Şimdi Ara

Samsung'un yeni devi resmiyet kazandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trkarapanda123asd

İnsan samsung olunca düşünüyor hele ki mağduru olunca s6 edge çok güzel olmuştu arayüzü yüzünden dikkatimi çekmedi zaten samsungda insanlar birşeyi beğendiğinde heryere kopyalıyor note 5,s6 edge plus note 5'i bu yüzden sevmedim sd cartı kaldırmalar,pilin çıkmaması ve tasarımı note serisinin ayrı tasarımı olmalı

Hocam ben ilk jenerasyondan beri note serisini ana telefonum olarak kullaniyorum note note 2 ve note 4 sahibiyim (note 3 u atlamistim) ancak benim su andaki endisem su note 4 u alali bir sene oldu ve rahat rahat 2 sene daha goturur ama ya sonra

Samsung note serisi ile s serisini sacma bir sekilde birbirine yakinlastirarak (tasarim ozellikler) ve iphone gibi bataryayi sabit arttirilabilir hafiza iptal ederek sacmaliyor

Hadi sd kart girisini kaldirdin peki neden baslangic hafizan 64 gb degil

Note 3 den bu yana dahili hafiza 32 gb da ki note 5 icin 64 gb var (s6 ve s6 edge 128 gb vardi ama o da cok az ulkede az sayida cikti piyasaya) ve bu kadar daha fazla bir hafiza secenegi dahi yok bu cok buyuk bir ayip bence

Arttiralamayan hafiza sunacaksan su devirde hafizanin en az 64 gb dan baslamasi lazim zaten icindeki sistem uygulamalarinin ne kadar kullandigi ortada

Batarya konusuna gelince note serisinde hep bir artis oldu ama note 5 birden 3000 mah lik note 4 den 220 mah daha dusuk) cikmayan bataryanin iyi olacagina karar verdi
    Normalde batarya cikmadigi zaman konnektorler ve benzeri parcalar azalacagindan kapasitenin artmasi gerekir samsung ise birakin arttirmayi yada ayni birakmayi dusuruyor bu kabul edilemez

Misal nexus 6p cikti ekran boyutu genel boyutlari inceligi note 5 yakin bir cihaz ve bataryasi 3450 mah bu kabul edilebilir cunku cihaz saf android ile calisiyor ve samsung ne kadar tatava okusa da her zaman kendi programlari gucu daha fazla tuketiyor

Yani demem o ki ben artik samsung un geleceginden ozellikle note serisinden endise ediyorum cunku samsung android dunyasinin iphone larini uretmeye calisiyor ve bilincsiz android kullanicilari da buna ragbet gosteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    Anladigim kadariyla iki tablete de sahipsin ve yeterince detayli inceledin ki bu kadar emin konusuyorsun
    Ipad iphone macbook pro mac pro macbook air hepsinin farkli versiyonlari elimden gecti
    Mac pro nun en pahali versiyonunu is sebebiyle 2 yil kullandim bana apple veya ios dersi vermeye kalkma
    Apple sadece hicbirseyden anlamayan ama kendilerini dahi zanneden ve etraflarindan takdir gormeye bayilan zavallilarin koru korune savundugu bir firma haline geldi
    Apple teknolojik hicbir gelisme yapmaz yapmiyor da apple bir moda akimidir bir trenddir hepsi

Edit: lansmani izledim o yuzden tatava yapma daha fazla

edit 2: samsung note serisini çıkarınca "kim kullanacak o boyutta telefonu bıdı bıdı" dediler apple 6 plus ı çıkarınca "evet ya büyük ekranlı iphone super" zamanında ideal boyut iphone 5 de idi tek parmağın yetiştiği yerden fazlası olamazdı iphone 6 da ekran büyüdü tabi ya gerekliydi dediler samsung note pro 12.2 yi çıkardı çanta niyetine taşırsınız zuhahaha dediler ipad pro çıktı "oh my god innovation" oldu AZICIK KALIBINIZIN ADAMI OLUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erik Lehnsherr -- 29 Ekim 2015; 12:53:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkdiva

Surface 4 gibi bir cihaz varken ipad pro yu övmek de ilginç olmuş. Ipad pro nun diğer ipadlerden fazlaca ne yaptığını söylesin biri de bilelim. Icinde ios olmasa hadi neyse derdim de. Ayrıca Samsung sonuçta Apple'dan 1 sene önce 12.2 inclik pro tablet yapti mi yaptı. Kim kimden özenmiş ortada.

