|
Samsung'un yeni QD-OLED TV'leri 4.000 nit parlaklığa ulaşacak
-
-
1000 nit olanını aldık da bu kaldı.
-
Masal anlatıyorlar önemli olan tam ekranda kaç nit verecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 29 Aralık 2024; 13:23:59 >
-
4000 nit güzel. Hdr içeriklerde güzel sonuç verir. Bir de fiyat olarak ulaşılabilir oldu mu tamamdır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu nereye kadar gidecek merak ediyorum, eskiden kontrast yarışları vardı şimdi OLED'e geçilince artık sınırsız kontrast olduğundan parlaklık yarışları var.
2000 niti gerçek seviyede verse fazla bile zaten gözleri ağrıtacak kadar parlak oluyor. Tabi firmalar bunları tam ekran parlaklık değil de HDR içerikte ufak parlak
bir noktanın parlaklığı şeklinde veriyor. Bence artık tamamen sabit görüntüde yanmaya dirençli hale getiren yeni bir yaklaşım getirsinler artık da PC'lerimizde de korkmadan kullanalım.
QD-OLED TV kullanan biri olarak monitörümdeki IPS teknolojisi bile çok tırt geliyor artık.
-
Lg'nin parlaklık iddialarına katılmıyorum, woled panelde yüksek parlaklıkta doygun renkler alamayız qd-oled gibi, sadece beyaz renkler yüksek parlak olarak gösterilebilir samsung parlaklık arttıkça lg'den daha avantajlı duruma geliyor, lg yeni bir teknoloji bulmalı samsung ile rekabet edebilmek için
-
Samsung Premium model tvler Türkiye'de digiturk ile çalışmıyor.Paranıza yazık
-
Yaklaşık 2 aydır Samsung S95D kullanıyorum...Uzun yılların lg oled kullanıcısı olarak resmen çağ atladım diyebilirim...Bu TV nin 1700 nit sanırım tepe parlaklık buna rağmen gözü yorabiliyor 4000 nite gerek var mı bilmiyorum üstelik gündüz yansıma önleme teknolojisi de muazzam bir şey hiç kayıp olmadan kendi yansımanızı TV de görmeden kullanmak çok ayrı bir deneyim herkese tavsiye ederim.
-
Gene canlı modtaki %2 Window değerini falan yazmışlardır.
Ayrıca, Samsung, incelemelerdeki o Window test görüntülerini algılayınca, parlaklığı ekstra arttırıyor Yani TV, incelemelerde 4000 değerine çıkabilir, ama bu gerçek kullanıma yansımaz.
Mesela Rtings'te S95D ve G4 kıyasına bakarsanız, S95D'nin Window testlerinde üstün olduğunu ama real scene'de geri kaldığını görürsünüz. Bunun sebeplerinden biri, Samsung'un window'da hile yapması.
Sustained %10 window'da 193 nit'e inmesi de bununla alakalı. TV, %10'da ekstra güç verdiği için, bu durum uzayınca kendini korumaya alıyor
Bu "hile" tabi panelin kapasitesini göstermek istemeleriyle alakalı bir durum.
Metal heatsink kullanmamaları ise, QD-OLED'in ışığı üretme şeklinden dolayı olabilir. Parlaklığı sadece sıcaklık belirlemediği için, metal heatsink maliyetine girmemişlerdir.
Sıcaklık, heatsink'le düşük tutulur; ama parlaklık için mavi emitörden geçen yüksek akım, o emitörü gene yıpratır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Ocak 2025; 11:46:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada, Samsung, 2025 modellerde mat ekranı yaygınlaştırmayı planlıyormuş:
https://verify.ul.com/verifications/732
S95 ve QN90/95 serisi için sertifika almışlar. S90 için alınmamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Aralık 2024; 1:51:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet 2 yıl sonra da bozulacak ve binlerce TL verdiğiniz TV çöp olucak Samsung TV lerde kronik ekran kararması var 15 yıllık LG kullanicisiyim bir kere sorun yaşamadım 2 yıllık Samsung başıma ne işler açtı
-
2025 oled yılı olacak
ABL olayını çözmeleri lazım. Tam ekranda parlaklik duşüyor
Mla lı g4 bile tam ekranda parlaklık 220 ye kadar düşmüş. En az 500 e kadar çıkabilmeliydi.
15 yıllik led lcdler bile en kötü 400 nit iken , 2024de satılan tvnin daha iyi olmasını beklerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 31 Aralık 2024; 20:1:47 >
Eğer o paneli mat yaparsan 5000 nit olsa boşa. İnsanlar siyah için alıyor bu paneli siyahı gri görmek için değil
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Masal anlatıyorlar önemli olan tam ekranda kaç nit verecek
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X