Şimdi Ara

Sapphire HD5770 Vapor-x Performansı Hakkında? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Anakart modelim GA-P35-S3G Gigabyte.
    Kullandığım işletim sistemi Windows 7 Professional x64.
    Kullandığım çözünürlük 1440x900.
    Kullandığım sürücü dün indirdim sitesinden amd nin 10.4
    En son 2 3 gün önce formatladım bilgisayarı.
    Meşgul eden bir durum yok sistemi şu an hali hazırda.
    16x mevzusuna gelince onun için eve geçmem lazım. Kart evdeki bilgisayarda takılı.

@Mete dostum bu bios olayını anlattığın sayfanın tam linkini alabilmem mümkün mü?

@praetorians arkadaşım 1900 çözünürlükte 50 60fps alıyor olman çift kart kullanıyor olmandan olabilir mi? Düz mantık düşünecek olursak 30 35fps vermesi gerekiyor tek kart ile bana. Kaldı ki 30-35fps civarında görüyorum çok yoğun grafikli kısımlarda Bad Company 2 ile en son ayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamin1i -- 5 Mayıs 2010; 17:02:39 >

• Şimdi eve geldim. @Leon dostum 16x olarak çalışıyor. O normal gözüküyor.
  • ben sapphire marka kullanıyorum ve en fazla 70 dereceyi gördü kart ki vapor-x in özel soğutmasını işe katarsak değerlerin gayet normal. o bahsettiğin shader problemi de bios güncellemesi ile gideriliyor diye biliyorum.

• Kart giderek canımı sıkmaya başladı arkadaşlar. Bir problem var sanırım :S Masaüstünde forumları gezdim 1 saat kadar. Fan 40% ve 40dereceye çıktı sıcaklık. Bu masaüstünde oyun vs. oynamaz ve kartı kastırmazken anormal değil mi 40 dereceye çıkması kartın?

• sıkma o tatlı canını benim kart boşta 57 derecede çalışıyor fazla sorun etme kolay kolay bişi olmaz o kartlara
  • @ALX@S sağol dostum Allah razı olsun :) Ya 360 liraya aldım kartı. 8600gt kartım arızalandı diye. Yoksa değiştirmeyecektim uzunca bir süre. Dedim almışken kendimce en iyisini alayım yok zamanımda. 800 lira için bir ay çalışıp aldığın kart böyle saçmalayınca canı sıkılıyor insanın ister istemez.
  • ya ni emek sonuç ta sen o kartı almak için haftalarca çalışmışsın en ufak bişi olsa senden başkası üzülmez anlıyorum durumnu ama kartı kullandıkca bu sorunlar azalır merek etme
  • Atiflash ile bios güncellemesi yapıcam tüm hazırlıkları yaptım @Mete arkadaşın yazdığı bios güncelleme yazısını bulup, flashdiski hazırladım dediği şekilde. Ama flash ile başlatıyorum bilgisayarı boot olmuyor :S
  • Sıcaklık çok iyi bence.Sapphire HD4890 Vapor-X kullanıyorum fan hızı %65 boşta 48 derece.Oyunlarda bir 65-70 oluyordur.
  • Fakat,

5770 40nm olarak üretilmiş ve o karttan daha az güç tüketimine sahip bir kart. Sıcaklık biraz daha düşük olması gerekmiyor mu :S Bildiğimden değil ama, forumları gezerken insanların 30 35derece yazdıkları yazılara takıldım ben sadece.
  • ya arkadaşım 30 olsa ne olur 40 olsa ne olur 75+ olmadıktan sonra bi proplem yok sen okarta overclok bile yapsan yükte en fazla 65-70
  • Yok vallahi overclock falan hiç gerek yok. Zaten şu haliyle huzursuz ediyor beni. Overclock hiç içime sinmez. Bu şekilde kullanırım. Yalnız bios güncellemesi yapamadım bir türlü kartta :S
  • Hocam sıcaklığı dert etme bu kadar. Boşta 40 olması çok anormal bir durum değil. Kasa içi havalandırman iyi değildir. Kasa içinde sirkülasyon yoktur sıcak havayı içine çekip basıyordur gpu üzerine.

Benim eski 4830 um da boşta 45 yükte 60 derece oluyordu oc li halde pek sıkıntı çekmiyordum. Psikolojik olarak takılma bu kadar
  • http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006

Bu sayfanın en altında, gerekli olan düzeltmeyi yapacak bios var.
    Zip dosyasının içeriğini, dos üstünden çalıştırıp biosu güncelliyorsunuz sanırım.
    Ben denemedim sadece size yardımcı olabilir diye araştırdım.
  • Çok teşekkür ederim akşam eve geçtiğimde bu anlattığınızı deneyeceğim.
  • Bende de His icooler 5770 var 925/1350 kullanıyorum crysis warheadda full hd 2x köşe yumuşatma açık fan %45 manuel ayarlı şekilde 80 Derece görüyorum. Sizinkisi gayet iyi değer canınızı sıkmayın hocam
  • @adamin1i

Arada 10 derece fark bence tek kart icin cok fazla......karti geri verip v2 model sogutucu almani tavsiye ederim.

1-2 saat oyun oynadiktan sonra sicaklik degerlerine baktigimda kartlar 50 derecede , bu tamamen v2 modellerin diger modellere göre daha iyi soguttugunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 6 Mayıs 2010; 11:35:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.