Şimdi Ara

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
8.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de şunu sorayım arkadaşlar ürün geldi, gümrüğe takıldı biz de gidip almadık ne oluyor... gümrük ürünü geri yolluyor diye biliyorum ben... ya da napılııyor... gümrüğe takılan ürünün, gelmedi deyip paypalde para iadesini almak mümkün mü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

ben de şunu sorayım arkadaşlar ürün geldi, gümrüğe takıldı biz de gidip almadık ne oluyor... gümrük ürünü geri yolluyor diye biliyorum ben... ya da napılııyor... gümrüğe takılan ürünün, gelmedi deyip paypalde para iadesini almak mümkün mü...

Gümrükte kalır, geri dönmez. Arada PayPal olduğu için eğer ikna edebilirseniz (büyük ihtimal) paranızı geri alırsınız, diğer türlü mümkün değil...
  • peki bu ikna işlemi nasıl oluyor usta... ne bileyim paypal ürünün gümrükte kaldığını araştırmaz mı örneğin... yoksa gönderdiğin ürün müşteriye gitmemiş arkadaş mı der... bir de diyelim gümrükte kaldı bizi arıyorlar herhalde değil mi... gitmedik paypalle uğraştık bir ay sonra ule gidip alayım şu ürünü dedik vergi harici bekleme parası gibi birşey de öder miyiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

peki bu ikna işlemi nasıl oluyor usta... ne bileyim paypal ürünün gümrükte kaldığını araştırmaz mı örneğin... yoksa gönderdiğin ürün müşteriye gitmemiş arkadaş mı der... bir de diyelim gümrükte kaldı bizi arıyorlar herhalde değil mi... gitmedik paypalle uğraştık bir ay sonra ule gidip alayım şu ürünü dedik vergi harici bekleme parası gibi birşey de öder miyiz...

ikna işi size kalmış, haklı olduğunuzu kanıtlamanız gerek. Evet gümrükte kalırsa evinize haber kağıdı gelir. Ardiye ücreti ödeniyor geçen her gün için.

Uzak doğu alış verişlerinizde gümrük sorunu çekmezsiniz. Özel kargo ile başınız ciddi derecede ağrıyabilir. Geciktirmemeye bakın o durumda ürününüzü almak için...

• gençler ara ara neden böyle konular açıyorsunuz insanları korkutma politikası mı bu :D onlar sipariş vermeye korksun biz getirip satalım düşüncesindemisiniz nedir anlamadım ki? alınmayın ama tek ciddiye alınacak mesajları Blur atmış. çok hoş mesajlar var hayal gücünüzü sevdim

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu!

hongkong ya da singapur post kullanın hızlı oluyolar china post çok sıkıntılı bu aralar 2 kere refund aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKToR_TiLKi -- 8 Ocak 2013; 23:55:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

Orijinalden alıntı: tabletdunyası

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cube Teknik Servis

Arkadaşlar buyicons dan aldığım cihaz maalesef gümrüğe girdi 40 gün sonra...
    İnternette baya bir araştırma yaptım artık işimiz çok çok çok zor.
    satın aldığı ürün gümrüğe takılmayan kişi %10 bile değil...
    Her tablet ve telefon getiren arkadaşlar en az 10 kişiye maharetmiş gibi anlatıp forumlarda ve kendi ortamında bunu paylaşmış.
    E bu forumları bizim gibi gümrüklerle sorumlu kişiler de okuyor.
    Gift yaz.. 30 dolar yaz bilmem ne yaz onu yap bunu yap diye diye forum forum dolaşıp açıklama yaparak çok süper işler çıkaran arkadaşlar sayesinde artık uygun fiyatlı cihaz tedarik etmek hayal oldu.
    sebep olanları tebrik eder (!!!). Başarılarının devamını dilerim... ( !!! )

Senelerdir yurt dışından alış veriş yaparım dememediğim site neredeyse kalmadı.
    Belki 100 paket almışımdır. Bunlar arasında her türlü elektronik parçadan, tablet bilgisarlardan, tek pakette 10'larca ürün barındıranına kadar her türlüsünü de denedim.
    Şimdiye kadar gümrükle en ufak sorunum olmadı. Şu an yolda 54 parçalık bir siparişim daha var. Bilinçli olarak alış veriş yapıldığı takdirde risk "0" 'dır!