hocam boşverin bunlara bakarsanız apple olmasaydı hala abaküs kullanıyorduk
    teknoloji dünyasında herkes birbirinden esinlenir zaten tamamen yenilikçi hiç kimsenin düşünmediği birşeyi ilk yapan firma alır yürür ilk flip cep telefonu veya ilk dahili kameralı cep telefonu gibi

ama apple o kadar lakayt ve terbiyesiz davranıyor ki kendi esinlenip benzerini yapınca birşey yok ama başkası yapınca hemen dava
    insanları da nasıl bir beyin yıkama ile kendilerine köle yapmışlar ise inanın anlayamıyorum yazık çok yazık (bilinçli bir şekilde apple kullananları tenzih ediyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erik Lehnsherr

quote:

İnsan samsung olunca düşünüyor hele ki mağduru olunca s6 edge çok güzel olmuştu arayüzü yüzünden dikkatimi çekmedi zaten samsungda insanlar birşeyi beğendiğinde heryere kopyalıyor note 5,s6 edge plus note 5'i bu yüzden sevmedim sd cartı kaldırmalar,pilin çıkmaması ve tasarımı note serisinin ayrı tasarımı olmalı

Hocam ben ilk jenerasyondan beri note serisini ana telefonum olarak kullaniyorum note note 2 ve note 4 sahibiyim (note 3 u atlamistim) ancak benim su andaki endisem su note 4 u alali bir sene oldu ve rahat rahat 2 sene daha goturur ama ya sonra

Samsung note serisi ile s serisini sacma bir sekilde birbirine yakinlastirarak (tasarim ozellikler) ve iphone gibi bataryayi sabit arttirilabilir hafiza iptal ederek sacmaliyor

Hadi sd kart girisini kaldirdin peki neden baslangic hafizan 64 gb degil

Note 3 den bu yana dahili hafiza 32 gb da ki note 5 icin 64 gb var (s6 ve s6 edge 128 gb vardi ama o da cok az ulkede az sayida cikti piyasaya) ve bu kadar daha fazla bir hafiza secenegi dahi yok bu cok buyuk bir ayip bence

Arttiralamayan hafiza sunacaksan su devirde hafizanin en az 64 gb dan baslamasi lazim zaten icindeki sistem uygulamalarinin ne kadar kullandigi ortada

Batarya konusuna gelince note serisinde hep bir artis oldu ama note 5 birden 3000 mah lik note 4 den 220 mah daha dusuk) cikmayan bataryanin iyi olacagina karar verdi
    Normalde batarya cikmadigi zaman konnektorler ve benzeri parcalar azalacagindan kapasitenin artmasi gerekir samsung ise birakin arttirmayi yada ayni birakmayi dusuruyor bu kabul edilemez

Misal nexus 6p cikti ekran boyutu genel boyutlari inceligi note 5 yakin bir cihaz ve bataryasi 3450 mah bu kabul edilebilir cunku cihaz saf android ile calisiyor ve samsung ne kadar tatava okusa da her zaman kendi programlari gucu daha fazla tuketiyor

Yani demem o ki ben artik samsung un geleceginden ozellikle note serisinden endise ediyorum cunku samsung android dunyasinin iphone larini uretmeye calisiyor ve bilincsiz android kullanicilari da buna ragbet gosteriyor

Size kesinlikle katılıyorum sadece samsungda değil herkesde tasarım konusunda iphone esinlenmesi var samsungun asıl özelliği çıkarılabilir pil ve sd cart desteğiydi şu durumda alınabilecek büyük ekranlı telefon nexus 6p ve yine biraz başka markaların tasarımını andırsada samsungun 7420 işlemcisini 2k yerine full hd de kullanan meizu mx5 pro var aslında nexus 6p 810 yüzünden az gidiyor diyorlar ama ben öyle düşünmüyorum güncelleme ile halledilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkarapanda123asd -- 29 Ekim 2015; 13:05:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erik Lehnsherr

quote:

Orijinalden alıntı: darkdiva

Surface 4 gibi bir cihaz varken ipad pro yu övmek de ilginç olmuş. Ipad pro nun diğer ipadlerden fazlaca ne yaptığını söylesin biri de bilelim. Icinde ios olmasa hadi neyse derdim de. Ayrıca Samsung sonuçta Apple'dan 1 sene önce 12.2 inclik pro tablet yapti mi yaptı. Kim kimden özenmiş ortada.

hocam boşverin bunlara bakarsanız apple olmasaydı hala abaküs kullanıyorduk
    teknoloji dünyasında herkes birbirinden esinlenir zaten tamamen yenilikçi hiç kimsenin düşünmediği birşeyi ilk yapan firma alır yürür ilk flip cep telefonu veya ilk dahili kameralı cep telefonu gibi

ama apple o kadar lakayt ve terbiyesiz davranıyor ki kendi esinlenip benzerini yapınca birşey yok ama başkası yapınca hemen dava
    insanları da nasıl bir beyin yıkama ile kendilerine köle yapmışlar ise inanın anlayamıyorum yazık çok yazık (bilinçli bir şekilde apple kullananları tenzih ediyorum)

