Şimdi Ara

Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trumpet

120 ile 140 fps arasındaki anlık farkları hissetmezsin , ama 1100 TL ve 1500 TL arasındaki farkı cüzdanında çok iyi hissedersin .

İyi cevap olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Ağustos 2014; 13:23:56 >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    vaktim olunca benchmark yapip karti iyice detayli bir incelemeye sokucam, suan icin 350-400 TL ucuz olmasina ragmen ayni performansi veren bu kart gercekten alinmaya degerdir.

tarafsiz olmak gerekir 780 ide kullandim harika bir karttir gayet gucludur, bu kartta 780 denginde gayet guclu guzel bir karttir. fanboyarkadaslar kendilerini avutabilirler :)
    nvidia reklamlı oyunlarda nvidiaya özel physx hbao tbao+ ne varsa açıp oyna sonra aynı oyunu amd kartla bunların hepsi kapalı birşekilde oynamaya çalış sonra yaz buraya, ben görmediğim birşeyi yazmam kardeşim.

örnek vereyim hemen mesela witcher 2 ' yi daha önce 7870XT ile oynadım fps var tmm da dümdüz bir oyun deneyimi birşey yok, sonra nvidia'lı kartla oynayınca neler kaçırdığımı anladım ormanda dolaşırken o küçümsediğiniz physx, hbao, tbao vs. efektleriyle kendini insan daha çok oyunun içinde hissediyor çok daha gerçekçi ve güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Ağustos 2014; 14:58:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

nvidia reklamlı oyunlarda nvidiaya özel physx hbao tbao+ ne varsa açıp oyna sonra aynı oyunu amd kartla bunların hepsi kapalı birşekilde oynamaya çalış sonra yaz buraya, ben görmediğim birşeyi yazmam kardeşim.

örnek vereyim hemen mesela witcher 2 ' yi daha önce 7870XT ile oynadım fps var tmm da dümdüz bir oyun deneyimi birşey yok, sonra nvidia'lı kartla oynayınca neler kaçırdığımı anladım ormanda dolaşırken o küçümsediğiniz physx, hbao, tbao vs. efektleriyle kendini insan daha çok oyunun içinde hissediyor çok daha gerçekçi ve güzel.

Kesinlikle katiliyorum amd nin hic bir gorsel teknolojisi yok birtek tombraider da sac teknolojisini kullandilar oda batirdi oyunu. Nvidia her turlu o para farkinin hakkini veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bize hayirli olsun demek kaliyor

• Ambient Occlusion türevlerinden olan HBAO'yu NVIDIA teknolojisi sananların, daha öğreneceği çok şey var. TBAO nedir bu arada ?
  • tbao nedir? hbao teknolojisi iki kartta da vardir, yillarin nvidiacisi ben phsyx severim ve nvidia bu konuda öndedir tartışmaya gerek yok. Ama performanslari birbirine çok yakın ikisini de kullandım ölçtüm biçtim, güzel kartlar. Nvidia pahalıdır benim gibi alacaksan gidip evga alcaksin basacaksin oc yi, standart asus msi alacaksan da 780/780 ti almayacaksin. Bu bmw alip tup taktirmak gibi arkadas :)

evgaya gore 650 TL, asus msi gibi 780lere gore 350-400 TL ucuza kart arıyorsan performansi birbirine çok yakın olan bu kartı hava karada alman gerekir. Ha çok para varsa yine benim gibi yapar evga gibi pahalısını alır oturursun köşeye nvdia zevkini yaşarsın :)
  • Bjk muratmı, boşuna demiyoruz bi pervaneleri eksik diye physx cuda vs vs

Amacım kötülemek değil ama bırakın artık şu fanlığı. Millete eğlenceden başka birşey olmuyor bu dedikleriniz.
  • HBAO iki markadada çalışıyor , sadece AMD de adı HDAO . Birde HBAO+ var , ama o da her iki markada çalışmakta . Belki yanlış yazmış olabilir .

Horizon Based Ambient Occlusion (HBAO)

High Definition Ambient Occlusion ((HDAO)

Farklı render modları ile ayni şeyi yapıyorlar .

AMD HDAO örnek :

Sapphire 290 Tri-x OC Kullanan Arkadaşlar İçeri Lütfen

NVIDIA HBAO örnek :

@IItwentysixII :

Eskiden AMD kart + physics kullanmak için , AMD ve Nvidia kartları hybrid crossfire yapardık :D

Resmi bile duruyor daha . HD5850 + GTX 9800 CF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 19 Ağustos 2014; 17:58:03 >

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Arkadaş txaa yazicakti sanirim olabilir dalginlikla o sekilde yazmis olabilir. Herkesin tabiki bakiş açısı ve zevkleri farklidir. Bende 290 trx vaporx kullandim suan gtx 780 kullaniyorum ve iyiki kullaniyorum bana gore physx ve txaa coookkkk önemli bir teknoloji bugun amd physx i getirse amd kart alirim okdar onemli yani. Stabilite olarak nvidia biraz onde bunuda kimse inkar etmesin lutfen. Herkes amd kartlarda performans sorunu yasayip surucu surucu diye ağlarken nvidia surucusunu coktan cıkarmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

üst seviyede Nvidia'dan aldığın hazzı ve kaliteyi asla AMD ' den alamazsın.

bunu herkes bilir zaten sadece bazılarının ağırına gider söylemesi.

Dimi dimi
  • 780 den 290 a gecmek abest olmus cidden.genede hayirli olsun.

