Şimdi Ara

Sapphire mi Powercolor mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flodd

quote:

Orijinalden alıntı: querist

kanıtlar bu doğrultudaydı kusura bakma. aksini ispatlayabildiğini söyleyemem yalnız sözünü doğru kabul ediyorum. özür dilerim.

mali87 nickli arkadaşa sattım. Pm atıp sor madem meraklısın. O mesajda ben ne demişim? ''6 ay sonra fandan garip sesler çıkmaya başladı.'' Ben mali87'ye kartı sattığımda kart 2 aylıktı. Yani o olmadığını bu lafımdan anlayabilirsin. Şimdi diyeceksin ki 2 aylıkken sattığın nerden belli. Exa'dan 12.04.12 tarihli sipariş geçmişim ve mali87'nin 19 haziranda bana yaptığı referans yorumu. Daha da boş konuşmazsın umarım.

Sapphire mi Powercolor mu ?

Kusura bakma kardeşim. Ama ben böyle bir kazık yedikten sonra yazıyı görünce tabiri caizse tepem attı. Yazmış bulunduk. Özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: xfox
    mutlaka 7870 al hocam çok güzel overclock oluyor imzamdaki ekran kartıyla maşallah bırak 7950 yi neredeyse 7970 değerlerine ulaşıyorum bilgine, aldığında bana dua edersin

dostum bunu nasıl beceriyorsun biri iki tüyoda bize ver

Kasa içi soğutma sistemi iyi olduktan sonra herkes yapabilir hocam kafadan sallamıyorum şuan defult 7950 değerlerini rahat geçiyorum aynı kartla herkes geçebilir yeterki kartın gpu su takoz çıkmasın 7800 serisi çok iyi overclock olmaktadır

Kartı 7/24 aşağıda görmüş olduğun hızlarda kullanıyorum + belleklere o.c yapmadım soğutucu takmadan da düşünmüyorum kart o.c olarak full yük altında maximum sıcaklık 51 derecedir soğutması tek fan olmasına rağmen gayet iyi powercolor un soğutma sistemi kötü diyenlere inanmayın

işte kartların 3d mark 11 Extreme testleri

tabi oyunlarda daha farklı skorlar çıkacaktır ona bişey diyemem bol bi zamanda karşılaştırmak lazım saygılarımla

Not: Performans skorunu da ekleyeyim kartı alacak olanlar fikir sahibi olmuş olur diğer kartlarla karşılaştırırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 20 Mart 2013; 23:20:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesFatihKoc

quote:

Orijinalden alıntı: flodd

quote:

Orijinalden alıntı: querist

kanıtlar bu doğrultudaydı kusura bakma. aksini ispatlayabildiğini söyleyemem yalnız sözünü doğru kabul ediyorum. özür dilerim.

mali87 nickli arkadaşa sattım. Pm atıp sor madem meraklısın. O mesajda ben ne demişim? ''6 ay sonra fandan garip sesler çıkmaya başladı.'' Ben mali87'ye kartı sattığımda kart 2 aylıktı. Yani o olmadığını bu lafımdan anlayabilirsin. Şimdi diyeceksin ki 2 aylıkken sattığın nerden belli. Exa'dan 12.04.12 tarihli sipariş geçmişim ve mali87'nin 19 haziranda bana yaptığı referans yorumu. Daha da boş konuşmazsın umarım.

Kusura bakma kardeşim. Ama ben böyle bir kazık yedikten sonra yazıyı görünce tabiri caizse tepem attı. Yazmış bulunduk. Özür dilerim.

Önemli değil. Olan oldu sonuçta. Hakkım helal olsun.

• Allah razı olsun kardeşim .
  • quote:

Selamun Aleyküm.

