Şimdi Ara

===> Samsung Wave | 3.3' SuperAMOLED - 1GHz - 5MP - 720p - 802.11n <=== (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.927
Cevap
50
Favori
1.920.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu cihazın yerine x10 daha iyi bir tercih olur diyorum yanlışmıyım sizce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

vay arkadaş o ekran adamın gözünü alır bee :))

Reis sen bilirsin; paket içeriğine göz kamaşmasını önleyici gözlük dahil edilir mi?

Şaka bir yana az önce Eldar Murtazin'in yaptığı test fotolarını inceledim. Akla zarar bir şey olacak bu telefon.

Kafamdaki tek soru işareti Bada OS. Symbian kullanmaya başlayalı 3 hafta oldu. Telefonum NOKIA 5800 XpressMusic. Reis'in sayesinde bir çok yazılıma sahip oldum, telefonu kullanmayı öğreniyorum. Bunlara Bada OS'da da sahip olabilecek miyiz? Bu bana göre önemli bir sorun.

BADA OS ile çeşitli uygulamalara sahip olunup olunamayacağını sadece samsung bilir, kendi işletim sistemini ne kadar desteklerse o kadar etkili olurlar. Hani böyle bi atılımda bulunduklarına göre peşini bırakmazlar kanımca, yani inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

quote:

quote:

Reis sen bilirsin; paket içeriğine göz kamaşmasını önleyici gözlük dahil edilir mi?

Şaka bir yana az önce Eldar Murtazin'in yaptığı test fotolarını inceledim. Akla zarar bir şey olacak bu telefon.

Kafamdaki tek soru işareti Bada OS. Symbian kullanmaya başlayalı 3 hafta oldu. Telefonum NOKIA 5800 XpressMusic. Reis'in sayesinde bir çok yazılıma sahip oldum, telefonu kullanmayı öğreniyorum. Bunlara Bada OS'da da sahip olabilecek miyiz? Bu bana göre önemli bir sorun.

BADA OS ile çeşitli uygulamalara sahip olunup olunamayacağını sadece samsung bilir, kendi işletim sistemini ne kadar desteklerse o kadar etkili olurlar. Hani böyle bi atılımda bulunduklarına göre peşini bırakmazlar kanımca, yani inşallah.

BADA OS için sadece Samsung'dan gelecek desteğe kalırsak yandık.

Bir üstteki mesajımda kastettiğim de buydu. Samsung harici yazılmış uygulamalara ne kadar açık olacak. Misal; navigasyon uygulamalarını rahat rahat yükleyecebilecek miyiz?

Reis-i Eagles gibi Symbian'ı yemiş yutmuş arkadaşlar sayesinde bir çok uygulamayı sorunsuz kullanabiliyoruz. Böyle olacaksa tamam. Fakat diğer türlü iPhone'dan farkı kalmaz.

• quote:

Bir üstteki mesajımda kastettiğim de buydu. Samsung harici yazılmış uygulamalara ne kadar açık olacak. Misal; navigasyon uygulamalarını rahat rahat yükleyecebilecek miyiz?

Reis-i Eagles gibi Symbian'ı yemiş yutmuş arkadaşlar sayesinde bir çok uygulamayı sorunsuz kullanabiliyoruz. Böyle olacaksa tamam. Fakat diğer türlü iPhone'dan farkı kalmaz.

iPhone nasıl hacklenip de istenen uygulama ücretsiz yükleniyorsa keza Symbian'daki imza olayı hack ile çözüldüyse Bada'nın hacklenmesi belki tamamlanma aşamasına gelmiştir ve çıktığı anda gerekli yazılımlar nete düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desx

quote:

iPhone nasıl hacklenip de istenen uygulama ücretsiz yükleniyorsa keza Symbian'daki imza olayı hack ile çözüldüyse Bada'nın hacklenmesi belki tamamlanma aşamasına gelmiştir ve çıktığı anda gerekli yazılımlar nete düşer.

Ben telefonu mu hacklemedim ve hacklemeyi de şimdilik düşünmüyorum. İhtiyaç duyduğum yazılımları şimdilik kullanıyorum. Benim demek istediğim BADA OS hacksiz uygulamalara ne kadar açık. iPhone gibi neredeyse tamamen kapalı mı olacak? Yoksa Symbian gibi zilyon tane uygulamayı hack'e ihtiyaç duymadan yükleyebilecek miyiz?

