Şimdi Ara

Şanzıman yağ kaçırması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
76.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Muayene raporunda sanziman yag kacagi cikti. Bir ustaya gosterdim. Ben araci fazla kullanmadigim icin conta ve kecelerin sertlesmesi sonucu yag kacagi oldugu 1lt yagin da eksik oldugu soylendi. 1.100 tl fiyat cekti.

Bir yakinimin basina da sanzimani gereksi söküp masraf cikartma olayi geldiginden ustalarin her dedigini 2 kere dusunur oldum. Sanziman indirme olayi pek revacta imis... bilirsiniz.

Sizce ne yapayim. Contalari keceleri degismesem ne olur. Yag eksildikce eklesem olmaz mi? Aracı fazla kullanmiyorum çünkü.

Goruslerinizi yazarsaniz sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şanzıman Yağ Kaçağının Nedenleri ve Sonuçları

Şanzıman yağ kaçağı, şanzıman sisteminde bir sızıntı olması durumudur ve araç sahipleri için önemli bir sorundur. Bu sorun, şanzımanda kullanılan yağın dışarı sızmasına neden olur ve çeşitli sorunlara yol açabilir.

Şanzıman Yağ Kaçağının Nedenleri

Şanzıman yağ kaçağı, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Yıpranmış veya hasar görmüş şanzıman keçeleri
    • Gevşek veya kırık şanzıman contaları
    • çatlak veya delikli şanzıman gövdesi
    • Aşırı yağ basıncı
    • Aşırı veya eksik yağ doldurma

Şanzıman Yağ Kaçağı Varsa Ne Olur?

Şanzımanda yağ kaçağı varsa, aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkabilir:

• Yağ seviyesinde azalma, şanzıman bileşenlerine zarar verebilir
    • Kayganlık azalması, vites değiştirme sorunlarına neden olabilir
    • Aşırı ısınma, şanzımana kalıcı hasar verebilir
    • Yağ sızıntısı, çevre kirliliğine yol açabilir

Şanzıman Yağ Kaçağı Tespit Edildiğinde Ne Yapmalı?

Şanzımanda yağ kaçağı fark ederseniz, aşağıdaki adımları izleyin:

• Aracınızı güvenli bir yere park edin
    • Motoru kapatın
    • Şanzıman yağ seviyesini kontrol edin
    • Bir tamirciye başvurun
    • Sızıntının kaynağını belirleyin
    • Sızıntıyı onarın

Şanzıman yağ kaçağını görmezden gelmek, ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, sızıntı fark ederseniz, en kısa sürede tamir ettirmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fikri olan yok mu
  • o hemen hemen her arabada olur terlemede olabilir. Contadan kaçırıyorsa yağını benzincilerde yağcılarda tamamlatın hiçbiey olmaz
  • ppimpirikk P kullanıcısına yanıt
    Yağ ilave et devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

o hemen hemen her arabada olur terlemede olabilir. Contadan kaçırıyorsa yağını benzincilerde yağcılarda tamamlatın hiçbiey olmaz

Conta ve kecelerin sertlesmesi sonucu dedi usta. Bi conta degisimi 1 100 tl tutar mi ?
  • "nick-konu uyumu" demesem çatlarım..

hiç masrafa girmeyin.. böyle kullanın, sorun olmaz.. boş bir vaktinizde yağı tamamlatırsınız olur biter..

ileride baskı-balata falan değişirken keçeleri de değiştirtip tek masrafla kurtulursunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"nick-konu uyumu" demesem çatlarım..

hiç masrafa girmeyin.. böyle kullanın, sorun olmaz.. boş bir vaktinizde yağı tamamlatırsınız olur biter..

ileride baskı-balata falan değişirken keçeleri de değiştirtip tek masrafla kurtulursunuz..

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"nick-konu uyumu" demesem çatlarım..

adam haklı
  • Araç modeli nedir ? Dur tahmin edeyim,Renault grubu mu ? Yağ kirik seviyeye ulaşmasına izin vermeden yağ ekleyip kullanmaya devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Araç modeli nedir ? Dur tahmin edeyim,Renault grubu mu ? Yağ kirik seviyeye ulaşmasına izin vermeden yağ ekleyip kullanmaya devam et.
    Min seviyeye gelmediyse eklemenize dahi gerek yok.
    Min seviyenin altında ise yarım litre kadar ekleyin, devam edin.
    Şanzımandan yağ kaçırmayan araç görmedim, terleme veya seri geçişlerde keçelerden illa ki atıyor.
  • arkadaşım aracın marka ve modelini yazmamışsın. bu kadar az bilgi ile yardımcı olmamız zor.ben bu forumda uzunca bir sure otomatik şanzıman konusunda soru cevapladım. aracın marka ve modelini yaz lütfen kmsini de
  • Haklisiniz unutmusum

Aracim nissan micra 2009 model 35binde. Az kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppimpirikk -- 25 Ocak 2014; 14:15:28 >
  • Aşırı miktarda degilse silikon ile kapatılabilir. Maliyeti 40-50 lira tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

arkadaşım aracın marka ve modelini yazmamışsın. bu kadar az bilgi ile yardımcı olmamız zor.ben bu forumda uzunca bir sure otomatik şanzıman konusunda soru cevapladım. aracın marka ve modelini yaz lütfen kmsini de

sayın meteg üstat mail adresinizi iletirmisiniz rica etsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Aşırı miktarda degilse silikon ile kapatılabilir. Maliyeti 40-50 lira tutar.

Verilen cevaplardan yola cikarak eksik yagi tamamlatmaya karar verdim. Cevap veren herkese tesekkurler. Farkli fikirleri olan arkadaslar varsa yine beklerim yorumlarinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppimpirikk

quote:

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Aşırı miktarda degilse silikon ile kapatılabilir. Maliyeti 40-50 lira tutar.

Verilen cevaplardan yola cikarak eksik yagi tamamlatmaya karar verdim. Cevap veren herkese tesekkurler. Farkli fikirleri olan arkadaslar varsa yine beklerim yorumlarinizi.

Alıntıları Göster
    şanzımanın indirilip bindirilmesi zahmetli bir iştir. işçilik maliyeti de yüksek olacaktır. bence de yağ ekletmek en iyi çözüm şimdilik. özellikle önden çekişli araçlarda ciddi karın ağrısıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

şanzımanın indirilip bindirilmesi zahmetli bir iştir. işçilik maliyeti de yüksek olacaktır. bence de yağ ekletmek en iyi çözüm şimdilik. özellikle önden çekişli araçlarda ciddi karın ağrısıdır..

Alıntıları Göster
    Yağı eklettikten sonra 1 hafta kadar aracı aynı yerde beklet eğer yerde yağ damlaları varsa mecbur keçeleri değişecek eğer yoksa terlemedir arada sırada ekletir devam edersin. Ama o rakam eğer normal aile arabası ise çok fazla başka ustadan da fiyat al mutlaka.
  • Araci ben kullanıyorum o da cok az kullaniyorum. Yattigi cok oluyor. Birkac defa yerdeki damlalar dikkatimi cekmisti baska arabadandir demistim. Bu hafta bir bakayim sagolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yağı eklettikten sonra 1 hafta kadar aracı aynı yerde beklet eğer yerde yağ damlaları varsa mecbur keçeleri değişecek eğer yoksa terlemedir arada sırada ekletir devam edersin. Ama o rakam eğer normal aile arabası ise çok fazla başka ustadan da fiyat al mutlaka.

araç 1 haftadır yatıyor.

bugün baktım yağ akıntısı göremedim yerde. ıslaklıklar vardı ama yağmurdan sudan herhalde. yağ daha yoğun ve koyu renkli olur di mi?

ayrıca kontağı çevirdim zor çalıştı araba. sanayide de yattığı için akü iyice boşalmış demek ki.

aracı sadece ben kullanıyorum o da çok az. yattığı da çok oluyor. dediğiniz gibi başka bir ustadan fiyat alayım.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppimpirikk

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

araç 1 haftadır yatıyor.

bugün baktım yağ akıntısı göremedim yerde. ıslaklıklar vardı ama yağmurdan sudan herhalde. yağ daha yoğun ve koyu renkli olur di mi?

ayrıca kontağı çevirdim zor çalıştı araba. sanayide de yattığı için akü iyice boşalmış demek ki.

aracı sadece ben kullanıyorum o da çok az. yattığı da çok oluyor. dediğiniz gibi başka bir ustadan fiyat alayım.

teşekkürler.
    Kırmızımtırak rengi olacak. Eğer yoksa yerde boşuna aracı kurcalattırmayın derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.