Şimdi Ara

Samsung'un yeni devi resmiyet kazandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

YouTube da incelemeler var izlerseniz kalas gibi cihaz sırf ipad pro ya rakip olarak üretildiğini anlarsınız.

Ipad Pro dan önce Note Pro 12.2 vardı.

Ee vardida ne oldu? Note pro sence pro ekini hak edecek ne yapti? Ipad pro suanki en basarili tabletlerden biri ve pro ekini sonuna kadar hak ediyor. Note pro nun neyi vardi? Birakin allah askina

Ipad de pro ekini haketmiyor ona bakarsan, akıllı telefonlarla aynı işletimini kullanan bir tablet ne kadar pro olabilir ki. Pro ekini hakeden tek tablet desktop işletim sistemi kullanan Surface pro serisidir.
    Surface Pro 3-4'te sektördeki tüm profesyonel yazılımlar kullanılabilirken(sektöre göre mikro, illustrator, catia, tam sürüm photoshop, visual studio vs. vs.) ipad alan da müşteri yanında fruit ninja oynar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 29 Ekim 2015; 18:37:17 >

• Senide muhtemel ipad ve jailbreak kullanmamis biri olarak not ediyorum. Ileride ipad alip jailbreak yaparsan FN oynayip oynamadigini soracagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Ipad 4 kullandım, hem de jailbreakli. Jailbreak malesef bahsettiğim yazılımları kullanmayı sağlamıyor. Kullanımı rahatlaştıran (bluetooth, plug&play gibi şeyler sağlayan tweakler kullandım.)
    JB ile android fonksiyonalitesi yakalanabiliyor. Ama tablette desktop işletim sisteminin rahatlığını yaşamak bambaşka. Surface'e ipad'den geçtim.
    Bir android tablettense Ipad'i halen 10 kere tercih ederim, sonuçta aynı klasmandalar.(ARM) Fakat Surface, Pro segment bir tablet olarak her ikisinin de üzerinde yer alıyor.
    Kolaylık bakımından desktop Windows'un yerini hiçbirşey tutmuyor malesef. Mobil işletim sistemlerinde bir dosya taşımak, klasör gezmek bile uzun süre alıyor örneğin.
  • Benim kiyasladigim sey note 12.2 pro ve ipad pro. Sen kendi kafandan microsoftu muhabbete katiyorsun. Tamam haklisinda illa hakli cikmak istiyorsan cik ona lafimiz yok soylediginde dogru ama konu o degil ki? Konu note 12.2 pro ve ipad pro arasinda donuyor. Ben bunlardan bahsedip bunlari kiyaslarken ipad pro yu ovuyorum. Sen kalkip microsofttan giriyosun olaya.

Benim soyledigim seyle senin soyledigin seyin konusu farkli ama sen ikisini baglayip hakli cikmaya calisiyosun. Ayni seylerden bahsetmiyoruz farkindasin umarim.

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    Ben farklı açıdan yaklaştım, eğer sadece o iki cihaz karşılaştırılacaksa ben de olsam ipad pro'yu seçerdim, bunu da yazdım zaten. İyi akşamlar.
  • Boyuta bak donanıma bak...
    Bu neyin kafası...

• Rekabet iyidir. Samsung, kalem olayina cok degisk yaklasarak note gibi efsanevi bir seri cikartti. Samsungun simdiye kadar cikarttigi en yenilikci seri. Zaten note kullanicilari memnuniyet anketine baktiginizda, iphonelardan bile ustun oldugunu gorurusunuz. Kaynak :http://www.chip.com.tr/haber/galaxy-note-4-tuketici-memnuniyetinde-lider_56226.html

Bunun uzerine apple kucuk ekranda diretmedi ve ekrani buyuttu. Eskiden buyuk elran isteyen gitsin ipad alsin diyordu sirket, su anda ipad miniyi gereksiz kildiracak bir ekran buyutmesiyle karsilastik. Bundaki asil neden, daha cok para kazanma arzusu. Applein ana politikasi para kazanmak oldu. Steve zamaninda yenilikci ve teknolojiye yon veren bir firmayken, gunumuzde piyasa trendlerinin pesinden gitmeye basladi.

Note serisi ve buyuk ekranli telefon furyasina kapilip 6 plusi cikartti.