-Sapphire ATI HD7850 OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı

-Powercolor ATI HD7850 PCS+ 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı

Bu iki karttan hagisini alırdınız. Bu konuyu açmamdaki neden Sapphire markasını beğenmiyorlar, çok çabuk kırılacak gibi diyorlar. Powercolor ise iyi diyorlar fakat dalgalanma yapıyor diyorlar. Birde 1GB ile arasında çok fark olur mu ? "Sen iyisi bunların ikisinide alma" derseniz ekran kartı önerebilir misiniz ? Bütçem; 420 Tl. Şimdiden, ilgilenenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Öncelikle Aleyküm Selam Hocam Shappire Alabilirsin Kullandım Gerçekten Performanslı bir kart araların 4-5 fps var Shappire tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangster19

quote:

Selamun Aleyküm.

Bu iki karttan hagisini alırdınız. Bu konuyu açmamdaki neden Sapphire markasını beğenmiyorlar, çok çabuk kırılacak gibi diyorlar. Powercolor ise iyi diyorlar fakat dalgalanma yapıyor diyorlar. Birde 1GB ile arasında çok fark olur mu ? "Sen iyisi bunların ikisinide alma" derseniz ekran kartı önerebilir misiniz ? Bütçem; 420 Tl. Şimdiden, ilgilenenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Öncelikle Aleyküm Selam Hocam Shappire Alabilirsin Kullandım Gerçekten Performanslı bir kart araların 4-5 fps var Shappire tavsiye ederim.

Teşekkür ederim kardeşim. Bakalım ay sonuna kadar neler değişecek :)

• quote:

quote:

quote:

Selamun Aleyküm.

İnşallah kardeşim şimdiden Hayırlı Olsun İYİ FORUMLAR

• İmzamdaki sistem mevcut.Arkadaşımla beraber aldık.PCS diye o onu seçti ben sapphireyi tercih ettim.İyiki etmişim diyorum o kadar.Bana kalırsa kesinlikle 7850.Ama birazcık bekle 7870 Sapphire al.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Selamun Aleyküm.

İnşallah kardeşim şimdiden Hayırlı Olsun İYİ FORUMLAR

Eyvallah kardeşim. Çok saol. Sizede iyi forumlar :)

• quote:

quote:

quote:

mutlaka 7870 al hocam çok güzel overclock oluyor imzamdaki ekran kartıyla maşallah bırak 7950 yi neredeyse 7970 değerlerine ulaşıyorum bilgine, aldığında bana dua edersin

Kasa içi soğutma sistemi iyi olduktan sonra herkes yapabilir hocam kafadan sallamıyorum şuan defult 7950 değerlerini rahat geçiyorum aynı kartla herkes geçebilir yeterki kartın gpu su takoz çıkmasın 7800 serisi çok iyi overclock olmaktadır

Kartı 7/24 aşağıda görmüş olduğun hızlarda kullanıyorum + belleklere o.c yapmadım soğutucu takmadan da düşünmüyorum kart o.c olarak full yük altında maximum sıcaklık 51 derecedir soğutması tek fan olmasına rağmen gayet iyi powercolor un soğutma sistemi kötü diyenlere inanmayın

sen yanlış kartla karşılaştırıyor olmayasın stok 7950 değerleri aşşağıda

• quote:

quote:

quote:

quote:

sen yanlış kartla karşılaştırıyor olmayasın stok 7950 değerleri aşşağıda

Dostum dalgamı geçiyorsun testteki kart ASUS HD 7950 DirectCU II 3GB modeli yani fabrikasyon olarak overclocklu...dikkat ettiysen ben defult yani stok hızlardaki 7950 modelinden bahsediyorum ve bizzat donanım haberin testini ekledim?? sizin bu teste yanlış demeniz gerçekten beni güldürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 20 Mart 2013; 23:57:02 >

• quote:

Dostum dalgamı geçiyorsun testteki kart ASUS HD 7950 DirectCU II 3GB modeli yani fabrikasyon olarak overclocklu...dikkat ettiysen ben defult yani stok hızlardaki 7950 modelinden bahsediyorum ve bizzat donanım haberin testini ekledim?? sizin bu teste yanlış demeniz gerçekten beni güldürüyor

ne dalgası dostum arada stok 7950 kaç mhz 850 mi 800 mü istersen yine test edeyim o hızlarda yine yetişemezsin bende kullandım zamanında imzama bakabilirsin incelemeside var elindeki kartın modelini bilmiyorum ama fazla ocli kullanma kartın ömründen yersin benden tavsiye

• @xfox

1263 mV cok fazla ekran akrtı için yakarsın uzun süre kullanımda demedi deme.
    1.200 mV geçmemeye bak.
  • quote:

quote:

ne dalgası dostum arada stok 7950 kaç mhz 850 mi 800 mü istersen yine test edeyim o hızlarda yine yetişemezsin bende kullandım zamanında imzama bakabilirsin incelemeside var elindeki kartın modelini bilmiyorum ama fazla ocli kullanma kartın ömründen yersin benden tavsiye

Hocam lütfen beni uğraştırmayın sidik yarışına girmek için eklemedim o testleri tekrar ediyorum sizin bahsettiğiniz kartla benim bahsettiğim kartlar aynı değil siz neyin peşindesiniz anlamadım doğrusu?? stok 7950 modelinin test sonucu zaten resimdedir donanım haberin testlerine inanmayıpta hangisine inanacağız onu söylermisin bana? al sana yine donanım haberin farklı başka bir testi iyi geceler

• quote:

Hocam lütfen beni uğraştırmayın sidik yarışına girmek için eklemedim o testleri tekrar ediyorum sizin bahsettiğiniz kartla benim bahsettiğim kartlar aynı değil siz neyin peşindesiniz anlamadım doğrusu?? stok 7950 modelinin test sonucu zaten resimdedir donanım haberin testlerine inanmayıpta hangisine inanacağız onu söylermisin bana? al sana yine donanım haberin farklı başka bir testi iyi geceler

ne yarışına döndürecem 7950 stok değerlerini geçiyorum diyorsun bendegeçemezsin diyorum sana ispat sunuyorum bak senin kullandığın kart zaten oc edilmiş bir 7870 ghz editiondur birde üstüne sen oc yapıyorsun yetmiyor 7950 değerlerini geçiyorum diyorsun komik duruma düşme olacak şeyler üzerinden gel tartışalım milleti yanlış yönlendirme donanımhaber telefon incelemesinden zaman bulupta ne ara ekran kartı incelemiş link atarmısın hangi sürücü ile yapmışlar o testleri ben sana söyleyeyim muhtemelen 12.11 driver öncesidir. 12.11 ile ciddi 3dmark puanını arttığını biliyorsundur umarım sen hangi driver ile test yapıyorsun muhtemelen 13.1 veya 13.2 bu duruma ne diyeceksin peki adil oluyormu sence testler

• @kaan0101

boşver, forumda herkeze laf anlatmaya kalksak işimiz var.
    salla gitsin kendi kendine avunsun dursun yanlıs ve eksik bılgılerınle yuvarlansın dursun.

bunu okuyun...
    http://forum.donanimhaber.com/m_73062928/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73068887

burdaki 7950 lerinde tümüne bakın gpu saat hızlarına....
    http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=0&psn=000101&lid=1&leg=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Mart 2013; 1:14:44 >

• Pcs 2gb al kafan rahat etsin hemde tek fanla gayet serin çalışıyor
  • quote:

quote:

ne yarışına döndürecem 7950 stok değerlerini geçiyorum diyorsun bendegeçemezsin diyorum sana ispat sunuyorum bak senin kullandığın kart zaten oc edilmiş bir 7870 ghz editiondur birde üstüne sen oc yapıyorsun yetmiyor 7950 değerlerini geçiyorum diyorsun komik duruma düşme olacak şeyler üzerinden gel tartışalım milleti yanlış yönlendirme donanımhaber telefon incelemesinden zaman bulupta ne ara ekran kartı incelemiş link atarmısın hangi sürücü ile yapmışlar o testleri ben sana söyleyeyim muhtemelen 12.11 driver öncesidir. 12.11 ile ciddi 3dmark puanını arttığını biliyorsundur umarım sen hangi driver ile test yapıyorsun muhtemelen 13.1 veya 13.2 bu duruma ne diyeceksin peki adil oluyormu sence testler

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

@xfox

1263 mV cok fazla ekran akrtı için yakarsın uzun süre kullanımda demedi deme.
    1.200 mV geçmemeye bak.

