Şimdi Ara

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
8.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marmix

quote:

Orijinalden alıntı: tabletdunyası

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

Orijinalden alıntı: tabletdunyası

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

Orijinalden alıntı: Cube Teknik Servis

Arkadaşlar buyicons dan aldığım cihaz maalesef gümrüğe girdi 40 gün sonra...
    İnternette baya bir araştırma yaptım artık işimiz çok çok çok zor.
    satın aldığı ürün gümrüğe takılmayan kişi %10 bile değil...
    Her tablet ve telefon getiren arkadaşlar en az 10 kişiye maharetmiş gibi anlatıp forumlarda ve kendi ortamında bunu paylaşmış.
    E bu forumları bizim gibi gümrüklerle sorumlu kişiler de okuyor.
    Gift yaz.. 30 dolar yaz bilmem ne yaz onu yap bunu yap diye diye forum forum dolaşıp açıklama yaparak çok süper işler çıkaran arkadaşlar sayesinde artık uygun fiyatlı cihaz tedarik etmek hayal oldu.
    sebep olanları tebrik eder (!!!). Başarılarının devamını dilerim... ( !!! )

Senelerdir yurt dışından alış veriş yaparım dememediğim site neredeyse kalmadı.
    Belki 100 paket almışımdır. Bunlar arasında her türlü elektronik parçadan, tablet bilgisarlardan, tek pakette 10'larca ürün barındıranına kadar her türlüsünü de denedim.
    Şimdiye kadar gümrükle en ufak sorunum olmadı. Şu an yolda 54 parçalık bir siparişim daha var. Bilinçli olarak alış veriş yapıldığı takdirde risk "0" 'dır!

"satın aldığı ürün gümrüğe takılmayan kişi %10 bile değil..." Bu ifadeniz ise sadece komik! Belki her 100 kişiden 1'nin paketi gümrüğe çekiliyordur o da rutin kontrol sebebiyle!
    Yazdığınız mesaj ya tecrübesizlikten kaynaklanıyor ya da kullanıcıları korkutmak, yönlendirmek istiyorsunuz. Anlam veremedim
    Ha eBay'dan 300€ 'luk konsol alırsınız bir de DHL ile yollatırsınız sonra ürün gümrüğe takılır. Takılır tabii, orası başka...

peki bu ileride sorun olmayacağı anlamına gelirmi yurtıdısında su anda 75 euro nun üzerinde senede 5 defadan fazla ürün getirmenin yasal olmadığını biliyorsunuz değilmi?ayrıca son 2 senedir devletin bu konuda ne kadar işi ne kadar sıkı tuttuğunu size anlatamam bunları sizi korkutmak için yazmıyorum etrafımda bu işten ağzı yanmış kişiler 1-2 sene önce yapmış oldukları alışverişlerden dolayı hesap veriyorlar sizin şu anda bu işten paçayı sıyırmanız ya sanştır. yada sıra henüz size gelmemiştir.!gümrük kaçakçılığından sorgulanıyorsunuz ve cezası sadece para değil hapiste var işin ucunda ayrıca şu anda Türkiye tarafından çine büyük baskı var bu tür ürünleri göndermemesi yönünde devlet baskı yapıyor sadece Türkiye'den değil Çin gümrüğünden de geçmeyip geri dönen 1000 lerce ürünvar bu baskı yüzünden oluyor bunlar devlet bir şekilde bunun önüne geçmeye çalışıyor.bunları size 6 senedir çinden her türlü ürün getiren biri olarak yazıyorum .öyle gift yazdırmakla flan olmuyorpaket üzerine ne yazılınca da gümrükten rahat geçer paketleme nasıl olmalı gümrükten rahat geçmesi için? çin gümrüğünden geçmeyen elektronik ürünleri hangi kargo firmasıyla getirmeliyiz gibi işin bütün püf noktalarını burdaki bir çok kişiden çok daha fazla bilmekteyim. amacım kimseyi korkutmak değil ama artık öyle kolay değil çinden bir sey getirmek buradaki çoğu insan ürünlerini dhl ile getirmeyeceğini çok iyi bilmektedir buna eminim.su anda arkadaşımın 10 tane ürünü topkapıda gümrükte bekliyor hemde her zaman geçen ürünler bilmem anlatabiliyormuyum bu bahsettiğim bütün konuların hepsinin kanıtları vardır belgelidir..!!

