Şimdi Ara

SAMSUNG telefonlarda ROOTSUZ 5g 4g 3g 2g band seçme resimli anlatım .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam şunun mantığını anlayamadım. Dediğin şekilde yapıp sadece band 1 3 7 8 ve 20'yi seçiyorum selection tikini sağa kaydırıyorum şebeke gidip geliyor ama inatla cihaz hâlâ band38 e bağlanıyor.

SAMSUNG telefonlarda  ROOTSUZ 5g 4g 3g 2g   band seçme  resimli anlatım ..

Network programında band 38 gözüküyor bende. Tiki değil ama yinede ona bağlanıyor ve bu bandda da hızlar 1 mbps.. bu banddan kurtulmamın yolu yok mu?

• Band seçimlerini de böyle yaptım yine.

• attığınız resimlere baktım , yaptıklarınızda hata yok ....
    benim telefon samsung J7 2017 pro 64gb --- Android 9 yüklü ....
    bende 4 de 1 3 5 7 8 20 40 var ...

sizin telefondada 4g de ne kadar çok frekans varmış ...

telefonunuzun modeli ne ve hangi android sürümünü kullanıyorsunuz ...
    eğer sizin telefonda olmuyorsa başka telefonda deneyebilirsiniz ...
    en azından telefonda veya yazılımla ilgili uyumsuzluk olup olmadığını anlayabilirsiniz ....
    mesela netmonster güncellemesinde android 6 ve üstü olmalı diye yazıyor ...
  • formula 1 kullanıcısına yanıt

Cihaz a8 2018 hocam, güncel cihaz. Ne yaptıysam yok olmuyor, gidiyor yine o banda bağlanıyor.

Artık manuel olarak şebeke sıfırlayacağım.

• Hocam senin bu konuda bi fikrin var mı? Şu band 38 belasından kurtulmam lazım..
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Samsung'un uygulaması bende gerektiği gibi çalışıyor. İstediğim bantları seçtiğimde sadece onlara bağlı kalıyor. Band 38'e özel bir ayrıcalık olacağını sanmıyorum ama Samsung'un bu ayar uygulaması belki sizin telefonda çalışmıyor tam olarak. Band 38 harici tek bir bandı açık bırakın. Bakın bakalım ona bağlı mı kalacak, yoksa diğer bantlara da mı bağlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 1 Aralık 2020; 19:50:29 >

NetMonster ile alakası yok aslında hocam. Bu ayar sayfası Samsung'un kendi ayar menüsü ve com.samsung.android.app.telephonyui.hiddennetworksetting paketindeki bir aktivite. Anlaşılacağı üzere Samsung'un gizlediği bir ekran. NetMonster sadece buna bir kısayol koymuş kendi menüsünde.

Samsung'da arada bu ekranlarda değişiklik yapabiliyor. Samsung Galaxy S5'in *#0011# menüsündeki ayarları da güncellemeler ile yok etmiş, sadece var olan ekrandaki verileri gösteren bir şeye çevirmişti. Şebeke kontrol ayarlarını ve testlere erişimi kapatmıştı.

• hocam siz rootlu telefonda network signal guru ile band seçimi yapıyordunuz .....
    peki root olmadan program olmadan band seçimi yapma şansımız varmı ..
    benim telefonum rootsuz android 9 lu J7 2017 PRO 64 GB
    ben netmonster 2.14.7 sürümü gelmeden önce , hangi program olursa olsun , netmonsterin eski sürümleri dahil band seçimi yapamıyordum ...

Activity Launcher idi sanırım programın adı. Onu açıp hidden diye aratınca bu şebeke seçim ekranını buluyor zaten.

Ben yaklaşık üç yıldır Network Signal Guru kullanmıyorum ve telefonum rootlu değil.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Valla sinir oldum hocam acayip soğudum Vodafone'dan. Her türlü şeyi denedim ama yok kurtulamıyorum.

