Bildirim
[b]Samsung UE 40D 6500 mü, LG 42 LW570 S mi[/b]
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Eşdeğer TV ler sayılır. En büyük fark 3D de LW nin FPR, D serisinin SG 3D gözlük kullanması.
Eğer yüksek kontrastlı görüntüleri seviyorsan, 3D pek izlemem 2D ağırlıklı izlerim, 3D izlediğim zaman da uzun süreli izlemem diyorsan ve TV yi koyacağın yer fazla ışık almıyorsa Samsung'u seç.
Daha naturel görüntüler, daha rahat 3D kullanımı ve yansıma yapmayan mat panel tercih edersen LG'yi seç. -
sadece tasarım ve şıklık için dersen " samsung ".. Ama performans 3D multimedya için kesinlikle LG.. Hatta bu hafta Teknosalarda Turuncu günü var ve LG 42lw570S 2399 tlye düşüyor.. -
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Eşdeğer TV ler sayılır. En büyük fark 3D de LW nin FPR, D serisinin SG 3D gözlük kullanması.
Eğer yüksek kontrastlı görüntüleri seviyorsan, 3D pek izlemem 2D ağırlıklı izlerim, 3D izlediğim zaman da uzun süreli izlemem diyorsan ve TV yi koyacağın yer fazla ışık almıyorsa Samsung'u seç.
Daha naturel görüntüler, daha rahat 3D kullanımı ve yansıma yapmayan mat panel tercih edersen LG'yi seç.
Hd görüntüsü kötümü bu tv nin. Yani hep 3d performansı ön planda. Yani ben çok fala HD film izliyorum. O zaman LG 42 LW570 S tercih etmemelimiyim? -
Genel kanı 2D sinin çok iyi olmadığı yönünde, bence de bir Sony değil görüntü kabiliyeti. Ama D serisi de Sony ile yarışamaz. Hareketli görüntülerde D serisi biraz daha iyi performans veriyor ama öyle büyük bir fark yok. Kendin gidip gör bence her teknomarkette rahat bulursun LW ile D serisi teşhirde. -
HD görüntü kaliteside Çok iyi cihazın.. Ama d serisinin parlak paneli seni biraz daha ayrıntılardan uzaklaştırır.. Detay lg nin ips panel teknolojisi mat ve detay için tasarlanmış bir panel -
quote:
Orijinalden alıntı: DFX
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Daha naturel görüntüler, daha rahat 3D kullanımı ve yansıma yapmayan mat panel tercih edersen LG'yi seç.
Hd görüntüsü kötümü bu tv nin. Yani hep 3d performansı ön planda. Yani ben çok fala HD film izliyorum. O zaman LG 42 LW570 S tercih etmemelimiyim?
LW serisi malzeme kalitesizliği , SD ve HD'deki yapay görüntü, çok kötü parlaklık/kontrast oranı, çocukca ayar menusu ve medya oynatma problemleri nedeni ile kesinlikle alınacak cihazlar değil. Kardeşime aldığımız cihazı zorla iade ettik. Kesinlikle D6500 ve üzeri Samsung öneririm.
-
Arkadaşlar sizlerden gelen bilgilerle beraber dün teknosa turuncu indirimden lw570s aldım 2399 12 taksit.
ilk izlenimlerin görüntü kalitesi beni memnun etti. HD yayın kendi receiveri ile mükemmel. Sd yayın kalitesi çok iyi. Medya oynatıcı sorunsuz.
Sadece pip olmaması dışında iyi performanslı bir panel açıkcası. Birde giriş çıkış jackları kendi standardında kullanmış ne yazıkkı. Bunuda genele yaymak için dönüştürücüler çıktı paketten. Dönüştürücü kablolar kaybolsa veya kopsa ortada kalacaksınız mazallah. şimdilik bu kadar. Hepinize teşşekür ederim.. -
hayırlı olsun kardeşim.. 2d den 3d ye çevirdiğin zaman kumandada Qmenu tuşundan 3d ayar menusune gir ve orda 3b derinlik ayarını max. olan seviyeye getirirsen daha keyifli izlersin.. iyi günlerde kullanman dileğiyle.. bir sorun olursa burda yazabilirsin... -
Arakdaşlar asıl özet şu : 3D izleyecem ben tv yi 3D için alacam dersen LG ( bunu diyen kişi sayısı yok denecek kadar azdır )
Samsung ta 3D çok mu kötü kesinlikle değil hatta Lg den daha net bir 3D özeliiğine sahiptir Full HD 3D özelliği hemen hissettiriyor kendini , Lg daha az yoruyor sadece o kadar , Full HD kaliyesinde 3D izlemek için samusng ama uzun süreli değil ( zaten bir çok zevk uzun sürmez ) .. samsung un sg gözlüklüklerini uzun süreli kullanmayın derim
Devamlı Sd ve HD izleyecem dersen bence kesinlikle Samsung öneriyorum , Sd kalitesini hiç bir tv de bu denli net göremiyorum ... teknoloji marketlerinde gözünüce zaten ilk hd verildiğinde samsung lar çarpar bu bir gerçektir ama o görüntü pek doğal değildir ama bir kaç ayar ile samsung kusursuza ulaşıyor ,, denedim gördüm ; kulllandığım tv ler : 32R81 32D650 ,eniştemde 40M87, arkadaşta 40C650, amcam da 46pfl7606 , arakdaşta 42LV4500 son kral 46D8000
Sd kalitesinde benim 46d8000 kapişan sadece arkadaşım 40c650 var..