Ben ticari satıcı değilim. Ayrıca yazdıklarınız ancak tecrübesiz ve bilgisiz kullanıcıları korkutabilir. 75€ ve senede 5 kez hakkı doğru ancak takibi ya da uygulanabilirliği mümkün değil!
    Gelen her paketin açılıp değer bildirimi yapılması gerekir ki hem imkansız hem de uygulanabilirliği mümkün değil. Demem o ki bilinçli alış verişte risk sıfır! Tecrübeniz yoksa bir bilenden yardım alın.

siz hala korkutmak amacı ile yazdığımı düşünüyorsunuz ama daha 20 gün önce geldiler diyorum ve o arkadaşımda ticari olarak yapmıyordu! 4 senedir bu şekilde ürün getiriyordu ve 2 sene öncesine kadar bütün herşeyi önüne koydular .sonuçta kayıtlı posta alıyorsunuz değilmi postacı kapınıza geldiğinde imza atıyorsunuz.gümrükçüler değer bildirimine bakmaz o işe masak(mali suçlar arasştırma) bakar.biri gümrük kaçakçılığına bakar diğeri vergi kaçakçılığına.siz mümkün değil diyorsunzu ama bunu yaşayanlar var sizin ben ticari yapmıyorum demeniz bir şey ifade etmiyor gümrükçüler için sonuçta kanun belli .

kusura bakma ama iyi şeyler yazamıyacağım. nickinden seninde çinden tablet getirdiği kanaatine vardım. profiline bakınca yanılmadığımı anladım.çünkü forumda tablet önerisi isteyen herkese gittigidiyor sitesinde aynı satıcıya ait linkler verip milletede yurt dışından tablet almayın gümrükte kalıyor demişsin. üstelik birde 125usd (yaklaşık 225lira) olan tableti 338 Tl gibi bir fiyata satmaya çalışmış o önerdiğin satıcı. Kusura bakma bunları düşündüğümde hiç temiz kokular gelmiyor.

işte milleti etiketlemeye bayılıyorsunuz beni tanıyormusun yok .!çinden tablet getirdiğin kanaatine vardım diyorsun.ben sana solim 6 senedir çinden posta yoluyla bir çok farklı ürün getirdim burada bu konuda benden daha deneyimli bilgili bir tane daha adam yok.!550 tane farklı websitesi biliyorum.en az 1000 tane farklı çinli firma ile konusuyorum.önceden oluyordu sorunsuz ama şimdi durum değişti diyorum. ister inanın ister inanamayın en yakın arkadıma 2 hafta önce kapısına geldiler gümrük kaçakçılığından adamların numarasını ismini vereyimmi inanacakmısın o zaman ne için soruşturduklaırnı da söyliyeyeiim inanakmsın o zaman saçma saçma konuşuyorsunuz.şunu anlamıyorsunuz bir çok firma tablet işine girdi bir sürü para yatırdı devlete bile bası yapıyorlar bunun neticesinde artık eskisi gibi kolay gelmiyor hepsi bu evet senede birkaç kez alısveriş yapmanız sorun olmaz ama bunu belli sınırlar üzerinde yaparsanız sıkıntı çıkar.benm orda yazdıklarımın hepsi doğru bir tanesi bile yanlış değil bunu adınız gibi sizde biliyorsunuz sadece çamur atmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.125$ dediğin tabletin Türkiyeye kaç para maliyetle girdiğini biliyormusun.yasal getirdiğin takdirde.iphone da yurtdısında çok ucuz değilmi bizde pahalıya satılıyor.kaçak olarak getirip satanlarda var garantili satanda var herkes riski bilerek kendine göre satın alıyor.