Kalem olayını da unutmayalım bu arada. Senelerce S pen'e gereksiz diyen insanlar şimdi Apple Pencil'a ağzı açık bakıyor. Takip etmesek, kullanmasak, bilmesek bazı şeyleri inanacağım ama neyse :)

• trkarapanda123asd T kullanıcısına yanıt
    hocam ben şahsen nexus 6 yı bir arkadaşım benden istiyor çok az kullanıldı onu kendisine verip 6p 128 gb almayı düşünüyorum android kanallarında detaylı incelemeler başladı birkaç batarya incelemesi daha gelince kesin kararımı vereceğim

sizin de dediğiniz gibi hocam samsung kendisini farklı yapan özellikleri kırpıp duruyor önce s4 ile fm radyo kalktı üst seviye cihazlardan şimdi de çıkarılabilir batarya ve sd kart girişi samsung açıkcası yanlış yolda

mx5 pro yu inceleme şansım olmadı ancak türkiyeye geldiyse alınabilir bir cihaz gibi duruyor sizce ?
  • darkdiva D kullanıcısına yanıt
    ah hocam çok sağolun bakın az daha onu atlıyordum ben

zaten bir infographic hazırlanmıştı apple pen vs surface pen vs s pen diye de bulamadım şimdi koyacaktım buraya

apple 99 dolara satacak kalemi surface yanında veriyor apple pen in şarja ihtiyacı var s pen in yok

zaten eski steve jobs un lansmanlarından birisinde (hangisi inanın hatırlamıyorum) dönemin kalemli telefonlarına atıf yaparak "kim kullanacak bunu kaybolur ıykkk" gibi bir tavrı vardı

şimdi bakıyoruz surface pen mıknatıslı cihaza direk yapışıyor s pen cihazın zaten içinde peki apple pen

cidden çok komik oluyorlar artık hocam
  • Erik Lehnsherr kullanıcısına yanıt
    Mx5 pro alınacak bir cihaz gibi duruyor özellikle diğer telefonlara göre 32/3 yada 64/4 seçeneklerine sahip ben 64 olanını seçerdim hem performans olarak samsungun s6 ailesinden önde hemde sd cart desteğine sahip bir tek kamera olarak samsungdan geride hem usb type-c desteği var açıkçası nexus 6p ile mx5 pro arasında kalan bende dahil çok kalan insan olacaktır sanki mx5 pro biraz daha önde ama daha nexus 6p ile ilgili yorumlara bakılmadan almamak gerekir

şimdi baktım hocam da mx5 pro nun evet 64 gb lık versiyonu super duruyor ama işte bir yanda da nexus un saf android olayı var fiyata bakar diyelim açıkcası :))

edit: pro nun bataryası nispeten küçük hocam ne yazık ki ama onu atlamışım ben nexus 6p o konuda önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erik Lehnsherr -- 29 Ekim 2015; 13:43:30 >
    Mx5 pro 5 64 gb/ram versiyonu 486 dolar nexus 6p ise 64gb/3 ram versiyonu 548 dolar mış bu durumda arada 180 tl fark var bu fark artabilirde azalabilirde

Soylediklerinin birini bile üzerime alinmiyorum cunku zamaninda iphone 5 ten ekrani kucuk oldugu icin s4 e gectim. Buyuk ekran istedigim icin. Gecen yil 6 plus cikti gozum hep ondaydi. S4 ten note 3 gectigimde pek fark goremicektim. Klasik touchwiz hep kasiyor hep kasiyor adam olmadi olmayacak. 6 plus ciktigindan beri gozum uzerinde ve gecmeyide dusunuyorum. 3 4 ay icerisinde maddi durumlari toparladigimda 2 3 aylik 6 plus a gecicem kismet olursa

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    o zaman bende sizi söylediklerime dahil etmiyorum hocam kusuruma bakmayın

ancak demem o ki kim neyi alırsa alsın düşünmeli tartmalı gözü kapalı almamalı

yanlış anlamayın önceki mesajımda agresif yorumlar yaptım evet ama sebebi şu açıkcası hiçbirşeyi sorgulamadan "yaaa iphone iyi" "ipad super" şeklinde yorum yapan zihnyetten açıkcası gına geldi

bir söz vardır akıllı insanla tartışmayı kazanabilirsiniz ama cahil insanla tartışmayı asla kazanamazsınız tıpkı bunun gibi

sizin gibi olaya makul ve mantıklı yaklaşan birisiyle tanıştığıma memnun oldum hocam
    hocam ben tam 6p ye karar vermişken ikilemde bıraktınız alacağınız olsun şaka bir yana cidden pro yu detaylı bir inceleyip gözden geçirmem gerektiğini daha iyi anladım hocam
    Evet hocam ne yalan soyleyeyim 6p cidden su anda elimdeki 6 dan bile guzel gorunuyor gozume ve incelemelerde hep denilen elde cihazin hissiyatinin cok iyi oldugu

