Şimdi Ara

SAPPHIRE HD4830 mi ? yoksa SPARKLE 9800GT mi alıyım yardım edin ?. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: kantay

kart bu değil mi

SAPPHIRE HD4830 mi ? yoksa  SPARKLE 	9800GT mi alıyım  yardım edin ?.

soğutması bu degil degişik
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

quote:

Orjinalden alıntı: peka

9800 gt 4380 4850 bu üç ekran kartı güncel oyunları oynatabiliyor.
    Bazen diyorum ki böle şeyler hakkında bilgi sahibi olmasaydıkta kafayı yemeseydik en cok hangı ekran kartlarının adı gecıyor x, y, z markalarının
    al gitsin birisinden birini aralarında az cok performans farkı oluyor nasıl olsa

Iste benim gibi anlamayanlar aynen dedigin gibi yapiyor,kafam rahat valla,buraya millet neler yazmis sirf okumak için giriyorum.

• görkem9000 bi resmini koyarmısın
  • quote:

görkem9000 bi resmini koyarmısın

Bende merak ettım :)
  • quote:

görkem9000 bi resmini koyarmısın

googlede kartın resmi yok kart 08/01/2009 da üretilmiş ondan sogutucusu degiştirilmiş sanırım googledede kimse koymamış resmini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem9000 -- 18 Ocak 2009; 12:36:50 >
  • 9800 gt var elimde.Son derce memnunum.Çoğu oyunu son ayarda oynayabiliyorum.Tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucimentay

Bumu ? :)

http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=71&sub_id=213#

yok buda degil fanlı bendeki :)
  • arkadaşım senin kart stok fanlı 8800 gt olmasın tek slot kaplayan
  • quote:

arkadaşım senin kart stok fanlı 8800 gt olmasın tek slot kaplayan

8800 gt degil stok fan olabilir ama resimi ana sitesindede yok 2009 da yeni fan takmış sanırım ürün üretim tarihi 8 ocak oldugu için sitede resmide verilmemiş olabilir.
  • arkadaş almış kartını ama ben yinede yazayım bende sapphire 4830 var çok güzel kart oldukça performanslı sessiz ve serin çalışıyor oyunları genelde 1680 de oynayabiliyorum ben alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum ama şunuda söliim iki kart arasında performans açısından pek bir fark yok teknolojik açıdan herikisinde de farklılıklar var bu özelliklerin bi kısmı isimleri değişik ama işlevleri aynı bi kısmıda birbirinden farklı ama bu özellikleride nerdeyse hiç kullanmıyoruz yada kartımızın aslında bu özelliğe tam olarak gücü yetmiyor ... şimdi böyle durumlarda seçicilik fiyatta biter .. hangisi ucuzsa onu alacaksınız ... mesala ben bu kartı alırken yeniyıl kampanyası falan vardı çok ucuza aldım birde atinin masa üstü falan gibi 2d deki görüntü kalitesini özlemiştim bunlar benim kriterim oldu

• @Rainbow
    arkadaşım bendeki 9800 gt yi sattım ve şu an bilgisayarcımın stoklarına girmesini bekliyorum 4830 un kart sessiz ve serin çalıştığı için almayı düşünüyorum umarım 9800 gt yi sattığıma pişman olmam ve oyunları 1280*1024 te oynayacağım
  • sadece ses için mi sattın kartını anlayamadım çünkü performans açısından pekte fark yok bu kartların arasında .. birde madem sattın kartı çok fiyat farkı yoksa bi üst modele çıkabilirsin 4850 yada 9800gtx+ gibi ... ses konusuna gelince ben marka olarak sapphire gıcık olurum aslında ama bu kartta iyi iş çıkarmış diyebilirim benim kasada psu 12cm 2 adet kasa fanı var 12cm birde e5200 de kullnılan dandik bi soğutucu fan var ... şimdi ses olarak işlemci ve psu daki fanları duyabiliyorum onlarda çok sesli değil açıkçası sadece işlemci yükteyken çok ses yapıyo ama şimdi denedim oyunlarda ekran kartının fanı duyuluyo cod4 1680 full detayda açtım oyunu ama hoparlörleri açmadım bu şekilde fan sesi geliyo demekki oyunun sesinden duymuyomuşuz birde atinin son sürücüde fanı istediğin gibi ayarlama gibi bir olay var böylelikle daha sessiz yapabilirsin ben hiç oynamadım o ayarla
  • quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

%50 mi daha performanslı !!! O neymiş öyle be , olsa da alsak biz de böyle bir şeyi bu fiyata.
    %50
    %50
    %50
    %50
    -
    Şuradan bir kaç neticeye bakınız.
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=662
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=650
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=680
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=705
    ...
    Daha detaylı da bakarsınız... Göreceğiniz üzere testte 4850 ile 9800 GT kıyaslanmakta ve genellikle 9800 GT üstün. Kaybettiği yerlerde de çok ufak puan farkı var genelde. Bu durumda '4830' için 9800GT'den %50 iyi demek... nasıl mümkün olabilmektedir çok şaşırdım doğrusu. 4830 için deniliyor üstelik yani !!! Milletin terazisi şaşmış. Bu ne biçim taraflı bakış açısıdır anlamadım.
    -
    Bu ikisinden birini alınca da "Tüh be kötüsünü almışım ben" diyebileceğin farklılıklar yaşayabileceğini sanmam.