• Ya size inanamıyorum ya bir konu bu kadar çarptırılır.
    Ne korkutması ne reklamı kardeşim. Ben konuyu açarken buyicons tan aldığımı söylemişim reklam yapan kişi bunu yazar mı? Nasıl bir önyargıdır ki bu okuğunuz yazıyı nerelere çekiyorsunuz.
    Tableti almak için 73 tl vergi ödedim. Ve aldım. Ama gümrükteki eleman tc kimlik nolu nüfus fotokopisi isteyip imza attırdı ve elektronik bir daha getirtirsem teslim edilmeyeceğini söyledi. 5 ten fazla giriş olmuş dedi ki bu doğruydu.
    Adamlar 40 günü aşkın sürede teslimat yaptılar orası ayrı ama tabiki de türkiyede satılan fiyatlardan çok hesaplı.
    yani insanın tüm fikirlerini ve niyetini pc başından okuyan kişiler aldı başını gidiyor... Bu kadar maharetli iseniz bu maharetinizi başka şekillerde değerlendirin bence.
    Türkiyeden tek bir satıcıdan elektronik eşya almadım bunu da belirteyim.
    Ama bu işi yapan insanları da bu kadar karalayıp yerin dibine sokmak kimsenin haddi değil. becerebiliyorsan sen de yap. Adamlar peşin para verip ürünü getiriyor. Sana da 12 taksitle satıyor. Üzerine ne kadar koyar koymaz kendileri bilir. İster alırsın ister almazsın. Bu kadar olayı saptırıp enteresan komple teorieri kurmanın mantığı nerede ben çözemedim. sonuçta adam para kazanmak için bunu yapıyor. burdaki 3 kuruşun peşinde koşan insanlara kızacağınız yerde. 1 liraya mal edip en az 30 liraya bu millete mal kakalayan holding ya da iş adamlarına kafa tutun. Ama oraya gidip hiç ses çıkarmadan ne fiyat isteseler paşa paşa bayılıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mogan_dam

Benim bir sorum olacak. Miasal ben bi tablet aldim ve gumruge takildi diyelim fakat ben tekirdagda yasiyorum.. %20 vergi odeyip alacagim ama nerden? İstanbul topkapidanmi yoksa tekirdag ptt ye gidip ordanmi?

istanbul topkapıya gideceksiniz.örnegğin karadeniz bölgesinde de herkes trabzona gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cube Teknik Servis

Ya size inanamıyorum ya bir konu bu kadar çarptırılır.
    Ne korkutması ne reklamı kardeşim. Ben konuyu açarken buyicons tan aldığımı söylemişim reklam yapan kişi bunu yazar mı? Nasıl bir önyargıdır ki bu okuğunuz yazıyı nerelere çekiyorsunuz.
    Tableti almak için 73 tl vergi ödedim. Ve aldım. Ama gümrükteki eleman tc kimlik nolu nüfus fotokopisi isteyip imza attırdı ve elektronik bir daha getirtirsem teslim edilmeyeceğini söyledi. 5 ten fazla giriş olmuş dedi ki bu doğruydu.
    Adamlar 40 günü aşkın sürede teslimat yaptılar orası ayrı ama tabiki de türkiyede satılan fiyatlardan çok hesaplı.
    yani insanın tüm fikirlerini ve niyetini pc başından okuyan kişiler aldı başını gidiyor... Bu kadar maharetli iseniz bu maharetinizi başka şekillerde değerlendirin bence.
    Türkiyeden tek bir satıcıdan elektronik eşya almadım bunu da belirteyim.
    Ama bu işi yapan insanları da bu kadar karalayıp yerin dibine sokmak kimsenin haddi değil. becerebiliyorsan sen de yap. Adamlar peşin para verip ürünü getiriyor. Sana da 12 taksitle satıyor. Üzerine ne kadar koyar koymaz kendileri bilir. İster alırsın ister almazsın. Bu kadar olayı saptırıp enteresan komple teorieri kurmanın mantığı nerede ben çözemedim. sonuçta adam para kazanmak için bunu yapıyor. burdaki 3 kuruşun peşinde koşan insanlara kızacağınız yerde. 1 liraya mal edip en az 30 liraya bu millete mal kakalayan holding ya da iş adamlarına kafa tutun. Ama oraya gidip hiç ses çıkarmadan ne fiyat isteseler paşa paşa bayılıyorsun.