"satın aldığı ürün gümrüğe takılmayan kişi %10 bile değil..." Bu ifadeniz ise sadece komik! Belki her 100 kişiden 1'nin paketi gümrüğe çekiliyordur o da rutin kontrol sebebiyle!
    Yazdığınız mesaj ya tecrübesizlikten kaynaklanıyor ya da kullanıcıları korkutmak, yönlendirmek istiyorsunuz. Anlam veremedim
    Ha eBay'dan 300€ 'luk konsol alırsınız bir de DHL ile yollatırsınız sonra ürün gümrüğe takılır. Takılır tabii, orası başka...

peki bu ileride sorun olmayacağı anlamına gelirmi yurtıdısında su anda 75 euro nun üzerinde senede 5 defadan fazla ürün getirmenin yasal olmadığını biliyorsunuz değilmi?ayrıca son 2 senedir devletin bu konuda ne kadar işi ne kadar sıkı tuttuğunu size anlatamam bunları sizi korkutmak için yazmıyorum etrafımda bu işten ağzı yanmış kişiler 1-2 sene önce yapmış oldukları alışverişlerden dolayı hesap veriyorlar sizin şu anda bu işten paçayı sıyırmanız ya sanştır. yada sıra henüz size gelmemiştir.!gümrük kaçakçılığından sorgulanıyorsunuz ve cezası sadece para değil hapiste var işin ucunda ayrıca şu anda Türkiye tarafından çine büyük baskı var bu tür ürünleri göndermemesi yönünde devlet baskı yapıyor sadece Türkiye'den değil Çin gümrüğünden de geçmeyip geri dönen 1000 lerce ürünvar bu baskı yüzünden oluyor bunlar devlet bir şekilde bunun önüne geçmeye çalışıyor.bunları size 6 senedir çinden her türlü ürün getiren biri olarak yazıyorum .öyle gift yazdırmakla flan olmuyorpaket üzerine ne yazılınca da gümrükten rahat geçer paketleme nasıl olmalı gümrükten rahat geçmesi için? çin gümrüğünden geçmeyen elektronik ürünleri hangi kargo firmasıyla getirmeliyiz gibi işin bütün püf noktalarını burdaki bir çok kişiden çok daha fazla bilmekteyim. amacım kimseyi korkutmak değil ama artık öyle kolay değil çinden bir sey getirmek buradaki çoğu insan ürünlerini dhl ile getirmeyeceğini çok iyi bilmektedir buna eminim.su anda arkadaşımın 10 tane ürünü topkapıda gümrükte bekliyor hemde her zaman geçen ürünler bilmem anlatabiliyormuyum bu bahsettiğim bütün konuların hepsinin kanıtları vardır belgelidir..!!

Ben ticari satıcı değilim. Ayrıca yazdıklarınız ancak tecrübesiz ve bilgisiz kullanıcıları korkutabilir. 75€ ve senede 5 kez hakkı doğru ancak takibi ya da uygulanabilirliği mümkün değil!
    Gelen her paketin açılıp değer bildirimi yapılması gerekir ki hem imkansız hem de uygulanabilirliği mümkün değil. Demem o ki bilinçli alış verişte risk sıfır! Tecrübeniz yoksa bir bilenden yardım alın.

insanları korkutmaya çalışıyorla zaten nickide tabletdunyası işleri azalınca böyle karalama politikası izliyorlar. açıklayıcı bilgilerin için teşekkürler blur

• Satıcılar komik olmaya başladılar ,bıktık artık satıcılardan özelliklede bu tablet başlığı altındakilerden ,DH nası bir yer oldu ya son yıllarda yalnız bişeye katılıyorum bu işlerde iyiseniz bilinçli alışveriş yapıyorsanız lütfen sadece sizin gibi bilinçli olanlara anlatın ,çünki eninde sonunda bu işinde boku çıkar bknz:y.dışı parfüm yasağı vs vs.
  • aynen beyler reklam kokan hareketler bunlar, ama hani olur da başımıza gelirse ne yapmamız gerektiğini bilelim...
  • 25/12/12 11:51 2012-12-25 11:51:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)

Hongkong post ayar ediyor insanı cidden hala çıkamadı çinden bic le görüşüyorum işte kargolar çok kar yağdı çocuk hasta diyorlar. İnternetten baktım ki ne göreyim pilli cihaz taşımıyoruz gibisinden maddeleri var hongkong postun geri dönüş yaptım singapur post ile yollayın diye (sorun olmamıştı) lütfen biraz daha bekleyin vs vs dediler bende 21 inde gelmez ise refund yapacağım dedim bakalım ne dicekler ;)
  • Beyler lüften yurtiçindeki satıcılardan alalım adamlar ağlamasınlar.Baksanıza buda yeni tatikleri forum konularına bakın nasılda konular açıyorlar benimki gümrüge takıldı sizinkide takılmasın diye bla bla bla
  • Artık biside alamicaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoKToR_TiLKi

gençler ara ara neden böyle konular açıyorsunuz insanları korkutma politikası mı bu :D onlar sipariş vermeye korksun biz getirip satalım düşüncesindemisiniz nedir anlamadım ki? alınmayın ama tek ciddiye alınacak mesajları Blur atmış. çok hoş mesajlar var hayal gücünüzü sevdim

