Şimdi Ara

Samsung'un Symbian'lı Telefonları Avrupa Pazarında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Electronics’in D720 ve D730 modelleri, cep telefonlarını iş amaçlı kullanan tüketicilerin gözdesi olmaya aday...

Cep telefonu pazarının lider markalarından Samsung Electronics, şirketin Symbian işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonlarını Avrupa pazarına sunduğunu açıkladı. Bu, aynı zamanda Samsung'un Avrupa akıllı telefon pazarına güçlü bir giriş yapması anlamına geliyor. D720 ve D730 modelleri Ağustos ayı içinde Almanya'da başarıyla pazara sunulmasından sonra Fransa, İtalya ve Rusya'da ve çok yakında da Türkiye pazarında kullanıcısıyla da buluşacak.

D720 ve D730, geleneksel cep telefonlarıyla aynı görünüşe ve kullanım kolaylığına sahip kompakt ve küçük cihazlar olarak pazarda yer alıyor. Sürgülü dizayna sahip D720 sadece 110 gram ağırlığına sahip. İnce bir tasarıma sahip D730 ise istiridye tipi bir cep telefonu ve onun da ağırlığı sadece 97gram.

Symbian işletim sistemine sahip telefonlar cep telefonlarını iş amaçlı kullanan tüketicilerin gerek teknik gerek tasarım açılarından ihtiyaçlarını ideal olarak karşılıyor. Symbian işletim sistemi birçok işlemi aynı zamanda yapabilmeyi sağlayan yeteneği bünyesinde bulunduruyor ve kullanıcılara kolay kullanım sunuyor.

D720 ve D730 modelleri, Bluetooth ve SynML ile dikey senkronizasyona olanak sağlıyor. 1.3 mega piksel kamerası bulunan cihazlarda, MP3 çalınabiliyor ve şarkı sözü desteği bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak çift taraflı e-posta fonksiyonu ve anında mesajlaşma imkanları yeni modelleri bütünleşik cihazlar arasında ayrıcalıklı bir yere taşıyor.

Yeni cep telefonları, 18 MB dahili depolama hafızasına ve harici olarak da 512 MB'a hafıza depolama imkanına sahip. Telefonlara veri transferi ise USB bağlantısı ile kolaylıkla sağlanıyor. İş kullanıcıları, uçuşlarında aktive edebilecekleri uçuş moduyla ses iletişimine ara vermelerine karşın telefonların diğer iş fonksiyonlarını kullanmaya devam edebiliyor.

Samsung'un yeni modellerinin eğlence özellikleri de oldukça güçlü. Telefonlar Music Maker özelliği ile kullanıcıların istedikleri müzikleri oluşturup bunları zil tonu veya alarm olarak belirlemelerini sağlıyor. D720'de kullanıcılar sevdikleri şarkıları ikili stereo hoparlör sisteminde keyifle dinleyebiliyor. Her iki model de Bluetoth tabanlı çok kullanıcılı oyun fonksiyonuyla iki kişinin Bluetooth üzerinden birbirleriyle oyun oynayabilmelerine izin veriyor.

Yeni modellerle ilgili açıklama yapan Samsung Telekomünikasyon Ağları Bölümü Genel Müdürü Kitae Lee, "Samsung'un Symbian tabanlı akıllı telefonları cep telefonlarının iş amaçlı kullanan tüketicilerin yaşam biçimlerindeki farklı beklentilerine cevap vermek üzere tasarlandı. Teknolojinin son noktası olan özellikleri bir araya toplayan Samsung telefonlar, aynı zamanda moda belirleyici tasarım özelliklerine de sahip" diyor. Lee açıklamasında önümüzdeki dönemde akıllı telefonları geniş bir yelpazede tüm dünyada pazara sunmayı planladıklarına da yer verdi.

