Şimdi Ara

SAMSUNG WAVE 525 S5253 ANA BAŞLIK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.060
Cevap
7
Favori
526.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel bir inceleme oldu, eline sağlık.
    Ben de alacağım ama piyasaya yeni girdiği ve sadece teknosa da olduğu için acaba alırım da bir kaç hafta sonra fiyatında ciddi bir düşme olursa canım sıkılır. O nedenle tereddütteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Çok güzel bir inceleme oldu, eline sağlık.
    Ben de alacağım ama piyasaya yeni girdiği ve sadece teknosa da olduğu için acaba alırım da bir kaç hafta sonra fiyatında ciddi bir düşme olursa canım sıkılır. O nedenle tereddütteyim.

İşte teknosa ile olan anlaşma ne kadar bunu bilebilsek keşke. Yoksa diğer mağazalara girince en azından 400'e düşer diye düşünüyorum ama bu ne kadar sürer tam bir muamma.
  • Eline sağlık highvoltage. Çok güzel bir inceleme olmuş. Bende yılbaşına doğru telefonumu değiştireceğim ve aklımda bu telefon vardı ve senin incelemenle aklıma tam olarak yattı desem yeridir. Bir de shiftdelete incelemesinde bahsedilen donmalara telefonu kullandıkça var mı yok mu diye bilgilendirirsen tadından yenmez.
  • Bu modelin gelmesi genoa, lindy gibi modellerin fiyatını daha hızlı aşağıya çekecektir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Bu modelin gelmesi genoa, lindy gibi modellerin fiyatını daha hızlı aşağıya çekecektir bence.

Evet mutlaka ve tabi umarım :)
  • kutusundan cd cıkmıyor galıba porgramı ınternetten mı ındırıcez bılgısayara tanıtmak ıcın ? artık cd de vermıyorlar nerden para yırtarız dıye dusunuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Sadece teknosa nın satışını yapması ve fiyatın düşüp, düşmeme ihtimaline dair şunu söyleyebilirm. Firmaların ellerinde STAR ve STARın diğer versiyonları (TV hariç), Genoa, Lindy gibi aynı fiyat seviyesindeki cihazlar ciddi miktarlarda olduğu sürece en fazla 10-20 lira gibi bir fark olur kanaatindeyim. O da kredi kartı avantajları sayesinde. (World, bonus gibi.) Tam hatırlamıyorum hangi cihazlardı ancak yine teknosa nın getirdiği başka marka ve modeller piyasaya daha pahallı girmişti mesela.

ekleme: Hatırladım biri wildfire idi. 50 lira daha pahallıydı sanırım

Donma muhabbetine kitlenme ve akabinde pili çıkarma gibi bir durum olmadı. Yalnız şu var yukarda demiştim multitaskingin dibine vurulacak cihaz değil. O kesin. Mesela wi-fi açarsanız otomatik olarak devamlı tarıyor bu da az da olsa bir gecikme yapabiliyor. Ama bir AP ile bağlantı kurduktan sonra webde dolaşırken en ufak sorun yaşamadım. Youtube videolarını da rahat izledim.
    Bu cihazı iki nedenden aldım. Birincisi yine dediğim gibi ne zamandır (Biraz hovardalık oldu gerçi ama...) meraktan, incelemek için almamıştım cihaz. Hobi niyetineydi. Diğer husus ise Star en ucuz 325 lira civarı. Lindy 350 civarına satılıyor, i5500 android tercih etmek için yeterli donanıma sahip gibi gelmedi bana fiyatını haketmiyor bence, şeklini de çok beğenmedim. Model ismi içinde wave geçiyor diye beklentiniz yüksek olmasın derim. :) Hatta STAR ın BADA lı versiyonu olarak bakın. En azından ben o niyetle aldım.

Bu arada merak etmeyin, bu tip sorunlar olursa mutlaka belirtirim. Kimsenin problemli cihazı almasını istemem.

Dostum star'ın badalı versiyonu demişsin ama star'ın wi-fi performansı çok kötü diye birçok yerde okudum. Senin dediğine göre 5253'te wi-fi problemi star'ınki kadar büyük değil gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itachi

quote:

Sadece teknosa nın satışını yapması ve fiyatın düşüp, düşmeme ihtimaline dair şunu söyleyebilirm. Firmaların ellerinde STAR ve STARın diğer versiyonları (TV hariç), Genoa, Lindy gibi aynı fiyat seviyesindeki cihazlar ciddi miktarlarda olduğu sürece en fazla 10-20 lira gibi bir fark olur kanaatindeyim. O da kredi kartı avantajları sayesinde. (World, bonus gibi.) Tam hatırlamıyorum hangi cihazlardı ancak yine teknosa nın getirdiği başka marka ve modeller piyasaya daha pahallı girmişti mesela.