Yine kalemle yapilanilen hemen her ozelligi 3d touch diye getirdi.

Yine buyuk ekranli ve kalemli tablet vardi samsungun, yine pesinden gitti.

Apple var olan teknolojiyi, oldukca basit ve kullanisli sekilde tuketiciye sunardi. Ileri gorusluydu. Mesela flashin gereksiz oldugunu Steve soylediginde, diger buyuk sirketler resmen dalga gecti. Simdi gelinen noktada herkes flashtan cikiyor.

Elinde kalan tek sey, yag gibi akan isletim sistemi. Ancak kimse kusura bakmasin, o sisteme de kalkip binlerce dolar vermem, yari fiyatina note varken. Ha ileride hayatimizi kokten degistiren yenilokci bir ozellige imza atar, o zaman gecilir.

Sonuc olarak, piyasaya yon veren bir markayken, piyasayi takip eden bir marka haline gelen bir sirketin bu fiyat politikasindn vazgecmesi gerektigini dusunuyorum

• Çok ağır olmuş ve pil ne öyle akıllı telefon mu ufacık pil koymuş 2000 tl gibi bir fiyata geliyor ki mantıksız bir ürün olmuş Android markette ne varki ne amaçlı kullanılacak bu cihaz

• Gerek olur mu bilmiyorum ama arka kameranın olmaması garip. Doğrusu bu kadar büyük bir cihazı(ağır da) kamera olarak kullanmak ne kadar mantıklı tartışılır. Daha çok laptop kullanmam ama büyük ekranlı tabletleri severim diyenlere hitap etmiş.

• Android ne işe yarayacak ya saçma sapan şeyler yapıyorlar işte gidin laptoplarınıza da android kurun artık

• Nerde işe yaramaz ürün varsa markası hep samsung

• su tableti windows 10 ile çıkarsan da all in one pc olsa fena mı olur samsung efendi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Erik Lehnsherr

Anladigim kadariyla iki tablete de sahipsin ve yeterince detayli inceledin ki bu kadar emin konusuyorsun
    Ipad iphone macbook pro mac pro macbook air hepsinin farkli versiyonlari elimden gecti
    Mac pro nun en pahali versiyonunu is sebebiyle 2 yil kullandim bana apple veya ios dersi vermeye kalkma
    Apple sadece hicbirseyden anlamayan ama kendilerini dahi zanneden ve etraflarindan takdir gormeye bayilan zavallilarin koru korune savundugu bir firma haline geldi
    Apple teknolojik hicbir gelisme yapmaz yapmiyor da apple bir moda akimidir bir trenddir hepsi

Edit: lansmani izledim o yuzden tatava yapma daha fazla

edit 2: samsung note serisini çıkarınca "kim kullanacak o boyutta telefonu bıdı bıdı" dediler apple 6 plus ı çıkarınca "evet ya büyük ekranlı iphone super" zamanında ideal boyut iphone 5 de idi tek parmağın yetiştiği yerden fazlası olamazdı iphone 6 da ekran büyüdü tabi ya gerekliydi dediler samsung note pro 12.2 yi çıkardı çanta niyetine taşırsınız zuhahaha dediler ipad pro çıktı "oh my god innovation" oldu AZICIK KALIBINIZIN ADAMI OLUN

Daha güzel saygılı ve seviyeli şekilde dile getirilemezdi anlattıklarınız. İlk yorumdan beri bu tartışma nereye gidecek diye okuyordum, bu mesaj noktayı koymuş. Devamını okumaya gerek duymadım. Klavyenize sağlık

quote:

Orijinalden alıntı: patren

o ekrana 2k giderdi fullhd olmamış

Aynısını düşündüm. Samsung her zaman ekran konusunda çok iyi olmuştur, ne amaçla böyle yaptılar anlamıyorum. Sonuçta büyük boy olsa da bir tablet ve monitörden yakın duracak kullanıcıya. 10-12 inçlik tabletlerine 2560x1600 çözünürlük koyarken 18liğin 1080p olması görüntüden bariz farklılık oluşturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 6 Kasım 2015; 5:33:10 >

• Crimson Knight kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam sizin de elinize saglik

Sahsen bu sekilde kaba bir dille bile anlatmak istemiyorum ancak artik bu sekilde anlasilabildigim kanaatine vardim