• Fiyat farkının asıl nedeni performans değil, üretim maaliyeti. Kıyaslamaya kalktığınız iki karttan birisi 432mm2 diğeri ise 533 mm2 zar alanına sahip ve aynı boy üretim kalıplarına ışınla basılıyor. Bunun sabit zar alanları üzerindeki üretilen zar sayısını düşürmesine karşılık, hata yapma riskini de arttırması hep fiyata tesir ediyor.
    İşin daha da esprili yanı %23 büyük çipli rakibine rağmen 290x'in incelemelerde akıcı performansı yakalayıp 780'in bu konuda zaafının olması.
    http://m.hardocp.com/article/2014/08/01/sapphire_vaporx_r9_290x_trix_oc_video_card_review/4

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bjk muratmı, boşuna demiyoruz bi pervaneleri eksik diye physx cuda vs vs

Amacım kötülemek değil ama bırakın artık şu fanlığı. Millete eğlenceden başka birşey olmuyor bu dedikleriniz.

quote:

Orijinalden alıntı: hknups

Kesinlikle katiliyorum amd nin hic bir gorsel teknolojisi yok birtek tombraider da sac teknolojisini kullandilar oda batirdi oyunu. Nvidia her turlu o para farkinin hakkini veriyor

Arkadaş txaa yazicakti sanirim olabilir dalginlikla o sekilde yazmis olabilir. Herkesin tabiki bakiş açısı ve zevkleri farklidir. Bende 290 trx vaporx kullandim suan gtx 780 kullaniyorum ve iyiki kullaniyorum bana gore physx ve txaa coookkkk önemli bir teknoloji bugun amd physx i getirse amd kart alirim okdar onemli yani. Stabilite olarak nvidia biraz onde bunuda kimse inkar etmesin lutfen. Herkes amd kartlarda performans sorunu yasayip surucu surucu diye ağlarken nvidia surucusunu coktan cıkarmiş oluyor.

yorum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Ağustos 2014; 18:52:03 >

• cok makul bir fiyata kutusu acilmamis bulunca aldim, aldigima da pisman olmadim. Amacim 780 TI ya gecmekti ama arada nereden baksan 700 800 TL cebime kaldi 780 TI performansini bu kart vermez ama 780 ayarinda veriyor yeterli bu fiyata suan icin :)
  • BJK Murat ve Hknups arkadaslar,

abi siz ne yaptiniz amaciniz ne? kimse 780 almaya giderken 290 alin demiyor ki zaten urun fiyatina gore gayet performansli bir urunmus. Ben evga 780 classified kullandim o kadar tadi ayriydi, bu karti neredeyse evga 780 in yari fiyatin aldim performansi da ayni veriyor. Ne yapicaz simdi yalan mi soyliyim Nvidia daha iyi diye bu karti mi kotuleyim anlamadim?

ayrica hknups arkadasim bu kart 1150 iken asus ve msi olan kici kirik 780ler 1450 1500 arasi gidp geliyor. Phyx icin sen 350 400 verir misin bilemem ama ben vermem bunu alirim. Ben 780 e parayi sadece evga icin veririm, alirsam da oyle bir 780 alirim. msi asus gibi 780ler tuplu bmwden farki yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 19 Ağustos 2014; 21:40:57 >
  • Yukardaki cevabimi iyi okuyamamissin evet ben 300 400 veririm zevkler ve renkler tartisilmaz. Ayrica o mesajimda senden bahsetmemisim neden uzerine alindin bukadar ? Konu actiysan cevaptami yazmiyalim ?

• Bırakın bu işleri, kafa yormaya fan olmaya gerek yok. Nvidia Amd size para ödemiyor, siz onlara para ödüyorsunuz. Bizde koşturduk phsyx için zamanında. Bi ara GTX460 bile alacaktım benim yavruların yanına, sırf neymiş bu physix demek için. Gerçi online oyunlarda da bir başkadır bu alet dimii nişan almayı da kolaylaştırıyor mu

işin özü cebindeki parayı düşünüyorsan gerek yok phsyxmiş cudaymış drivermış .... dört ay oldu daha tık görmedik ekran kartındanda driverdan da. Ne mavi ekran, ne çökme, ne reset. Hatta hızaşırtma yapma gereği bile duymadım, o kadar yeterli bir kart. Mantle desteği sağolsun orta sınıf sistemler için de muazzam bir şey. Kalın sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bırakın bu işleri, kafa yormaya fan olmaya gerek yok. Nvidia Amd size para ödemiyor, siz onlara para ödüyorsunuz. Bizde koşturduk phsyx için zamanında. Bi ara GTX460 bile alacaktım benim yavruların yanına, sırf neymiş bu physix demek için. Gerçi online oyunlarda da bir başkadır bu alet dimii nişan almayı da kolaylaştırıyor mu

işin özü cebindeki parayı düşünüyorsan gerek yok phsyxmiş cudaymış drivermış .... dört ay oldu daha tık görmedik ekran kartındanda driverdan da. Ne mavi ekran, ne çökme, ne reset. Hatta hızaşırtma yapma gereği bile duymadım, o kadar yeterli bir kart. Mantle desteği sağolsun orta sınıf sistemler için de muazzam bir şey. Kalın sağlıcakla

Ağzına sağlık hocam.

Konuyu yine bağlamış intel'e , Amd'ye.

Screenshotlarda OSD bilgilerini görünce, başkalarının yaptığı gibi konuyu saptırayım dedim

Darboğaz var senin makinada

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.