Şimdi Ara

Sapphire HD7870xt Ekranda çıkan noktalar ve çizgiler !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar.Arkadaşlar geçen hafta söz konusu kartı aldım.Fakat şuanda witcher 2 enhanced edition oyununu oynarken gpu ısısı 70C'yi geçtikten sonra ekranda böyle beyaz nokta dizileri ve çizgiler belirip belirip kayboluyor.Benim bundan önceki ekran kartım olan hd4850'de önce böyle olmuştu sonradan da iflas etmişti yani şuanda her an o ekranda oluşan çizgiler heryeri kaplayacak ve kart ölecek diye korkuyorum.Kartı aldıktan sonra afterburner ile 1200/1600 yapmıştım ve hiçbir sorun çıkarmamıştı.Şuan 1100/1540 olarak kullanıyorum acaba sebebi oc olabilirmi diyeceğim ama oyundayken afterburnerdan saat hızlarını orjinali olan 975/1500'e çeksem bile yine o çizgiler çıkmaya başlıyor.
    Ayrıca kartı aldıktan sonra amd quad core 2.3 ghz işlemcime de bios üzerinden o.c yapıp 2.7 ghz'a yükseltmiştim.Acaba bunun da bir etkisi olabilirmi o çıkan noktalara.Zaten oyun sırasında gpu kullanım yüzdesine baktığımda %40-70 arasında dolandığını görüyorum yani hiç %100'e çıkmıyor.Bunun sebebi işlemcinin darboğaz yapması olabilirmi diyecem ama hiç sanmıyorum çünkü işlemci bu karta yeterli diye biliyorum.Ayrıca 4 gb ddr2 ram var bilgisayarda bunlar yüzünden gpu kullanımı azalıyor olabilir mi ve bu çizgilerin sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim çünkü eğer başkalarının da karşılaştığı bir sorunsa vatana geri götüreceğim hemen.
    Son olarak şu bilgiyi de vereyim.Geçenlerde oyuna girmeden önce afterburnerdan fan kontrolünü manuele alıp fan hızını %100 yapmıştım sesi nasıl diye bakmak için daha sonra ise %25 e geri çekmiştim.Fakat oyuna girerken fanı auto'ya almayı unutmuşum ve oyun sırasında o şekilde %25'te kalmış dolayısıyla gpu biraz ısınmış. Ben 5-10 dk kadar oynadıktan sonra farkettim manuelde kaldığını hemen auto'ya aldım fakat tahminimce o sırada kart 85-90 C'leri gördü.Acaba bunun da etkisi olabilir mi bu çizgilerde .Son olarak bu sistemle(amd quad core 2.3 ghz,kingson 2x2gb ddr2,750w 80+ everest power supply,hd7870xt 2gb) witcher 2 oyununda yüksek ayarlarda(ultra değil) 1080p çözünürlükte kaç fps almam gerekir ben 50-60 arası alıyorum fakat bazen açık alanlarda yada savaş sırasında 20-30'lara düşüp epey bir orada kalıyor , ultra ayarlarda zaten 15-20 arası anca alabiliyorum.Yardımcı olursanız sevinirim .Şimdiden teşekkürler herkese.

• foto gostersen daha iyi olurdu ama ekranda NOKTA ÇİZGİ lerin tek bir sebebi vardır yanlış driver .
  • Driver olarak bu adresten 13.11 beta sürümünü indirmiştim fakat sonradan 13.9 'a döndüm.Bu sorunun sadece driver kaynaklı olduğuna eminmisiniz öyleyse eve gidince kutuda gelen cd'deki driverı kurup deneyecem.Ama benim eski kartımda önce böyle olmuştu daha sonra çizgiler birbirine girip mavi ekran veriyodu bende kartı çıkartıp gpu ve vramleri saç kurutma makinasıyla 20 dk ısıtıp tekrar takıyodum 2 gün idare ediyodu sonra yine aynı işlem iki günde bi 20 dk saç kurutma makinası işleminden geçiriyodum kartı en sonunda bıktım bunu aldım ama daha alalı bi hafta olmadan buda aynı yola doğru emin adımlarla ilerliyor gibi :)

Ayrıca foto çekemememin nedeni çizgilerin çok hızlı görünüp kaybolmaları.Hemen 1 sn görünüp kayboluyolar böyle şekli de bal peteğine benziyo beyaz bal peteği gibi nasıl anlatacağımı da hiç bilemiyorum ama bi örnek veriyim geçen baktığımda farkettim oyunda karakterin belindeki çantadan sonsuza doğru uzanan bi çizgi vardı bariz bi şekilde ekran kartıyla ilgili bir sorun ama sebebini çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavcavcv -- 5 Kasım 2013; 14:49:38 >

• Overcloklu kullanıyorsan overcloku kaldır ozaman düzelmesi lazim
    düzelmezse
    ekran kartın bozulmuştur, aşırı ısı GPUları hemen bozuyor kurutma makinesi, fırınlama yöntemi falan sadece geçici çözüm
    uzun vadede devamlı aynı problem tekrar ediyor...
    eğer garantisi devam ediyorsa servise göndermeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatta -- 5 Kasım 2013; 15:54:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatta

Overcloklu kullanıyorsan overcloku kaldır ozaman düzelmesi lazim
    düzelmezse
    ekran kartın bozulmuştur, aşırı ısı GPUları hemen bozuyor kurutma makinesi, fırınlama yöntemi falan sadece geçici çözüm
    uzun vadede devamlı aynı problem tekrar ediyor...
    eğer garantisi devam ediyorsa servise göndermeni tavsiye ederim

overclocku kaldırmak için afterburner programından core ve memory clocku eski haline getirip apply'e basmam yeterli mi ? Eğer öyleyse denedim zaten bunu oyun çalışırken ama değşlen birşey olmadı.Kartın bozulacağını da sanmıyorum çünkü özellikle bu kart yüksek sıcaklıklara dayanıklı olarak üretilmiş millet 80-90 da kullanıyorum normal diyo ben 70 in üstüne hiç çıkmadım o anlattığım istisnai durum hariç.Eğer bir sorun varsa en baştan vardı ki zaten bu seri kartlarda da niyeyse çok fazla imalat hatası hata çıkıyo malesef :S

• Bİrde darboğaz meselesine ne diyorsunuz arkadaşlar sapphire hd7870xt ekran kartı şu sistemle darboğaz yapar mı ?

-İşlemci:amd phenom 9650 quad core processor 2.3 ghz (2.7ghz o.c'li)
    -ram:kingston 4gb ddr2
    -sabit disk: samsung ssd 120 gb+ 1 tb sata 7200 rpm
    -anakart:gigabyte ga-ma770-ud3

yaparsa nerden anlarız bunu.Örneğin oyunlarda cpu ve gpu kullanımı nasıl olursa darboğaz yapıyor demektir.Cpu kullanımının az olması yoksa gpununki mi darboğaza delalettir ?

ha ayrıca bu kartın o.c işleminde de bi sıkıntı yok mu yani açtım afterburnerı core clocku direk 1200'e getirdim memory'i 1600'e kombusterdan teste soktum sıkıntı çıkarmadı yani voltajsız bu kadar yapılabilmesi mümkün mü çünkü yabancı forumlarda bakıyorum millet voltaj falan bissürü uğraşıp 1200'e anca çekmiş aynı kartı ben ise tek mouse hareketiyle bunu yapmış olamam kesin bişeyleri yanlış yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavcavcv -- 5 Kasım 2013; 16:35:42 >

• Gpu kullanımının düşük olmasının sebebi kesinlikle işlemci. İşlemciye biraz o.c. yaptığında gpu load un arttını göreceksin.,,
    Ekranda oluşan çizgilenmeler falan ekran kartının ramlerindendir(yada sistem rami, ki ramlerde sorun olduğunu söylemişsin). Yapılacak en mantıklı şey ekran kartını başka bir pc de denemek aynı hata alınırsa iade, ama alınmıyorsa önce ramler ayrıca dar boğaz nedeniylede işlemci değişmek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    aslında alınan herhangi bir hata yok yani sorun oluşan çizgiler ve bunlar da herhangi birşeye sebep olmuyor takılma kitlenme veya benzeri şeyler olmuyor ama arada fps düşmeleri oluyor ve uzun süre kalıyor.Yani öyle çok etkileyen bir durum yok fakat benim merak ettiğim ilerde oluşacak daha büyük bir sorunun göstergesi olabilir mi bu hatalar .Zaten eğer öyleyse gidip değiştirecem kartı yoksa servise versem bi hafta falan sürer heralde geri gelmesi uğraşmaya değer mi bilmiyorum.
  • cavcavcv C kullanıcısına yanıt
    afterburneri hiç kullanmadım
    fikir sahibi olmak için şimdi netten görüntüsüne baktım
    sağ altta reset tuşu var
    ona tıklayıp sonrada apply demek yeterli olması lazım
  • overclockları kaldırdın, driveri değiştirdin ve problem hala devam ediyorsa, kartı değiştirme imkanında varsa hiç durma zaten kartı hemen değiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatta -- 5 Kasım 2013; 17:07:03 >
  • Hatta kullanıcısına yanıt
    evet bende öyle yapmayı planlıyorum zaten teşekkürler verdiğin cevaplar için peki bi sorum daha var benim bu sistem ve ekran kartıyla witcher 2 enhanced editionu ultra ayarlarda 10-20 fps arası oynamam yani daha doğru ifadeyle ultra ayarlarda oynayamamam normal midir ?
  • GPU 85 90 olduysa yanındaki bellekler de 100 105 olmuştur. Belleklerden olması bir ihtimal.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    peki bu kalıcı bir hasara sebep olmuş olabilir mi yoksa tamir edilebilir mi ve garanti kapsamında tamir edilir mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavcavcv

peki bu kalıcı bir hasara sebep olmuş olabilir mi yoksa tamir edilebilir mi ve garanti kapsamında tamir edilir mi acaba ?

Aynen arkadaşların söylediği gibi, overclock kaldırdığında ve driveri whql sürümüne aldığında geçmiyorsa ve de oyunun kendisinde bir sorun yoksa garantiye yollamak iyi olabilir yani kalıcı da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavcavcv

güç kaynagın nedir? dostum kimse onu söylememiş yeteri kadar besliyebiliyormu sistemini
  • Komple sistemin yazılımını (format ,13.9 whl kullanıyorum 7870de ) sıfırladıkdan sonra farklı oyunlardada dene bence.Çizgilenmeler genelde belleklerle ilgilidir , fakat yazılımlarda buna sebebiyet verir.Afterburner vs temizlensin komple format at önce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.