Şimdi Ara

Sapphire 7870XT Fan Ses Sorunu (Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sevecen69

Yüksek fps alıyorsan oyunda vysnc aç sorun kalkar.

Düşük fpsler aldığın oyunlarda zaten ses çıkmayacaktır.

Denedim hocam onu,problem devam ediyor. Birkaç bişey daha denicem olmazsa gidip değiştiricem kartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spiderdeniz

quote:

Denedim hocam onu,problem devam ediyor. Birkaç bişey daha denicem olmazsa gidip değiştiricem kartı.

Dene de arkadaşım sonucu buraya yaz mümkünse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Oyunda yüksek fps aldığın zaman geliyor bu ses. Sorun yok.,

benim 60hz monitorde de 7850ile 60fps aldigimda kulak cinlamasi gibi ses geliyordu nedenini sonradan buldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam benim monitorde de ayni problem oluyordu dusuk fps bile alsam internete girince masaustune geri donunce falan tiz bir ses geliyor. aoc e943fwsk vga kullaniyordum. 5adet kart denedim 3650 5450 7850 6850 gtx 560 gene ayni.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

benim 60hz monitorde de 7850ile 60fps aldigimda kulak cinlamasi gibi ses geliyordu nedenini sonradan buldum

Neden geliyormuş?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Neden geliyormuş?

+1 ??

• Bu akşam kartı değiştiriyorum,ne okuduysam internetten denedim olmadı, kart sorunlu herhalde. Yani fanlarla bi alakası yok fanları %100 bile çalıştırsam o çıkan sesten (coil whine deniyormuş), daha sessiz çalışıyor fanlar ama o ses hala baskın bir şekilde çıkıyor. Dediğim gibi vatandaki arkadaşlar sorun çıkarmazsa gidip kartı değiştiricem (Saphhire için bire bir değişim 2 yıl garanti yazıyo sonuç itibariyle)
  • quote:

Bu akşam kartı değiştiriyorum,ne okuduysam internetten denedim olmadı, kart sorunlu herhalde. Yani fanlarla bi alakası yok fanları %100 bile çalıştırsam o çıkan sesten (coil whine deniyormuş), daha sessiz çalışıyor fanlar ama o ses hala baskın bir şekilde çıkıyor. Dediğim gibi vatandaki arkadaşlar sorun çıkarmazsa gidip kartı değiştiricem (Saphhire için bire bir değişim 2 yıl garanti yazıyo sonuç itibariyle)

Hadi bakalım inşallah yeni kartında bu sorunla karşılaşmazsin

• Sen almış mıydın bu kartı hocam?
  • quote:

Sen almış mıydın bu kartı hocam?

1-2 hafta içinde alicam . Bayadır arastiriyorum , çoğu kişide sorun cikarttigini görünce hevesi kırılıyor insanın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

quote:

1-2 hafta içinde alicam . Bayadır arastiriyorum , çoğu kişide sorun cikarttigini görünce hevesi kırılıyor insanın :)

Kartın iyi olduğu bi gerçek ama böyle ufak tefek sorunlar çıkınca gerçekten dediğin gibi insanın morali bozuluyor ama kartın iyi olduğunu düşünüyorum gerçekten. Hele bi değiştireyim diğeri de aynı çıkarsa öyle kullanacaz artık,onun ayarında başka kart yok ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumevo_DI -- 18 Haziran 2013; 15:42:55 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

quote:

Kartın iyi olduğu bi gerçek ama böyle ufak tefek sorunlar çıkınca gerçekten dediğin gibi insanın morali bozuluyor ama kartın iyi olduğunu düşünüyorum gerçekten. Hele bi değiştireyim diğeri de aynı çıkarsa öyle kullanacaz artık,onun ayarında başka kart yok ne yazıkki.

O fiyat aralığında ondan daha iyi bir kart yok , ancak aynı fiyata sahip olan ASUS GTX660 dcu II TOP var , performans olarak 7870xt daha iyi ama o kartında hiç sorun çıkardığını okumadım , arada kafama giriyor gtx660 top alıp , 8-9 fps'den yoksun kalıp kafası ağrımasa daha mı iyi insanın diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 18 Haziran 2013; 16:00:01 >

• quote:

Hocam dün kartı değiştirdim eve geldim taktım yine aynı ses Sonra kendi kendime "yapacak bişey yok katlanıcaz", Sonra Diablo 3 açtım FPS yi 30a sabitledim ses duyulmicak kadar az oldu. Bu sabahta NFS The Run çalıştırdım bi 5 dk onda da aynı şekilde ses duyulmicak kadar azdı (FPS yi sabitlemeden). Bu akşam başka oyunlar deneyeceğim.
  • Nasıl çözdün :)
  • Yukarda da yazdığım gibi Dostum,gittim kartı değiştirdim ses sorunu devam etti (Adamlara da ayıp oldu), sonra FPS'yi 30 sabitledim Diablo 3 için ses duyulmaayacak kadar azaldı,sadece kulağımı kasaya verdiğim zaman çok az duyuluyo. Ama dediğim gibi başka oyunda denemedim henüz. Anca bu şekilde oldu,tabi şimdilik.
  • quote:

Yukarda da yazdığım gibi Dostum,gittim kartı değiştirdim ses sorunu devam etti (Adamlara da ayıp oldu), sonra FPS'yi 30 sabitledim Diablo 3 için ses duyulmaayacak kadar azaldı,sadece kulağımı kasaya verdiğim zaman çok az duyuluyo. Ama dediğim gibi başka oyunda denemedim henüz. Anca bu şekilde oldu,tabi şimdilik.

Sorununun bir nebze de olsa çözülmüş olmasına sevindim.
    Az buz değil; üst düzey bir kart alıyoruz,500-600 lira da para veriyoruz.
    Böyle sıkıntıların olması can sıkıcı.
  • FPS yi sabitleyince ses niye düştü ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

FPS yi sabitleyince ses niye düştü ki.

Valla neden öyle bişey oldu bilmiyorum, a7v8x arkadaşımız konuyu ilk açtığım zaman öyle demişti,bende denemek istedim ve oldu. Lakin neden böyle bişey oluyor bilmiyorum, ilginç bir durum gerçekten.

@Propecia Hayır aynı fiyata (20-30 fazla olsa da olur) aynı performansı olan bi kart olsa değişelim ama yok malasef,dolayısıyla böyle devam,zaten oyunun sesinden pekte fazla duyulmuyo açıkçası. Ama uzun süredir desktop pc parçaları ile uğraşmadığım için (yaklaşık 6-7 yıldır laptop kullanıyorum),belki de normal bir durum ama ben alışkın olmadığımdan dolayı acayip bir durummuş gibi geldi :)
  • quote:

FPS yi 30a sabitledim ses duyulmicak kadar az oldu. Bu sabahta NFS The Run çalıştırdım bi 5 dk onda da aynı şekilde ses duyulmicak kadar azdı (FPS yi sabitlemeden).

Peki FPS düşümü oynadığın oyunlarda akıcılığı etkilemiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

FPS yi 30a sabitledim ses duyulmicak kadar az oldu. Bu sabahta NFS The Run çalıştırdım bi 5 dk onda da aynı şekilde ses duyulmicak kadar azdı (FPS yi sabitlemeden).

Peki FPS düşümü oynadığın oyunlarda akıcılığı etkilemiyor mu ?

Oynadığım oyunlarda bir sıkıntı yaratmadı açıkçası. Ama kartın sisteme alışma süresi de olabilir diye düşünüyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.