Şimdi Ara

Sapphire 790GX anakart Ram problemı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar Sapphire 790GX model bir anakartımız var bu kartınuzerındekı 4 slotta ram taktıgımızda makıne kılıtlenıyor bios C1 hatası veriyor ramlerın 2 sını cıkardıgımız zaman calısıyor bugun pc nın kasasını ve PSU sunu upgrade yaptık bios u guncelledık ama makıne 3 gb ramle normal calısıyorsa kapanıp acıldıgında bu seferde FF hatası veriyor mecburen ram ın bitanesi okup gene takmamız gerekıyor dun gece sabahın 4 une kadar ugrastık herhangı bir sonuc elde edemedık acaba anakart ın ramlerle uyuşmazlıgı ola bilirmi PSU olarakta yardımcı olurmu bilmem High Power 1000W Absolute PSU var uzerınde artık cıldırma noktasına geldık ne yapacaz....yardım edin lutfen artık en son pc yı

• 2 ramle her iki slotuda deneyin.belki bozuk olabilir ram slotlarından 2 tanesi.

ramler uyumlu mu birbirine yada daha önce yapıyor muydu ?
  • bu makıne ilk toplandıgında 4 gb kingston 800mhz ram vardı uzerınde problem cıkardı 2 gb olarak sorunsuz calısıyordu 5 Ay once PSU yandı ve bu sefer kasa dahil PSU falan hepsi degisti ama tabıkı ilk alındıgında 4 gb ramları gormemekte inat ediyor... her iki slotta farklı olarak denedik ama yanılmıyorsam dun gece bi sitede bu ana kartın ramlar bakımından cok nazlı oldugunu soyluyorlardı bios u acılısta test ederken kalıyor acaba ramlar aynı olsa bile problem cıkarması normalmı dun parcaları alırken 2 gb hi level 800 mhz ram aldık su anda calısıyor.. ama FF hatasına devam
  • bios ekranında donma olayı başıma gelmişti benimde.ungaged modu karıştırırken olmuştu gaged yaptım biosta dondu salak salak çizgi çizgi olmuştu.FF hatası bios ile alakalı oluyor genelde.ama update yaptım diyorsun.harbi kafa sıyrılcak olaylar.
  • bak birşeyler buldum belki sende bulmuşsundur.

FF Hatası

İşlemci arızası veya bios'un silinmesini gösteren hata kodu. PC açılırken direk olarak FF hata kodu gelir ve FF te kalırsa işlemciniz arızalanmış veya biosunuz silinmiş olabilir. Bilgisayarınız açılırken öncelikle başka kodlar saydıktan sonra FF te kalıyorsa bu sisteminizin normal olarak çalıştığını göstermektedir

C1h
    Ram arızası:
    * Boyut, tip ve ECC (error correction code) belirler.
    * L2 önbelleğini belirler.
  • mesela su anda ram ı cıkardım tekrar taktım makıne acıldı calısıyor :) artık en son anakartı aldıgımız yere gidecek anlsılan oyle gozukuyor ama bunu asmanın baska bir yolu mutlaka vardır cunku ram ı cıkarıp tekrar takdıgımda bios kendısını resetlıyor ve cmos ayarlarını sılıyor buda normal birseymı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.