Ticari olarak bu işi yapmayan adam senede beş ürünü geçemez zaten. Ben senede iki ürün almış olsam, biraz aklım çalışıyorsa eğer üçüncüsü başkasının adına alırım, sorun çözülür.. Bu forumda yurtdışından tablet getiren adamlar zaten o büyük holdinglere kafa tuttuğu için, kazıklanmamak için dışarıdan alıyorlar. Onu yazacaksan git Apple forumuna falan yaz. 1 liraya mal edip 30 liraya satanlar onlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Core2han

quote:

Orijinalden alıntı: DoKToR_TiLKi

gençler ara ara neden böyle konular açıyorsunuz insanları korkutma politikası mı bu :D onlar sipariş vermeye korksun biz getirip satalım düşüncesindemisiniz nedir anlamadım ki? alınmayın ama tek ciddiye alınacak mesajları Blur atmış. çok hoş mesajlar var hayal gücünüzü sevdim

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu!

hongkong ya da singapur post kullanın hızlı oluyolar china post çok sıkıntılı bu aralar 2 kere refund aldım

hongkong post ile aldım bende hocam 25 inden beri kargoda.. pandawill den almıştım önceden direk singapur post ile 9 günde geldi ama bu hongkong post bi harika dostum ! gelmiyor bile o kadar hızlılar ki göremiyorsun :)

pampa o pandawill'in salaklığıdır kesin bi sipariş geçmiştim 3 ay bekledim parayı geri aldım bana gelmiş ama yanlış gelmiş geride ödeme yapmıycam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Core2han

quote:

gençler ara ara neden böyle konular açıyorsunuz insanları korkutma politikası mı bu :D onlar sipariş vermeye korksun biz getirip satalım düşüncesindemisiniz nedir anlamadım ki? alınmayın ama tek ciddiye alınacak mesajları Blur atmış. çok hoş mesajlar var hayal gücünüzü sevdim

Sanırım yurt dışından cihaz getirmek artık hayal oldu!

hongkong ya da singapur post kullanın hızlı oluyolar china post çok sıkıntılı bu aralar 2 kere refund aldım

hongkong post ile aldım bende hocam 25 inden beri kargoda.. pandawill den almıştım önceden direk singapur post ile 9 günde geldi ama bu hongkong post bi harika dostum ! gelmiyor bile o kadar hızlılar ki göremiyorsun :)

pampa o pandawill'in salaklığıdır kesin bi sipariş geçmiştim 3 ay bekledim parayı geri aldım bana gelmiş ama yanlış gelmiş geride ödeme yapmıycam

Ben bic ten aldım hocam pandawill den alaydım keşke 10 doların hesabını yaptık :) pandawill den hiç sıkıntı çekmemiştim işin komik tarafı tabletin kılıfı geldi tableti hala bekliyoruz ^_^

• Boş beleş mesajlar yazıp milletin aklını bulandırmayın. Adamlar tır dolusu zulasız kaçak ürün geçiriyor sıkıntı olmuyor, işleri güçleri yok milletin 200 dolarlık ürünün vergisinin peşine mi düştüler! UPS ve DHL ürünleri kasıtlı olarak gümrüğe takıyor, diğer firmalarda işiniz şansa kalmış. Günde bin ürün gelse anca bir tanesi gümrüğe takılır. Yıllardır kıyafet, elektronik ve yasaklanana kadar kozmetik ürünleri alıyordum, postacı hafta 2-3 kez evime gelirdi, hiçbir ürünüm gümrüğe takılmadı. Hatta strawberrynet mimlendikten sonra bile ürün aldım, sıkıntı yaşamadım.
  • Burdan çıkarılacak sonuç demek ki tabletdünyası ve cube türkiye firmasından ürün alınmamalıymış.
  • Mevzuatta yazan bir yil icinde bir kisi vergi muafiyetinden 5 kez yararlanir cumlesi. 5'ten sonra olurda postaniz gumruge takilirsa bedeli 75€ altinda olsa bile %20 vergi oder ve gumrukten teslim alirsiniz postanizi.

Birde son gunlerde birileri 1 subatta gumruk mevzuati degisiyor, adli islem baslatilacak filan diye bir seyler uydurup milletin gozunu korkutmaya calisiyorlar.

Zaten konuyu savunanlarin nicklerine dikkat edin; tabletdunyasi ve Cube Tablet Servis :)
    Arkadaslarin isler kesat heralde, herkes yurtdisindan alisveris yapar olunca tabi bunlardan tablet alacak kisi sayisi her gecen gun azaliyor. Akillarinca onlem aliyorlar:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @marikanwap kesinlikle haklısın.

