Şimdi Ara

SAMSUNG WD7704C8C ALINMALI MI? YARDIM?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
13.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

Bu makinenin 3.5kg yıkaması ve ardından kurutması sırasında 170lt su harcadığını ve yanlış hatırlamıyorsam 6kw üzerinde elektrik tükettiğini biliyorsunuzdur umarım. Kısacası ocağınıza incir ağacı diker. Bence kurutmalı çamaşır makinesi almak hiç mantıklı değil. En iyisi üst üste yüksek devirli(1400-1600 devir) çamaşır makinesi ve üzerine en az B sınıfı kurutma makinesi almak. Böylece kurutma makinesi çok az elektrik tüketecektir. Yaklaşık 3-4kw arası elektrik ve 49lt su ile 7kg çamaşır yıkayıp kurutabilirsiniz. Kurutma makinesinin haznesinde toplanan saf su ile ütünüzü de yaparsınız.

Bence bu açıklama yeterli olmuştur

• uzun araştırmalardan sonra darty.com.tr denhttp://www.darty.com.tr/e_commerce/KURUTUCULU-CAMASIR-MAK-/SAMSUNG/WD7704C8C-p-16472-c-83.htm
    1299tl+ 15 tl ulaşım 1314 tl axess 6 taksitle aldım elime suanda ulaştı inşallah memnun kalırım
  • hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim "arost" samsungun doğru seçim olduğuna inanıyorum... bizdeki modelde 8704djf gibi birşeymiş... 1550 gibi bir fiyata almıştık şimdi ortalıklarda 2000 e yakınmış...

yardımcı olabileceğim birşey varsa valideye sorarım:)

ayrıca makine acaip sessiz ve sarsıntısız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim "arost" samsungun doğru seçim olduğuna inanıyorum... bizdeki modelde 8704djf gibi birşeymiş... 1550 gibi bir fiyata almıştık şimdi ortalıklarda 2000 e yakınmış...

Samsung wd-8704djf ile bende ilgileniyorum ama forumda da birçok kere sorulmasına rağmen net bi cevap yok sadece samsung çamaşır makinesi tavsiye edilmez dengeleme problemi var deniliyor sırf bu yüzden siemens çamaşır ve kurutma makinesini ayrı ayrı bakmaya başladım ama tabi iki o da buna göre tuzlu oluyor,bu makinenin kalitesi,sağlamlığı,kullanım kolaylığı hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirmisiniz,gerçekten samsung çamaşır makinesi alınmaz mı?

• quote:

hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim "arost" samsungun doğru seçim olduğuna inanıyorum... bizdeki modelde 8704djf gibi birşeymiş... 1550 gibi bir fiyata almıştık şimdi ortalıklarda 2000 e yakınmış...

cok teşekkür ediyorum saolasın inşallah kurulumu gerçekleşdikden sonra bakacagız anlamadıgımz birşey olursa sorarım müsadenizle
  • quote:

Orijinalden alıntı: crn_knk

quote:

Samsung wd-8704djf ile bende ilgileniyorum ama forumda da birçok kere sorulmasına rağmen net bi cevap yok sadece samsung çamaşır makinesi tavsiye edilmez dengeleme problemi var deniliyor sırf bu yüzden siemens çamaşır ve kurutma makinesini ayrı ayrı bakmaya başladım ama tabi iki o da buna göre tuzlu oluyor,bu makinenin kalitesi,sağlamlığı,kullanım kolaylığı hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirmisiniz,gerçekten samsung çamaşır makinesi alınmaz mı?

aldığımız için söylemiyorum ama şunlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor...

çamaşır yıkandıktan sonra bir koku var bu yıkandığından mı yoksa silver nanodan mı bilemicem ama o t-shirt ü bi kaç gün sonra ilk giyişimde o hoş koku temizlik kokusu hale geliyor...
    siemens tabiki çok büyük bir marka ama ! samsung ürünleri koreden geliyor çin yapımı değil...
    kurutma özelliğini çok kullanmıyoruz ama makinede 1 kere alınır kurutması çok iyi gerçekten ama...
    üründen ses bile çıkmıyor o kadar az sallanıyor ki hani insan yanından geçince illaki bakıyor farkedemiyorsunuz...

kötü yanlarıda illaki mevcuttur ama annem çok memnun sorularınızı seve seve yanıtlarım...

• quote:

valla makina sarsıntısız demişsinde sıkarken ucak gibi oluyor yerdenmi bilmiyorum ama baya bir sallanıyor ve ses yapıyor onun için 800 devirde sıktırma yapıyoruz o halde yine sıkma anında baya bi sarsıntı oluyor birde temiz yıkamıyor bi ayarını bilmiyormuyuz acaba ? 95 derecede de yıkama yaptırdık deterjanıda fazlaca koyup denedik ama yinede kirli cıkıyor programda pamukluda oluyor başka bir ayar şekli varmı yada hangi programda yıkamak gerekli ?
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: arost

quote:

valla makina sarsıntısız demişsinde sıkarken ucak gibi oluyor yerdenmi bilmiyorum ama baya bir sallanıyor ve ses yapıyor onun için 800 devirde sıktırma yapıyoruz o halde yine sıkma anında baya bi sarsıntı oluyor birde temiz yıkamıyor bi ayarını bilmiyormuyuz acaba ? 95 derecede de yıkama yaptırdık deterjanıda fazlaca koyup denedik ama yinede kirli cıkıyor programda pamukluda oluyor başka bir ayar şekli varmı yada hangi programda yıkamak gerekli ?
    teşekkürler

Çamaşırlarınızın durumu nedir ? Bir kovanın içine 95 derece su ve az bir deterjan beraberinde çamaşırı 15 dk bekletseniz bile durum kurtarılır.Neredeyse kaynar su bu.Acaba imkansıza yakın lekelerden mi bahsediyorsunuz ?

• bu makinelerde sıkarken sarsıntıyı önleyemezsiniz denilenler doğrudur su terazi ile ayar yaptırsanız yine uçak gibi olur çünkü sıkma esnasında dengeleme yok çok sarsıntılı ve gürültülüdür birde yıkanmış çamaşırları giyerken farkedersiniz kötü kokuludur ancak bunun sebebini bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: r.scribble

quote:

quote:

teşekkürler

Çamaşırlarınızın durumu nedir ? Bir kovanın içine 95 derece su ve az bir deterjan beraberinde çamaşırı 15 dk bekletseniz bile durum kurtarılır.Neredeyse kaynar su bu.Acaba imkansıza yakın lekelerden mi bahsediyorsunuz ?

valla normal şekilde kir. yakada kalan kirler beyaz coraplar mesela bembeyaz olarak cıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arost -- 22 Haziran 2010; 20:55:14 >

• çamaşır makineleri sizlere yüzdeyüz beyazlık garantisi vermez bu kullandığınız deterjanlarlada alakalı... annem ön yıkama silver nano vs. düğmelerini işaretliyip yıkıyor... makinede illaki sarsıntı olacak sarsıntının olmadığı tek an çalışmadğı an... ancak 1400 de bile makinenin sesi banyodan dışarı çıkmıyor kapı açık olsa da çok hafif bir ses oda dikkat edilince fark edilir... sarsıntı ise minimum denecek kadar... yani şuana kadar üzerindeki hiçbir (annem çok koyar şampuan vs. :) ) hiç düştüğünü görmedim.. şu ara ayak ayarında bi problem var o biraz sarsıntı yapıyor buda çok ses ve çok sarsıntı belli oluyor ayarlayacağım tekrardan...

annem söylediklerinizin hiç birini yaşamamış buda dip not :)

saygılarımla baya geç olsada...
  • benim makina parkenin üzerinde sanırım parkeden kaynaklı bu ses yanlız şu temiz yıkama işi canımı sıkıyor baya cok kirliler hafif lekeli cıkıyor sıvı deterjanda kullandık ama sonuc aynı
  • quote:

benim makina parkenin üzerinde sanırım parkeden kaynaklı bu ses yanlız şu temiz yıkama işi canımı sıkıyor baya cok kirliler hafif lekeli cıkıyor sıvı deterjanda kullandık ama sonuc aynı

Makinenin yeteri kadar temiz yıkamamasının çeşitli nedenleri olabilir. Direk suçu makineye atmak da doğru değil.

Doğru program seçimi, doğru sıcaklık seçimi, çamaşır yükü, deterjan seçimi, kirlerin çamaşır üzerinde bekleme süresi, şebeke suyunun Ca, Mg yükleri, vs. gibi konular yıkama kalitesini etkiler. Ayrıca son dönemlerde çok popüler olan leke çıkartıcıları da deneyebilirsiniz.

Birde zamanından önce kazana alınan yumuşatıcı da yıkama kalitesini olumsuz yönde etkiler. Katyonik yüzey aktif madde içeren yumuşatıcı, anyonik yüzey aktif maddeleri etkisiz hale getirerek çalışmasını engeller. Kısa kuyruklu yapılarıyla katyonik yüzey aktifler yüzeye tutunarak kirin zeta potansiyelinin düşmesine engel olurlar.

