Şimdi Ara

Sapphire HD5770 Vapor-x Performansı Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün itibariyle HD5770 Vapor-x aldım. Sizlere danışmak istediğim bir kaç şey var.

Kartı taktım ve Bad Company 2 oyununu kurdum. Kart boşta 41 derece gösteriyordu sıcaklığı Gpu-z'de. Oyunu High ayarlarda 20 25dk kadar oynadıktan sonra 54dereceye çıktı sıcaklık bu normal midir?

2. si Advanced'da çalıştırdım oyunu ilk önce. Çok az kasıyordu. İlerledim oyunda bir miktar. Daha sonra saldırının yoğun olduğu bir sahnede kastığını biraz daha hissettirdi. High'a çektim biraz düzeldi ama yine kasıyor gibi. Bu normal midir?

3. sü ise, en çok canımı sıkan olay şu ki; internette baktığımda Bios'la ilgili bir sıkıntısı var kartın. Gerçekten 800 yerine 720 gösteriyor. Bios güncellemesi denmiş çözüm için ama ne şekilde yapılacağını bulamadım. Tam bir açıklama yok.

Bu konularla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Not: Kart şu an 350w aopen kasanın orjinal powersuply'si ile çalışıyor. Herhangi bir reset atma vs. sorunu yaşatmadı. Sorunsuz çalışıyor gözüküyor. Fakat düşüncem acaba hızlı sıcaklık artışı yani 41derece iken 20 25dk oyundan sonra 54dereceye çıkmasının sebebi 350w powerla çalışması olabilir mi? Ve bu oyunun Advanced ve High modlarda biraz kasmasının sebebi 350w power ile çalışıyor olması olabilir mi? Yoksa oyun HD5770'i aşacak bir oyun mu?

Saygılar.

• Sadece sıcaklık hakkında yorum yapabilirim. Normaldir. Zaten 350W Aopen PSU HD5770 için yeterlidir.
  • Teşekkür ederim yorumun için. Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum. Saygılar.
  • yakın bir zaman önce vapor x kullanıcı olarak söylüyorum arkadaşım sıcaklık kesinlikle normal ve ideal seviyelerde.
  • 5770 orta segment bir ekran kartı çok fazla birşey beklemeyin. Forumda öneri yaparken hem DX11 avantajı hem de düşük güç yönetimi konusunda öneriler yapılıyor. Tabiki performansıda orta seviyede BC2'de oynadığınız çözünürlüğü bilmiyorum fakat grafik detay seviyesini medium'a çekerek deneyin birde. Akıcılık sağlamıyor ise o haldede diğer bileşenler boğazlıyordur sizin kartı Ayrıca bc2'de hboa ve bloom'u kapatmayı unutmayın. Çözünürlüğünüzü de belirtiniz.
  • Çözünürlük 1440x900. 60hz'de çalışıyor monitör. Zaten üzerine de çıkmıyor nedense? 8600gt vardı bundan evvel, onda 75hz de geliyordu. Ama bunu taktıktan sonra 60hz'den başka seçenek yok. :S
  • Her konuya 5770 diyerek atlayanlar @adamin1i arkadaşımıza yardım etsin, hadi bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamin1i

Çözünürlük 1440x900. 60hz'de çalışıyor monitör. Zaten üzerine de çıkmıyor nedense? 8600gt vardı bundan evvel, onda 75hz de geliyordu. Ama bunu taktıktan sonra 60hz'den başka seçenek yok. :S

İşlemciniz nedir? Şimdi genelleme yapmıyorum fakat Bad Company2 3-4 çekirdekli işlemcilerde akıcı oynanabiliyor multiplayer modunda. Patlama efektleri yoğun olan bir online oyun sonuçta. İşlemci daha da ön plana çıkıyor.
  • ben kartı imzamdaki sistemle kullanıyorum hiç bi proglem yk boşta 35 yuk altında ise 50 derecenin uzerine daha çıkmadı bendeki kart his 5770
  • İşlemcim Quadcore Q6600. Ramlerim 8GB. DDR2 800.

Bir de bende şu an Bios'dan kaynaklanan 720 işlemci sorunu var. 800 yapmak istiyorum bunu. Fakat bios nasıl güncellenir bu ekran kartında bulamadım. Yapan arkadaşlar destek olursa bu konuda bana çok minnettar olurum.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamin1i

İşlemcim Quadcore Q6600. Ramlerim 8GB. DDR2 800.

Bir de bende şu an Bios'dan kaynaklanan 720 işlemci sorunu var. 800 yapmak istiyorum bunu. Fakat bios nasıl güncellenir bu ekran kartında bulamadım. Yapan arkadaşlar destek olursa bu konuda bana çok minnettar olurum.

Saygılar.

Kartı yeni aldıysan sorununu aldığın yerle görüş yenisini versinler bios güncelleme basit bir işlem ancak hiç yapmayan için zor bence uğraşma aldığın yere bu sorunu var de bana yeni kart verin dersin 1-2 günlükse kart zaten hemen bire bir değişim yaparlar.
  • Ve birde sistem bileşenlerinin tamamını yazabilir misin çünkü Q6600 işlemci 8 gb ram vs vs 350W lık güç kaynağını aşar gibi geliyor.
  • Tabiki,

Quadcore Q6600 2.4
    8gb ddr2 800
    2x500gb sata2
    1gb hd5770 vapor-x
    dvd-wr
    aopen 350w h500 y12 kasa.

