Arkadaşlar bu kart yazılanlara göre 1600Mhz GDDR3 bellek ve 725Mhz lik grafik işlemci olarak çalışıyor bnm kart 722Mhz işlemci 800Mhz ile çalışıyor yani Ati Toll(0.27)da yazan değerler bunlar kartı bu hatayla 2 kez yolladım geri gelen 3 kartta aynı değerlerde çalışıyor.Başka bi programlamı bakmak lazım değerlere yada ne yapmalıyım.Saolun
quote:
Orjinalden alıntı: leanyok
Arkadaşlar bu kart yazılanlara göre 1600Mhz GDDR3 bellek ve 725Mhz lik grafik işlemci olarak çalışıyor bnm kart 722Mhz işlemci 800Mhz ile çalışıyor yani Ati Toll(0.27)da yazan değerler bunlar kartı bu hatayla 2 kez yolladım geri gelen 3 kartta aynı değerlerde çalışıyor.Başka bi programlamı bakmak lazım değerlere yada ne yapmalıyım.Saolun
Hiçbir sorun yokki. Ekran kartının ramleri DDR3 olduğundan(DDR'ın açılımndaki ilk D Dual anlamına gelmekte) ATITool gibi yazılımlarda efektif olarak belirtilen ram hızının yarısı gözükecektir. 725MHz'lik GPU hızının da 722MHz olarak gözükmesinde sıkıntı yok, ekran kartında bu şekilde 2-3MHz farklılıklar olur. Kartları boşuna geri yollamışsın anlaşılan.
Benim 8800 gt kartım var.Ati tool benim kartımın da gpu frekansını biraz değişik gösteriyor. Masaüstü yazılımlarda bu tip ufak tefek hatalar olabiliyor sanırım.Ati tool gpu frekansını arttırdığınız zaman shader frekansını da arttırıyor diye biliyorum.Ati de hızaşırtma için daha iyi bir yazılım varsa onu kullanın derim.
ATI de SHader frekansı yok. nVidia için geçerli.
yok gelen 2 kartın başka sorunlarıda vardı son yolladıklarında yok o sıkıntı saolun yardımlar için