Şimdi Ara

San Francisco metrosunu hackleyen korsan para alamayınca tehdide başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kenshin3d

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Amerikada en düşük maaş saatlık 7.5 dolar. En düşük en dip maaş bu. Adamlar dolar alıp dolar harcıyor. Burada asgarı ücret 1300 tl ve toplu taşıma 2.3 tl. Amerıkadakı maaşlara gore bakarsak bızımkınden uygun ve orada toplu tasıma burası gıbı kötü değil.

Aga bu nedir ya? Yabancı dizileri filmleri izleye izleye yetişip heriflerin hayranı haline gelmeyin, heriflerin neredeyse pisiliğine bile özenir hale gelmişsiniz.
    Madem öyle ya git orada yaşa ya da aç kafanı kendi etrafını düzelt. git hukuk oku politikacı ol geç başımıza kalkındır ülkeyi.
    Yurtdışı muhteşem, Türkiye çöp edebiyatını bırakın. Kendini yabancı hissediyorsun, canın bir amerikalı olmak bir ingiliz olmak istiyor, TC benliğinden utanıyorsun di mi?
    Ama şu anki hali bile bu ülkenin hiçbir yere değişilmez, kaybedince anlarsınız...
    Sözüm sadece sana değil, bu mantalite şu an çok geniş bir kitlede var malesef...

Sen neyin kafasını yaşıyorsun ? Adam 2.5 dolar çok yazmış, bende orada dolar kazanıp dolar harcıyorlar 2.5 doları tl ye cevırme oradakı en dusuk eyalette asgari ucret 7.5 dolardan baslıyor dedım. Turkıyede 1300 tl ve akbıl 2.3 tl bızde maaşa oranla daha pahalı dıyorum.

Amerıkaya gıdebılsen ılk sen gıdersen burada bana kuru sıkı milliyetcıkık taslama, ayrıca ben azerbaycan vatandasıyım. Tc vatandası olanı devlet vergıyle soyuyor. Amerika hayranlıgını nereden çıkardın anlamadım ama oradakı düzene hayat şartlarına hayranım. İnsanlar ölümü göze alıp avrupaya amerıkaya gitmeye çalılıyorsa bir nedeni var en buyuk nedenide insan hakları hukuk adalet olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

quote:

Amerikada en düşük maaş saatlık 7.5 dolar. En düşük en dip maaş bu. Adamlar dolar alıp dolar harcıyor. Burada asgarı ücret 1300 tl ve toplu taşıma 2.3 tl. Amerıkadakı maaşlara gore bakarsak bızımkınden uygun ve orada toplu tasıma burası gıbı kötü değil.

Amerikaya hiç gitmediğin çok belli bütün toplu taşıma araçları çok kötü durumda bütün metro istasyonları pislik içinde metrolarda evsiz falan ev kuruyo adeta kendine kartonlardan açıkçası istanbuldaki toplu taşıma araçları bin basar ordakilere

Bizim toplu taşımada kalabalıktan pisliğe yer kalmıyor ki, heralde bizimkiler daha temiz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

quote:

Amerikaya hiç gitmediğin çok belli bütün toplu taşıma araçları çok kötü durumda bütün metro istasyonları pislik içinde metrolarda evsiz falan ev kuruyo adeta kendine kartonlardan açıkçası istanbuldaki toplu taşıma araçları bin basar ordakilere

Gittim alakasi bile yoktu dediğinizle

Aslında bende gittim. 2 kere Detroit/MI, 1 kere Dallas/TX, 1 kere de Miami/FL'ye.

Şimdi benim gibi İstanbul'da yaşayan birisi için, buralar çok dandik kalıyor. Yani İstanbul'a yakın bile değil. Noel döneminde Detroit'i gezdim, filmleriyle yakından uzaktan alakası yok. Bahçeli sıra sıra evler ok. Ama dandikler, süs yok, çoğu dökülüyor. Detroit ile ilgili oradayken neler öğrendim. Çalıştığımız adamın evine geçen sene hırsız girmiş. Çok sık olurmuş, silahıyla o da onu kovalamış. Detroit havaalanına yakın bir bölge varmış, daha geçen gün 3-4 kişi öldürülmüş biri polismiş. O bölge öyle bir şeymiş ki polis bile girip karışamazmış. Oha dedim.

Miami'ye gelelim. Yine kışın ordaydım, ama filmlerde hani miami sahili, miami beach vardır. Sörfler, kızlar falan. Tamam ben kışın ordaydım, ama sahilin her yerinde çöpler olmasını beklemiyordum.

Evet bir de Dallas var. Dallas hakkında çok bir şey söyleyemeyeceğim, şu zenginlerin oturduğu bölgeye gittik. Çalıştığımız adamın 3 milyon dolarlık villasında kaldık. E villa güzel tamam ama 3 milyon dolara Türkiye'de daha süper villa alınır ya da yaptırılır. Çok gezemedim orada etrafı bir şey diyemeyeceğim.

