Şimdi Ara

Sapphire 7870XT Fan Ses Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorunu kısaca özetlicek olursam;

Sistemi yeni aldım (9 Haziran Pazar Günü), 4 farklı oyun deneyebildim (GTA 4, NFS The Run, Metro Last Night ve Eski NFS lerden biri - Yükledim ve çok az oynayabildim zaman sorunu nedeniyle). Ne zaman oyun açsam ekran kartı fanında "vızzzzz" diye bir ses geliyo,büyük ihtimal fanlar yüksek devirde çalışıyor. Bir tek eski nfs dediğimde (Shift'ten sonra çıkanı yanlış hatırlamıyosam) ses yapmadı. Gerçi denediğim oyunlarda grafik kalitesini düşürsem de aynı şekilde. Ultra yapınca da aynı şekilde. Windows 7 Ultimate 64-Bit yüklü makinede. Ekran kartının Driver'ı kendisi ile birlikte gelen cd den yükledim (evde şu an internet olmadığı için update edemedim).

Bu sabah google amcaya sordum,dedim nedir bu işin aslı :) yabancı forumlarda windows u yeniden kurun diyenler var. Tabi henüz deneme fırsatım olmadı bu yolu, güncel driverı da indirdim önce onu yükleyip denicem. Hani oyunlarda kasma falan olmuyo hiç ama başına böyle bi sorun gelen var mı diye sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumevo_DI -- 19 Haziran 2013; 10:17:37 >

• Oyunda yüksek fps aldığın zaman geliyor bu ses. Sorun yok.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a7v8x -- 13 Haziran 2013; 11:57:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Oyunda yüksek fps aldığın zaman geliyor bu ses. Sorun yok.,

Yani kart sağlam ondan diyosun :D ?
  • Hocam o kartın kronik sorunudur.Introlarda filan daha fazla ses yapar ama karta zararı yoktur rahat olun.Tabii ses sizi rahatsız etmiyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spiderdeniz

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Oyunda yüksek fps aldığın zaman geliyor bu ses. Sorun yok.,

Yani kart sağlam ondan diyosun :D ?

Aynen hocam.

• quote:

Öncelikle herkese merhaba,

Sistemi yeni aldım (9 Haziran Pazar Günü), 4 farklı oyun deneyebildim (GTA 4, NFS The Run, Metro Last Night ve Eski NFS lerden biri - Yükledim ve çok az oynayabildim zaman sorunu nedeniyle). Ne zaman oyun açsam ekran kartı fanında "vızzzzz" diye bir ses geliyo,büyük ihtimal fanlar yüksek devirde çalışıyor. Bir tek eski nfs dediğimde (Shift'ten sonra çıkanı yanlış hatırlamıyosam) ses yapmadı. Gerçi denediğim oyunlarda grafik kalitesini düşürsem de aynı şekilde. Ultra yapınca da aynı şekilde. Windows 7 Ultimate 64-Bit yüklü makinede. Ekran kartının Driver'ı kendisi ile birlikte gelen cd den yükledim (evde şu an internet olmadığı için update edemedim).

Bu sabah google amcaya sordum,dedim nedir bu işin aslı :) yabancı forumlarda windows u yeniden kurun diyenler var. Tabi henüz deneme fırsatım olmadı bu yolu, güncel driverı da indirdim önce onu yükleyip denicem. Hani oyunlarda kasma falan olmuyo hiç ama başına böyle bi sorun gelen var mı diye sormak istedim.

VSync i hem açıp deneyin hem kapatıp deneyin.Zotac lerde oluyodu bu ses çözümü oydu.

• güç kaynağı,anakart,ekran kartı vs.. genelde mevcut olan '' cold noise '' olarak adlandırılan kondansatör,kapasitör,bobin gibi bileşenlerin çalışma esnasında yaydıkları titreşimden doğan ses durumu..

donanımların çalışmasına engel oluşturmuyor, ses rahatsız etmediği sürece pek bir önemi yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    GİGABYTE HD6870 KAPANMA SORUNU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Who's King

Hocam o kartın kronik sorunudur.Introlarda filan daha fazla ses yapar ama karta zararı yoktur rahat olun.Tabii ses sizi rahatsız etmiyorsa

Hocam adını bi bulamadım gitti haberdar et kısmından :D Bilgilendirme için saol,ses fazla sıkıntı etmiyo (en azından şimdilik). Sadece bir zarar vermesin karta ve diğer parçalara.

@a7v8x

@OmerOzgur1 Hocam dediğinizi denedim dün akşam fakat onunla alakası yokmuş.

@F.@.T.İ.H Aynı sesten mi bahsediyoruz acaba hocam :D Çünkü normal çalışmasından farklı bir ses çıkartıyo oyunları açınca. Yani sanki fan hızları bi anda 20'den 80'e çıkıyo gibi.

Bu arada bu fanların devirlerini ayarlayabilmemi sağlayan veya ne kadar dd'de döndüğünü görebileceğim bir uygulama var mıdır?

