Şimdi Ara

Sandığa oturmaya utanıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
11.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vermezlerse nabcan oturcan mı sabaha kadar sandıkta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

Vermezlerse nabcan oturcan mı sabaha kadar sandıkta

sandıkla birlikte gidicem
  • Freşş F kullanıcısına yanıt
    Gitme.
    Kastamonulularda bu para mevzusu cok var...ben bu yuzden evlendigim kisiyle nisan atiyordum..ve durumumun cok kotu oldugunu bildikleri halde.bende sandiga karimin amcasi oturdu kardesi vs olmadigi icin adam 50 yasinda sen dusun artik.zorla oturtanda kaynana..halasi kapi onunde araba kapisini actirmadi para istedi..soranlara kastamonulu gorunce kac kac diyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat tarafi zengin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

Kastamonulularda bu para mevzusu cok var...ben bu yuzden evlendigim kisiyle nisan atiyordum..ve durumumun cok kotu oldugunu bildikleri halde.bende sandiga karimin amcasi oturdu kardesi vs olmadigi icin adam 50 yasinda sen dusun artik.zorla oturtanda kaynana..halasi kapi onunde araba kapisini actirmadi para istedi..soranlara kastamonulu gorunce kac kac diyorum :)

Bu nasıl bir saçmalık? Ben sana adet gelenek diyorum rahatsız oluyorum diyorum. Sen gelmiş burada Kastamonulular şöyle Kastamonulular böyle bilmemne. Kusra bakma da senin evlendiğin kişinin sülalesi karaktersizmiş. Bunu tüm Kastamonululara mâletmezsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataybas

Damat tarafi zengin mi?

Tekstil işi ile ilgileniyorlarmış parayla imanın kimde olduğu belli olmaz
  • emin olmak için rakamı iki defa okudum

• Kardes sana bisey demedim ama senin annen de benim kaynana gibi..bunu soylemek istedim..koylerine gittim hepsi ayni kafada..yani kisisel olarak karekterine bisey demedim.zaten rahatsizligini sende vurgulamissin.

• Utaniyorsan kilit al sandığa ,belirli miktar parayi verincede anahtari yere at sürünerek alsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrofizikçi -- 10 Mart 2017; 8:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astrofizikçi

Utaniyorsan kilit al sandığa ,belirli miktar parayi verincede anahtari yere at sürünerek alsın

Hocam çok haince bi fikir deneyeceğim
    yapıstır gitsin o zaman. zaten bir oturdun mu gerisi sakaya vurup kendi kendine gelir. bi bakmıssın elinde para... kısa günün karı. yanlız kimseye kaptırma parayı(anne-baba) aman diyim. el emeğimi aldım dersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

quote:

Orijinalden alıntı: Freşş

quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Parayı alınca utanç falan kalmazBu arada 600 çok değil mi ya?

Ben 200'e tamah edecektim erkek tarafı gelini verirken 600 almışlar eden bulur misali bakıyorlar olaya bizimkiler :D

Büyük konuşmayayım, evlenirsem böyle saçma sapan hiçbir şeyi yaptırtmamda yapmamda.

Sandığa oturmalar, kesmeyen makaslar, açılmayan kapılar, yetmeyen paralar, daha neler neler.

Senin elinde olan bir şey değil o maalesef.Ayrıca bunlar işi başka tarafa çekmedikçe çok güzel gülümseten adetler bence hiçbir mahsuru yok

Yoo sadece gelinin kardeşi sandık için para istemesi aşamasında vazgeçerim anlamında demedim. Ama söylenildiği gibi destek oluncağına köstek olunuyor ben böyle görüyorum yani. Vazgeçerim ne kadar çok seviyor olsam dahi. Halden anlayan bence öyle para isteme adete düşkün olma olaylarını geçer önemsemez.

Adet yerine gelince ne oluyor evlilik uzun mu sürüyor? Daha mı mutlu olunuyor? Yoksa ölmüyor muyuz?

Binlerce kız var,illaki biriyle uyum sağlarsın o yüzden kendini ezdirmeyeceksin ne kıza nede onun ailesine. Heleki düğün,nişan,kına kısmında asla.

Ben kızı aldıktan sonra mesafemi koyarım ailesiyle de kızın ailesini almadım evlenmedim onlardan kız aldım sadece. Bayramda düğünde görsek yeter fazla yüz göz olmaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O anlamda söylemedim ben, adetin saçmalığını anlatmak istedim, zaten insnalar düğün yapıp milleti eğlendiricem diye tonlarca para döküyor, sende çıkıp utanmadan para istiyosun saçma gerçekten

• Kayınço sandığa oturmaya utanıyor, annesi onu cesaretlendiriyor. Dünya 2 dakikalığına güzelleşiyor.

• Olum Allahiniz yok mu siz evlenmiyecekmisiniz, bizde kiz verdik ama sandiga falan oturmadık. Kardesinle yuva kuracak onu kole olarak satmiyorsaniz tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Kayınço sandığa oturmaya utanıyor, annesi onu cesaretlendiriyor. Dünya 2 dakikalığına güzelleşiyor.

kjhsadjkhsad ben insan içine çıkmayı çok sevmem ya da insanların içinde gözlerin üzerimde olmasını o yüzden rahatsızım yoksa ne alacağım para da gözüm var ne de başka şey bana kalsa düğüne bile gitmem gelinin kardeşi olarak
  • annen kafirmi kardeş? böyle bir para düğün yapan borca batacak adamdan istemek kafirlik oluyor da
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Olum Allahiniz yok mu siz evlenmiyecekmisiniz, bizde kiz verdik ama sandiga falan oturmadık. Kardesinle yuva kuracak onu kole olarak satmiyorsaniz tabii.

Ben ne anlattım okudun mu güzelce? Başlık parası demiyoruz. Ayrıca istemediğimi de belirtmişim. Oturmamanın pişmanlığını duyar gibi yazmışsın. Garip.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.