Arkadaş sormuş erik sen demişsinki aha ayva testleri burda
    Arkadaşım 9800 gt sorgulanıyor burda GTX modeli değil.lütfen dikkat edin ve yanlış bilgilendirme yapmayın!
    4830 daha performanslıdır,hızlarını 4850 ye yaklaştırdıgınızda da 4850 ye cok yakın performans alır.sadece thgtr ile sınırlı kalmayalım lütfen.bir sürü site incelemelerinde 4830 geçmiştir 9800gt yi.fiyatıda 125+ seviyesinde hemen heryerde bulunabiliyor artık.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rainbow6

sadece ses için mi sattın kartını anlayamadım çünkü performans açısından pekte fark yok bu kartların arasında .. birde madem sattın kartı çok fiyat farkı yoksa bi üst modele çıkabilirsin 4850 yada 9800gtx+ gibi ... ses konusuna gelince ben marka olarak sapphire gıcık olurum aslında ama bu kartta iyi iş çıkarmış diyebilirim benim kasada psu 12cm 2 adet kasa fanı var 12cm birde e5200 de kullnılan dandik bi soğutucu fan var ... şimdi ses olarak işlemci ve psu daki fanları duyabiliyorum onlarda çok sesli değil açıkçası sadece işlemci yükteyken çok ses yapıyo ama şimdi denedim oyunlarda ekran kartının fanı duyuluyo cod4 1680 full detayda açtım oyunu ama hoparlörleri açmadım bu şekilde fan sesi geliyo demekki oyunun sesinden duymuyomuşuz birde atinin son sürücüde fanı istediğin gibi ayarlama gibi bir olay var böylelikle daha sessiz yapabilirsin ben hiç oynamadım o ayarla

yani kardeş sen bu sapphire 4830 oyunlarda ses yapıyor mu diyosun yapıyorsa rahatsız edici sekilde mi

• quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

%50 mi daha performanslı !!! O neymiş öyle be , olsa da alsak biz de böyle bir şeyi bu fiyata.
    %50
    %50
    %50
    %50
    -
    Şuradan bir kaç neticeye bakınız.
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=662
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=650
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=680
    -
    http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1208&model2=1266&chart=705
    ...
    Daha detaylı da bakarsınız... Göreceğiniz üzere testte 4850 ile 9800 GT kıyaslanmakta ve genellikle 9800 GT üstün. Kaybettiği yerlerde de çok ufak puan farkı var genelde. Bu durumda '4830' için 9800GT'den %50 iyi demek... nasıl mümkün olabilmektedir çok şaşırdım doğrusu. 4830 için deniliyor üstelik yani !!! Milletin terazisi şaşmış. Bu ne biçim taraflı bakış açısıdır anlamadım.
    -
    Bu ikisinden birini alınca da "Tüh be kötüsünü almışım ben" diyebileceğin farklılıklar yaşayabileceğini sanmam.

4850 benim bildiğim kadarıyla 9800 gt ile değil 9800gtx+ ile eşleştiriliyor ve daha iyi de deniyor fakat tek teste bakmamak lazım ortalama olarak eşit diyelim =)

• @kantay
    Oyuna girdiğinde n'olur? İşlemci ısınır, ekran kartı ısınır, anakart ısınır, güç kaynağı ısınır. Aktif soğutma performansını yükseltmek için doğal olarak devir sayıları otomatik artırılır. Kasamda 2 tane 12 cm fan, işlemci fanı, ekran kartı fanı, psu fanı var ve oyuna girip hoparlörü kapattığımda fan sesi duymuyorum diyen olursada inanma az veya çok illaki ses duyacaksın.. Her ne kadar katsayısı azda olsa ortada bir sürtünme var.
    Sesi azaltmak için devir düşürmek problem yaratabilir, rahatsız olsanızda kasada ısınan ve soğuması gereken bir parça var. Giriş fanı veya egzost fanı gibi parçalarda problem yaratmasada devir düşürmeye çalışmaya çok gerek yoktur zaten anakart maksimum seviyede değil yeterli seviyede çalıştırmaktadır.
    Son olarak, sesten şikayetçiyseniz kontrolcülerle felan uğraşmadan önce kasanıza giren taze hava miktarını artırmanın yollarını bulun. Gidip yan kapağı açın öyle kullanın demiyorum, örneğin 5.25" sürücü yuvalarındaki sac kapakları sökerek işlemcinizin direkt buradan taze hava çekmesini sağlayabilirsiniz.

• Arkadaşlar bende yeni sapphire 4830 aldım ve kesinlikle çok güzel, fandan yüklü durumda bile tek bir çıt yok.Oyunları 1920*1080 de oynuyorum.40" LCD TV'ye bağladım bilgisayarı ve kein likle memnunum.Ancak benim PSU dandik olduğundan arasıra sorun oluyor bu problemide yeni aldığım Silverstone DA-750 ile çözeceğim yarın inş.

Ayrıca kartı ATI Overdrive ile 700x2400 ayarlarına yükselttim ve bu şekilde oynuyorum ama dediğim gibi bazen PSU kaynaklı problemler oluyor.Şu bir gerçek ki sapphire bu işi yapmış ve felaket overclock yapılabiliyor.Daha fazlasını BIOS tan yapmayı da düşünmüyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayburcun -- 19 Ocak 2009; 18:48:22 >
  • peki arkadaşlar bende sapphire 4830 alacağım benim PSU aşağıdaki yeni aldım zaten bu güç kaynağı ile 700/2400 e çıkarabilirmiyim işte url si

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850256
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.