Şimdi Ara

Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Watch Dogs gibi sorunlu oyunlarda kıyaslama yapmayın bence R9290 CF ve GTX780 Ti ile oynamıştım araç kullanırken bendede kasıyordu gerçi kasmasada berbat bir araç kontrolü var. Bu oyunu oynayacağınıza grafik modlu GTA 4 oynayın çok daha iyi.

R9 290 fiyatına göre güzel bir kartta GTX780'den geçilecek bir kart değil. Ben tam aksine 290'dan GTX780 e geçtim.
  • watchdogs amd de duzgun calismis 780 le cok sorun yasiyordum

kart konusuna gelince 780 TI almak icin karti sattim ama birazda maddi durumlardan 290i ucuza sifir bulunca cazip geldi. 780'e cok yakin performansi var ama ayni degil. F/P olarak bakarsak daha mantikli evga gtx 780 1.800 TL, bu 1.150 TL aradaki 650 TL icin degmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

watchdogs amd de duzgun calismis 780 le cok sorun yasiyordum

kart konusuna gelince 780 TI almak icin karti sattim ama birazda maddi durumlardan 290i ucuza sifir bulunca cazip geldi. 780'e cok yakin performansi var ama ayni degil. F/P olarak bakarsak daha mantikli evga gtx 780 1.800 TL, bu 1.150 TL aradaki 650 TL icin degmez :)

AMD'de düzgün çalışmış derken? dediğim gibi tek R9 290 ve CF denedim hiçte düzgün değildi anlık düşmeler oluyordu bazı yerlerde 20-25 FPS gördüğüm oluyordu.

EVGA gereksiz pahallı bir kart referans tasarım GTX 780 bile alınabilir (ben şuan kullanıyorum r9 290 tri-x ile aynı ses seviyesinde ve aynı sıcaklıkta çalışıyor hatta sıcak havayı dışarı atması gibi çok güzel bir yönü var.

• 780 ile hayatimda hicbir oyunda sorun yasamadim ama watchdogs actigimda hem surekli takildi hemde ekran karti sicakligi hayatimda ilk defa 96 dereceye vurdu. bende 2. oynaysindan sonra oyuna girmedim bidaha. Sonra 290 tri-x oc yi alinca dun bir giriyim dedim ekran karti 73 dereceyi gecmiyor oc yaptim bide, ayrica performans 780deki gibi guzel ultra ayarlarda ve bende takilmiyor. DDU ile girip bi baktim hala nvidia surucusu duruyordu amd yi de nvidia yi da sildim sonra amd nin surucuyu tekrar yukledim.

DDU ile eski suruculeri bi kaldirin tekrar yukleyin isterseniz faydasi oluyor gerckten
  • Zaten bu oyunu beğenmedim düzgün oynatsada oynamam canım açık dünya çekerse GTA 4 ü tekrar bitiririm. :)

Benim genelde oynadığım oyunlar Arma 3, BF4, BF3, SC Blacklist ve Dayz
  • quote:

780 ile hayatimda hicbir oyunda sorun yasamadim ama watchdogs actigimda hem surekli takildi hemde ekran karti sicakligi hayatimda ilk defa 96 dereceye vurdu. bende 2. oynaysindan sonra oyuna girmedim bidaha. Sonra 290 tri-x oc yi alinca dun bir giriyim dedim ekran karti 73 dereceyi gecmiyor oc yaptim bide, ayrica performans 780deki gibi guzel ultra ayarlarda ve bende takilmiyor. DDU ile girip bi baktim hala nvidia surucusu duruyordu amd yi de nvidia yi da sildim sonra amd nin surucuyu tekrar yukledim.

DDU ile eski suruculeri bi kaldirin tekrar yukleyin isterseniz faydasi oluyor gerckten

Boşverin hocam, neye inanmak istiyorlarsa ona inansınlar, sanki AMD'yi yüceltmeye çalışıyoruz burada. Diğer oyunlarda GTX 780 önde olabilir ama, WD'da tek kart olarak R9 290'ın performansı gerçekten iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Ağustos 2014; 11:18:47 >

• Overclock yaptiginiz yerde power limit ayari var onu %50 ye getirirseniz kart o zaman tam ayarladiginiz frekans hizlarinda calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz bir yarisa sokmaya gerek yok mallar belli kaliteler belli hep soylerim

780 Tİ > 290x > 780 > 290

ama aradaki farklar 20 fps olmadigi icin toplasaniz 780 ile 290 arasinda 5 fps icin 300 400 TL fazla vermeye gerek olmayabilir. Bana sorarsaniz bu keyif isi ben verdim 780 icin parasina bakmadim simdikini f/p aldim buda kotu degil
  • power limitin tam ne ise yaradigini bi bilsem cozemedim gitti valla
  • Hocam o kart satılır mı ya
  • Aynı kartı ben kullanıyorum AMD fiyatına göre her zaman iyi iş çıkarır. Bu FPS düşüşlerini benchmarklardan değil de oynadığınız oyunlardan karşılaştırırsanız
    eski kartınıza göre daha hissedilir mi oluyor ?

Birde 14.7 sürücüsümü yüklediniz ? Ben bunu yükledikten sonra sorunlarım azaldı. Hatta şöyle söyliyeyim NV 'dan AMD'ye geçerken tüm driverlerı sildim.
    üzerine sürücü temizleme programları kullandım ama yine de temiz OS kurulumdan sonra FPS düşüşleri azaldı diyebilirim. Eğer sizi çok uğraştırmayacaksa yeni
    OS kurun kartı öyle değerlendirin derim.
  • quote:

power limitin tam ne ise yaradigini bi bilsem cozemedim gitti valla

Bildiğim kadarı ile power limiti arttırdıkça örneğin kart 300watt çekiyorsa 380watt çekiyor limit arttıkça ona orantılı olarak çektiği elektrik artıyor bu sayede overclock yapınca karta gerekli elektiriği sağlayarak gpu ve memory hızının ayarladığınız değerlere çıkmasını sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • accelero hybrid alip referans 780 ti ile sogutma yapacaktim basacaktim oc yi :) arkadas yurtdisindan getirmis sifir acilmamis kutusunda aldim makul bi fiyata. performansi da 780e yakin sorun yok suanlik ben memnun kaldim
  • Kartı tanıdıkca çözersin sorunlarını..bende amdden nvdiaya geçince bi afalladım ama herşeyini çözdüm şuan memnunum :)
  • quote:

power limitin tam ne ise yaradigini bi bilsem cozemedim gitti valla

Hız aşırtma yaparken Power Limit'i arttırmanın, yeterli güç sağlayarak stabilite açısından faydası olur, ben Afterburner'dan 1100 mhz için her ihtimale karşı + % 10 arttırdım, voltaj arttırmadıkça Power Limit'i yüksek değerde arttırmaya gerek olmaz. Kış gelince voltaj verip 1200 mhz'de denemek lazım, bence bu hıza stabil olarak çıkabilir, çünkü default voltajı 1.2 mv'dan biraz daha az, ASIC quality'i % 81.9 olarak gösteriyor yani oc için uygun. İnceleme sitelerinde Hawaii GPU'larının fazla oc olamadığı söyleniyor, hangisine inanalım yine en iyisi kullanıcının kendi yaptığı testdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Ağustos 2014; 13:56:49 >
  • Amd pismanliktir hernekadar sizin icin f-p karti olsada.nvidia kraldir. Bence geri ver karti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknups kullanıcısına yanıt
    :) sapphire 290 tri-x oc yi begendim acikcasi, sessiz calisiyor ve performansi gayet iyi. Bunun altinda bir kart olsaydi bende cok taraftari degilim ama aldigim fiyata gore 780e cok yakin bir performans alirken mantikli bir hareket olmustur benim icin.
  • Fanboy değilim , ancak şu an kullandığım R9 290 Trix-oc den gayet memnunum .

Stok hali ile bana yetiyor . GTX670 AMP tan sonra iyi geldi . Driver ile de hiç bir sorun yaşamıyorum .

Kart stok hızlarda kullanılıyor . Fazlasına da ihtiyaç duymadım . Bu kart kesinlikle pişmanlık değil ...

Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen

• trumpet kullanıcısına yanıt
    Evet fiyatina gore bende boyle dusunuyorum ozellikle 780 kullanan biri olarak o ayri guzellikte pahali bir kart, bu da fiyatina gore ayni performansi verebilen alternatif bir kart. Ben memnun kaldim suan icin bf4, ac4 black flag, tomb raider ve watchdogs lari oynuyorum sorunsuz ultra hersey gayet guzel calisiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

üst seviyede Nvidia'dan aldığın hazzı ve kaliteyi asla AMD ' den alamazsın.

bunu herkes bilir zaten sadece bazılarının ağırına gider söylemesi.

780 modelleri çok iyi kartlar olabilir . AMD den iyi performans da verebilir . Ancak yazdığınız tamamen gerçek dışı .

Nvidia da kullandım AMD kartlarda , şu an kullandığım kart bana hiç bir şekilde GTX780 aratmıyor . 780TI kullanmadım bilmiyorum

Ağırıma falan da gitmiyor , sadece yazdığınızın alakasız olduğunu belirtmek istedim .

Genelde BF4 oynarım , 64 kişilik serverlar tercihimdir . Yerine göre ultra ayarlarda 60-120 fps arası gider gelir .

120 ile 140 fps arasındaki anlık farkları hissetmezsin , ama 1100 TL ve 1500 TL arasındaki farkı cüzdanında çok iyi hissedersin .

AMD yada Nvidia fanboyluğu değil bu . Sadece biraz tarafsız bakmak gerekir kartlara .

Bunlarda son screenshot larım :

Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen  Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen  Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen  Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.