Tavsiyelerim:
    + Mümkünse daha uzun süreli bir yıkama programı seçin (çok kirliler için)
    + Fazla köpürme sorun olmayacaksa bir miktar deterjanı arttırın (optimum değeri siz bulacaksınız)
    + Kireç engelleyici (aslında gereksiz ama bölgenizde şebeke suyu fazla kireçliyse) kullanmanız fayda sağlayacaktır
    + Eğer çamaşır çeşitleri için uygunsa sıcaklığı bir miktar daha arttırın (60 C den sonra enzimler çalışmaz, daha da fazla arttırmanızı tavsiye etmem)
    + Kazanı Çok fazla doldurmayın, daha rahat yıkanan çamaşır daha kolay temizlenir
    + Lekelenen çamaşırı fazla bekletmeyin, bekleyecekse lekeli yeri elinizde bir miktar deterjan ile yıkayıverin.
    + Renkli çamaşırlar için renklilere özel deterjan kullanın. Bu deterjanlarda beyazlatıcılar, optik, vs yoktur, bunun yerine daha fazla enzim içerir.
    + Ön yıkamayı söylemeye bile gerek yok sanırım.

Deterjan konusunda direk bir tavsiyede bulunmak istemiyorum, tek söyleyeceğim ben Persil ve çeşitlerinden memnunum. Siz kendinize uygun bir deterjanı da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• valla süre secimi yapmıyoruz direk 1.5 saate ayarlı şekilde bırakıyoruz
    deterjanı arttırarak denedik sonuç olumsuz
    su kirecli seramik rezistans oldugu için kirec önleyici kullanmadık hiç
    95 derecede denemesini yaptık genelde 60 derecede yıkanıyor
    dolumu oluyor ona dikkat edmedim bu sefer onuda dikkate alacagım
    bu biraz zahmetli olacak :)
    bunuda denemedim bir dahaki sefere deneyecegim
    ön yıkama zaten standart
    omo kullanıyoruz deterjan olarak ama o kadarda cok farkedmese gerek
    cevapların için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arost -- 10 Temmuz 2010; 22:07:37 >
  • Herkese merhaba, çok yakın zamanda bir arkadaşıma Darty'deki fiyatı 999 TL' ye düştüğü için Samsung WD7704CSC model çamaşır makinesini aldırdım.

Bilenler bilir benim ses, performans, enerji ve su harcaması, program kullanışlılığı, yıkama süreleri, hatta çamaşır dağıtma fazında makinenin ne kadar zaman harcadığına dahi ne derece kıl takıntılarım olduğunu; artık bilgisayar başında oturmaya pek vakit bulamadığımdan, forumda hararetli yorumlar yapmıyorum, önerilerde bulunamıyorum, onun yerine tel vasıtasıyla sevgili Candogan62 ile çılgınca fikir fırtınası üretiyoruz vs vs..

Herneyse, Samsung'un özellikle yeni çıkardığı modellerin ne kadar performansı düşük olduklarını, öyle kolay kolay birilerine tavsiye etmenin intihar girişimi gibi bir durum olduğunu yine bilenler, tecrübeliler bilir. Birkaç yıl önceki fırçasız motorlu modellerinde bile sıkmada üst devirlerde motorun fırça varmış gibi ses yaptığını, kaportanın ise dengesiz çamaşır yükünü ortama ne derece hissettirdiğini tecrübeledim defalarca. Dedim ki bir macera daha olsun ve önem verdiğimiz konulara takılmayan bir arkadaşa uygun fiyatı, kurutmalı oluşu, 1400 devir sıkma hız durumu, Ag+ sı vs vs si sebepleriyle bu modeli önerdim, aldık. İşte bu sefer balta taşa vurulmadı!!!

Ben artık firmaların klasik EN.... data verilerinin oldukça aldatıcı yönlerini defalarca görmüş biri olarak, önem verdiğim bazı testleri imkanlarım ölçüsünde kendim yapıyorum. % 100 pamuklu olduğunu bildiğim lekeli, kokulu vs beyaz 6 kg çamaşırı (neden 6 kg, bunu da ne derece bildiğimi bilenler bilir; bu kazanlarda 8-9-10 kg çamaşırı bırakın, 7 kg çamaşır bile tam performansla yıkanmaaaaazzzz!!!!) tambura doldurup ön yıkamasız pamuklu programı 40 derece ve 1400 devir seçenekleriyle makineyi çalıştırdım:

1. Yıkamada ses olmayacağını tahmin edersiniz fırçasız DC motor sayesinde, problem hep sıkma safhalarında.

2. Durulama aralarındaki sıkmalar dahil olmak üzere son sıkmada bile kesinlikle beni rahatsız edecek ses gelmedi makineden; gerek motor sesi, gerekse vuruntu sesi şeklinde.

