Şimdi Ara

Samsung , Toshiba ,Packard Bell ve HP (Konu Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Toshibanın Tasarımı çok hoşuma gitti tek eksi yanı ekran kartı ve windows 7 'nin daha gelmemesi. Yanyana koyunca Toshiba çok daha şık. Konu hakkında fazla bilgim yok, ekran kartı ne kadar önemlidir, ayda 1 oyun oynarsam oynarım o zaman canımı sıkar mı? Uzun vadeli düşünüyorum, sürekli teknolojiyi takip eden biri değilim, alırım bozulmazsa uzun seneler kullanırım. Sizin yönlendirmenize göre karar verecem, teşekkür ederim.
    Emre

Arkadaşlar Pb ve Hp de ekledim.
     Samsung , Toshiba ,Packard Bell ve HP (Konu Güncellendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreunan -- 3 Aralık 2009; 9:52:42 >

• Kardeşim bak bu iki notebooktan birini alıcaksan özellik bakımına düşünmeden samsung ısınma sorunu flnda yok ikitane arkadaşımda var. Çok memnunlar oyun performansı olarakta hertürlü. Dış görünüş klavye fln olarak samsung u beğeniyorsanda hiç düşünmeden al derim... Toshibayı kullanan da arkadaşım var oyunlarda sıkıntı yaşıyor öyle samsung gıbı her oyunu kaldıramaz. Bana deseler bu ıkı notebooktan baska cıhaz yok hangisi? SAMSUNG. fiyat bakımına iyice araştır en ucuzu nerdense ordan al. şimdiden hayırlı olsun...
  • bence samsung'u almanız daha avantajlı olur.
    .windows7
    .500GB hdd
    .4650 3650 den çok daha iyi bir kart.

uzun vade olarak düşündüğümüzdede 500gb hdd ve 4650 farkı gözden kaçmayacak gibi
  • tabiki samsung.......
    Oyun oynamıyorsan bilemem ama.....
    Oyun oynuyorsan kesinlikle samsung...
  • Gereken yorum yapılmış zaten, ayda yılda bir oynadığın oyunlar GTA4 falan değilse Toshiba da tercih edilebilir...
  • Teşekkür ederim, samsung alacam önerlerinizi dikkate alarak
  • Bu arada tasarıma önem veriyosan samsung alma.
  • http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=2353&u=Hp%20Pavilion%20DV6-1381
    Ben bunu öneririm
    P8800 2,66 ghz işlemci,DDR3 ram,7200 rpm hdd ve 1 GB HD4650 DDR3
    İkisinden de üstün bir makine
  • fiyat farkını görmezden gelirsek,evet daha üstün bir makine.tasarım olarakda daha güzel görünüyor
    quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=2353&u=Hp%20Pavilion%20DV6-1381
    Ben bunu öneririm
    P8800 2,66 ghz işlemci,DDR3 ram,7200 rpm hdd ve 1 GB HD4650 DDR3
    İkisinden de üstün bir makine

• bende gösterdiginz 3 notebook arasında kaldım 3 ünden hangısı ıyı yol samsun toshıba hp ucunden hangısı alınır yukardakılerden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ballerium

Bu arada tasarıma önem veriyosan samsung alma.

Beni tek düşündüren nokta tasarımının çok itici olması, teşekkürler
  • Arkadaşlar Packard Bell de ekledim, lütfen kıyaslamama yardımcı olur musunuz, kafam iyice karıştı
  • Estetik, satış sonrası destek, sağlamlık v.s. kriterleri göz ardı ederek sadece donanıma ve fiyatına göre seçim yapacaksak;
    1. HP
    2. Samsung
    3. P.B.
    4. Toshıba

Tüm kriterleri göz önünde bulunduracak olursak; şahsen ben yukarıda arkadaşın gösterdiği HP yi alırdım..

Estetik göreceli bir kavram kişiden kişiye değişir..
    Estetik açıdan bana göre HP
    (Toshıba da Hp kadar estetik görünse de bence kullanışlı değil, yanında devamlı bez taşıman gerekir, tozu ve parmak izini aşırı gösteriyor)
    Sağlamlık elektronikte biraz şans işi, ama Toshıba çok az öne çıkıyor gibi. Samsung ve P.B. kullanmadığım için bu markaların sağlamlığı konusunda en doğru yorumu kullananlar yapabilir.
    Satış sonrası destek dersen HP ve Toshıba kullanmış biri olarak kesinlikle HP.. Samsung ve P.B. kullanmadığım için bu markaların satış sonrası desteği konusunda en doğru yorumu yine kullananlar yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 2 Aralık 2009; 16:14:53 >

• HP dv6 serisinden bişeyler almanı tavsiye ederim.Özellikleri yeterli tasarımı da çok hoş.
  • Satış sonrasında felaket hizmet veren HP'ye dikkat etmeni öneririm.

http://www.sikayetvar.com/firma/f/134

Şikayetler çözümsüz, bekliyor öylece. Çok kullanılıyor, ondan şikayet çok diyenler oldu. Şikayetler çözülürse bunun bir anlamı olur. Aynı siteden diğer markaların da şikayetlerini okuyabilirsin. Şikayetvar sitesi bu hususta referans alınabilecek tek sitedir. Bir de Pavilion serisine servisler bakmıyor. Böyle de komik bir durum söz konusu. Cihazın üzerinde HP yazıyor fakat resmi sitesinde bu ürünlere genel servislerin bakmadığı belirtilmiş. Şu anda yanımda bir HPzede var. Fan için servise gitmesi gerekiyordu fakat Ankara'da Pavilion'a bakan servis olmadığı için taşeron firmaya götürmek durumunda kaldı.