Devlet size bir hak vermiş. Bu hakkın adı "yurtdışından alışveriş" ve kanunla sabitleyip demiş ki; "75 Avro altı için yılda 5 kere vergiden muaf olarak yurtdışından alışveriş yapabilirsiniz, 5. alışverişten sonrada vergisini ödeyip alabilirsiniz. Ve aldığınız 75 Avro'dan pahalı bir ürün için %20 vergi ödemekle yükümlüsünüz." Yukarıda ki gibi işkembe-i kübradan atıpta yok efendim kapınıza polis gelirmiş de yok kaçakçılıktan işlem yapılırmış da.. Hadi len oradan !! Sanki zulada kaçak mal sokuyoruz ülkeye, memurun gözü önünde geçiyor gümrükten ki, şayet yasaklı bir ürün değilse ve bu işten para kazanmıyorsan bu zaten senin hakkındır, kimse sana "neden getirttin?" diye hesap soramaz, kapına gelemez.

Hatırlarsanız geçmiş yıllarda daha geniş haklarımız vardı ama kısıtlandı, neden? Çünkü son yıllarda bazı kişiler bir şekilde bu hakkı suistimal ederek ceplerini doldurmaya başladı... Bir tablet, bir saat getirten uzman oldu "aaa ben getirtip satayım" demeye başladılar. Şu an bu heriflerin yani getirtip satayımcılar sayesinde haklarınız daha da kısıtlanıyor farkında değilsiniz. Devletin yurtdışından alışverişi gitgide kısıtlamalarının sebebi ise bu işin ticaretini yapmaya çalışan çakalları engellemektir... . Ve hala bazı aptallar cep telefonu ve kozmetik vb. bazı ürünler yasak olduğu halde türlü cinliklerle karşılılarında ki memuru aptal yerine koyarak getirtmeye çalışıyorlar... Bunları farkeden memurlar ise işi daha sıkıya alıp mümkün mertebe tüm paketleri incelemeye alıyorlar. Kardeşim; yasak, yasaktır. Madem yasaklandı ge-tirt-me-ye-cek-sin ! Bitti.. Bunu zorlamanın anlamı yok.

GG ve diğer sitelerden bu tip satış yapanları faturasız ürünler sattıkları için tek tek maliyeye bildiriyorum. Daha geçenlerde yaptığım bir şikayet sonucu üyenin tüm satışlarını kaldırttım,şimdi murtemelen hesap veriyor. Bu şuçtur! eğer bunda ısrar edersen biri çıkar böyle canına okur.. Kimse, cebini dolduracak diye benim haklarımı gasp edemez. Sizde kendi kişisel ihtiyacınızı kanunların müsade ettiği ölçülerde yurtdışından alabilirsiniz. Bu sizlere verilmiş kanuni bir haktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grdiyan -- 30 Ocak 2013; 1:44:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

Boş beleş mesajlar yazıp milletin aklını bulandırmayın. Adamlar tır dolusu zulasız kaçak ürün geçiriyor sıkıntı olmuyor, işleri güçleri yok milletin 200 dolarlık ürünün vergisinin peşine mi düştüler! UPS ve DHL ürünleri kasıtlı olarak gümrüğe takıyor, diğer firmalarda işiniz şansa kalmış. Günde bin ürün gelse anca bir tanesi gümrüğe takılır. Yıllardır kıyafet, elektronik ve yasaklanana kadar kozmetik ürünleri alıyordum, postacı hafta 2-3 kez evime gelirdi, hiçbir ürünüm gümrüğe takılmadı. Hatta strawberrynet mimlendikten sonra bile ürün aldım, sıkıntı yaşamadım.

Aynen katılıyorum kimler kimler var tırlar dolusu ürünü vergisiz alıp açığa satış yapıyor ,milyon liralar kaldırıyorlar 1 krş vergi ödemiyorlar ,üstelik bu sadece çin mallarında geçerlide değil ,aldığımız birçok ürün garantili diye iteleniyor nasolsa günümüzde tamiri mümkün olmadığından ,firma ürünü yenisi ile değiştirse bile ödeyeceği toplam vergiden çok daha kazançlıya geliyor böylesi ,böylece ürünü satan memnun oluyor kullananda memnun oluyor çünki zaten yeni ürün alıyor karşılığında , kısaca kimin ne yaptığı belli değil piyasaları denetleyen kurumlarda olmayınca firmalar at koşturuyor piyasada.

