Sapphire HD 4890 ekran kartımı crossfire yapmak niyetindeyim. Bilgi almak istediğim konu 2 tane Sapphire HD 4890 ekran kartını, kullanmakta olduğum güç kaynağına sorunsuz bağlayabilirmiyim? Bu konuda detaylı araştırma yaptım ve Sapphire HD 4890 ekran kartları 2 tane 6-pin güç çıkışı kullanıyor. Şu an kullanmakta olduğum güç kaynağının ise 2 tane 6-pin ve 1 tane 8-pin çıkışı var. Bu durumda 2 tane Sapphire HD 4890 toplamda 4 adet 6-pin güç çıkışına ihtiyaç duyacak tahminim, bunun 1 tanesini 8-pin üzerinden alabilirim fakat bu yeterli olacak mı 2.ci ekran kartını çalıştırmak ve crossfire yapmak için? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım beni aydınlatırsa çok sevinirim.
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
bunun gibi dönüştürücü kullan.. 2 tane molex bağlantısını feda ederek bir 6pin güç çıkışı elde edebilirsin..
Hımm bu işe yarayabilir, peki molex üzerinden aktarılan güç ne kadar sağlıklı olur? Çünkü Sapphire HD 4890 çok düşük güç tüketimine sahip bir ekran kartı değil, stabil çalışır mı acaba?
forumda çok kişi böyle kullaanıyor..bir sorun olmuyor.. hatta birçok ekran kartının kutusundan o dönüştürücülerden çıkar.. bende 8800gts kullandım..bir sorun olmadı..
İşi garantiye al molex kablosuna başka birşey bağlama ben de daha önce hd4850*2 kullandım arkadaşların dediği gibi ama şöyle yaptım
psudan gelen 6 pinlerin birini bir ekran kartına diğerini de 2. ekran kartına taktım molexlerden dönüştürdüklerimle 2.lerinin taktım bence sen de böyle yapmalısın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme