Şimdi Ara

SANDİSK M SERİSİNE RADYO EKLEMEK ŞOK ŞOK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sesin az yada çok çıkması kişiden kişiye değişir ama bence sesi yeteri kadar çıkıyor . Karşılaştırma yaparsam elimde samsungun bir mp3 playerı sesi ondan çok çıkıyor.

Birde cihaz 4.1.08E versiyonu ile yüklü geliyor bimeksten aldığımda.
    Ben yukarıda yazılanları kullanarak bir önceki ve en son amerikan firmwarelerini yükledim.Cihaza radyo seçeneği yüklendi fakat ses gelmiyor radyo moduna geçince.

Tüm yüklemeler esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat elimede bir şey geçmedi.
  • samsung la m240 ı standartta gelen kulaklıklarıyla mı kıyasladın ?

sennhesier mx300 şeklinde kullansak nasıl olur ?

Arkadaşımda çakma bi kawai mp3 player vare, 256 mb, çok fena ses çıkartıyor. ondan aşağı ses çıkarır diye tırsıyorum :) sensoları denettiren bi yer biliyomusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKhan -- 14 Haziran 2007; 20:51:14 >
  • quote:

samsung la m240 ı standartta gelen kulaklıklarıyla mı kıyasladın ?

sennhesier mx300 şeklinde kullansak nasıl olur ?

hem standart hemde samsungun kulaklığı ile denedim

cx300 ile denesen ne olur bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmccss -- 14 Haziran 2007; 21:06:15 >
  • okey, sanırm tercihim yavaş yavaş Treksor'a doğru kaymaya başladı :)

iRiver Discmandan sonra bana yüksek ses lazım. :)

Creative Neeon 5gb için ne dersin ?
  • SANDISK M240 [ versiyon: 4.1.08E ]

* Beyler aleti yeni aldım. pil kullandığı için arka taraf birazcık dışarıda kalmış. kendi kulaklıklarıyla gayet rahat bir şekilde müzik dinlenebiliyor. ekstra bir kulaklık almanıza gerek yok tabii ki extra bass istemiyorsanız. kendi kulaklığı sizi tatmin eder diye düşünüyorum.
    * geçişler idare eder durumda. üzerindeki entegre mikrofonla sesinizi de kaydedebilirsiniz.
    * arkadaki pil kapağı hafiften sallanıyor. alet ile beraberinde alkalin pil , kol bandı , koruma kılıfı geliyor.
    * eğer kaliteli pil [karbon degil] kullanırsanız saatlerce dinlersiniz. beraberinde gelen pil takılı şuan. 3saat felan oldu dinledim. pil göstergesinde hala azalma olmadı. zaten sitede 15-16saate kadar dinleyebilirsiniz diyor. yanında bir tane uyduruk pil şarj aleti aldınızmı da 2 pille dönüşümlü olarak 3-5sene kullanırsınız. pile para derdinden kurtulursunuz. pil şarj aletleri 10-30 arası fiyatlarda var. yanında pil hediye edenlerden almaya kalkmayın fiyatını içine dahil ediyorlar çünkü.
    * pcden mp3 transfer konusuna gelirsek, hız pek tatmin etmiyor.yavaş diyebiliriz. ama alet zaten 1gb olduğu için sizi pek sıkmaz. sonuçta 10gb olsaydı hız büyük bir sorun olurdu. bence bu ücrete mutlaka almalısınız.
    * saniyede 2mb-3mb arası yazma hızı var.
    * aletin içine resim ve text attım. usb den çıkardım sonra tekrar usb taktım ve iki dosyada sorunsuz duruyordu. rar-exe dosyaları denemedim. resimler ve text dosyalar için flash olarak kullanabilirsiniz. tam flash olurmu bilmiyom,denemedim çünkü.
    * alette kronometre de var. çok şaşırdım görünce bende.
    * yakında radyo sorununuda çözen çıkar.
    * hazır indirime girmişken kaçırmayın derim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd46992

kargo dahil 61ytl [kaçırma]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 16 Haziran 2007; 19:12:48 >

• aletle ilgili sorun yaşayanlar aşağıdaki adrese başvurabilirler

http://www.mobileplanet.com/f.aspx?i=130057&page=1

veya

http://www.expansys.com/f.aspx?i=130057

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 17 Haziran 2007; 21:28:02 >
  • sansaci S kullanıcısına yanıt
    Toplaşın anlatıyorum!