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu!

hongkong ya da singapur post kullanın hızlı oluyolar china post çok sıkıntılı bu aralar 2 kere refund aldım

hongkong post ile aldım bende hocam 25 inden beri kargoda.. pandawill den almıştım önceden direk singapur post ile 9 günde geldi ama bu hongkong post bi harika dostum ! gelmiyor bile o kadar hızlılar ki göremiyorsun :)

• yurticindeki saticilardan 2 kati fiyata tablet almaktansa yurtdisindan alir en kotu ihtimal yuzde 20 vergimi veririm

bu baslik millet yurtdisi almasin parayi bize versin diye acilmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 9 Ocak 2013; 10:03:53 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Her tablet ve telefon getiren arkadaşlar en az 10 kişiye maharetmiş gibi anlatıp forumlarda ve kendi ortamında bunu paylaşmış.
    Gift yaz.. 30 dolar yaz bilmem ne yaz onu yap bunu yap diye diye forum forum dolaşıp açıklama yaparak çok süper işler çıkaran arkadaşlar sayesinde artık uygun fiyatlı cihaz tedarik etmek hayal oldu.

Belki 100 paket almışımdır. Bunlar arasında her türlü elektronik parçadan, tablet bilgisarlardan, tek pakette 10'larca ürün barındıranına kadar her türlüsünü de denedim.
    Şimdiye kadar gümrükle en ufak sorunum olmadı. Şu an yolda 54 parçalık bir siparişim daha var. Bilinçli olarak alış veriş yapıldığı takdirde risk "0" 'dır!

"satın aldığı ürün gümrüğe takılmayan kişi %10 bile değil..." Bu ifadeniz ise sadece komik! Belki her 100 kişiden 1'nin paketi gümrüğe çekiliyordur o da rutin kontrol sebebiyle!
    Yazdığınız mesaj ya tecrübesizlikten kaynaklanıyor ya da kullanıcıları korkutmak, yönlendirmek istiyorsunuz. Anlam veremedim
    Ha eBay'dan 300€ 'luk konsol alırsınız bir de DHL ile yollatırsınız sonra ürün gümrüğe takılır. Takılır tabii, orası başka...

peki bu ileride sorun olmayacağı anlamına gelirmi yurtıdısında su anda 75 euro nun üzerinde senede 5 defadan fazla ürün getirmenin yasal olmadığını biliyorsunuz değilmi?ayrıca son 2 senedir devletin bu konuda ne kadar işi ne kadar sıkı tuttuğunu size anlatamam bunları sizi korkutmak için yazmıyorum etrafımda bu işten ağzı yanmış kişiler 1-2 sene önce yapmış oldukları alışverişlerden dolayı hesap veriyorlar sizin şu anda bu işten paçayı sıyırmanız ya sanştır. yada sıra henüz size gelmemiştir.!gümrük kaçakçılığından sorgulanıyorsunuz ve cezası sadece para değil hapiste var işin ucunda ayrıca şu anda Türkiye tarafından çine büyük baskı var bu tür ürünleri göndermemesi yönünde devlet baskı yapıyor sadece Türkiye'den değil Çin gümrüğünden de geçmeyip geri dönen 1000 lerce ürünvar bu baskı yüzünden oluyor bunlar devlet bir şekilde bunun önüne geçmeye çalışıyor.bunları size 6 senedir çinden her türlü ürün getiren biri olarak yazıyorum .öyle gift yazdırmakla flan olmuyorpaket üzerine ne yazılınca da gümrükten rahat geçer paketleme nasıl olmalı gümrükten rahat geçmesi için? çin gümrüğünden geçmeyen elektronik ürünleri hangi kargo firmasıyla getirmeliyiz gibi işin bütün püf noktalarını burdaki bir çok kişiden çok daha fazla bilmekteyim. amacım kimseyi korkutmak değil ama artık öyle kolay değil çinden bir sey getirmek buradaki çoğu insan ürünlerini dhl ile getirmeyeceğini çok iyi bilmektedir buna eminim.su anda arkadaşımın 10 tane ürünü topkapıda gümrükte bekliyor hemde her zaman geçen ürünler bilmem anlatabiliyormuyum bu bahsettiğim bütün konuların hepsinin kanıtları vardır belgelidir..!!

