Şimdi Ara

Sandık Görevlisi Oldum ama Bu saçma sapam iddalara aklım ermiyor Gelin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Chp li 22 yaşında bir arkadaşınızım ama doğruya doğru yanlışa yanlış derim cumhur başkanlığı seçiminde chp sandık görevlisiydim bu seçimde yapma niyetim yoktu iyi partili bi abim meclis üyesi adayıydı rica etti onun hatrına yaz benide dedim yaptım Neyse
    Seçimde her sandıkta akp mhp iyi parti chp sandık başkanı ve görevli var yani tüm sorumlular ile oylar pusulalar sayılır hazırlanır herkez takım çalışması halinde yapar işleri sıkıntı olumcada herkez bilir orda çözüme odaklanır düzgün çalışırsanda işin hızlı temiz biter toplarsın seçim torbanı götürürsün ilçe seçim kuruluna benim anlamadığım sandık görevlileri varken her partiden oylar sayılırken tüm görevlilere müşahitlere açık sayılırken ki oylar sayılırken arada durup sonuçları seslice söyleyip müşahitlerinkiyle karşılaştırıyoruz en son herkez hem fikir olunca tutanaklar yazılır herkez konuşur orda çünkü geçerli oy geçersiz oy filan herkez fikirini söyler o tutunaklar akşamın 8 9 unda doldurmak zordur artık beyin durur sandık başkanıyla beraber bizlerde yardımcı oluruz sonra imza atarız mühürleriz kendimize örneklerini hazırlarız biter bu 200 oy binali yıldırıma yazılmamış filan olayları saçmalık bence öyle bir şey varsa o tutunağı tutturan sandık sorumlusuna sorsunlar hesabını öyle bir şey olamaz

• paradiso35 p kullanıcısına yanıt
    P paradiso35 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: paradiso35

Ya her şey iyi güzel de madem öyle daha önce ki seçimlerde niye hep oy çalınıyor yaygarası koparıyordunuz, yoksa işinize mi geliyordu?

Yaşım 31, daha önce 2007-08 lerden beri yaklaşık 6-7 kere başkanlık memurluk yaptım, bu işleri biliyorum oylar açık bi şekilde tasnif edilir de niye biz önceki seçimlerde söylediğimizde inanmoyordunuz
    Secim gecesi tam da Ekrem baskan öne gececekken anadolu ajansı neden veri akısını durdurdu? Binali Yıldırım kaybettigini bildigi halde cıkıp neden kazandık dedi?

Hep yaptıgınızı tekrar denediniz tek fark bu sefer tutmadı!
  • Ya her şey iyi güzel de madem öyle daha önce ki seçimlerde niye hep oy çalınıyor yaygarası koparıyordunuz, yoksa işinize mi geliyordu?

Yaşım 31, daha önce 2007-08 lerden beri yaklaşık 6-7 kere başkanlık memurluk yaptım, bu işleri biliyorum oylar açık bi şekilde tasnif edilir de niye biz önceki seçimlerde söylediğimizde inanmoyordunuz
  • Bir sandıkta içerik 200-250 rey değil mi. Bir ilçedeki bir sitedir, bir apartmandır, oradaki insanların demografisi farklı olabilir. Bir partinin güçlü olduğu bölgede her sandıkta aynı oranda oy alamayabilir. Kadıköy, Üsküdar buralarda çok rastladım eskiden baktığımda. Esenler de epey kozmopolit bir yer.

Yani TV haberlerinde verilen pusulalar galiba kurmaca. Forumdan bir arkadaş YSK verileriyle 'a-haber'in görüntülerini karşılaştırmış, rakamlar tutmuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradiso35

Ya her şey iyi güzel de madem öyle daha önce ki seçimlerde niye hep oy çalınıyor yaygarası koparıyordunuz, yoksa işinize mi geliyordu?