SGH-D720 Teknik Özellikleri
    GPRS(900 / 1800 / 1900MHz)
    Symbian OS
    Ekran: 1.9 inç 262,144-renkli TFT-LCD (176 x 208 piksel)
    1.3-megapiksel kamera
    Harici bellek: MMCmicro
    Şarkı sözü destekli MP3 çalar
    MPEG4/H.263/Real
    MMS / E-mail / JAVA / WAP 2.0
    64 Poly Zil tonu
    Music Maker
    Bluetooth / USB desteği
    Document Viewer, BT Multi-game
    File Manager, Uçuş Modu
    İkili Stereo Hoparlör
    99x47x22.3mm, 110g

SGH-D730 Teknik Özellikleri
    GPRS(900 / 1800 / 1900MHz)
    Symbian OS
    Ekran: 1.9-inch 262,144-renkli TFT-LCD (176 x 208 piksel)
    1.3-megapiksel kamera
    Harici bellek: MMCmicro
    Şarkı sözü destekli MP3 çalar
    MPEG4/H.263/Real
    MMS / E-mail / JAVA / WAP 2.0
    64 Poly Zil tonu
    Music Maker
    Bluetooth / USB desteği
    Document Viewer, BT Multi-game
    File Manager, Uçuş Modu
    İkili Stereo Hoparlör
    95x47x21.5mm , 97g

Samsung'dan hareketleri algılayan yeni cep telefonu: E760

Samsung'un yeni modelinde multimedya özellikler telefon hareket ettirilerek gerçekleştirilebiliyor...

Samsung Elcectronics cep telefonundaki iddialı konumunu yenilikçi teknolojilere sahip yeni modelleriyle sağlamlaştırıyor. Ürün geliştirmede teknoloji ve tasarıma büyük önem veren şirket, yeni geliştirdiği E760 modeliyle cep telefonu kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. E760, Motion Recognition olarak bilinen Hareket Tanıma özelliği sayesinde müzik, kamera ve oyun gibi fonksiyonlara telefonunuzu hareket ettirerek ulaşabilmenizi sağlıyor. Örnegin telefonu sağa hareket ettirerek MP3 çaları başlatabiliyor, akabinde yine sağa doğru hızlıca hareket ettirerek bir sonraki şarkıya kolayca geçebiliyorsunuz veya, telefonunuzda oyun oynarken sağ ve sol hareketlerle oyun icerisinde istediğiniz yöne dogru ilerleyebiliyorsunuz.

Samsung'un cep telefonlarında başarıyla uyguladığı ve cep telefonu kullanıcıları tarafından benimsenen telefonun dış yüzeyindeki ekran ile istiridye tasarım bu modelde de yer alıyor. 1.3 mega piksel dahili kamerası ile 3GP formatında video kaydı yapılabilen E760, 96.48 MB dahili hafızası ve yüksek dijital ses kalitesi ile telefonda multimedya özelliklere önem verenlerin gözdesi olmaya aday.

Bluetooth uyumlu cep telefonunda, kablosuz baskı ve stereo kulaklık gibi özellikler kullanılabiliyor. 88.4 gram ağırlığına sahip telefonun boyutları ise 87.8x45x23.7mm. E760, yumuşak ve ergonomik tuş takımına sahip. Telefonun dizayn aşamasında Samsung tasarımcıları araçların ön panelindeki kullanıcı ekranlarından ilham aldılar. Doğu felsefesinde barışı sembolize eden daire şeklindeki dış ekran, hız ve barışı temsil ediyor.