Ben ticari satıcı değilim. Ayrıca yazdıklarınız ancak tecrübesiz ve bilgisiz kullanıcıları korkutabilir. 75€ ve senede 5 kez hakkı doğru ancak takibi ya da uygulanabilirliği mümkün değil!
    Gelen her paketin açılıp değer bildirimi yapılması gerekir ki hem imkansız hem de uygulanabilirliği mümkün değil. Demem o ki bilinçli alış verişte risk sıfır! Tecrübeniz yoksa bir bilenden yardım alın.

siz hala korkutmak amacı ile yazdığımı düşünüyorsunuz ama daha 20 gün önce geldiler diyorum ve o arkadaşımda ticari olarak yapmıyordu! 4 senedir bu şekilde ürün getiriyordu ve 2 sene öncesine kadar bütün herşeyi önüne koydular .sonuçta kayıtlı posta alıyorsunuz değilmi postacı kapınıza geldiğinde imza atıyorsunuz.gümrükçüler değer bildirimine bakmaz o işe masak(mali suçlar arasştırma) bakar.biri gümrük kaçakçılığına bakar diğeri vergi kaçakçılığına.siz mümkün değil diyorsunzu ama bunu yaşayanlar var sizin ben ticari yapmıyorum demeniz bir şey ifade etmiyor gümrükçüler için sonuçta kanun belli .

• quote:

valla dediğin o mantık kötü değil şans işidir :D arkadaslar biz 5 tane getirdik tablet sıkıntı çıkmadı telefondan korkuyoruz gümrük onda baya sakat

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

siz hala korkutmak amacı ile yazdığımı düşünüyorsunuz ama daha 20 gün önce geldiler diyorum ve o arkadaşımda ticari olarak yapmıyordu! 4 senedir bu şekilde ürün getiriyordu ve 2 sene öncesine kadar bütün herşeyi önüne koydular .sonuçta kayıtlı posta alıyorsunuz değilmi postacı kapınıza geldiğinde imza atıyorsunuz.gümrükçüler değer bildirimine bakmaz o işe masak(mali suçlar arasştırma) bakar.biri gümrük kaçakçılığına bakar diğeri vergi kaçakçılığına.siz mümkün değil diyorsunzu ama bunu yaşayanlar var sizin ben ticari yapmıyorum demeniz bir şey ifade etmiyor gümrükçüler için sonuçta kanun belli .

kusura bakma ama iyi şeyler yazamıyacağım. nickinden seninde çinden tablet getirdiği kanaatine vardım. profiline bakınca yanılmadığımı anladım.çünkü forumda tablet önerisi isteyen herkese gittigidiyor sitesinde aynı satıcıya ait linkler verip milletede yurt dışından tablet almayın gümrükte kalıyor demişsin. üstelik birde 125usd (yaklaşık 225lira) olan tableti 338 Tl gibi bir fiyata satmaya çalışmış o önerdiğin satıcı. Kusura bakma bunları düşündüğümde hiç temiz kokular gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 9 Ocak 2013; 21:40:18 >

• valla arkadaşlar maliyenin soruşturmasını filan bilmem ama benim tablet gümrükte takıldı 1 ay once gittim adam kutuyu acıp internetten baktı 150 dolar oldugunu gordu. tamam ya buna vergi kesmege gerek yok dedi ve verdi tableti.sorun olmadı yani.
  • yurtdışından alışveriş yapan biri olarak, ürün gümrüğe takılırsa, %20 vergi öder alırsınız, paypal çıktısıyla gidin yeter, bu kadar büyütülecek bir olay değil...
  • Benim bir sorum olacak. Miasal ben bi tablet aldim ve gumruge takildi diyelim fakat ben tekirdagda yasiyorum.. %20 vergi odeyip alacagim ama nerden? İstanbul topkapidanmi yoksa tekirdag ptt ye gidip ordanmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mogan_dam

Benim bir sorum olacak. Miasal ben bi tablet aldim ve gumruge takildi diyelim fakat ben tekirdagda yasiyorum.. %20 vergi odeyip alacagim ama nerden? İstanbul topkapidanmi yoksa tekirdag ptt ye gidip ordanmi?

tekirdağ ptt den
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.