Tüm donanım bu. Saygılar.
  • Bnde HD 5770 almayı düşünüyordum ki, Bu topicten sonra soğudum
  • dostum aynen sana katiliyorum..

bende birkac gun once vapor x 5770 kullananlarin arasina katildim.. ve gayet memnunum.. ve bende de bu karttan once 8600gt vardi :D

ve evet bende suan asus 350 watt psu ile kullaniyorum ve reset veya herhangi birsey karsilasmadim..:D

geleyim bu 720 800 sorununa., onubilmiyorum senin vapor x pcb hangi renk.. bendeki olan mavi ve 3 adet led isigi var arkasinda..? bende bios gayet duzgun 800 gosteriyor.. ama cogu (herhalde butun 5770ler) overclock limitli yaani en fazla 950/1300 civari cikabiliyorsun., daha ustune cikmak icin bios flash yapmak zorunda kaliyorsun bende bunu arastiriyorum..

bu da benim sistemim..

intel E6750
    3gb 800 ddr2
    2 x dvd rw
    320 gb hdd
    asus p5b
    kart okuyucu
    asus 350 watt

@ rex arkadasim bence o sans meselesi.. bende normal ve cogularda 800 gorunuyor calisiyor.. 720 olanlar da var tabi. onlar herhalde eski kart cunku birtek onlarda var bio sorunu.. bene hic korkmana gerek yok al ve tepe tepe kullan:D olmadi bios flash yaparsin hem 800 kullanirsin hemde OC tabani acarsin ve oc ile 1100/1425 civari kullanirsin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 5 Mayıs 2010; 10:09:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino
    @ rex arkadasim bence o sans meselesi.. bende normal ve cogularda 800 gorunuyor calisiyor.. 720 olanlar da var tabi. onlar herhalde eski kart cunku birtek onlarda var bio sorunu.. bene hic korkmana gerek yok al ve tepe tepe kullan:D olmadi bios flash yaparsin hem 800 kullanirsin hemde OC tabani acarsin ve oc ile 1100/1425 civari kullanirsin :D

Bugün yarın pc'yi alıcam. Tam karar veriyorum böyle topicler huzursuzluk yaratıyor
  • @adamin1i

Bence sicakliklar normal degil bende cift kart olmasina rahmen kartlar bosta 30-31 derecede

Ayrica Bad Company2 yi 1920 * 1080 cözünürlükte tüm ayarlar en yüksekte 50 - 60 fsp ile oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 5 Mayıs 2010; 10:41:08 >

• aslinda birde soyle bi durum var.. hd5770 cikinca ben bu karti istiyorum dedim.. ve zaman ilerledi ve suan 5770 sahibiyim.. baya bi arastirma yaptim tabi meraktan nasil bi kart dir diye falan.. sonra elime gecti istebu kart. hani olacak ya.., daha once rastlamadigim forumlar basliklar bu sefer gozume carpiyor yok bios limit falan var oc potansiyeli kilitli., yok 720 800 olayi falan., bilmem neler.. dedim hadi behh bukadar kotu muydu aldigimkart bi an olsun dusundum keske almasaydim.., sonra baktim gpu z den 800 caliisyor bios versiyon gayet normal falanbi sorun yok:D yeniden sevindim bu karti aldigim icin.. o sorunlar herhalde siyah pcb li olan modellerde oluyor., bendeki olan mavi pcbli.. ve benim kart hollandadan geldi eniste ile beraber., belki yurt disindaki kartlar daha duzgun turkiyede olanlardan bilemiyorum.. ama bunu istemiyorsan., butcenibiraz zorlayip hd5850 al otur asaga vekeyif yap..:D sorun da yok flan filan..
  • Bu sorun tek vaporx modelde var. Hd5770 konusunda paylaşmaya çalıştım flaşlama yöntemini. 10. sayfa civarında olması gerek.
  • Isı derecesi gayet normal Vapor-X diye EKSİ 30 derecede çalışacak diye bir şey yok, boşta 30-35 yükte 50-60 derece gayet normaldir, tabi bu değerler hava sirkülasyonu iyi ve kötü olan kasalara göre de değişir, herkeste farklı değerler vardır, herkesin ısı değerleri aynı olamaz bu yüzden.

55 dereceyi bırak 70-80 derecede de çalışıyor kartlar hatta daha üst seviye ısı değerlerine de ulaşabiliyorlar, bunda sorun yok.

Power'da yeterli olur Kart yük atında 110w civarı bir şey çekiyor, o psu 300w verse bile yeterli o sisteme. Yüksek seviye bir o.c olmadığı sürece sorun olmaz, zaten bu sisteme o.c yapmana da gerek yok.

Kartın performansı ortada çok konuşmak istemiyorum ancak;

- Oynadığın çözünürlük nedir ?
    - Kart 16x hızında çalışıyor mu ? GPU-Z ile kontrol et bunu.
    - Anakartın nedir ? Herşeyi yazmışsın anakartı yazmamışsın.
    - İşletim sistemin nedir ?
    - Kullandığın sürücü hangisi ?
    - En son ne zaman format attın ?
    - Görev yöneticisinden sistemi meşgul eden bir şey var mı yok mu kontrol etmen de fayda var.
    .
    .

Kasılmanın bir çok nedeni olabilir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.