Cunku insanlar sunu anlayamiyor teknoloji dunyasinda herkes birbirinden esinleniyor misal htc a9 bildiginiz iphone 6 tasariminda birebir neredeyse

Ama bu demek degildir ki apple muazzam yaratici bir firma
    Apple in endustriyel tasarim ekipleri iyi is cikartiyor (ki o kadar butce ve para ile birakin da cikartsinlar)

Ama onun disinda gelismeyi teknik ozellikleri cay kasigiyla verip parayi kepce ile aliyorlar

Daha surada bir iki sene once ilk 2 gb ram li android telefonlar ciktigi zaman iphone putperestleri "iphone 1 gb ram ile hepsinden hizli" diye bir taraflarini yirtiyordu simdi 2 gb ram geldi woooooow oldu

Konuya donecek olursak ipad pro 4 gb ram ile geldi millet aklini kaybetti ama android camiasinda 4 gb ramli telefonlar var onlar nedense "gereksiz"

Birde ipad pro nun gercekten profesyonel bir cihaz oldugunu iddia ediyorlar ya aklim almiyor
    Gercekten pro bir tablet nami diger workhorse istiyorsa bir insan surface serisi bir cihaz alir
    Cunku o gercekten bir pc basli basina

Apple kalemi ekstra fiyattan satar, kalem sarj edilebilir olur onun apararini ayri satar ama nedense millet buna tapar
    Eskiden (ipodlarin yeni oldugu iphone un olmadigi donemlerde) apple i severdim bircok ipod um da oldu ama ne zaman cikardiklari telefonu muzik calar gibi itunes a mahkum ettiler ve ozellikleri kisa kisa verdiler o anda dedim bu firmadan bir cacik olmaz

Simdi de seneye iphone 7 icin 3 versiyon cikacakmis teknoloji sitelerinin haberlerine gore iphone 7 iphone 7 plus ve iphone 7 mini

Saka gibi ya iphone 7 mini nedir 4 inclik olacakmis yemin ediyorum millet de gidip onu alacak hicbirsey demiyorum

Yanlis anlasilmasin bu mini sacmaligi samsung htc ve diger firmalar icin de gecerli
    Mini modelleri sadece ana amiral gemisi cihazin ekmegini yiyerek satildigi fiyati haketmeyen cihazlari satma stratejisidir

• quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Çok ağır olmuş ve pil ne öyle akıllı telefon mu ufacık pil koymuş 2000 tl gibi bir fiyata geliyor ki mantıksız bir ürün olmuş Android markette ne varki ne amaçlı kullanılacak bu cihaz

Telefonlarda olsun laptoplarda olsun mah aslinda hicbirsey ifade etmez onemli olan wh degeridir
    Wh = (mah/1000)× volt

Yani misal note 4 un bataryasi 3220 mah
    (3220/1000)×3.85 volt = 12.4 wh

Galaxy View resmi olarak duyuruldu evet bataryasi 5700 mah ama onemli olan voltaj 11.3 volt bu da demekki
    (5700/1000)×11.3 = 64.4 wh (kaynak gsmarena link asagidadir)

Bu cihaza en yakin yeni cihaz ipad pro nun bataryasi belli olmadigi icin henuz bir karsilastirma yapmak mumkun degil ancak ipad air 2 nin bataryasi 27.62 wh (7340 mah)

Misal samsung un note pro 12.2 tabletinde batarya 9500 mah ama voltaji 3.7 volt bu yuzden (9500/1000)×3.7 = 35.15 wh yani galaxy view in yarisindan biraz fazla

Ancak galaxy view herkese hitap etmese de cogu laptop ile ayni wh degerine sahip bir bataryaya sahip

Ornegin cok yuksek kapasiteli bataryaya sahip alienware veya msi laptoplar 70 80 wh bataryaya sahip

Misal benim eski laptop umun bataryasi 4400 mah di ama 42 wh kapasiteye sahipti

galaxy view teknik ozellikleri
    http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_view-7704.php

Edit: galaxy view in bataryasi cep telefonlarindaki gibi mia 3.7 volt ile calissaydi kapasitesi (64.4/3.7)×1000 = 17406 mah e denk gelirdi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.