SanDisk sansa m240 (tüm m2xx modelleri için çözüm benzerlik göstermektedir) 1GB/2GB, firmware version 3.2.8E mp3 player (ve dahi bütün üçüncü nesil cihazlar) sahibi olanlar için radyo ekleme sorununa ve beraberinde oluşacak font sorununa ve karşılaşılması muhtemel nice başka sorunlara topyekûn çözüm bulunmuştur. Burada, firmware version derken anlatılmak istenen mp3 çalarımızın içinde gömülü olan yazılımın (bazı kaynaklarda iskelet yazılım da denir) versiyonudur ve bu yazılım cihazımızın çalışmasını sağlayan ufak bir koddur. Son kullanıcılara önerilen ise bu firmware denen illetin üzerinde yalnızca güncelleme yapılmasıdır ki halihazırda sorunumuzun kaynağı budur. Dolayısıyla çözümlenmeye muhtaç olan ilk konu bu işlevsel mp3 çaların versiyon numarasıdır. Bahse konu cihaz için bildiğim kadarıyla üç farklı ana versiyon numarası vardır ve bunlar cihazımızın neslini (jenerasyon/generation) belirten numaralardır. Yani şöyle; 3.2.8E olan numaramızın ilk hanesi olan "3" jenerasyonu ifade ederken arkasından gelen "2.8" yazılımın asıl versiyonunu ve en sondaki "E" harfi cihazımızın avrupa çıkışlı olduğunu ifade etmektedir. İlk hanesi "2" olan cihazlar için zaten bir problem yok, "sansaci" rumuzlu arkadaş seneler evvel ona radyo ekleyebilmişti fakat avrupa çıkışlı olup 3. ve 4. nesilden olanlar için çözüm bulunamamıştı. Bense elimde 3.2.8E versiyonu olduğu için sadece ona odaklandım (anlatacaklarım daha eski versiyonlar da dahil bütün üçüncü nesiller için geçerlidir) ancak uzun araştırmalarım esnasında 4. nesil avrupa çıkışlı cihazlara da kolayca radyo eklenebildiğini öğrenmiş bulunmaktayım (talep olursa onu da eklerim).

Neden peki? Bunca yıl sonra "sansaci" rumuzlu arkadaşın bıraktığı yerden neden devam ediyorum? Neden biliyor musunuz; çünkü uzun zamandır doğru düzgün müzik dinleyemediğimi fark ettim. 2009 yılının sonunda ipod'umu (ipod classic 40 GB) bozup iphone 3G edinmemle başlayan akıllı telefonlardan müzik dinleme maceramın hüsranla sonuçlandığını bugün itibariyle kabullenmiş bulunmaktayım. Artık müzik dinlemek gibi zevkle icra ettiğim bir işi bu rezil telefonlara yem etmeyeceğim. Ve bu sebeple, bu sabah beni müzikten soğutan onca akıllı telefona lanet ederek eski çekmeceleri karıştırmaya koyuldum. Vakti zamanında pabucu dama atılmış sansa m240'ım orada duruyordu. Nasıl sevindiğimi anlatamam. Hemen elime aldım ve kurcalamaya başladım. Bu müthiş aletin tek eksiği radyosunun olmayışıydı ve nihayet yazılanları okudum, bu hususu çözmeyi kafaya koydum. Sonuç: Kusursuz!

Aşama aşama amme hizmeti;

1. Cihazınıza yüklü verileri yedekleyiniz, aksi takdirde işlem tamamlandığında verileriniz kaybolacaktır.

1. Menu tuşuna basınız ve information (bilgi) sekmesine giriniz, cihazın versiyonundan (üçüncü nesil olduğundan ve sonunda E harfi bulunduğundan) emin olunuz.

2. Menu tuşuna basınız ve settings (ayarlar) sekmesine giriniz. Orada, aşağılarda USB sekmesini göreceksiniz, USB sekmesine giriniz ve MSC ibaresini seçiniz (eğer MTP yani Auto Detect seçeneği ile bilgisayara bağlamayı başardıysanız öyle de devam edebilirsiniz fakat ben yine de MSC'yi seçmenizi öneriyorum) ve çıkış yapınız.

3. Cihazı kapatınız, hold tuşunu sağa yani cihazı kilitli konuma alınız.

4. Cihazı bilgisayara bağlayınız, içinde SYS_CONF.DNC dosyası göreceksiniz, not defteri ile dosyayı açınız ve <FirmVer>3.2.8E<SetID> ifadesini <FirmVer>3.0.5A<SetID> ifadesi ile değiştirip, kaydedip, dosyayı kapatınız (ifadenin değiştiğinden emin olunuz).

5. Şu http://mp3support.sandisk.com/sansa/...M200A3_2_8.txt adresten SansaM200A3_2_8.txt isimli dosya otomatik olarak inecektir (virüs vesaire bulaşacak diye tırsmayınız).

6. İnen dosyanın adını SansaM200A3_2_8.7z olarak değiştiriniz (bilgisayarınızda winrar olduğunu varsayıyorum).

7. C:\Windows\Temp konumunun içine HARPAmerican isimli yeni bir dosya ekleyiniz ve eklediğiniz bu dosyanın içine de SansaM200A3_2_8.7z dosyasının içindekileri çıkarınız. Bu şekilde C:\Windows\Temp\HARPArmerican konumunun içine cihazımızın amerikan romunu güncellenmeye hazır halde atmış olacağız.

8. Şu http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/1107 adresten Sansa m200 Firmware Updater.exe dosyasını indirin ve adreste belirtilen talimatları takip edin. Current version: 3.0.5A olarak algılanacağından (yani halihazırdaki versiyonu 3.0.5A olarak değiştirdiğimizden) updater programı (yani güncelleme programı) yeni bir versiyon olan 3.0.6A versiyonunu bulacak (ekranda Current version: 3.0.5A hanesinin altında Upgrade to version: 3.0.6A yazacak) ve altlarındaki Firmware Upgrade ifadesini tıkladığımızda cihaz C:\Windows\Temp\HARPArmerican konumunun içine attığımız rom ile güncellenecektir.

9. Updater ekranı kapandığında cihazı bilgisayardan ayırınız ve ardından açınız. Güncellemeyi tamamlamasını bekleyiniz ve cihazınız hazır. Artık cihazınız 3.2.8A versiyonundadır ve sorunsuz radyo dinlenebilmektedir. Başka ek özellikler de eklenecektir, şaşırmayın, güle güle kullanın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.