Secim gecesi tam da Ekrem baskan öne gececekken anadolu ajansı neden veri akısını durdurdu? Binali Yıldırım kaybettigini bildigi halde cıkıp neden kazandık dedi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykan19o3 -- 2 Nisan 2019; 21:42:55 >
  • paradiso35 P kullanıcısına yanıt
    1)Mühürsüz zarfları pusulaları kabul etmeye AKP başlattı.
    2) Seçmen kaydırma ve ihraç ile garip sonuçlar çıkmaya başladı. Hayali adreslerde yüzlerce kişi.. Kimin nesidir? Kimdir bunlar? Gizlice vatandaşlığa geçirilen kişiler mi? Mükerrer oy kullanan sahte kimlik mi AKP militanı mı?
  • Benim tahminim bu iş ilçe secim kurullarına giderken yapılıyor. Çünkü müşahit v.s kalmıyor. Torbayı ve sonuç tutanağını teslim edene kadar baya bir süre var.

Zaten Akp nin iddiası da bu. Diyorlar ki. Musahidimize verilen sayım tutanağı ile sisteme girilen sayılar tamamen farklı.

Yapılamayacak bir iş mi? Yapılabilir. Ha yapanın vay haline cidden. Hem 5 ila 8 yıl arası hapis var hem de direk memurluktan ihraç.

Özetle şu an iddia edilen usulsüzlük bu. Zaten bunlara da çoktan itiraz edildi. En son haber7 de okuduğum bir habere göre 20k kalmış aradaki fark. Doğru mu bilemem.
    O CHP 'nin bir türlü ıslak imzalı tutanakları düzgün bir sisteme girmemesi ve müşahitlerinin eksik olmasından.

Son Ankara seçiminde ıslak imzalı tutanakları başka partilerden dilendiler.

Sonunda becerdiler ilk kez.
  • Olasılık dahilinde bile değil. Müşahitlerde dolayısıyla partilerde de var o tutanaklar.

Zaten tüm itirazlar sonucu oy farkı aynı kaldı.

24.000 şu anda ve bitti gibi itiraz edilen tutanaklar.
    Artı Anadolu ajansının pisliğini de unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykan19o3

Alıntıları Göster
    Oy farkının bu kadar az olması, acaba buradan çevirebilirmiyiz diye daha az oy alan tarafı cezbediyor, daha fazla oy alan ise haliyle kaybetmek istemiyor.

Şu ana kadar paylaşılan iddialar ciddi iddialar. Sistemli bir şekilde şaibe olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Ne olursa olsun bu işin bir an önce sonuca bağlanması gerekir, uzaması halinde iktidar partisi de prestij kaybına uğrayacaktır. İmamoğlu mu yoksa Yıldırım artık kimse kim kesin sonuç açıklanmalı, Çıkan sonuca herkesin razı olması gerekir.

Kimsenin sözcüsü değilim, ithamlarını da aynen sana iade ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Benim tahminim bu iş ilçe secim kurullarına giderken yapılıyor. Çünkü müşahit v.s kalmıyor. Torbayı ve sonuç tutanağını teslim edene kadar baya bir süre var.

Zaten Akp nin iddiası da bu. Diyorlar ki. Musahidimize verilen sayım tutanağı ile sisteme girilen sayılar tamamen farklı.

Yapılamayacak bir iş mi? Yapılabilir. Ha yapanın vay haline cidden. Hem 5 ila 8 yıl arası hapis var hem de direk memurluktan ihraç.

Özetle şu an iddia edilen usulsüzlük bu. Zaten bunlara da çoktan itiraz edildi. En son haber7 de okuduğum bir habere göre 20k kalmış aradaki fark. Doğru mu bilemem.
    Okulda mühürlüyor, polis eşliğinde ilçe seçim kuruluna götürüyor.Yanlış anlamadıysam poliste işin içinde diyorsun?

• Hala benim tahminim bu diyor. Olmayan bir şey üzerinden bu iş böyle yapılıyor şöyle yapılıyor diyorsunuz ya.Yandaş medya, AKP yöneticileri besledikçe siz coşuyorsunuz.http://secim.ntv.com.tr/ Buyur buradan takip et farkı.