ekleme: Hatırladım biri wildfire idi. 50 lira daha pahallıydı sanırım

Donma muhabbetine kitlenme ve akabinde pili çıkarma gibi bir durum olmadı. Yalnız şu var yukarda demiştim multitaskingin dibine vurulacak cihaz değil. O kesin. Mesela wi-fi açarsanız otomatik olarak devamlı tarıyor bu da az da olsa bir gecikme yapabiliyor. Ama bir AP ile bağlantı kurduktan sonra webde dolaşırken en ufak sorun yaşamadım. Youtube videolarını da rahat izledim.
    Bu cihazı iki nedenden aldım. Birincisi yine dediğim gibi ne zamandır (Biraz hovardalık oldu gerçi ama...) meraktan, incelemek için almamıştım cihaz. Hobi niyetineydi. Diğer husus ise Star en ucuz 325 lira civarı. Lindy 350 civarına satılıyor, i5500 android tercih etmek için yeterli donanıma sahip gibi gelmedi bana fiyatını haketmiyor bence, şeklini de çok beğenmedim. Model ismi içinde wave geçiyor diye beklentiniz yüksek olmasın derim. :) Hatta STAR ın BADA lı versiyonu olarak bakın. En azından ben o niyetle aldım.

Bu arada merak etmeyin, bu tip sorunlar olursa mutlaka belirtirim. Kimsenin problemli cihazı almasını istemem.

Dostum star'ın badalı versiyonu demişsin ama star'ın wi-fi performansı çok kötü diye birçok yerde okudum. Senin dediğine göre 5253'te wi-fi problemi star'ınki kadar büyük değil gibi.

Hocam kız arkadaşım ve 2 arkadasım da STAR wi-fi kullanıyor şu an. Ben de kurcaladım oldukca fazla. Devamlı da elimin altında. Şu an 3`ü de memnun. Wi-fi açısından bakarsak bir cep telefonu için zaten oturduğunuz kafe, bulunduğunuz ev gibi bir ortamda AP en fazla 15-20 mt de oluyor. Bu çerçevede temel işlevler için STAR ın yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Olan sorunlar da çoğu mobil telefonların wi-sindekiler kadar.Ha eğer flash desteği gibi şeylerse mevzu ayrı. Yani en azından ben bu cihazlardan sokak başındaki ya da cadde karşısındaki bir AP den temiz bir bağlantı almasını bekleyecek kadar yüksek beklentim yok. Ha bu açıdan şanslı olan cihazlar var elbette. (Yalnıi hatırlamıyorsam Ipaq 514 bulunduğu fiyat seviyesinde oldukça iyi wi-fi perf. veriyordu mesela)

Bu cihaza STAR ın badalı versiyonu derken, fiyat, tasarım ve bazı temel özellikler (Kamera vb.) açısındandı. Wi-fi noktasında, e72 kaç tane AP buluyorsa hepsini aynı kuvvette buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 25 Kasım 2010; 21:40:45 >

• Yeni Üyeyim ama aslında önceden üyeliğim vardı.aMa nese Öncelikle Merhaba.

Samsung Wave 525 hakkında yaptığınız inceleme tam kafamda takılan soruların cevabı vardı cevaplandı Teşekkürler.Ama bir soru daha var aklımda wave de donma,yavaş geçiş ve benzeri olaylar oluyormu.*Cpu ve Ram hızını nedir?benim için çok önemli**.Ayrıca anladığım kadarıyla star wifi ile de benzetmişsiniz.Acaba 80 TL daha vermeyip star wifi mi alim.Bide mesaj yazarken sorun oluyormu H ye basarken J yemi basıyorsunuz küçük mü yani algılamı iyimi eğer Wave alın diyosanız wave alacam.star wifi derseniz star wifi.:)EE ne demişler eğer güveneceksen İZMİR liye güveneceksin :DD vakit ayırıp okuduğunuz için Tekrar Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldNight

Yeni Üyeyim ama aslında önceden üyeliğim vardı.aMa nese Öncelikle Merhaba.