• merak etmeyin ikisinin ortası gibi birşeyler olur tahminen, ayrıca çok fazla uygulama sevdasınıda benpek anlamıyorum, şu an omnia2 kullanıyorum birçok uygulamayı denedim kullandım, ancak ne yaparsanız yapın belli bir sayı ve ihtiyaçtan sonrası gereksiz şeyler belli kriterler çevresindeki uygulama çeşitliliği işe yarıyor onunda bada ile rahatlıkla elde edilebileceğini sanıyorum, badanın milyon uygulaması olsa ne olur doğru dürüst kullanmadıktan sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 19 Mart 2010; 11:12:39 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

quote:

quote:

samsungun desteklemeyeceğini zannetmiyorum, zaten yeni bir sistem ile piyasaya giriyor, kendini göstermek için arkasını boş bırakmayacaktır.

• Bu gün bir sitede htc hd2 nin türkcell üzerinden 961 dolar gibi bir fiyata sayılacağını okudum. Sanırım adamların kurdan haberi yok. Bu fiyata telefonmu olur. Samsung 600 dolara çıkacak diye bir kaç yerde gördüm. arada nerden baksan 350 dolarlık fark var. Htc yide inceledim oda güçlü bir makina ama nedense bir çok makinesinde android kullanırken bunda windows platformuna tercih etmişler. Üstelik windows 7 yükseltmeside yokmuş. Tek bir telefona şartlanmayayım diyorum ama samsung wave den başka kendime alternatif çıkaramadım. Samsungun bada işetim sistemi kafalarda hep soru işareti burakacaktır, herşey zamanla daha belirgin olmaya başlar. sahafiec arkadaşın dediğine katılıyorum; keşke telefonun boyu biraz daha kısa olsaydı. yani ekranın üst ve alt kısımlarında ki kısımlar kısa olsaydı süper olurdu. htc hd2 o konuda çok ideal bir ekrana sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt1980

Bu gün bir sitede htc hd2 nin türkcell üzerinden 961 dolar gibi bir fiyata sayılacağını okudum. Sanırım adamların kurdan haberi yok. Bu fiyata telefonmu olur. Samsung 600 dolara çıkacak diye bir kaç yerde gördüm. arada nerden baksan 350 dolarlık fark var. Htc yide inceledim oda güçlü bir makina ama nedense bir çok makinesinde android kullanırken bunda windows platformuna tercih etmişler. Üstelik windows 7 yükseltmeside yokmuş. Tek bir telefona şartlanmayayım diyorum ama samsung wave den başka kendime alternatif çıkaramadım. Samsungun bada işetim sistemi kafalarda hep soru işareti burakacaktır, herşey zamanla daha belirgin olmaya başlar. sahafiec arkadaşın dediğine katılıyorum; keşke telefonun boyu biraz daha kısa olsaydı. yani ekranın üst ve alt kısımlarında ki kısımlar kısa olsaydı süper olurdu. htc hd2 o konuda çok ideal bir ekrana sahip.

waveyle htc hd2 kıyaslanmaz bile. wave çok üst teknoloji.

• quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

Bende o yüzden şaşırıyorumya nasıl oluyorda o kadar fiyat belirliyorlar. Sırf o yüzden wave nin fiyatının 1400 den az olmayacağını düşünüyorum ama. Bazı yabancı sitelerde 600 dolar civarı ön spariş alındığını gördüm. Umarım samsung bizi zor durumda bırakmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt1980

quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

Bende o yüzden şaşırıyorumya nasıl oluyorda o kadar fiyat belirliyorlar. Sırf o yüzden wave nin fiyatının 1400 den az olmayacağını düşünüyorum ama. Bazı yabancı sitelerde 600 dolar civarı ön spariş alındığını gördüm. Umarım samsung bizi zor durumda bırakmaz...

milleti enayi zannediyor herhalde bu htc
  • Hala bir ses yok değil mi kesin çıkış tarihiyle ilgili ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

merak etmeyin ikisinin ortası gibi birşeyler olur tahminen, ayrıca çok fazla uygulama sevdasınıda benpek anlamıyorum, şu an omnia2 kullanıyorum birçok uygulamayı denedim kullandım, ancak ne yaparsanız yapın belli bir sayı ve ihtiyaçtan sonrası gereksiz şeyler belli kriterler çevresindeki uygulama çeşitliliği işe yarıyor onunda bada ile rahatlıkla elde edilebileceğini sanıyorum, badanın milyon uygulaması olsa ne olur doğru dürüst kullanmadıktan sonra...