3. Çamaşır dağıtmalarda başarılıydı bu tarz kazanlı makineler içinde; max 3 kez deneme yaptığını söyleyebilirim her sıkma öncesinde.

4. Su alırkenki ses klasikti, evet, ama bu affedilemez birşey değildi, affettim ; kullandığım makine Miele değildi çünkü
    5. Programda durulama sayısı 2 idi, biliyorsunuz ki artık programlar, pamuklu dahil 2 durulama yapıyor default olarak, bunu 3'e çıkarabilirsiniz birçok modelde; Samsung'da zaten durulama butonuyla sayıyı 1-5 arası ayarlayabilirsiniz de..

Bu şartlarda 6 kg pamuklu için harcanan su miktarı çok güzel: 42 L !!! kendim ölçtüm, üçkağıt yok

6. Geldik kurutmaya.. 3'er kg halinde 2 posta kurutma yaptım, 90 dakika yı seçtim herbiri için de. Tek inkar edilemeyecek durum, bu kazan hacmiyle ancak 3-3,5 kg çamaşırı kurutabileceğidir bu makinenin, ve sürenin de anca 80-90 dakikaya indirilebileceğidir en fazla, kırışığı az, kuru çamaşır istiyorsanız; bu miktar çamaşır için sürenin böyle oluşu da, normal kurutma makinesi debisinde bir hava sirkülasyonu olamadığı ve nemin yoğunlaştırıldığı yüzeyin maalesef klasik kurutma makinesi kadar geniş olmayışından kaynaklıdır.

Kullanılan suya gelince; 3 kg pamuklu için sadece 15 L!!

Yani 6 kg'da 30 L su kullanımı, yoğunlaştırma için su kullanan bir kurutmalı çamaşır makinesi için mükemmel!!

7. Üstelik kurutmada sadece ufak bir fan sesi duyuluyor; thanx to the inverter motor

Diyeceksiniz ki bu test tek sefer mi yapıldı, hayır, leke sökme testi Ariel ve SA8 ile 2 kez yapıldı 40 derecede, elbette Ariel'de bazı gölge lekeler kaldı, SA8'de pırıl pırıl!! Ama su harcama ve gürültü testi için aynı çamaşırlarla 5 yıkama 10 kurutma şeklinde test yaptım; 2'si gece, 3'ü gündüz, ve belirttiğim değerler aslında ortalama değerlerdir. Elektrik harcaması için de reel değerleri aynı 5 yıkama ile yakın zamanda ilan ederim.

Şimdi soruyorum size; 2 makinelik yeri olmayan ya da evinde iki makine olmasını istemeyen, ben 3-3,5 kg çamaşırı kurutsam bana yeter diyen birine bu fiyata, bu harcama ve gürültü değerleri ve sessizliğiyle Samsung WD7704C8C tavsiye edilir mi, edilmez mi? Ben 1200 TL de olsa alırdım, tabi evimde Siemens WIQ 1630, Whirlpool AWM 8900, Gorenje WA 65205 çamaşır makinelerim ve Arçelik 70 KTE kurutma makinem olmamış olsaydı.. Ne dersiniz???

• quote:

Orijinalden alıntı: technosister
    Bu makineyi alalı 18 ay oldu. Kapak körük arızası tambur arızası verdi. 2 aydır parça bekliyoruz. Piyasada satılanyeni bir ürün olmasına rağmen parça sıkıntısını anlamak mümkün değil: Teknik servis, müşteri hizmetleri çok yetersiz. Siz aramadıkça kimsenin sizi aramak aklına gelmiyor. Anadolu elektronik Samsungu pazarlayan firma ancak onlar da hiçbir yardım talebinize bir email atmayı bile gerekli görmüyor. Kurutma süresi çok uzun ve verimsiz. Özellikle satış sonrası hizmet yönünden 10 üzerinden 0. Dikkatli olun!

Samsung servis sorunu var belki ileride cozerler ama suan servis ve yedek malzeme sorunu var onun icin tercih etmiyorum.sonucta elektronik cihaz ariza yapar servis olmayinca ugras dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Silver nano alanların bebekleri daha mı az hastalanıyor?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.