Şimdi Ara

Samsung/Toshiba/Asus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni laptop almayı düşünüyorum araştırma içerisindeyim...
    Şu 3 model üzerinde yoğunlaştım hatta Samsung a şu an daha yakın gibiyim, sizlerin de düşüncesini almak istedim

1. Samsung R522 P8700
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-r522-fs03tr-r522-core2duo-p8700-2.53ghz-4gb-320gb-1024mb-hd4650--15.6-dvdrw-wpre/productdetails.aspx?I_ID=39846

2. TOSHIBA L500-126
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=87167&ad=TOSHiBA-L500-126-C2D-T6500-4G-320G-15.6-VHP+Tasinabilir-Bilgisayar

3. Asus N61VG
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n61vg-253dv-n61vg-core2-duo-p8700-2.53ghz-4gb-500gb-16hd-sl-cam-bt-1024mb-gt220-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=41194

Bunlardan ya da benzer özellikte başka hangi laptopu almamı önerirsiniz?

• bende alırken asusla samsung arasında kalmıştım ama asus aldım memnunum
  • bir kere toshibanın işlemcisi diğer ikisine göre düşük görünüyor o yüzden asus ve samsung arasında bir kıyaslama yapmak lazımbunlar arasında gördüğüm kadarıyla tek fark ekran kartı markasıbu konuda şu an için birşey diyemem bir araştırma yapmak lazım hangisi en planda
    ayrıca şimdi farkettim asus daha pahalı görünüyor, 1700 civarı verecekseniz imzamdaki R620 yi düşünebilirsiniz.ekstradan hdd+16" ekran+numerik klavye mevcut

• Diğerlerine kıyasla en kötü işlemci Toshıba'da..
    Diğerlerine kıyasla en kötü ekran kartı Asusta..
    Bu üçü arasından kesinlikle Samsung...
  • Sıralama yapma gerekirse:
    Samsung > Asus > Toshiba
  • dediğim gibi 1700 tl civarı bir bütçeniz varsa kesinlikle SAMSUNG R620-JS01TR olmalı
  • sanırım R620-JS01TR ile R522 P8700 arasında çok da bi fark yok. Çekindiğim nokta daha önce Samsung kullanmadım yani bu marka hakkında bilgim yok. araştırdığım kadarıyla pek sorunla karşılaşan yok bu modellerle ilgili.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus N50v Serisi Temiz Notebook
    8 yıl önce açıldı
    Asus,Msi,Lenovo Hangisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yukarıda yazdım farkları ayrıca bende daha önce samsung kullanmamıştım bir tereddüt vardı içimde almadan önce ama şu an gayet sorunsuz kullanıyorum çok da memnunumforumda da toplasak 10 kişiyi geçmez sanırım memnun olmayan kişi sayısıayrıca başlıkları inceleyerek daha iyi fikir sahibi olabilirsin.şahsi fikrim şu an için piyasadaki f/p ürünleri samsung'da
    aynı özellikteki bir toshiba 2,500tl civarı yine aynı özellikteki sony 3,500tl civarı

• bende bir samsung R620 js01 tr kullanıcısı olarak onu tavsiye ediyorum
  • kim demiş asusun ekran kartı kötü diye, 1024 nvidia paylaşımsız, sumsungda da 1024 ati. görüntüde çok fark hissetmezsiniz. n vidia da yılların markası. ama asusun hdd 500gb, samsung 320gb. aza değil ama 500 daha fazla alan demek. artı asus direk win 7 ile geliyor, samsung vista. derseniz sonradan yüklerim filan, ama orjinal olması bence yine daha iyi. başınız daha az ağrır. asus yıllardır kendini kanıtlamış marka. bende 2003 model asus var, üstüne 1 tam dolu bardak sütlü, şekerli kahve döktüm. servisinde 600 dolar para istediler o zaman, anakartı değişecek diye. temziledik 100 dolara malettim, halen çalışıyor, çocuklar tepe tepe oyun oynuyorlar, nete giriyorlar. çok kararlı bir makine.
    ben asus derim. şu an tohsiba kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahatbek

kim demiş asusun ekran kartı kötü diye, 1024 nvidia paylaşımsız, sumsungda da 1024 ati. görüntüde çok fark hissetmezsiniz. n vidia da yılların markası. ama asusun hdd 500gb, samsung 320gb. aza değil ama 500 daha fazla alan demek. artı asus direk win 7 ile geliyor, samsung vista. derseniz sonradan yüklerim filan, ama orjinal olması bence yine daha iyi. başınız daha az ağrır. asus yıllardır kendini kanıtlamış marka. bende 2003 model asus var, üstüne 1 tam dolu bardak sütlü, şekerli kahve döktüm. servisinde 600 dolar para istediler o zaman, anakartı değişecek diye. temziledik 100 dolara malettim, halen çalışıyor, çocuklar tepe tepe oyun oynuyorlar, nete giriyorlar. çok kararlı bir makine.

Her ikisinde 1024 olmasına bakma. gt240 ile hd4650 nin performansları arasında hissedilir decede bariz fark var.. Bknz performans sıralamasına..

Sıra Üretici Model Kod Adı 3DMark06
    ...
    ...
    33 ATI Mobility Radeon HD 4650 M96 6180
    ...
    ...
    ...