Samsung Wave 525 hakkında yaptığınız inceleme tam kafamda takılan soruların cevabı vardı cevaplandı Teşekkürler.Ama bir soru daha var aklımda wave de donma,yavaş geçiş ve benzeri olaylar oluyormu.*Cpu ve Ram hızını nedir?benim için çok önemli**.Ayrıca anladığım kadarıyla star wifi ile de benzetmişsiniz.Acaba 80 TL daha vermeyip star wifi mi alim.Bide mesaj yazarken sorun oluyormu H ye basarken J yemi basıyorsunuz küçük mü yani algılamı iyimi eğer Wave alın diyosanız wave alacam.star wifi derseniz star wifi.:)EE ne demişler eğer güveneceksen İZMİR liye güveneceksin :DD vakit ayırıp okuduğunuz için Tekrar Teşekkürler

Donma ile ilgili bir durum yaşamadım, yavaş geçiş ise yukarıda yazdığım gibi wi-fi açıkken devamlı tarıyor siz bir AP ye bağlanana kadar. O nedenle hafif bir lag oluyor. Ama bağlandıktan sonra problem yaşamadım. CPU hızı için fazla bakınmadım 300küsür mhz diyorlar. RAM de 64Mb ama bahsedenler de emin değil bu mevzudan. Assassin Creed II yi kasmadan rahatlıkla oynadım 15 dakika dar (Cep telinde oyun oynamaktan nefret ederim sırf denemek içindi :) )

Mesaj yazarken bir sorun yaşamadım.

STAR yerine biraz daha para verip bu fiyat seviyesinde multitouch avantajı programlar kısıtılı da olsa javaya mahkum olmamak adına ve her ne kadar henüz denemediysem de (zaten GPS var diye almadım) gps söz konusu iken wave 525 i tercih ederim ki öyle yaptım. Çünkü STAR ve benzeri cihazlarda aynı ya da biraz daha düşük rakamlar verseniz dahi javaya mahkumsunuz, multitouch da yok.

Ancak

Dokunmatik bir cihazda eğer bir yandan GPS kullanıp yolunuzu bulurken e-postalarınızı kontrol edip aynı zamanda diğer telefon işlevlerini kullanmak niyetindeyseniz (Yine yukarıda değindiğim gibi multitaskingin dibine vuracaksanız N8, IPhone 4, wave 8500, Galaxy S gibi uzayıp giden listede bir cihaza yönelin derim. Ya da Galaxy 5 550 lira civarına alabilirsiniz. 667MHz CPU ve 256MB RAM kullanıyor. Ben bada yı denemek istediğim ve 550 lirayı haketmediğini düşündüğümden tercih etmedim. Ama şu kesin bir sonraki cihaz kesinlikle android tabanlı olacak. Düzgün modellerin adam gibi rakamlara düşmesini bekliyorum.

• 600tl ye full u çıktı s 7233
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

600tl ye full u çıktı s 7233

Pek full ü sayılmaz wave 723, wave 8500 varken. Kamera (Gerçi kamerası ortalama da olsa fena sonuclar vermiyor.) ve 3g artısı var lakin aynı ekran çözünürlüğüne 600 lira vermek pek mantıklı değil. (Programlar vs açısından da.) Yahut 600 küsüre HTC wildfire var. Ekran çözünürlüğü düşük olsa da androide giriş yapılabilir o rakama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldNight

Yeni Üyeyim ama aslında önceden üyeliğim vardı.aMa nese Öncelikle Merhaba.

Donma ile ilgili bir durum yaşamadım, yavaş geçiş ise yukarıda yazdığım gibi wi-fi açıkken devamlı tarıyor siz bir AP ye bağlanana kadar. O nedenle hafif bir lag oluyor. Ama bağlandıktan sonra problem yaşamadım. CPU hızı için fazla bakınmadım 300küsür mhz diyorlar. RAM de 64Mb ama bahsedenler de emin değil bu mevzudan. Assassin Creed II yi kasmadan rahatlıkla oynadım 15 dakika dar (Cep telinde oyun oynamaktan nefret ederim sırf denemek içindi :) )

Mesaj yazarken bir sorun yaşamadım.

STAR yerine biraz daha para verip bu fiyat seviyesinde multitouch avantajı programlar kısıtılı da olsa javaya mahkum olmamak adına ve her ne kadar henüz denemediysem de (zaten GPS var diye almadım) gps söz konusu iken wave 525 i tercih ederim ki öyle yaptım. Çünkü STAR ve benzeri cihazlarda aynı ya da biraz daha düşük rakamlar verseniz dahi javaya mahkumsunuz, multitouch da yok.

Ancak

Dokunmatik bir cihazda eğer bir yandan GPS kullanıp yolunuzu bulurken e-postalarınızı kontrol edip aynı zamanda diğer telefon işlevlerini kullanmak niyetindeyseniz (Yine yukarıda değindiğim gibi multitaskingin dibine vuracaksanız N8, IPhone 4, wave 8500, Galaxy S gibi uzayıp giden listede bir cihaza yönelin derim. Ya da Galaxy 5 550 lira civarına alabilirsiniz. 667MHz CPU ve 256MB RAM kullanıyor. Ben bada yı denemek istediğim ve 550 lirayı haketmediğini düşündüğümden tercih etmedim. Ama şu kesin bir sonraki cihaz kesinlikle android tabanlı olacak. Düzgün modellerin adam gibi rakamlara düşmesini bekliyorum.

