Şimdi Ara

sanayi tipi silikon zararlımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
19.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar damacananın borusu kırılmıştı.silikonla yapıştırdım.suyun içine değiyor bu silikon.zararı olurmu ? konuyu google amcaya sordum göğüs silikonlarını çıkardı karşıma

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sanayi Tipi Silikonun Zararları

Sanayi tipi silikon, yapıştırıcılar, contalar ve yalıtım malzemeleri gibi çeşitli endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, maruziyetine bağlı olarak sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilecek potansiyel tehlikeler taşır.

Silikon Kokusu

Silikon kurarken yaydığı belirgin koku, bazı kişilerde solunum problemlerine ve baş ağrılarına neden olabilir. Bu koku, kuruma süreci sırasında salınan asetik asit ve diğer kimyasallardan kaynaklanır. Özellikle kapalı alanlarda yüksek konsantrasyonlarda maruz kalmak zararlı olabilir.

Silikon Solumak

Yüksek konsantrasyonlarda silikon solumak, akciğer tahrişine, öksürüğe ve hırıltıya neden olabilir. Asetik asit, astımı olan kişilerde astım ataklarını tetikleyebilir.

Sıcak Silikon

Sıcak silikon, temas halinde yanıklar ve cilt tahrişine neden olabilir. Buharları da solunum problemlerine neden olabilir.

Yapıştırıcı Silikonun Zararları

Yapıştırıcı silikon, ciltte tahrişe, kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilecek metil etil keton oksit gibi çözücüler içerebilir. Ayrıca, göz ile temas halinde tahrişe ve hasara yol açabilir.

Silikon Cilde Zararlı Mı?

Düşük konsantrasyonlarda silikon cilde zararlı değildir. Bununla birlikte, bazı cilt tiplerinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Uzun süreli cilt teması cildi kurutabilir ve tahriş edebilir.

Korunma Önlemleri

Sanayi tipi silikonun potansiyel zararlarından korunmak için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Yeterli havalandırma sağlanan iyi havalandırılmış alanlarda çalışın.
    • Solunum maskesi ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman kullanın.
    • Sıcak silikonu kullanırken dikkatli olun ve koruma önlemleri alın.
    • Silikon içeren ürünleri çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KappadoKS

arkadaşlar damacananın borusu kırılmıştı.silikonla yapıştırdım.suyun içine değiyor bu silikon.zararı olurmu ? konuyu google amcaya sordum göğüs silikonlarını çıkardı karşıma

Sağlığa zararlı da ne demek.O damacanayı hemen çöpe atın.Silikon zaten elinize bulaştığında anlıyorsunuz nasıl bir madde olduğunu.Yeni bir damacana almak çok şey demek değildir.

Ben bunu söylüyorum ,çünkü o bahsettiğiniz yapıştırıcı silikonlar inşaat , cam , sanayi tipi buzdolabı sektörlerinde kullanılmaktadır.Cam üretimde değilde , camcılar tarafından kullanılır bahsettiğiniz silikonlar.Tesisatçılıkta bildiğim kadarıyla poliüretan ve würthte kullanılır.

Yani söylemek istediğim şey würth ve silikon sağlığa zararlıdır.Çünkü üretim amacı farklı.Sıktıysanızda silikonu ,suyla temas etmediyse öylece dursun diyeceğim ama temasta ediyor suyla sıktığınız silikon.Mesela: sista şeffaf silikonlar dehşet feci bir şekilde keskin kokarlar.İçinde ne karışımlar var ki adamın kafayı tiner çekmiş gibi yapar ,varın siz gerisini düşünün.

Ben açıkçası sanayide 4-5 sene çalıştığım için silikonla yiyecek içecek kapları vs. yapıştırılmasına karşıyım ,ama yapıştıran yapıştırır kendisi bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mohamed42mounir

quote:

Orijinalden alıntı: KappadoKS

arkadaşlar damacananın borusu kırılmıştı.silikonla yapıştırdım.suyun içine değiyor bu silikon.zararı olurmu ? konuyu google amcaya sordum göğüs silikonlarını çıkardı karşıma

Sağlığa zararlı da ne demek.O damacanayı hemen çöpe atın.Silikon zaten elinize bulaştığında anlıyorsunuz nasıl bir madde olduğunu.Yeni bir damacana almak çok şey demek değildir.

Ben bunu söylüyorum ,çünkü o bahsettiğiniz yapıştırıcı silikonlar inşaat , cam , sanayi tipi buzdolabı sektörlerinde kullanılmaktadır.Cam üretimde değilde , camcılar tarafından kullanılır bahsettiğiniz silikonlar.Tesisatçılıkta bildiğim kadarıyla poliüretan ve würthte kullanılır.

Yani söylemek istediğim şey würth ve silikon sağlığa zararlıdır.Çünkü üretim amacı farklı.Sıktıysanızda silikonu ,suyla temas etmediyse öylece dursun diyeceğim ama temasta ediyor suyla sıktığınız silikon.Mesela: sista şeffaf silikonlar dehşet feci bir şekilde keskin kokarlar.İçinde ne karışımlar var ki adamın kafayı tiner çekmiş gibi yapar ,varın siz gerisini düşünün.

Ben açıkçası sanayide 4-5 sene çalıştığım için silikonla yiyecek içecek kapları vs. yapıştırılmasına karşıyım ,ama yapıştıran yapıştırır kendisi bilir.

zaten hocam çok pis koku yaptı attık :( bileydim hiç kullanmazdım sizin bu yazdıklarınızdan sonra.

• Benimde termos su kaçırıyor tesisatçı silikonla yapıştır dedi . Tam güvenemedim ,silisyumdan oluşan silikon değilmi bu silikon kek kalıpları mahsursuz denmiş haberlerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yan sanayi katalizör ömrü.
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.