Yani Amerika'nın da anladığım kadarıyla New York, Las Vegas, California bölgeleri dışında diğer bölgeleri, bizim ufak şehirler gibi. Yani Filmlerdekine yakın bile değiller. Gerçi New Yok ve Las Vegas'ı da direk görmedim ama oralardan bir ümidim var.

Ben açıkcası pek sevmedim, alışamadım. Millet kaçıp uzun süre kalma derdinde, ben 2 hafta dolunca sıkılmaya başlamıştım. Hayat, yaşam tarzı orada çok acımasız. Bizdeki gibi 40 yaşına kadar oğluna bakma falan yok. 18'inde kapının önü. Burs kazanamazsan üniversite hayal. Gidip çalışacan. Üniversite ve sağlık dünyanın en iyisi olduğu gibi dünyanın da en pahalısı. Komşuluk ya da arkadaşlık Türkiye'dekine yakın bile değil. Orada düşersen ölürsün, yani homeless olursun.

Yalnız bu zor yaşam şartlarından ötürü olacak, ben bu kadar çalışkan insanlarda görmedim. Sanırım farkımız burada başlıyor. Bir dakka hiç bir çalışan boş oturmuyor. Mesela bir cafedeyim, canım sıkılıyor, çalışanlarla sohbet edeyim diye düşünüyorum ki cafe boş. Bir ben varım. Arkada büyük ekran tv duvarda. Bir kere olsun hiç bir çalışanın kafasını kaldırıp tv ye baktığını ve boş durduğunu görmedim.

Bizde olsa alır tabureyi çıkar dükkanın önüne yanındaki dükkan çalışanıyla tavla oynar. Ya da geyik yapar, ya da tv izler. Yok, onlar çalışmaları için maaş alıyorlarmış. Yoksa yerine başkası bulunurmuş. E biz olsak, müşteri yok e iş yok deriz. Öyle değilmiş. İş her zaman olurmuş. Tuzlar azaldıysa doldur, masaları tekrar sil, wc leri kontrol et, tuvalet kağıtları bitmiş mi, peçetelikleri doldur vs vs. Bir dk boş durmuyorlar, oturmuyorlar. 65,70 yaşında insanlar avm lerde kasiyerlik yapıyor. Harıl harıl çalışıyor. Bu konuda baya bizden ilerdeler. Bizde gizli işsizlik var. Yani adamların 1 elemanı buradaki 10 elemanın yaptığını yapıyor. O yüzden hata payı düşüyor ve üretim seviyesi artıyor. Bizde özellikle bayanlar kaç kere tuvalet kağıdı kalmamış wc ye girmenin sıkıntısını yaşamıştır. Orada bu konuda bir şikayet gelse hemen incelemeye gidilirmiş, işten atılma olasılığı baş gösterirmiş. O yüzden işim bu diyor saat başı bakıyor. Amaaaan 1 saate bitermiymiş demiyor. Çok farklı kafa yapısındalar ama muhtemelen bu hayat zorluğundan kaynaklanıyor. Biz Türkiye'de onlara göre çok çok rahat yaşıyoruz aslında. Adamlar bildiğin sistemin kölesi durumunda.

• Watch Dogs 2 gercek oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenshin3d

quote:

Aga bu nedir ya? Yabancı dizileri filmleri izleye izleye yetişip heriflerin hayranı haline gelmeyin, heriflerin neredeyse pisiliğine bile özenir hale gelmişsiniz.
    Madem öyle ya git orada yaşa ya da aç kafanı kendi etrafını düzelt. git hukuk oku politikacı ol geç başımıza kalkındır ülkeyi.
    Yurtdışı muhteşem, Türkiye çöp edebiyatını bırakın. Kendini yabancı hissediyorsun, canın bir amerikalı olmak bir ingiliz olmak istiyor, TC benliğinden utanıyorsun di mi?
    Ama şu anki hali bile bu ülkenin hiçbir yere değişilmez, kaybedince anlarsınız...
    Sözüm sadece sana değil, bu mantalite şu an çok geniş bir kitlede var malesef...

"ya da aç kafanı kendi etrafını düzelt. git hukuk oku politikacı ol geç başımıza kalkındır ülkeyi." Cümlesine katılmıyorum. Bu toplumsal bir konu. Bir kişiden bunu beklemek sadece tek adamcılık yaratır. Herkes elinden geldiği kadar katılmalı . Hem eleştirel hem de üretimsel düzeyde.

• iste bunlar hep bitcoin iste bunlar hep..

• bizdeki adam da anca ismini yazsın.Vizyonunu sevdiğim hackeri

San Francisco metrosunu hackleyen korsan para alamayınca tehdide başladı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.