Gerçekten çok teşekkür ederim.Bu telefon iyice içime sindi sanırım yarın gidip teknosa dan alacam.Sizin gibi insanlar gerçekten zor bulunuyor.Tekrar Tekrar Teşekkür ederim.

• Rica ederim. Yalnız yineliyorum beklentiler, fiyat olgusu ve kullanım amacına göre değerlendirip alın. Teknosa`da da çok yoğun olmadığı bir saatte kulaklığınız ile birlikte gidin onu bir deneyin. Bolca kurcalayın. Umursamayın yani görevlileri ya da başkaca insanları. Yani belki benim öznel yaklaştığım hususlar nedeniyle alan arkadaşlar memnun kalmazsa işin açıkçası üzülürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 26 Kasım 2010; 12:23:37 >
  • shiftdelete in sitesindeki videoda izledm ve özellikle bazı uygulamaları çalıştırırken çok sık donma olayıyla karşılaştıklarını bunu da ancak pili çıkararak hallettiklerini söylediler ve kendi kendine açılıp kapandığını söylediler.bu telefonu almaya çok istekliydim ancak bunu duyduktan sonra vazgeçtim.bu söylenenler ne derece doğru? kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim
  • İşte shiftdelete incelemesi senin gibi düşündürüyor. Ancak yabancı incelemeleri izlediğimde bu sorundan bahsedeni hiç görmedim. Yani sanki shiftdelete incelemesi çamur at izi kalsın cinsinden olmuş anlam veremedim ki zaten 3-4 dakikalık bi inceleme yapmışlar bunun yarısında bu sorundan bahsediyorlar. Highvoltage alalı bir kaç gün oldu bakalım uzun kullanımda bir şey olursa bizi bilgilendirir.
  • daha yeni bir telefon.kullanıcıları da az sayıda diye en azından bir müddet daha bekleyip sonra tekrar bu konuyu gündeme getirip sormak en iyisi olacak galiba.hem beelki o zamana kadar samsung ve teknosa işbirliği biter ve telefon heryerde satılır hale geldiğinden fiyatlar bir nebze daha düşer :) inşallah beyazı kalır
  • @rebellious35

2.sayfada bir arkadaş da sormuştu benzer bir soruyu. Yineleyeyim, açılıp kapanmaya dair bir problemle hiç karşılaşmadım. Wi-fi sürekli tarama açıkken hafif bir lag yaratıyor. Bağlandıktan sonra problem yok. Ve yine yineleyeyim, bu cihazla ilgilenen arkadaşlar amaçlarının ne olduğuna iyi karar versin. STAR ve aynı seviyede standart işletim sistemli ve zaten kısıtlı multitasking cihazlar almaktansa, multitaskingi abartmadan temel işlevleri multitouch rahatlığı ile 400 lira civarına (Sıfır cihaz olarak bu değerlendirmem) alınabilir diye düşünüyorum.

@magicofgs

Çamur at izi kalsın gibi bir mantıkta olacaklarını zannetmiyorum. İşin açıkçası (Cep telefonları için söylüyorum) çok acemi bir ekipleri var. Zaman ve imkanları olmasına rağmen video incelemeleri konuşmalardan ve basit terimlerden ibaret. Yani normal bir kullanıcının cihazı eline alıp incelemesinden fazlası değil. Bir de şu var eğer firma tarafından gönderilen sample cihazlardan ise böyle bir durumdan da kaynaklanıyor olabilir. Gerçi belirtmesi gerekirdi.

Phone Arena nın inceleme videosunu da koydum arkadaşlar oraya da bir baksanız? :)

Dip Not: Bu cihazı almayı düşünen arkadaşların haklı olarak çekinceleri var belli ki. O vakit 15 gün kadar daha bekleyin ben iyice kurcalamış olayım şu cihazı. Ona göre gözlemlerimi aktarmaya devam ederim. Problem çıkarsa zaten servise veririm hiç beklemeden. Buradan yine bilgilendiririm.

• Harika olur highvoltage. Daha vaktim var nasıl olsa ama bir problem çıkmazsa kesinlikle almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicofgs

Harika olur highvoltage. Daha vaktim var nasıl olsa ama bir problem çıkmazsa kesinlikle almayı düşünüyorum.

Akşam üzeri Assasin Creed II yi oynarken video çekip ekleyeceğim geç saatte de olsa.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.