Şimdi Ara

Sapphire HD6870 donma ve resetleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

amd phenom II x4 955 işlemci
    msi 870a-g54(fx) anakart
    geil value plus 2x4 1600mhz 8gb ram
    sapphire ati hd 6870 ekran kartı
    high power element broneze 600w 80+ güç kaynağı

İlk günden beri bazen oyun oynarken ya bilgisayar resetleniyor ya görüntü donup kalıyor (böyleyken görev yöneticisinden oyunu kapatabiliyorum) ya da görüntü donuyor ve sadece sağ kolondan zzzzzzz diye ses çıkıp kalıyor bilgisayar, kendim resetlemeden düzelmiyor. Sistemi topladığımda amdnin 11.11a performans sürücüsünü yüklemiştim, sonra da 11.11byi yüklemeye çalıştım fakat önceki sürücüyü kaldırırken mavi ekran hatası aldım, "ekran kartı resetlenemedi" gibi bir hata mesajı verip bilgisayarı resetliyordu. Daha sonra bir şekil silip yeni sürücüyü yükledim ama yine aynı hatalar. Az önce skyrim oynarken yine dondu kaldı, görev yöneticisinden kapattım. Sonra denemek için modern warfare 3 açtım, bir görev bitirdim, diğer bölümü yüklerken kolondan ses gelerek dondu sistem ve resetledim makinayı. İnternette araştırdım aşırı ısınma kaynaklı olabilir diyorlar fakat kart 60 dereceyi geçmiyor oyun oynarken, power yetersiz olabilir diyorlar fakat yeterli gücü çektiğini düşünüyorum kartın. Sürücüden şüpheleniyorum çünkü dxdiag'da 32bit altında sorun yok derken 64bit dxdiag çalıştırdığımda ise şunu söylüyor:

"aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll Dosyası dijital imzalanmamış, yani Microsoft WHQL (Windows Hardware Quality Labs) tarafından sınanmamış. Donanım üreticisinden WHQL logolu bir sürücü alabilirsiniz."

Bir sürücünün böyle sorunlar çıkartacağı fikri de bana pek normal gelmiyor. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

• format çek bilgisayara , sıfırdan sürücüleri yükle, sorun yazılımsal görünüyor
  • Sistemi birleştirirken ekran kartına giren 2x6 pin güç girişlerinin kabloları kasanın yan kapağına sıkışıyor diye arkadaş başka bir yerden bypass yapmıştı. Ona sordum, direk psudan çıkan kabloları dene dedi, biraz uğraşsak yaparmışız halbuki ben taktım kablolar rahat sığdı. Bir de böyle deneyeceğim, umarım sorun bundan kaynaklanmıştır. Bu akşam biraz yorayım kartı bakalım neler olacak.
  • Bence 11.11a 'sını b sni yükleme. Ben yükledim windows derecelendirme 6 ya düştü. Amd'nin resmi sitesinden indir.Onda bir sorun yok.Ben zorladım bu arada senin kartı. bende de var aynısından. Gpu 970 ram 1225 3d mark vantage socre 17000 oldu. Ramler 1250 de yemedi. Ati overdrive yazılımı ile yaptım oc yi.
  • Power kabloları da çare olmadı. 2 saat MW3 2 saat de Rage oynadım, bana mısın demeden çalıştı ama sonra da internette gezinirken renkler birbirine girip kilitlendi bilgisayar. Son çare olarak tüm amd sürücülerini kaldırıp driver sweeper ile temizledim ve amdnin kendi sitesindeki 11.11 sürücüsünü yükledim. Test olayına sabah bakacağım saat geç olduğu için, eğer yine bir hata alırsam sanırım kartı ya da tüm sistemi teknik servise yollayacağım.
  • @cellchook bende bir sistem topladım Allahtan bende hiçbir sorun yok bu teknoloji ürünleri şans işi, bir şeyler bilsem sana elimden geldiğince yardımcı olurdum :)
  • ÖNCELİKLE HERKESE İYİ FORUMLAR BENİMDE BU EKRAN KARTI İLE İLGİLİ SORUNUM VAR AMA KONU AÇAMIYORUM. SANIRIM YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN KONU AÇTIĞIMDA YARDIMLARINIZI BELİYOR OLACAĞIM YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞKLR...
  • Aynı sorun bendede var Çözüm yolu bulamadım şuan
  • Aynı durumu 5 gündür bende yaşıyorum. Çözüm olarak ne yaptınız. Bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sorun herşeyden olabilir. İlk yapmanız gereken temiz bir format atıp, en güncel sürücüleri kurmaktır. Beta vs... sürücüler kullanmayın. Kasayı açın güzelce bir temizleyin. Özellikle remleri çıkarın ve girdiği slotları diş fırçasıyla çok bastırmadan tozunu alın. Aynı şekilde ekran kartı slotunuda temizleyin. İşlemcinizi sökün ve fanını temizleyip yeniden macun sürün. Eğer işlemcinizde veya diğer donanımlarda overclok varsa sistemi default değerlere getirin.

Bunları yaptıktan sonra sorun hala düzelmez ise, başka bir ekran kartı ile tekrar deneyin. Bana kalırsa ya sorun ekran kartında ya da remlerinizde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.