Kesinlikle katılıyorum sana neymiş efendim ıpone 16.000 küsür uygulaması varmış varda hepsini yükliyecekmisin ? bırak onu çogu kişini kullandıgı uygulama 15-20 geçmez gelmişler bıt bıt ediyolar. Zaten normal kullancı uygulam yüklemsine bile gerk yok her bir halt var telefonda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcan00

quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

merak etmeyin ikisinin ortası gibi birşeyler olur tahminen, ayrıca çok fazla uygulama sevdasınıda benpek anlamıyorum, şu an omnia2 kullanıyorum birçok uygulamayı denedim kullandım, ancak ne yaparsanız yapın belli bir sayı ve ihtiyaçtan sonrası gereksiz şeyler belli kriterler çevresindeki uygulama çeşitliliği işe yarıyor onunda bada ile rahatlıkla elde edilebileceğini sanıyorum, badanın milyon uygulaması olsa ne olur doğru dürüst kullanmadıktan sonra...

Kesinlikle katılıyorum sana neymiş efendim ıpone 16.000 küsür uygulaması varmış varda hepsini yükliyecekmisin ? bırak onu çogu kişini kullandıgı uygulama 15-20 geçmez gelmişler bıt bıt ediyolar. Zaten normal kullancı uygulam yüklemsine bile gerk yok her bir halt var telefonda :)

• Klasik bir geyik daha. 10-15 uygulama kullanılıyor zaten klişesi. 6 GB uygulama var iPhoneumda. Çevremdekilerinde benden aşağı kalır yanı yok. Tutupda 10-15 uygulama kullanacaksan niye iPhone alırsın ki o zaman git işletim sistemsiz bi telefon al standart yazılımlı

Eğer Samsung Bada'ya AppStore gibi olması için destek verir, developerların arkasında durursa iPhone'umu direk satarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogi_can

Klasik bir geyik daha. 10-15 uygulama kullanılıyor zaten klişesi. 6 GB uygulama var iPhoneumda. Çevremdekilerinde benden aşağı kalır yanı yok. Tutupda 10-15 uygulama kullanacaksan niye iPhone alırsın ki o zaman git işletim sistemsiz bi telefon al standart yazılımlı

Eğer Samsung Bada'ya AppStore gibi olması için destek verir, developerların arkasında durursa iPhone'umu direk satarım..

ben de bunu anlatmaya çalışıyorum, uygulama varda biz mi yüklemedik, bu konuda öncü firma iPhone ve uygulamaların nasıl yüklenilip kullanıldığı biliniyor.
    uygulama konusundaki düşüncelerinize katılıyorum.
  • Bir telefonun tutulması için önemli bir unsurdur uygulama desteği, iphone uygulamalarının %90 ı lüzumsuz ve çok basit uygulamalardır. Ama Apple ın verdiği büyük destek, para kazanma olanakları yazım kolaylıkları uygulamacı sayısını çok artırmış doğal olarak bu da uygulama sayısına yansımıştır. Symbian da ve java da durum pek böyle değildir. Özellikle API lerin desteğinin verilmemesi ve yazım ve derleme zorlukları uygulamacı sayısının artmasına engel olmakta sadece profesyonel firmaların uygulama yazabilmesine neden olmaktadır. Symbian bu durumu açık kaynaklı S3 le kıracak büyük ihtimalle.

Kısaca her platform Apple ın açtığı yola doğru gidiyor, uygulamacı seviyesini kişiselleştirerek artırmak bunun sonucu olarak uygulama sayısını artırmayı düşünüyor. Bunun içinde Store larda uygulama satma ve uygulamacıya para kazandırarak cezbetme yoluna giriyor.

Sonuç olarak uygulamada telefonun tutması açısından önemli bir unsurdur ve uygulamacı seviyesini firma bazından, John - Jimmy - Ali - Veli seviyesine düşürmek çok önemlidir.

Kolay Gelsin

• Yukarıda linkteki fiyatı TR'ye endekslersek +20 gümrük +18 kdv eklenince 1150 tl yapıyor. 150 tl de satıcının karı vb. desek ortalama fiyatı 1300 tl dolaylarında olur diye tahmin ediyorum.

Vivaz ile Wave'yi kapıştırmak lazım. İkisinin sıkı bir incelemesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Yukarıda linkteki fiyatı TR'ye endekslersek +20 gümrük +18 kdv eklenince 1150 tl yapıyor. 150 tl de satıcının karı vb. desek ortalama fiyatı 1300 tl dolaylarında olur diye tahmin ediyorum.

Vivaz ile Wave'yi kapıştırmak lazım. İkisinin sıkı bir incelemesi lazım.

Çok mantıklı bi yaklaşım.
  • Bu telefon neciymiş böyle yaa
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.