Bir taraftan da nexus istememin sebebi lg nin yeni android wear isletim sistemli urbane lte 2nd edition saati ile kullanacak olmam

Ha lg saati ne zaman satisa sunacak belli degil ama nexus 6p yi almak icin de benim oyle aman aman bir acelem yok

şuan baktığımızda güncellemede 6p ,arayüzde 6p (mx5 pro da çok iyi ama saf android var nexus sonuçta),seste aynı yada az farkla mx5 pro önde,tasarım size kalmış şuan baktığımızda kamera ve batarya önem taşıyor kamerada tahminimce ikisi çok yakın performans sunacak yada 6p daha iyi çıkacak ki öyle gözüküyor 4gb ram artıdır ama nexusta 2gb bile çok fazla geliyor geriye bir tek batarya kalıyor orasını videolarda gözükecek bence mx5 pro bataryada öndedir ama fazla fark yoktur baktığımızda 6p önde gözüküyor gibi kararı yinede sen vereceksin
  • Arkadaşla rbu ürün herkese yönelik olmaz ipad pro da öyle zaten iPadin yönelik olduğu şeyler belli endüstiriyel olsun kişisel kullanım olsun ipadin zaten alıcı kesimi var ve yapılan pro ürün endüstriyel kullanıma yönelik yapılan bir şey

nitekim samsungda bu yolu izliyor gibi ama bu ürünle ortada durup iki kesimide elinde tutmak istiyor gibi ama bu biraz zor

Birde şunu söylüyeyim gereksiz tartışmaya gerek yok bunlar planlanan hareketler şu ürünü ilk başta 20000 çıkarırlar satılırsa devamı gelir satılmazsa sadece samsung firması içinde bile kullanılsa adamlar karda oluyorlar
    unutmayın ki playstation4 ilk başta 100.000 adet çıkarıldı ve talebe karşılık veremedi amaçlar belli başlı ve size şunu söylüyeyim samsung apple microsoft ne yaparsa yapsın satar çünkü sadece reklam yapmak için bile alanları hesaplasanız dünya kadar ürün eder

• quote:

şuan baktığımızda güncellemede 6p ,arayüzde 6p (mx5 pro da çok iyi ama saf android var nexus sonuçta),seste aynı yada az farkla mx5 pro önde,tasarım size kalmış şuan baktığımızda kamera ve batarya önem taşıyor kamerada tahminimce ikisi çok yakın performans sunacak yada 6p daha iyi çıkacak ki öyle gözüküyor 4gb ram artıdır ama nexusta 2gb bile çok fazla geliyor geriye bir tek batarya kalıyor orasını videolarda gözükecek bence mx5 pro bataryada öndedir ama fazla fark yoktur baktığımızda 6p önde gözüküyor gibi kararı yinede sen vereceksin

Hocam batarya konusunda android 6.0 in cok daha iyi oldugu soyleniyor testlerde ve 6p de 3450 mah batarya var

Pro nun turkiye satisi olacak mi bilgi varmi

810,2k ekran ve 5.7 inç 6p,mx5 pro 7420,1080p ve 5.7 inç daha önde gibi son haberlerde 6p kötü diyorlar ama güncellenmemiş hali zaten güncellensede bataryada az bir farkla geride olucak gibi aradaki 400 fark 2k yüzünden eriyor 810 keşke batarya dostu olsaydı o zaman 6p önde olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkarapanda123asd -- 29 Ekim 2015; 16:02:27 >
    evet onda haklısınız ama ben 6 yı kullandığım gibi 6p yi de (tabi onu alırsam) ikinci tel olarak kullanacağım o yüzden ana telefon her zaman 4 adet yedek bataryalı note 4 olacak uzun bir süre
  • Bu samsung 3 ayda bır, telefon ve tablet cıkarıyor.Yok a serısı yok d serısı yok j serısı yok b serısı bu nedır arkadas.Kalıtelı olsa alınır dıcem samsung kalıte olarak suan apple ıle rekabet edıcek durumda degıl, olamazda boyle gıderse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altaylılar -- 29 Ekim 2015; 16:22:05 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.