Şimdi Ara

Santralden daireye GPON çektirmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Şuanda VDSL kullanmaktayım ve gariptir ki santrale olan mesafem 4, evet 4 METRE;

VDSL hattım sıkıntılı yani bildiğiniz paket kaybı var ki maksimum 150 mbit desteklese de kopmalardan ötürü 60 mbit sabitlemek zorunda kaldım. Hazır santral hemen ayağımın dibindeyken GPON çektirmek için ne yapmalıyım? 15 katlı bir sitede, 11. katta oturuyorum...

• O santral dediği şey binanızın muhtemelen bodrum katında bulunan T11 veya T21 kabin hocam. Aşağı inip sağa sola bir bakının, şunlara benzer bir kabin göreceksiniz:

Üzerlerinde fiber yazdığına bakmayın aslında bunlar VDSL kabinleridir. Bu kabinlerden GPON kurulamaz. Çünkü sistemler birbirinden farklıdır. VDSL aktif (elektrikli) çalışır, GPON ise pasif (elektriksiz) çalışır. Dolayısıyla bir dönüşüm gerçekleşmesi lazım. Bu dönüşümü de TT kolay kolay gerçekleştirmiyor. "Binada/sitede zaten bir kabin var otur oturduğun yerde" gibi bir anlayış söz konusu.

İsterseniz GPON dönüşümü için bir dilekçe yazıp site sakinlerinden de imza toplamak suretiyle TT müdürlüğüne teslim edebilirsiniz. Sonrası planlama ekibine kalmış.
  • Ya nakitiniz olacak ya da vakitiniz. Nakitiniz yoksa vakitiniz çözüm,beklemekten başka bir şey yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanrale yakın olduğunuza emin misiniz, santrallerde jeneratör olur, 4 metre yakınınızda böyle bir şey var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O santral dediği şey binanızın muhtemelen bodrum katında bulunan T11 veya T21 kabin hocam. Aşağı inip sağa sola bir bakının, şunlara benzer bir kabin göreceksiniz:

Üzerlerinde fiber yazdığına bakmayın aslında bunlar VDSL kabinleridir. Bu kabinlerden GPON kurulamaz. Çünkü sistemler birbirinden farklıdır. VDSL aktif (elektrikli) çalışır, GPON ise pasif (elektriksiz) çalışır. Dolayısıyla bir dönüşüm gerçekleşmesi lazım. Bu dönüşümü de TT kolay kolay gerçekleştirmiyor. "Binada/sitede zaten bir kabin var otur oturduğun yerde" gibi bir anlayış söz konusu.

İsterseniz GPON dönüşümü için bir dilekçe yazıp site sakinlerinden de imza toplamak suretiyle TT müdürlüğüne teslim edebilirsiniz. Sonrası planlama ekibine kalmış.

• Dejuf D kullanıcısına yanıt

bu kutuya benzer kutu var hocam, internet portları orada hatta. 100mbps üstü destekleyen port yok.

neyse ya yine turknete kaldık. 2 yıl sonra falan gigafiber gelir beylikdüzüneSantralden daireye GPON çektirmek. 

• 100 Mbps üzerini desteklememesi çok normal hocam çünkü dediğim gibi bunlar VDSL kabinleri. Biliyorsunuz ülkemizde VDSL ile verilebilecek en yüksek hız da 100 Mbps.

• Dejuf D kullanıcısına yanıt

biliyorum hocam da kabin 2016 yılında kısmen yenilenmiş, ben hiç değilse geleceği düşünüp 1 gbit destekleyen fiber aleti falan koymuşlardır diye ümit etmiştim sonuçta sitede oturan baya insan var, fiber planları yapılması gerekirdiSantralden daireye GPON çektirmek. 

• Merhaba, sitemiz üzerinden adresinizi başvuru olarak iletmenizi rica ederim. Proje ekiplerimiz her talebi değerlendirmektedir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

başvuru sistemini getirdiğiniz gün ilettim zatenSantralden daireye GPON çektirmek. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.