60 NVIDIA GeForce GT 220M G96M 4010

• quote:

Orijinalden alıntı: Arama_Botu

quote:

Orijinalden alıntı: rahatbek

kim demiş asusun ekran kartı kötü diye, 1024 nvidia paylaşımsız, sumsungda da 1024 ati. görüntüde çok fark hissetmezsiniz. n vidia da yılların markası. ama asusun hdd 500gb, samsung 320gb. aza değil ama 500 daha fazla alan demek. artı asus direk win 7 ile geliyor, samsung vista. derseniz sonradan yüklerim filan, ama orjinal olması bence yine daha iyi. başınız daha az ağrır. asus yıllardır kendini kanıtlamış marka. bende 2003 model asus var, üstüne 1 tam dolu bardak sütlü, şekerli kahve döktüm. servisinde 600 dolar para istediler o zaman, anakartı değişecek diye. temziledik 100 dolara malettim, halen çalışıyor, çocuklar tepe tepe oyun oynuyorlar, nete giriyorlar. çok kararlı bir makine.

Her ikisinde 1024 olmasına bakma. gt240 ile hd4650 nin performansları arasında hissedilir decede bariz fark var.. Bknz performans sıralamasına..

Sıra Üretici Model Kod Adı 3DMark06
    ...
    ...
    33 ATI Mobility Radeon HD 4650 M96 6180
    ...
    ...
    ...

60 NVIDIA GeForce GT 220M G96M 4010

kesinlikle arada 2 kat gibi bir fps farkı var

• En iyi f/p ürünü budur!!!

http://www.pcdepo.com/asp/product/51227/SAMSUNG-R522-JS05TR-T9600-4G-500G-15-6-W7P-HD4650

T9600
    HD4650
    500gb hdd

daha ne olabilirki ?

Kimileri diyoki ram ddr2 almam bu ürünü onlara şöyle gülüyorum

Bide şunu eklemek istiyorum. Çoğu insan laptop alırken janjanlı olmasını istiyor ve bana ilginç geliyor.Birsürü göz yoran mavi kırmızı ışıklar... Yok dokunmat tuşları yok kılı tüyü yok. Forumda açılmış bi tomar başlık var "Dokunmatik tuş bozuldu ışığı yanmıyo dokunuyorum olmuyo (can't touch this) " falan...

Klavye kalitesi menteşe kalitesi işçiliği kimse bunlara dikkat etmiyor... Önemli olan bunlar bence genede herkesin kendi seçimi tabi saygı duymak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Visam Lord -- 9 Ocak 2010; 11:19:59 >

• Artık t işlemci serisi tercih etmenin anlamı yok.Ayrıca ürün alırken kaliteye özellikten daha fazla önem verirseniz başınız ileride ağrımaz.Asus kasa kalitesini N61 serisinde bozmuş,eski n51 serisinin kasası tasarım ödüllü çok kaliteliydi.Samsung laptop kasaları parmak izi tutar ayrıca tasarımları da bence pek iyi değil.Toshiba kaliteli markadır ancak yeni serilerinde ısınma sorunu var ayrıca hala vista işletim sistemi ile satılıyor.Kısaca özellikleri biraz düşük tutarak sony ya da dell serisi laptoplara göz atmanızı öneririm.Ancak anladığım kadarıyla performanslı bi ürün arıyorsunuz.O zaman kesinlikle şu ürünü tavsiye ederim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-028163-y550-core2-duo-p8700-2.53ghz-4gb-500gb-gf-1024mb--gt240-bt-15.6-dvdrw-w7p64/productdetails.aspx?I_ID=41014

• quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

Artık t işlemci serisi tercih etmenin anlamı yok.Ayrıca ürün alırken kaliteye özellikten daha fazla önem verirseniz başınız ileride ağrımaz.Asus kasa kalitesini N61 serisinde bozmuş,eski n51 serisinin kasası tasarım ödüllü çok kaliteliydi.Samsung laptop kasaları parmak izi tutar ayrıca tasarımları da bence pek iyi değil.Toshiba kaliteli markadır ancak yeni serilerinde ısınma sorunu var ayrıca hala vista işletim sistemi ile satılıyor.Kısaca özellikleri biraz düşük tutarak sony ya da dell serisi laptoplara göz atmanızı öneririm.Ancak anladığım kadarıyla performanslı bi ürün arıyorsunuz.O zaman kesinlikle şu ürünü tavsiye ederim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-028163-y550-core2-duo-p8700-2.53ghz-4gb-500gb-gf-1024mb--gt240-bt-15.6-dvdrw-w7p64/productdetails.aspx?I_ID=41014

lenovonun Türkiyedeki teknik servisi nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: Visam Lord

Bide şunu eklemek istiyorum. Çoğu insan laptop alırken janjanlı olmasını istiyor ve bana ilginç geliyor.Birsürü göz yoran mavi kırmızı ışıklar... Yok dokunmat tuşları yok kılı tüyü yok. Forumda açılmış bi tomar başlık var "Dokunmatik tuş bozuldu ışığı yanmıyo dokunuyorum olmuyo (can't touch this) " falan...

Klavye kalitesi menteşe kalitesi işçiliği kimse bunlara dikkat etmiyor... Önemli olan bunlar bence genede herkesin kendi seçimi tabi saygı duymak lazım

+1 kesinlikle katılıyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.