Evde zaten kötü ona katlanıyordum da. Şimdi işyerinde de her aramadan sonra dâhil band 38 e atınca iyice tilit oldum. Attım cüzdana taahhüt bitmesini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 2 Aralık 2020; 8:34:12 >
  • Telefon full veya 1 - 2 - 3 çizgi çektiği halde , eğer internete girmiyor veya arama yapmıyor , çağrı gelmiyorsa , o gördüğünüz sinyaller diğer operatörlerin sinyalidir ..
    Bu gibi durumlarda Netmonster veya diğer sinyal programlari ile telefonunuzda hangi operatörün frekansı ve sinyali geldiğini ve kadar iyi veya kötü olduğunu görürsünüz ..
    Netmonster ile bulunduğunuz yerde hangi operatörün daha iyi olduğunu ve diğer operatorlerin sinyallerini ve hangi frekansları kullandığını görebilirsiniz ..
    Diğer operatörlerin sinyallerini görmek için netmonster ile veya band seçen programlarla frekansı seçtikden sonra , manuel şebeke arama yaparak , çıkan operatörlerin frekanslarına ve sinyallerine bakabilirsiniz ..

Bunun avantajı numara taşıma da hangi operatörün daha iyi olduğuna siz karar verebilirsiniz ..
    Ona gore numara taşıma yapabilirsiniz ..
    Ben numara taşımayı hep öyle yapıyorum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 9 Eylül 2021; 20:26:49 >

• Band 38 ile Band 7 arasındaki fark nedir?

• ben band seçebilmenin avantajını anlamadım açıkçası. telefon bu seçimi bizim için en ideal şekliyle yapıyor olması gerekmezmi?

• s10e, çalışmıyor.

kendisi yine kafasına göre band seçiyor.
  • 4g de 2600 ( 7 ) 2100 ( 1 ) 1800 ( 3 ) yüksek frekanslar kapsama alanı dar ama yakın yerlerde internet hızları yüksek olur ..

900 ( 8 ) 800 ( 20 ) düşük frekanslar ise kapsama alanı geniş olur , ancak daha çok kişi internete girdiği için internet hızları daha düşük olur ,
    uzaktaysanız 800 900 , yakındaysanız 1800 2100 2600 frekansları daha iyidir ..

mesela yukarda bir arkadaş ( Jazzalyn ) band 38 2600 de internet hızı kötü olduğu yazıyor ..
    bu gibi durumlarda band seçimi kimine göre önemli olabilir ..
  • Teoride yapıyor. Ama mesela sinyal çok iyi diye seni U900 frekansına kilitlerken herkes o frekansta olduğundan yoğunluk olup hızlar çok kötü olabiliyor. O zaman o frekansa bağlanmak istemeyebiliyorsun.

• kuasudba kullanıcısına yanıt

Bende çalışıyordu eskiden. Ama bir yıl oldu neredeyse kullanalı, güncellemelerle değiştirmişlerdir belki.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    okuduğum yorumlara göre one ui 2.0 ve üstünde çalışıyormuş.
    ben one ui 1.1 deyim o yüzden olmuyor galiba.

sırf bunun için güncellemeye değer mi bilmiyorum ama canım sıkıldı.
  • Samsung telefonlarda başka program ile band seçimi yapılıyor ..

Samsung Network mode 3.0

play.google.com
    Network Mode Samsung - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ljh.networkmodesamsung&gl=TR

Bu program ücretsiz ve oldukça sadedir , sadece şebeke ve band seçimi yapabilirsiniz .
    1.2 mb boyutundadır

‐------------------------------------

Netmonitor 1.9.40

Bu program ise netmonster ile hemen hemen aynıdır , reklamlidır ve ücretli pro versiyonu vardır , pro versiyonunu yıllık 72 lira ücretle satın alabilirsiniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 12 Nisan 2021; 17:19:50 >

Saol hocam
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.