim sistemi istiyorsa androide yönelmeli, basit işleri androidden daha hızlı iyi sağlam yapmak o kişiye yetecekse ios seçmeli..

Jb android özelliklerini yüzde yüz veremez ve hatta androidden daha güvensiz tehlikeli ve uğraştırıcıdır. Bu benim asla geri adım atmayacağım bişey çünkü gerçek bu yani.

Birde benim gelece ait tahminim var. Android ve diğerleri apple'ı ilerde tarihe gömecekler. O kadar olmasa bile apple kullanım oranı tablet telefonda çok düşecek.. Apple şu an piyasada ilk olmasının ekmeğini yiyor hala.

• çin malı olmasın senin iphone.
  • Ben de androidten iphone a geçtim.

Arada muzazzam fark var. Stabilitenin ne olduğunu gördüm. Kasılma yok, programların anlamsız kendi kendine kapanması yok, her türlü bilgine ulaşmaya çalışan saçma sapan programlar yok. Android işkenceden başka birşey değil..
  • İphone'nin balon olduğunu bende yeni anlamış bulunmaktayım
    s4 kullanıyorum telefon arasıra donup kasıyor kamerası kötüleşti falan bu android yada samsung her neyse dezavantajı note serileri note 3 den itibaren s lerde s5 den itibaren düzeldiğini düşünüyorum ve her yönden iphonu geçmiş olduğunu düşünüyorum.
    Apple ise 5s'den sonra 6 ile bütün premium hissini kalitesini kaybetti bi kere size yemin ederim note 4 ve ip6 ya elledim iyice ve note 4 kesinlikle daha kaliteli özellikle yan kenardaki metal mi her neyse o bölüm çok hoşuma gitti iphone ise arka kapak 700 liralık androidlerin tipinde ve iğrenç duruyor kalite 0.
    Kullanım kolaylığı bakımından iphone daha rahat gibi geldi daha düzenli çünkü.
    Fiyat olarak note 4 2300 e alırsın 3 ay sonra 1700 1800 olur sonra çakılır fiyaatı o yönden çok kötü iphone ise fiyatını korur şuan 4s ile s4'ün fiyatı aynı hatta 4s daha pahalı.
    sürekli al sat yapıp değiştiriyorsanız iphone veya yaşlı iseniz arasın internete girsin yeter diyorsanızda iphone ama video izlerim oyun oynarım şunu yaparım bunu yaparım dersen note 4.
    Ben note 4 düşünüyorum ve inşallah şubat nisan gibi alacağım

• quote:

quote:

saçma sapan konuştuğum yok. windows store applar (phone demiyorum, desktop windows) kendine ayrılmış klasörün dışına erişemez. izole bir ortamdadır. bu hem bilgisayarı hem de programı korur. gayet güzel bir sistem. eğer dosya sistemine ulaşmak istiyorsan bilgisayarında store app kullanma, telefon olarak da android al.

• quote:

quote:

quote:

saçma sapan konuştuğum yok. windows store applar (phone demiyorum, desktop windows) kendine ayrılmış klasörün dışına erişemez. izole bir ortamdadır. bu hem bilgisayarı hem de programı korur. gayet güzel bir sistem. eğer dosya sistemine ulaşmak istiyorsan bilgisayarında store app kullanma, telefon olarak da android al.

Sırf virüs filan bulaşacak diye her tarafından makaslanmış kırpılmış kuşa dönmüş işletim sistemi (IOS) tercih etmiyorum işte. Tercih eden eder benim ona lafım yok. Adam fazlasını istemiyordur, arkadaki elma logosu hoşuna gidiyordur, havası var diye kullanıyordur, 3 - 5 tane basit iş ve program çalıştırmak için 2500 lira vermek koymuyordur çünkü zengindir bilemem... Yani kendi tercihi. Benim karşı olduğum şey o sisteme 8000 tane de patch yapsalar android seviyesine gelemez. Alacaksın paşa paşa uygulamaya parayı bastıracaksın (Zaten 4 dolar bişey en kral program) JB siz adam gibi kullanacaksın. Sana ne sunuyorsa onu kabul edip oturacaksın. Yok JB yaptım bilmemne androidi şöyle böyle tokatlıyoruz hikaye... Androiddeki Ezpdf mesela süper bir program ama cbr konusunda Android için yeterli kalitede program bence yok hala. Ekran kaliteli ve dikine geniş olunca elimde kitap gibi tutuyorum aleti. Mesela samsung yada başka kaliteli markalardan biri 7.9 formatında iyi bir android tab. çıkartsın hemen onu da alırım. Şu an 7.9 çinli markalar dışında o ekran boyutu için pek alternatif yok. Bu cbr olayındaki performans, 7.9 ekran yani karikatür okumadaki memnuniyetim de olmasa dehlerdim 700 liradan ipadi 1 günde giderdi zaten. Tıpkı iphone'a tekmeyi vurduğum gibi..

• Şu an Note 4 kullanıyorum ama S4 de kullandım. (Geçen sene) Bende kasma filan olmuyordu. Kasıyorsa touchwiz'den kasar ve hangi telefon olursa olsun isterse note 4 olsun uygulama yükledikçe şişer telefon. Çünkü arkaplanda çalışan servis mantığı var. Aynı windows gibi işte. Nasıl windows'a saçma sapan abidik gübidik program yükledikçe win kendini dağıtıyor android de böyle. Bu özgürlüğün ufak bir bedeli işte. Biraz bilinçli olmak gerekiyor hepsi bu. Lüzumsuz şey yüklemeyeceksin kardeşim. Bak google play de 500.000 reytingden az almış program varsa kurma. Zaten o reytingi alamamış bir program seni tatmin etmez bence. yeterince başarılı değildir. Az olsun öz olsun..
    Ayrıca Root'u çek tüm samsung programlarını temizle. Touchwiz'i Apex le değiştir fişek gibi olur telefon. Yapılacak şey bu kadar basit işte. Android telefon Iphone gibi kısıtlı değil. O yüzden şişmesi, arkaplanda birtakım servislerin çalışması ve rami doldurması çok normal sen telefonu o hale getirmemeyi öğrendiğin zaman bir problem yada sorun filan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Papulas -- 26 Aralık 2014; 18:14:37 >

• Merhaba, benim telefonum Note3 N9005. Androidden gayet memnunum. Root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırdım, Çocuklara vermezsem 2-2,5 gün şarjım gidiyor. Çocukların elinden telefonu kurtarmak için bir tablet almaya karar verdim. Hem stabilite, hem güvenlik, hemde 10 saat şarj süresi sebebiyle Vatanın kampanyasıyla ipad mini retina 64 gb aldım. Jillbreak yapmayı düşünmüyorum. Ancak Note 3 de olan bir Çocuk Modu (Çocuk kamerası, en önemlisi süre sınırı koyma, sınırlı erişim, istenilen uygulamaları seçebilme vs) bu iosda yok. Androidde olmayan güzel uygulamalar, çocuklar için eğitici oyun-programlar var. Ancak böyle birşeyin olmaması büyük eksiklik. Parental control, kids parental vs aradım, yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • aksoyhas A kullanıcısına yanıt
    Güdümlü erişim diye bir şey var aslında ancak yeterli değil tabii ios un eksik yanlarından biri bu misafir modu haklısınız jailbreak ile yapılabilen birşey diye biliyorum gerçi çocuklar kullansın diye almışsınız jailbreak yapmanında pek alemi yok. Ebeveyn kontrolü olarak ayarlar bölümünden belli sıınrlamalar getirebilirsiniz .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.