• Vardır. MSİ Afterburner işinizi görecektir.
  • quote:

Öncelikle herkese merhaba,

amd catalyt control centerden fan ayarını otomatıkden manuele getırın sızı rahatsız etmeyecek yerı kadar deneyıp bulun orada bırakın fan ısınınca hızlanıor soruununuz bu

• Arkadaşım oyun dışı uygulamalarda peki bu sesi çıkarmaya başlıyor mu ? Bende alıcamda bu kartdan kısa bir süre içinde , sadece oyunlarda bu ses çıkıyorsa sorun değil benim için zaten oyunları kulaklıkla oynarım altdan müziğide dayadın mı duymam sesi ama internette gezerken film izlerkende yapıyorsa sıkıntı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

Arkadaşım oyun dışı uygulamalarda peki bu sesi çıkarmaya başlıyor mu ? Bende alıcamda bu kartdan kısa bir süre içinde , sadece oyunlarda bu ses çıkıyorsa sorun değil benim için zaten oyunları kulaklıkla oynarım altdan müziğide dayadın mı duymam sesi ama internette gezerken film izlerkende yapıyorsa sıkıntı :)

Oyun dışında gayet sessiz dostum (en azından bende sadece oyunda öyle bir vızıltı çıkarıyor ama sanırım bu da tüm kartlarda olan birşey). :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

Arkadaşım oyun dışı uygulamalarda peki bu sesi çıkarmaya başlıyor mu ? Bende alıcamda bu kartdan kısa bir süre içinde , sadece oyunlarda bu ses çıkıyorsa sorun değil benim için zaten oyunları kulaklıkla oynarım altdan müziğide dayadın mı duymam sesi ama internette gezerken film izlerkende yapıyorsa sıkıntı :)

Oyun dışında gayet sessiz dostum (en azından bende sadece oyunda öyle bir vızıltı çıkarıyor ama sanırım bu da tüm kartlarda olan birşey). :D

Şöyle birşeyde var aslında arkadaşım bak bu videoda 7870xt kartını baya zorluyorlar sanırım çok hızlı dönmesine rağmen senin bahsettiğin o vıızzz sesi çıkmıyor

http://www.youtube.com/watch?v=0E7WgOKHmEw

fakat burdada bir zorlama var ama kartdan çıkan ses çok itici bir ses , sanırım senin kartında çıkan seste bu.Normal bir seste değil sanırım bu , çünkü üstdeki videoda da zorluyorlar kartı ama böyle bir ses çıkmıyor :)
    Arıza bu sanırım ?
    http://www.youtube.com/watch?v=udrWVQFOs2g

http://www.youtube.com/watch?v=oslmbntTUxo

http://www.youtube.com/watch?v=SLxpgMC-v9A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 13 Haziran 2013; 14:30:38 >

• Keşke şirkette firewall olmasa da izleyebilsek youtube dan :)
  • quote:

Keşke şirkette firewall olmasa da izleyebilsek youtube dan :)

Yapma be :D İzliyebilirsen izle senin sorunun aynısı olabilir :)
  • Aynen asagidaki videolarsaki gibi bir ses cikiyo, eve gidince denicem bakalim dokunmayi ve fan devrini arttirmayi :) karti degistirsem mi simdi yani :/

• ben de 2gün önce 7870 xt aldım çok çok ufak bir vızzzzzzz sesi geliyor kasayı yatırıp baktım fanlar birbirinemi sürtüyor diye sapphire trixx den fanları ayarladım vesaire hiç bir şey sürtmüyor.sanırım normal bir ses problem etmedim saten gayet güzel ekran kartımdan memnunum,şubat ayından beri hd 7750 kullanınca o ses pek garibime gitmedi.hd 7750 her bilgisayar başlatmasında %100 fan sesiyle çalışıyor ve driver yüklemesseniz yine %100 fan sesiyle çalışıyor.7870 onun yanında kral gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz Ç.

ben de 2gün önce 7870 xt aldım çok çok ufak bir vızzzzzzz sesi geliyor kasayı yatırıp baktım fanlar birbirinemi sürtüyor diye sapphire trixx den fanları ayarladım vesaire hiç bir şey sürtmüyor.sanırım normal bir ses problem etmedim saten gayet güzel ekran kartımdan memnunum,şubat ayından beri hd 7750 kullanınca o ses pek garibime gitmedi.hd 7750 her bilgisayar başlatmasında %100 fan sesiyle çalışıyor ve driver yüklemesseniz yine %100 fan sesiyle çalışıyor.7870 onun yanında kral gibi :)

Oyunların sesi açıkken bende problem etmiyorum,hatta duymuyorum bile ama Ekran kartına bir zarar vermez umarım. Titreşimden dolayı kaynaklanıyosa bu ses (ki öyle düşünüyorum), titreşim parçaları zedeleyebilir gibi geliyor. Hani başkasında olmasa sadece bende olsa bu ses kartta problem var diyeceğim ama biçok kişide var sanırım bu ses durumu.

• Oyun oynarken kulaklık tak sorunda bitsin
  • Yüksek fps alıyorsan oyunda vysnc aç sorun kalkar.

Düşük fpsler aldığın oyunlarda zaten ses çıkmayacaktır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.