Samsung E760 Teknik Özellikler- GPRS Üç bant (900/1800/1900MHz)
    - 1.3 mega piksel kamera
    - Ana ekran : 176 x 220 (1.76"), 262144 TFT
    Alt: 96 x 96, 65536 OLED
    - M-Button (Hareket algılama ara yüzü)
    - Video kayıt ve mesajlaşma
    - MP3 / AAC / AAC+ Player
    - 96.48MB Kullanıcı hafızası(4MB JAVA)
    - 64 Polifonik zil tonu
    - Bluetooth / USB / SyncML DS
    - Bluetooth baskı
    - vCard / vCalendar / E-mail Client / WAP 2.0
    - Hoparlör
    - 88 x 44 x 22.5mm
    - 88.4 gram
    - Çiftli hoparlör
    - 800mAh pil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazzaras -- 3 Ocak 2006 14:33:18 >

• senden bşi isticem şu yazı boyutunu normal yapsana
  • abicim bu sgh-d720 tr'ye ne zaman gelecek bilen varmı ?
  • ben bunlarin review lerini koymustum ama kapakli olan yoktu..
  • henüz avrupa satışı yok. tr ye subat sonu gibi gelebilir
  • d720 nin telpa insert te tanıtımı var ve fiyatı 699 ytl yakında gelir.
  • samsungun yeni modelleri d720, i300, d820, x700 telpa ve başarı tarafından çok yakında türkiyeye geliyor.
    samsungun eski tasarım ve yazılımından sıkılanlar için duyurulur.
    d720 symbian ve yeni yazılım
    i300 windows mobile 5.0 işleti sistemi ve yeni ses sistemi
    d820 çok ince 14 mm.
    x700, e730 daki bütün özelliklere ek hafıza kartı.
    ben en çok d720 modelini merak ediyorum. d600 ün bukadar tutulmasından sonra bu tel. kamera hariç
    d600 den çok üstün bir çok özellik ve daha ilginç bir dizaynla tr.ye gelecek ayrıca, sanırım symbianlı nokia
    kullanıcılarının da çok ilgisini çekecek ve çok konuşulacak bir tel. olacak gibi gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alttaki kapakli olan telefon hepsiburada.com da var ama önsiparişmi biilmiorm
  • o model zaten satışta benim yazdıklarım yeni gelecek olanlar
  • İnşallah bunlarda ses konusunda D600 gibi olmaz. D600'de de Çift hoparlör var dendi fakat foss çıktı..
  • aslında samsungun d600 dışındaki telefonlarında öyle fazla ses problemi yok. yenilerinde olacağını sanmıyorum. özellikle i300 modeli tam bir müzik telefonu sayılır. ses sistemi birçok mp3 çalardan bile daha iyi, sadece fiyatı biraz yüksek 1000 ytl nin üzerinde, diğerlerinin fiyatları makul sayılır.
  • hadi gelsinler artık.. Bıktım odun gibi Symbian telefonu görmekten. Rüyalarıma giriolar artık!!
  • Önce hangisini getirecekler karar veremiyorlar bence, telpanın anketi bile var, hangisini almak istersiniz diye.
  • motorola v3x ile samsung d720nin arasında kaldım abi gelişmeleri heyecanla takip ediyorum...ikiside çok tatlı gözüküyo ama canlısına bakmak lazım...ses olayı ve fiyat karar vermemde çok etkili olacak...
  • ses konusunda samsung her zaman motoroladan öndedir, bence se ile rakip olabilir. d720 samsungun ilk symbianlı teli olacak o yüzden samsung bu telefonun göreceği ilgiye göre daha sonra gelecek symbianlı tel.lerini şekillendirecektir. bu yüzden d720 modelinde fazla eksik yön olacağını sanmıyorum, fiyat konusunda da makul seviyede olacağı gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 16 Ocak 2006 22:18:52 >

• güzel gözüküyor.
  • bu telefonlar 2005 araligindan beri avrupada satista zaten bilmeden yazma.
    quote:

Orjinalden alıntı: turanoğuz

henüz avrupa satışı yok. tr ye subat sonu gibi gelebilir
  • Türkiyeye gelsebile fazla satçağını sanmıyorum nokia varken fazla alan olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: LooK

Türkiyeye gelsebile fazla satçağını sanmıyorum nokia varken fazla alan olmaz

Bence yanılıyorsun insanların hem gusel tasarıma hemde symbiana çok ihtiyacı var...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.