Şimdi Ara

Sapphire R7 260X Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kardeşimin sisteminde bulunan Sapphire R7 260X ekran kartı ara sıra siyah ekran veriyor. Alalı 11 gün oluyor, sıfır olarak almıştık ama aldığımızdan beridir 4 defa siyah ekran verdi. Üzerinde bulunduğu bütün sistem parçaları sıfır alındı, işlemcisi FX 8300 PSU ise FSP HEXA+ 500W. Genelde masaüstünde sitelerde gezerken falan yapıyor. Bir anda siyah ekran veriyor, reset atmadan düzeltemiyoruz. Biraz araştırdım, bu karta sahip yüzlerce kişi de aynı sorunu yaşamış. Kartı değiştireyim dedim ama servis kontrolü gerek falan dedi Vatan Bilgisayar. Bu sorun neden oluyor? ve çözümü var mı? Yarın kartı aldığım yere götüreceğim, servis mervis nereye göndereceklerse göndersinler ondan sonra GTX 750Ti ile değiştirme yapacağım.

• usta ben bu kartı alalı yaklaşık olarak 6-7 ay oluyor. Aynı sorun bende de var malesef yabancı forumlarda dahi çözümü bulamadım. Kartın performansından memnunun ama bu sorun beni deli ediyor. Ne yaptımsa düzeltemedim. Şu an sana yazdığım an itibariyle 3 kez siyah ekran verdi. Dediğin gibi RESET atmadan olmuyor. Güç yetmeme gibi birşey de olamaz çünkü bir önceki kartım HD5850 idi ve 2 tane 6 pinlik güç kablosu takılıyorrdu bu karta 1 tane takılıyo ve bu kart bir önceki kartımdan yaklaşık 50 watt civarında daha az güç tüketiyor. Yabancı forumlarda da araştırdım oralarda da bu kartla aynı sorunu yaşayan binlerce kişi var. Sanırım sorun kronik bir sorun yani bu seri kartlarda aynı sorun hepsinde var. Artık sinirden ne yapacağımı bilemiyorum sen ne yaptın garantiye verdin mi? verdiysen sonuç ne oldu?
  • Kardeşime mesajla cevap verdim, buraya da yazıyorum ki insanlar bu kart ile sorun yaşadıklarında nelerle karşılaşacaklarını öğrenmiş olsunlar.

Mesajım:

"Bugün vatan bilgisayara teslim edişimin 11. günü ve yeni ekran kartı temini için aradığımda bana Datagate servis numarasını verdiler oradan başka bir yere oradanda başka bir yere derken bütün istanbulu telefonla aradım resmen. Öğrendim ki benim 11 gün önce teslim ettiğim kart 6 gündür servisteymiş. Adamdan rica ettim, dedim ki; Vatan Bilgisayar ilgilenmiyor, sizde ilgilenmeyeceksiniz, verin iade onayını ben paramı geri alayım dedim. Onlarda Pazartesi işlemi sonuçlandıracağız dediler. Kart konusunda ise ben bundan önce 860k işlemci ile kullandım hem kardeşim hem ben kullandık ve ikiside oyunlarda belli bir süre kilitlenme sorunu yapıyor. Bu kart tamamen kronik bozuk bir çip kullanıyor artık bundan kesin eminim ve kendime kızıyorum keşke o an mağazada bulunan GT 740'ı alsaydım diye. Servise verirsen dediğim gibi 20 gün 25 gün rahat bekletecekler ve kart geldiğinde hala sorunlu olacak.Kartı başka bir ekran kartı ile değiştirme maksatlı servise gönderirsen ve teknik servis bölümündeki elemanlara baskı yaparsan kartı bir başka model ile değiştirebilme şansın olabilir. Ben bekliyorum, pc boş boş duruyor ve verdiğim 400 küsür lira paranın hakkını alamadım. Azarladım vatandakileri ama nafile. Pazartesiyi bekleyeceğim."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.