Merhabalar, belki forumun başka bölümlerinde bu konu açılmış olabilir ama o kadar sinirli ve arıza modundayımki bir türlü aradığımda bulamadım böyle bir konu, o yüzden şimdiden özür diliyorum tüm forum üyelerinden. Önceki gün SAMSUNG VP-DC171 DVD Kamera aldım ve bugünde ilk çekimimi çok özel bir anımız sırasında yaptık. Makina içerisindeki DVD ler DV-RW, ilk koyduğum anda sorgu ekranından "video" seçimiyle formatladım. yarım saatlik bir çekim yaptık ve çekim sonunda her duraksama yani çekime ara verip başladığımız esnada kameranın bir bütün değilde parça parça video görüntüleri kaydettiğini farkettim. Ardından ilgili menüden DVD'nin veri girişini bitirip "tamamla" şeklinde DVD-player'da okunabilecek şekle getirdim. Lakin DVD-playerımda ne göreyim bir sürü ayrı ayrı dvd video dosyaları, çekim zamanlarına göre sıralanmış bir şekilde. Play yaptıktan sonra her dosyanın sonunda duruyor ve >> tuşuna basmadan görüntü akışı sağlanmıyor. Bunun üzerine ikinci bir DVD-RW yerleştirip makinaya bu seferde "VR" modunda biçimlendirme yapıp kayıt yaptım ve tamamlama işlemini gerçekleştirdim. Bu seferde DVD-Player bu dosyayı çalıştırmadı. Resmen sinir krizi geçiriyorum, kullanma klavuzunun altını üstüne getirdim ama bu işe bir derman bulamadım. Video kullanımına ilk kez el uzatıyorum ve gerçekten bilgisizim. Sizden ricam bu kamera ile tek bir dosya şeklinde çekim yapıp, DVD-Player'daki >> yani "sonraki görüntü" düğmesine basmadan okuma işlemi nasıl yapabilirim? Şimdiden herkese teşekkür ederim...
video kayıt ederken ve biçimlendirirken kayıt modu VİDEO seçilmelidir. eğer VR seçerseniz dvd playerların çoğu desteklemiyor aynı zamanda pc de görmüyor. o yüzden video seçilmeli ve disk kapatılmalı. aynı zamanda bütün dvd playerlar da kullanılması için de DVD-R yada RW dvd ler seçilmeli.
dvd diski formatlarken ve diski kapatırken mutlaka ve mutlaka sabit biyere konulmalı. mesela siz biraz kayıt yaptınız ve durdurdunuz o bir dvd bölüm oluşturdu sonra tekrar kayıt yaptınız bida durdurdunuz 2. bölüm oluştu.genelde dvd kameralar böyle çalışır.
siz sadace dvd yi palayera taktığınızda sanırım bölümleri görüyorsunuz ve bölümleri görmeden direk oynatmak istiyorsunuz.playera takın direk başlamzsa play tuşuna basın ve bekleyin bakalım devam etcek mi?(playerların özelliklerine göre değişiyor kimi devam ediyor kimi etmiyor,menüden seçilmesi gerekiyor.) eğer etmezse dvd palayerin özelliklerinde tüm dvd yi oynat ALL video gibi özellikleri karıştırın.
ilgi ve alakanız için size minnettarlık derecesinde teşekkür ederim. bugün bir fotoğraf stüdyosına gittim ve ayrıca okulumuzun fotoğrafcılık hocasıyla da konuştum ve bu makinaların mantığının bu şekilde olduğunu öğrendim yani sizinde dediğiniz gibi çekimlerde yaptığım duraksamalar sonucunda parça parça videolar oluşuyormuş. lakin ben yaptığım çekime isim atamadan DVD-RW'ı kapattığım için DVD-Player'ım (Siemens marka dahili DVD-Player'lı 70 ekran TV) oluşan dosyaları birbiriyle bağdaştırmıyordu. Bugün yaptığım çekime isim atamayı keşfettim, bu seferde TV'ye taktığımda birbirini takip eder şekilde bir akış yapıyor fakat video parçaları arası geçişte bir duraksama-1 saniyelik anlık tekrar şeklinde rahatsızlık veren bir kesiklik yaşanıyor. sanırım bu benim DVD-TV'nin bir eksiği, çünkü bilgisayarada izlemeye çalıştığımda sorun yaşamıyorum..
dvd player nin modelini bi yazarmısın. sanırım ya dvd menü özelliklerine bir bak bence... olmazsa dvd playerda problem zaten....
merhabalar bende bugn itibariyle b u kameradan aldım tam adıyla samsung vp-dc171 bununla kayıt ettiğim cd deki hiçbir videoyu pc den yada tv den yada dvd playerden izleyemeiyorum nasıl yardımcı oalbilirsiniz
bu kamera av grişinden bilgisayara bağlantı ile webcam olarak kullanılabilirmi..