Şimdi Ara

PSU Fan Sesi Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
9.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni kasaya geçtikten sonra PSU'm da kasanın altına geçmiş oldu ve fanı kasanın alt tarafından hava alacak şekilde taktım. Bir süre sonra traktör gibi ses yapmaya başlamıştı, fanı değiştirmiştim. 2 hafta önce PSU'yu değiştirdim yeni bir PSU aldım, bu PSU da yine ses yapmaya başladı. Bu sefer PSU'yu açamıyorum çünkü garanti dışı kalacak. Tamamen fanın yönüyle alakalı, kasayı yan yatırdığımda ses kesiliyor, normal konumda başlıyor. Daha önce CPU fanında da böyle bir durum yaşamıştım, bazı fanların balansı havayı aşağıdan alıp yukarıya verecek şekilde çalışınca hemen bozuluyor. Ne yapmak gerek sizce çözmek için?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PSU Fan Sesi Çözümü

Power supply (PSU) fanının aşırı gürültülü olması, bilgisayar kullanımı sırasında sinir bozucu bir sorun olabilir. Fanın gürültü yapmasının birkaç nedeni olabilir ve bu sorunları çözmenin birkaç yolu vardır.

PSU Fan Sesi Nedenleri:

• Arızalı Fan: PSU fanı zamanla arızalanabilir veya aşırı kullanıma uğrayabilir.
    • Toz Birikintisi: Toz birikmesi fanın kanatlarının serbestçe dönmesini engelleyebilir ve gürültüye neden olabilir.
    • Yetersiz Güç Kaynağı: Yeterli gücü sağlayamayan bir güç kaynağı, fanın aşırı çalışmasına ve yüksek ses çıkarmasına neden olabilir.
    • Kasa Hava Akışı Sorunları: Yetersiz kasa hava akışı, PSU fanının aşırı ısınmasına ve gürültüye yol açabilir.

PSU Fan Sesi Çözümleri:

• Fanı Kontrol Edin ve Değiştirin: Arızalı bir fanı belirlemek için PSU fanının fiziksel olarak kontrol edilmesi gerekir. Arızalıysa, fan değiştirilmelidir.
    • PSU'yu Temizleyin: Toz birikmesini gidermek için PSU'yu basınçlı hava veya elektrikli süpürgenin yumuşak fırça ekiyle düzenli olarak temizleyin.
    • Yeterli Güç Kaynağı Sağlayın: Bilgisayar sisteminin güç gereksinimlerini karşılamak için yeterli güce sahip bir PSU olduğundan emin olun.
    • Kasa Hava Akışını Artırın: Kasadaki hava akışını iyileştirmek için ek fanlar takabilir veya havalandırma deliklerini temizleyebilirsiniz.

Ek İpuçları:

• PSU'yu doğrudan zemine koymayın. Titreşimi azaltmak için bir anti-vibrasyon matı kullanın.
    • PSU'yu akustik yalıtımlı bir kasa kullanın veya fanın etrafına ses yalıtım malzemesi yerleştirin.
    • BIOS ayarlarında PSU fan eğrisini ayarlayarak fan hızını kontrol edin.

Bu adımları izleyerek, PSU fanı gürültüsü sorununu çözebilir ve daha sessiz bir bilgisayar deneyimi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhabalar, psu nun fanı size bakacak şekilde montaj yapıp deniyin..

fan allta değil, üstte olcak şekilde :))
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kasamda PSU koruması olduğundan o şekilde montaj mümkün değil.

PSU Fan Sesi Çözümü
  • Yeni aldığın psu da normalde yapmaması lazım.Belki kasanın sağında solunda çok yakın temas varsa psu ile titreşimden dolayı ses yapıyodur.Sesin fandan geldiğine eminsen garantiye yollamalısın
  • Up
  • Baktım PSU'nun vidalarında ''warranty void if removed'' tarzı bir etiket yoktu, geçici olarak açıp fanı ters çevirdim sorun çözüldü şimdilik.
  • ben fanı yağladım geçti şu an tek sorum vantilotor sesi var
  • Aynı sorun bende de vardı yan tarafa veya dikey koyduğumda ses gidiyordu içini açıp zeytinyağı damlatıp denedigimi hatırladım :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suan bende de ayni sorun var, siz nasil cozume ulasabilmistiniz acaba?
  • fan asagi bakinca yer cekimi etkisiyle fan asagi sarkiyor ve carpiyor asagidaki korumaya.bu sebeple bi cougar psu gonderdim garantiye fanini degistirmisler bir de ben degistirdim ve koruma demirini ezdirdim biraz carpmasin diye.yeni aldigim seasonic psuda adamlar bunu dusunmus motor asagida yani fan sarkamiyor asagiya.
  • kardeşim aynı kasa bendede var aynı şekilde benimkide dik konumdayken ses çıkarıyor yan yatırınca sesi kesiliyor bende napacağımı bilmiyorum
  • Çözüm bulabilen var mı ???

• MrCaat kullanıcısına yanıt

PSU fanını söküp kaliteli bir fan takabilirsiniz.

• benınkıde suan cok ses cıkarıyor yagladım motor yagı ıle daha devam ediyor sıkıntı

• Kıtırtı şeklinde yapıyorsa fan sarkmasından dolayı yapıyor. Kasanın arkasını kaldırıp yere pıt diye vurun anında kesilecek :)

• BayMizan kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Direkt çözüldü cidden. :))

• BayMizan kullanıcısına yanıt

İnternette aratınca direkt bu konuya denk geldim ve uygulayınca çözüldü. Sağol hocam. Bakalım ne kadar idare edecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.