Şimdi Ara

Şanzıman yağ kaçırması hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
76.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cok sukur oyle birsey yok. Bir de altina bakayim islaklik var mi diye.

Muayene raporunda sanziman yag kaçağı yazinca telaslandim sonucta sanziman pahali bir parca. Gecen hafta da eksik yagi eklettim 1 lt eksik vardi. Bundan sonra takip edeyim.

Tesekkur ederim. Bosyere masrafa girecektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppimpirikk -- 2 Şubat 2014; 19:40:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki hemen hemen belli yaş ve km üzerindeki tüm araçların şanzıman ve motorunda yağ kaçakları vardır. Contalar zamanla eskiyorlar. Eğer damlatma yoksa sorun değil belli aralıklarla kontrol edilmesi yeterli, ama yukarıda da dediğim gibi damlama varsa değişmesi şart. Eğer usta zamanında gittiğiniz usta detay işçiliğini seviyorsa baskı balata değişiminde veya bakımlarda bu contaları değiştir. Motor yağı siyah, şanzuman,direksiyon yağları ise kırmızımtırak renktedir, aracı altına arada sırada bakmakta fayda var.
  • Arkadaslar

Arac muayenemde sanziman yag kacagi cikmisti. Gosterdigim usta kecelerin sertlesmesi sonucu contadan yag atiyor demisti.

Resim ekledim. Sizce durun ciddi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppimpirikk -- 3 Mart 2014; 13:41:03 >
  • benim pug 207 de de yağ damlatıyordu gittim ustaya sol aks keçesi dedi gittim 15-20 liraya keçeyi aldım ustaya da 100 lira verdim sorun bitti
    eğer aynı sorundan bahsediyorsak senin araca çok fazla fiyat çıkartmışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

benim pug 207 de de yağ damlatıyordu gittim ustaya sol aks keçesi dedi gittim 15-20 liraya keçeyi aldım ustaya da 100 lira verdim sorun bitti
    eğer aynı sorundan bahsediyorsak senin araca çok fazla fiyat çıkartmışlar...

Usta sanzimani indirmemis

Zaten sanziman indirmeye o kadar parayi istiyor. Cunku sizin gibi bikac kisi daha kece degisimi icin 100 200 civari bir odeme yapmis.

Anlamadigim size boyleyken bu fiyat bana neden boyle
  • araç yattığından dolayı conta ve keçelerin sertleşmesi sonucu yag kaçağı var bunun için şanzıman sökülecek keçeler değişecek yağ konacak program atılacak maliyeti 1100 tl diyor usta.

Yagi 1 ay kadar once kontrol edip ekledik. Zaten cok az kullaniyorum arabayi. 1 lt eksik vardi tamamladik onu. Simdilik boyle devam ediyorum. Siz ne dersiniz baska ustalardan da fiyat mi alsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppimpirikk

araç yattığından dolayı conta ve keçelerin sertleşmesi sonucu yag kaçağı var bunun için şanzıman sökülecek keçeler değişecek yağ konacak program atılacak maliyeti 1100 tl diyor usta.

Yagi 1 ay kadar once kontrol edip ekledik. Zaten cok az kullaniyorum arabayi. 1 lt eksik vardi tamamladik onu. Simdilik boyle devam ediyorum. Siz ne dersiniz baska ustalardan da fiyat mi alsam?

-Yağ ekletmenin maliyeti ne kadar?
    -1100 liraya kaç sefer yağ ekletebilirsiniz? ve bu kaç yıla tekabül eder?
    -1100 lira verip değiştirteceğiniz keçeler yatmaktan yine sertleşmeyecek mi?

Hesabı kitabı iyice yapın, tamir ettirmek mi daha karlı yoksa ettirmemek mi, siz karar verin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında tuvturk den bana da hafif kusur cıkmıstı. Panikledik tabi. Sonra serviste baktırdım ve terleme olduğunu ogrendim. 60 lira gibi bir rakama da degistirtmis olmam lazım. Tam hatırlayamadım fiyatı. Terleme yapmayan araba yok gibi birsey heralde. Yere yag akıtmıyorsa ellememek daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 model ve 35 binde olan bir araç eğer bu kmyi birkaç ayda yapıp ondan sonra en az 1-2 sene yatmadıysa keçeleri eskimez.Yorumlarda buna göre yapılıyor.Fiyatın farklı olması bundan kaynaklanıyor, karter keçeleri,aks keçesi gibi parçaların işçiliği ucuzdur.Siz tam olarak neredeki hangi keçe,conta değişecek yazmadıktan sonra buradan net cevabı alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

2009 model ve 35 binde olan bir araç eğer bu kmyi birkaç ayda yapıp ondan sonra en az 1-2 sene yatmadıysa keçeleri eskimez.Yorumlarda buna göre yapılıyor.Fiyatın farklı olması bundan kaynaklanıyor, karter keçeleri,aks keçesi gibi parçaların işçiliği ucuzdur.Siz tam olarak neredeki hangi keçe,conta değişecek yazmadıktan sonra buradan net cevabı alamazsınız.

Yok bu km yi bikac ayda yapmadi da eskiden sirket araciymis. Haliyle cok kullanilmis ben aldigimdan beri 1000 kusur km anca yaptim.gun icinde yattigi cok oluyor. Siz de haklisiniz usta tam olarak hangi kece oldugunu soylemedigi icin yazamadim. En iyisi güvenilir baska bi usta bulup tekrar gostermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Zamanında tuvturk den bana da hafif kusur cıkmıstı. Panikledik tabi. Sonra serviste baktırdım ve terleme olduğunu ogrendim. 60 lira gibi bir rakama da degistirtmis olmam lazım. Tam hatırlayamadım fiyatı. Terleme yapmayan araba yok gibi birsey heralde. Yere yag akıtmıyorsa ellememek daha iyi.

Bu da ihtimal dahilinde. Paraya kiyip servise sokmak lazim aslinda.

Cevap yazan herkese tesekkur ederim. Guvenilir usta bulana kadar yag kontrole devam edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppimpirikk

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yağı eklettikten sonra 1 hafta kadar aracı aynı yerde beklet eğer yerde yağ damlaları varsa mecbur keçeleri değişecek eğer yoksa terlemedir arada sırada ekletir devam edersin. Ama o rakam eğer normal aile arabası ise çok fazla başka ustadan da fiyat al mutlaka.

araç 1 haftadır yatıyor.

bugün baktım yağ akıntısı göremedim yerde. ıslaklıklar vardı ama yağmurdan sudan herhalde. yağ daha yoğun ve koyu renkli olur di mi?

ayrıca kontağı çevirdim zor çalıştı araba. sanayide de yattığı için akü iyice boşalmış demek ki.

aracı sadece ben kullanıyorum o da çok az. yattığı da çok oluyor. dediğiniz gibi başka bir ustadan fiyat alayım.

teşekkürler.

Bu arada şu mesajınızı okuyucna bir hatırlatma yapmak istedim, araç zor çalıştıysa, bir gün çalıştırıp şöyle bir yarım saat kadar akünün kendisini toplamasına müsade edin. Aksi takdirde araç lazım olduğunda sürpriz yapabilir. Akü sağlığı için diyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.