• 1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    12/01/2013 15:16:28

25 aralıkta aldığım gönderi, aradım eskişehir gümrük kontrolünde geçer geçmez kütahyaya sevk edilecektir dediler kontrol amaçlı bir numara verdiler

0222 217 82 39 eskişehir gümrük ptt şefliği dediler arasam mı aramasam mı muallakta kaldım arayıp sorsam şüphelenirler diyede tırsmadım değil :)

sonuçta 17 günde gelmiş oldu gümrükten geçer mi geçmez mi bilemem ama görücez :) yarın belli olacak..
  • herkese selamlar, şu soruların cevabını alabir miyim? teşekkür ederim.

1 - mart 2013, son vergi kanunlarına göre limit kargo dahil 75 avro ve aynı kişinin 5 hakkı var di mi? 6. 7. 8. ... seferde ürün 75 avronun altında olsa dahi takılıyor ve gümrüğe para ödeniyor?)

2 - istanbul dışında yaşıyorum. (ankara) ürün gümrüğe takılıyorsa nerede takılıyor ve ben nereye vergiyi ödeyip alıyorum?

3 - örneğin ürün 200 dolar diyelim. Kargo özel olmayan herhangi bir devlet kargosu diyelim ve ücreti de 50 dolar. Takılan bu ürün için benim cebimden gümrüğe ne kadar para ödemem gerekecek?

ayrıca hanhi belgeler isteniyor mesela Paypal ile ödeme yapmadık diyelim?

4 - aynı örnekte kargo free shipping yani ücretsiz olursa ne kadar ödemem gerekecek?

tekrar teşekkür ederim. herkese iyi alışverişler. (konuyu baştan sona okudum cevaplarını bulduğum sorular var ama emin olamadım, karışıklık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuzer06 -- 27 Mart 2013; 14:09:21 >

• Kargo fiyatı önemli degil. Vergi uygulanmıyor kargoya. 75avroluk muafiyetten yılda 5 kez faydalanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer06

herkese selamlar, şu soruların cevabını alabir miyim? teşekkür ederim.

1 - mart 2013, son vergi kanunlarına göre limit kargo dahil 75 avro ve aynı kişinin 5 hakkı var di mi? 6. 7. 8. ... seferde ürün 75 avronun altında olsa dahi takılıyor ve gümrüğe para ödeniyor?)

2 - istanbul dışında yaşıyorum. (ankara) ürün gümrüğe takılıyorsa nerede takılıyor ve ben nereye vergiyi ödeyip alıyorum?

3 - örneğin ürün 200 dolar diyelim. Kargo özel olmayan herhangi bir devlet kargosu diyelim ve ücreti de 50 dolar. Takılan bu ürün için benim cebimden gümrüğe ne kadar para ödemem gerekecek?

ayrıca hanhi belgeler isteniyor mesela Paypal ile ödeme yapmadık diyelim?

4 - aynı örnekte kargo free shipping yani ücretsiz olursa ne kadar ödemem gerekecek?

tekrar teşekkür ederim. herkese iyi alışverişler. (konuyu baştan sona okudum cevaplarını bulduğum sorular var ama emin olamadım, karışıklık olmuş

Pm'den yanıtları vermiştim aynı soruyu konuya da sormussunuz. Dilerseniz yanıtları paylaşabilirsiniz...

• Öncelikle "Blur" nickli arkadaşıma teşekkür ediyorum. Kendisi gayet seviyeli ve kaliteli cevaplar verdi sorularıma. Yurtdışı alışveriş konusunda hakkını teslim etmek gerek. Cümlelerimizi toparlayıp paylaşıyorum :

cevap 1- (mart 2013) kişi başı ürün getirme limiti 75 avro ( kargo ücretini dahil etmiyorsunuz.)
    cevap 2- yaşadığınız şehirdeki ptt gümrük ofisinden yapıyorsunuz gerekli işlemleri. para yatırma, evrak yollama vs..
    cevap 3- ödeyeceğiniz vergi oranı ürün fiyatının %20si oluyor. ayrıca bu ödemeden 75 avroluk muafiyet düşülüp hesaplanıyor. Asıl nokta ise genelde bunun gümrükçüler tarafından düşülmeden uygulanması yani ürün fiyatı üzerinden %20 hesaplanması. Bu noktada eğer takılırsa memurun işlemine kalıyoruz biraz da :)
    cevap 4- Tavsiye devlet kargoları seçilmesi yönünde.