@SaLVaToRe

Asıl sen kendi eksik bilgilerinle avun dur!! kart zaten fabrikasyon olarak 1219 mv ile geliyor dostum bilip bilmeden ortaya atlayıpta kendini rezil etme istersen ayrıca benim çıkarmış olduğum mv değerleri gayet normal bütün testleri yapıldı sen rahat ol..

@ kaan0101

Hocam adil olmaktan bahsediyorsunuz ama bakın testlerde kullanılan donanımların zaten bire bir aynısı olmadıktan sonra, hiç bir test sonucuna adil diyemeyiz..tekrar söylüyorum benim burada amacım tabiri caizse sidik yarışı değil 7870 serisi kartları alacak olanlar için küçük bir ön bilgilendirmedir.. 7950 geçse ne var geçmese ne var? arada uçurum olmayacağını anlatmaya çalışıyorum hocam kim ne derse desin şuan da 7870 F/P olarak alınabilecek en iyi karttır.

Donanım haberin bahsettiğiniz sürücüyle de güncel testlerini buldum

Oyun testleri

gördüğünüz gibi neden millet 2 katı fazla para veripte stok 7950 alsın 1 - 2 fps için??? asıl anlatmak istediğim de budur zaten, artan para cebinizde kalsın veya başka donanıma yatırın derim bu benim kişisel görüşümdür katılan olur veya olmaz rica ediyorum herkesin görüşü kendinde saklı kalsın... isteyen alır, isteyen almaz ben görevimi yaptım kırıcı olduysam herkesten özür dilerim saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 21 Mart 2013; 11:03:31 >

• quote:

gördüğünüz gibi neden millet 2 katı fazla para veripte stok 7950 alsın 1 - 2 fps için??? asıl anlatmak istediğim de budur zaten, artan para cebinizde kalsın veya başka donanıma yatırın derim bu benim kişisel görüşümdür katılan olur veya olmaz rica ediyorum herkesin görüşü kendinde saklı kalsın isteyen alır, isteyen almaz ben görevimi yaptım kırıcı olduysam herkesten özür dilerim saygılarımla

burda güzel güzel tartışma yapıyoruz birşey iddaa ediyorsun bende sana kanıt sunuyorum si**k yarışı ile ne alakası var ben tartışamam diyorsan birşey diyemem bir kaç konu altında daha gördüm aynı yorumlarını birkere kullandığın kart 7870 in hız arttırılmış versiyonu sende üzerine dahada oc yapıp 7950 yi geçiyorum diyorsun son verdiğin testlerde de sonuç ortada oradaki 7950 x testide ne zaman alındığı belli değil kaldıki donanımhaber sürekli kart iceleyip test yapmıyor arşivden çıkardığı testlerin değerlerini koyuyor çoğu zaman diğer bir noktada kartı sürekli o voltaj aralığında kullandığın zaman kartta oluşacak uzun vadedeki hasarıda göz önüne almalısın powercolorun malzeme kalitesi zaten ortada vasat kalitede ürün sunuyor. her insan aldığı kartı overcloklu kullanacak diye bir kaidede yok 7950 referas hızlarında ürün satılmıyor şuanda en aşşağı bulduğun kartın clok hızı 850-900 mhz ve bu kartlar voltaj vermeden rahat bir şekilde 1 ghz görüyor bunları göz önünde bulundur.bu farkda ciddi farklılık yaratıyor performans babında 7870 te kötü diyen olmadı zaten alınacak en iyi kartlardan birisidir konuyu bu yöne çekmen anormal bir durum iki kartında alıcısı farklıdır ve bütçe meselesine bakan bir durumdur. kısacası 7950 ye gelene kadar aynı fiyata 7870 myst veya ez den daha iyi performans alırsın