-
birde 47LW980s dene kardeşim :) -
Arakadaşım hayırlı olsun almışsın Tv'yi. Ama benim gibi almayan arkadaşlar için bende bir iki şey söylemek istiyorum :)
Uzun süredir araştırma yapmaktayım. (40D 6500 - 7000 ve LG LW570 - 5500.) Aslında şimdilik almayı düşünmüyordum. Hem HD yayınların azlığı hemde 3D teknolojisinin yeni girmesi nedeniyle biraz daha tüplü televizyonumun görüntü kalitesinin tadını çıkartmayı planlayıp önümüzdeki yaz sonunda alırım diye hesaplamıştım. Ama gerek eşimin ısrarları (teknolojiden uzak olmasına karşın ısrarlarına dayanamdım :) ) gerekse 3D filmlerin çoğalması beni araştırma yapmaya zorladı. Yaklaşık 1 haftadır her fırsatta değişik teknoloji mağazalarına gidip inceleme yapıyorum. Sony televizyonların fiyat performansına Panasonic ve philips lerinde görsel performansına bakınca LG ya da Samsung üzerinde durmaya başladım. Özellikle hem telefonumun hemde bilgisayarımın samsung olması Samsungun bu yarışa 1-0 önde başlamasına neden oldu.
Gelelim fikirlerime. Gittiğim mağazalarda bimeks ve teknosada özellikle LG satmaya çalışıyorlar Nedenini bilmiyorum. Önce SD yayın izledim. Aralarında öyle çok fark göremedim. Durum 2-1 oldu. HD yayında Samsung benim gözümde 1 adım daha öne geçti. Belki ekranı parlak görmemizden kaynaklı ama ben zaten net güzel görüntü istiyorum. Birkaç ayarla beraber görüntüde gerçeğe en yakın hale geliyor. Yansıma olayına katılmadığımı belirtmek istiyorum. Çünkü kullanan Samsung iş arkadaşım tv sinin camın karşısında olmasına rağmen görüntü esnasında yansıma olmadığını söyledi. Bende özellikle samsung mağazasında dış cama çevirtip izledim gün ışığında ve gayet memnun kaldım. LG zaten panelden dolayı yansıma yapmıyor. 3D görüntüye gelince Samsung maçı 4-1 e getirdi. 3D Görüntü kalitesi bakımından Samsung kesinlikle harikaydı. Gözlükle TV yi yandan izlemeye geçtim. LG de biraz yana geçtiğimde 3D kayboldu. Samsungda ise görüntü kalitesi değişmedi. LG bana 7 tane gözlük vermiş. Ben 7 arkadaşımı çağırmışım hepimiz ekranın karşısında nasıl izleyecez :) Samsungda da 7 tane gözlük almak için bir Tv parası ödemek gerekiyor öylede bir sorun var. Burada LG ye bir penaltıdan gol verebiliriz. Samsung tvlerde Baş ağrısından bahsetmişiz ama kim 3D yi saatlerce izlerki. En fazla izleyeceğimiz bir film süresi yani 2 saat. O kadarda da baş ağrısı yapmıyor.
Sonuç olarak; Tamamen benim şahsi fikirlerimle Samsung maçı 4-2 kazandı. Ben şimdi sadece odamın boyutuna göre 40" mi 46" mi kavgasındayım. 40" alıp keşke demek istemiyorum. 46" e de o kadar fazla verilirmi bilmiyorum :) 40" tv nin yeteceğini düşünüyorum. Çünkü arkadaşımda 37" tv var ve o bile yeterli görünüyor. 2 akrabamda 42" var dev gibi duruyor. Tv yi alıp odada çok büyük görünmesi rahatsız edebilir. Ya da yeter diye 40" alıp küçük gelebilir. Denemek lazım. Forumdaki bazı konulardan esinlenerek ölçüleri çıkarttım maket yapıp bakacam ne derece faydalı olur bilmiyorum :)
Yine tekrar ediyorum bu tamamen benim şahsi fikirlerim. Herkesin görüş açısı farklıdır.
-
Bende 40d6500 var.sd yayın mükemmel hd süper 3d ise bişey diyemiyorum.ama smart hub çok kötü aşırı yavaş.size tavsiyem kullanmadığınız laptop yada başka bi bilgisayar varsa bağlayın dvi yada hdmi dan keyfini çıkarın tvnin. -
görüntü kalitesi şıklık 6500 tek geçerim ama ben oturur evde gelenle gidenle 3 d seyrederim dersen lg al derim ama ben tv seyredeceğim kardeşim diyorsan kesinlikle samsung ağır basar hem hd uydu alıcısı hem şıklık dizayn hemde görüntü kalitesi bunu bence ön planda tutun
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X