Benim düşüncem ise bizdeki küçük esnaf zihniyeti değişmedikçe çançinçonlardan alışverişe devam derim. Bizimkiler yakalayınca öpmeye çalışıyorlar "abi sana şu olur, paşam bundan ucuza bulamazsın" alıyorsun, sonra adam sorumluluk kabul etmiyor falan ... çançinçon ise sattıktan sonra kötü yorum almamak adına amuda kalkıyor ;)

Herkese iyi alışverişler, yurtdışı alışverişi ticarete dökmediğiniz sürece sıkıntı yok arkadaşlar. En doğal hakkınız çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer06

Öncelikle "Blur" nickli arkadaşıma teşekkür ediyorum. Kendisi gayet seviyeli ve kaliteli cevaplar verdi sorularıma. Yurtdışı alışveriş konusunda hakkını teslim etmek gerek. Cümlelerimizi toparlayıp paylaşıyorum :

cevap 1- (mart 2013) kişi başı ürün getirme limiti 75 avro ( kargo ücretini dahil etmiyorsunuz.)
    cevap 2- yaşadığınız şehirdeki ptt gümrük ofisinden yapıyorsunuz gerekli işlemleri. para yatırma, evrak yollama vs..
    cevap 3- ödeyeceğiniz vergi oranı ürün fiyatının %20si oluyor. ayrıca bu ödemeden 75 avroluk muafiyet düşülüp hesaplanıyor. Asıl nokta ise genelde bunun gümrükçüler tarafından düşülmeden uygulanması yani ürün fiyatı üzerinden %20 hesaplanması. Bu noktada eğer takılırsa memurun işlemine kalıyoruz biraz da :)
    cevap 4- Tavsiye devlet kargoları seçilmesi yönünde.

Benim düşüncem ise bizdeki küçük esnaf zihniyeti değişmedikçe çançinçonlardan alışverişe devam derim. Bizimkiler yakalayınca öpmeye çalışıyorlar "abi sana şu olur, paşam bundan ucuza bulamazsın" alıyorsun, sonra adam sorumluluk kabul etmiyor falan ... çançinçon ise sattıktan sonra kötü yorum almamak adına amuda kalkıyor ;)

Herkese iyi alışverişler, yurtdışı alışverişi ticarete dökmediğiniz sürece sıkıntı yok arkadaşlar. En doğal hakkınız çünkü.

• Yaw arkadaşlar(kimden bahsettiğim belli), hadi Çin'den getirdiğiniz tabletleri burda daha pahalıya satıyorsunuz... 2 sene garantisi ve hemen teslim, k. Kartına taksit vs düşünüldüğünde "bu bir hizmettir, bedeli de budur" diyebilirsiniz, haklı da bulurum, tercih meselesidir ( kişi ismine özel fatura ve yasal garanti belgesi ile sattığınızı düşünerek söylüyorum tabii ki)

Ancak; diğer şekilde tercih kullanan arkadaşlara yönelik de burda konu açıp propagandavari açıklamalarda bulunmanızı doğru bulmuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: iztech

Yaw arkadaşlar(kimden bahsettiğim belli), hadi Çin'den getirdiğiniz tabletleri burda daha pahalıya satıyorsunuz... 2 sene garantisi ve hemen teslim, k. Kartına taksit vs düşünüldüğünde "bu bir hizmettir, bedeli de budur" diyebilirsiniz, haklı da bulurum, tercih meselesidir ( kişi ismine özel fatura ve yasal garanti belgesi ile sattığınızı düşünerek söylüyorum tabii ki)

Ancak; diğer şekilde tercih kullanan arkadaşlara yönelik de burda konu açıp propagandavari açıklamalarda bulunmanızı doğru bulmuyorum...

Hortlatmışsın konuyu bravo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frfr

quote:

Orijinalden alıntı: iztech

Yaw arkadaşlar(kimden bahsettiğim belli), hadi Çin'den getirdiğiniz tabletleri burda daha pahalıya satıyorsunuz... 2 sene garantisi ve hemen teslim, k. Kartına taksit vs düşünüldüğünde "bu bir hizmettir, bedeli de budur" diyebilirsiniz, haklı da bulurum, tercih meselesidir ( kişi ismine özel fatura ve yasal garanti belgesi ile sattığınızı düşünerek söylüyorum tabii ki)

Hortlatmışsın konuyu bravo..

:):) haha, hortlatmasam da hortun üzerine konmuşum sinek gibi :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.