• quote:

quote:

gördüğünüz gibi neden millet 2 katı fazla para veripte stok 7950 alsın 1 - 2 fps için??? asıl anlatmak istediğim de budur zaten, artan para cebinizde kalsın veya başka donanıma yatırın derim bu benim kişisel görüşümdür katılan olur veya olmaz rica ediyorum herkesin görüşü kendinde saklı kalsın isteyen alır, isteyen almaz ben görevimi yaptım kırıcı olduysam herkesten özür dilerim saygılarımla

burda güzel güzel tartışma yapıyoruz birşey iddaa ediyorsun bende sana kanıt sunuyorum si**k yarışı ile ne alakası var ben tartışamam diyorsan birşey diyemem bir kaç konu altında daha gördüm aynı yorumlarını birkere kullandığın kart 7870 in hız arttırılmış versiyonu sende üzerine dahada oc yapıp 7950 yi geçiyorum diyorsun son verdiğin testlerde de sonuç ortada oradaki 7950 x testide ne zaman alındığı belli değil kaldıki donanımhaber sürekli kart iceleyip test yapmıyor arşivden çıkardığı testlerin değerlerini koyuyor çoğu zaman diğer bir noktada kartı sürekli o voltaj aralığında kullandığın zaman kartta oluşacak uzun vadedeki hasarıda göz önüne almalısın powercolorun malzeme kalitesi zaten ortada vasat kalitede ürün sunuyor. her insan aldığı kartı overcloklu kullanacak diye bir kaidede yok 7950 referas hızlarında ürün satılmıyor şuanda en aşşağı bulduğun kartın clok hızı 850-900 mhz ve bu kartlar voltaj vermeden rahat bir şekilde 1 ghz görüyor bunları göz önünde bulundur.bu farkda ciddi farklılık yaratıyor performans babında 7870 te kötü diyen olmadı zaten alınacak en iyi kartlardan birisidir konuyu bu yöne çekmen anormal bir durum iki kartında alıcısı farklıdır ve bütçe meselesine bakan bir durumdur. kısacası 7950 ye gelene kadar aynı fiyata 7870 myst veya ez den daha iyi performans alırsın

Hocam saygı - sevgi çerçevesinde karşılıklı fikirlerimizi belirttik daha fazla uzatmanın anlamı yok son eklediğim güncel testlerde ortada katılırsınız veya katılmazsınız beni zerre kadar ilgilendirmiyor.. ben tezimi kanıtladım oradaki testlerde stok 7870 az o.c olmasına rağmen stok 7950 ile neredeyse kafa kafaya :)) sadece arada 1-2 fps fark olmuş baktıysanız bu da devede kulak sayılır + benim kartım zaten fabrikasyon olarak hız aşırtılmış olarak geliyor yani oradaki 7870 o.c değerinden yüksek + ben kartımı 150 mhz daha fazla o.c yaptığımı düşünürseniz oradaki stok 7950 değerini rahat aşacağımıda biliyorsunuzdur konu burada kapanabilir lütfen biraz mantıklı olalım şunu da söylemeden geçemeyeceğim kartımın fabrikasyon overclocklu olduğu aleyhime bi durum değil tam tersi lehime bi durumdur fabrika kartın fazlarını vs o.c göre ayarlıyor dolayısıyla stok 7870 ten daha dayanıklıdır lütfen artık gereksiz yere mesajlarımı alıntılamayın katılırsınız veya katılmazsınız beni zerre ilgilendirmiyor benim fikirlerim bu şekildedir, daha fazla tartışmaya gerek duymuyorum bu konuya gerçekten son mesajimdır herkese iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 21 Mart 2013; 17:33:32 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.