İtirazlardan sonra oy farkı 23.000'den 24.000'e çıktı hala aynı tantana. Azıcık utanın yahu.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Polis değil sadece CIA ve Mossad'da bu işin içinde hocam. CHP inanılmaz bir plan yapmış ve oyları götürmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Polis değil sadece CIA ve Mossad'da bu işin içinde hocam. CHP inanılmaz bir plan yapmış ve oyları götürmüş.
    Ben sorunun cevabını merak ediyorum, çok ciddi bir iddia.Arkadaşın dediklerini alıntılayıp soruşturulması bile gerekli.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın ciddiye alınmaması gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Arkadaşın ciddiye alınmaması gerekli.
    Belkide almamalıyız, baksana işi organizeye çevirip polisi bile içine kattılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 2 Nisan 2019; 21:6:25 >
  • Açıkcası büyükşehirlerde ve merkezi yerlerde,o iş çok zor.Zaten arkadaşın dediği gibi her partinin temsilcisi var,üstüne sayımı izlemeye gelen sade vatandaşlar bile oluyor,nasıl bir organizasyonla o kadar insanın elindeki sonuçları değiştireceksiniz ki?Belki belki aşiret içi sayımlarda,kırsalda falan olur,herkes birbirini tanıyordur,öyledir böyledir falan fistan.Kaldı ki öyle bir ortamda zaten oylar önceden de bellidir:)O kadar kişi,hatta dediğim gibi seçimi izlemeye gelenler bile ayrı çetele tutuyor,rakamlar tutmazsa sil baştan tekrar sayılıyor,bir oyun bile kavgası yapılıyor,düşünün yani.o saatten sonra sandık başkanı,alıp oyları götürüyor merkeze işte.Yolda oyları değiştiriyor desen ki,e o kadar insanın elindeki sonuçlar ne olacak?parti temsilcileri zaten kapıda bekliyor nüshayı elden almak için.Ben görevli olduğum seçimlerde,lazım olur belki diye fotoğrafını da çekiyordum hatta:)Hata nasıl oluyordur?rakamların aktarılmasında oluyordur,belki tutanaklar düzenlenirken oluyordur,tutanakta kaydırma yapılabilir,işin içinde insan varsa,hata yapılabilir yani,başka türlüsü aklıma gelmiyor.Onları da ysk veri girişi yaparken,kontrol edip düzeltiyor diye biliyorum.Ysk tarafında ise,elinizdeki veriler güvenilirse eğer,benzer sonuçlar alabiliyorsunuz:)

Aa'nın keyfini beklemeden,kendi verilerinizi kendiniz değerlendirebiliyorsanız,olası şanssızlıkların önüne,baştan geçebiliyorsunuz dsonucu çıkar buradan da,muhalefetin buradan çıkartması gereken sonuçta bu olmalı bence:)

• Olması gereken YSK verilerini bütün basınla paylaşması. Öyle olsa hiçbir tartışma olmaz. YSK veri verdiği halde AA bu verileri paylaşmayarak, önce iktidar partisini %60 kardan başlatırsa bu iş olmaz.

Saatlerce aa veri paylaşmadı. Bu da doğal olarak insanlarda hile yapılıyor algısı oluşturup ortamı gerdi.

Siyasetçilerin de ortamı germemesi gerekir. Sonuçlar belli olmadan Binali bey çıkıp ben kazandım diyor. Sonuç böyle olunca da busefer ak partililer lan ne oluyor diye işkilleniyor.
  • Parsbey P kullanıcısına yanıt
    Anadolu Ajansı verileri YSK'dan almıyor, sandık başında bulunan kendi görevlilerinden alıyor. Bu AA'nın kendi iddiası, bana hiç mantıklı gelmiyor 150-200 bin civarı sandık için o kadar elemanı nereden bulacak.

Anadolu Ajansı hükumete yakın! olunca kaç seçimdir bu şekilde manipüle ediyor. Bu ülkede suçlu her zaman haklı olduğu için soran olmuyor elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 2 Nisan 2019; 22:30:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.