Bunlar önemli değilse yukarıda arkadaşın verdiği HP, üstteki 3 bilgisayara da dikiz aynasından bakar :)

Oyun söz konusuysa 5400 RPM'lik disklere para vermenin bir manası yok. Özellikle yükleme ekranlarında fark ettirir kendini.

• Mrb arkadaşlar bende taşınabilir bir makine almayı düşünüyorum. Biraz araştırdım ve bu makina hoşuma gitti.

TOSHIBA S-A500-1CO

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25578

Özellikle Ekran Boyutu : 16" olmasını istiyorum. Bu makine değerinde başka önerebileğiniz bir makine var mı
  • http://www.vatanbilgisayar.com/hp-vy653ea-dv6-1371e-core2duo-p8700-2.53ghz-3072mb-320gb-1024mb-hd4650-15,6-bt-dvdrw-w7pr/productDetails.aspx?I_ID=41557

DV6-1371E i inceledim, diğerlerine kıyasla fiyat olarak yüksek ve işlemci, ram ve ekran boyutu olarak düşük fakat hem çok şık hemde hp kalitesi. İkisinden de üstün deniyor, malzeme kalitesi ve tasarım olarak üstün evet ama ya performans olarak? Kafam çok karışık, anket düzenlesem herkes kullandığını öneriyor. Daha düşük donanımlı ve yüksek fiyatlı hp mi almalıyım sizce? Üstteki mesajdaki Toshiba pek aklıma yatmadı, ekran boyutu ve max. bellek avantajı var sadece

ŞahvePat!, jay jay justified, LNavigator , aslanemre58 , zafergun hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için,

• Arkadaşlar, bu hafta alacam, kararsızım hala, lütfen yorumlarınızı yazın benim için önemli yorumlarınız
  • Ben bu dördü arasında tercih yapacak olsaydım , o anki bütçeme göre HP ya da Packard Bell 'den birini seçerdim ... Sıralama yapacak olursak:
    HP>PB>Samsung>Toshiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Satış sonrasında felaket hizmet veren HP'ye dikkat etmeni öneririm.

http://www.sikayetvar.com/firma/f/134

Şikayetler çözümsüz, bekliyor öylece. Çok kullanılıyor, ondan şikayet çok diyenler oldu. Şikayetler çözülürse bunun bir anlamı olur. Aynı siteden diğer markaların da şikayetlerini okuyabilirsin. Şikayetvar sitesi bu hususta referans alınabilecek tek sitedir. Bir de Pavilion serisine servisler bakmıyor. Böyle de komik bir durum söz konusu. Cihazın üzerinde HP yazıyor fakat resmi sitesinde bu ürünlere genel servislerin bakmadığı belirtilmiş. Şu anda yanımda bir HPzede var. Fan için servise gitmesi gerekiyordu fakat Ankara'da Pavilion'a bakan servis olmadığı için taşeron firmaya götürmek durumunda kaldı.

Bunlar önemli değilse yukarıda arkadaşın verdiği HP, üstteki 3 bilgisayara da dikiz aynasından bakar :)

Oyun söz konusuysa 5400 RPM'lik disklere para vermenin bir manası yok. Özellikle yükleme ekranlarında fark ettirir kendini.

Hp Pavilion dizüstü (Tüketici ürünü) sınıfına girer..
    HP COMPAQ dizüstü Kurumsal (Ticari) ürün sınıfına girer..
    Hp Pavilionun servisi başkadır, Hp COMPAQ'nın servisi başkadır.
    Birbirlerinin ürün gruplarına bakmazlar..
    Hp'nin resmi sitesinden pavilion servislerinin adresleri:
    http://h40072.www4.hp.com/destek/tr/mybom_tuketici.html

Satış rakamında en yakın rakibini 3'e katlayanın arızası da çok olur, şikayeti de...
    Şikayat var sitesi...Sanıyorsun ki, orda "çözülmüş görünen" şikayetler çözülüyor...
    Tüm şikayetleri çözülmüş "görünen" bazı markalara ait şikayetlerin içeriğini de bir okusaydın keşke.. "Şikayetim çözülmediği halde çözülmüş yazdılar" diye şikayet edenleri de okusaydın keşke... Çözüm olarak herkese aynı metnin yazıldığı kopyala yapıştır cevaplarını da okusaydın keşke...
    Bunları okumazsanız, sonra dersiniz ki; "Hp de bilmem kaç şikayet var çözülmemiş, falanca markada bütün şikayetlerin hepsi çözülmüş..."

Her neyse siz neye inanırsanız inanın ben şundan eminim. Gerek kendi kullandığım gerekse de ailemin kullandığı markalar arasında bir kıyaslama yapıyorum da, HP nin satış sonrası ilgisinden şikayet eden; ya HP den başka marka kullanmamıştır (ki bu nedenle diğerler markaların ne durumda olduğunu bilmez) ya da Hp yi hiç kullanmamıştır (ki kendi kullandığı markanın servisinin çok iyi olduğunu daha iyi servis olmadığını zannneder..)

Netice itibari ile; Görsellik, donanım, fiyat, satış sonrası destek kriterlerini göz önünde bulundursam.. HP

Yok sadece benim için sağlamlık dersen (donanım/fiyat, satış sonrası destek v.s. önemsiz boş dersen) Toshıba diğerlerinden yarım adım önde gibi.. (Samsung ve P.B. de dayanıklı, sağlam cihazlar belki ama, piyasada daha kendilerini ispatlamış durumda değiller)

Saygılar, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 4 Aralık 2009; 20:39:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.