Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

sapphire x1600 pro 4 pipe mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sen moralini bozma abi bir hafta önce aldım ben kartı başlarda sorun yaşadım ama şimdi oldukça menunum 220ytl ile bu performans gerçekten çok iyi.
    3DMark ile 4000'e yakın puan aldı.Netice de yeni nesil bir kart pişman olmazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: mertakpolat

selam arkadaşlar
    yaw akşam akşam bütün moralimi alt üst ettiniz :) ben bugün ekran kartı sipariş ettim x1600pro :) iki kart arasında kararsız kalmıştım 6600gt tdh 128mb'le.. sizce iyimi yapmışım?? pp falan düşük diyosunuz 1600 ün
    yorumlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

" 3d mark 2005 haricindeki testlerde de 6600GT burnunu kırar 1600 pro'nun.
    şindi buldurmayın bana far cry'ından tut doom 3'üne bench mark sonuçlarını. alırım anahtarını mike"
    3dmark2005'te neden geçiyor x1600 bunu açıklar mısın?

sanırım x1600pro daha yeni bir kart olduğu için 2005 testinde yüksek puan alacak bazı özelliklere göre optimize edilmiş.
    lakin 6600GT daha güçlü bir kart olduğu için güm pat çattt
    yukarıda verdiğim linke bi göz atarsan dediğimi anlarsın

Senin ingilizcen yok geliba, kendi verdigin sitede sonuc kismini okursan kimin neyi patakladigini anlatiyor

F.E.A.R. offers the hardest engine to date and in some ways expresses the demands of future games. At this game, X1600PRO has essentially rehabilitated

Well, what do we infer from our today's benchmarking? We can get answers to many questions.

Final Words
    First, is the "middling" X1600PRO worth of attention? We can state with confidence: "Yes!". Despite the slightly misbalanced architecture, high operating speed of the GPU and memory allow producing a performance sufficient for the mid-end systems. For thrifty users, that is an ideal option for today's price level. In choosing a video card like that, we should be aware that 128 MB of fast memory is better than 256 MB of the slower...

Ozetle fear in motoronun gelecek oyunlar icin bir model oldugundan , ve x1600 pronun yeni nesil oyunlar icin onunun acik oldugundan bahsediyor,
    sonuc kisminda ise mid-end sistemleri icin fiyati da uygun oldugu icin alinacak en ideal kart oldugu soyleniyor. Ek olarak bu karti alacaksaniz 128mb hizli memoryi olanindan tercih edin diyor, fakat sitenin baska bir bolumunde yeni nesil oyunlar artik 128mb memoryi gectiginden fps yuksek olsa dahi ara sira takilmalar yasatabilir diyor, 256memory takilma olayini bitiriyor.

neyse sonuc olarak ben bu karti almaya karar verdim 6600gt yerine 130$+kdv fiyati da uygun

• Şu ekran kartlarının ,modellerine göre gerçek pp sayılarını bir liste olarak yazabilen arkadaş var mı?Herkes bilgilenir hiç olmazsa.
  • ATI RADEON X1600

GPU: RV530

PİXEL PİPELİNE : 12

VERTEX PİPES : 5

PİXEL SHADERS : 12

techpowerup un sayfasından

bu arada bu kartın 4 pipe olduğunu inanan ve düşünen arkadaşlar için ne diyeceğimi bilemiyorum , bu işten anlamıyorlar

ya kardeşim x1300 4 pipe , sizce x1600 ün 4 pipe olma şansı var mı

bu kart 6600gt den kesinlikle iyi , 660gt ler 3d mark tan 3800 alırken , bunlar 4400 alıyor...ayrıca daha yeni teknoloji olduğu için yüksek çzürnürliklerde çok daha başarılı olur
  • Bu kart nerde 130$??? Ben 165$ gördüm en az. En ucuz nerden bulurum?? Bana agp lazım haaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PantaGruel -- 4 Nisan 2006; 21:10:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

ATI RADEON X1600

GPU: RV530

PİXEL PİPELİNE : 12

VERTEX PİPES : 5

PİXEL SHADERS : 12

techpowerup un sayfasından

bu arada bu kartın 4 pipe olduğunu inanan ve düşünen arkadaşlar için ne diyeceğimi bilemiyorum , bu işten anlamıyorlar

ya kardeşim x1300 4 pipe , sizce x1600 ün 4 pipe olma şansı var mı

Bilgisayar konularında bu kadar sert, özellikle "" kullanılan yazılara pek anlam veremiyorum. Zira burası bir donanım forumudur; bilgiler paylaşılır, hata yapılmışsa doğrusu güzelce yazılır.

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=8577

Burada da bahsedilmiş. Bir kişi bu konuda ilk iki iletide bahsedilenin aynısını söylemiş (bull dog). Açıklığa kavuşturmak gerekecek bu durumu sanırım:)

x1300 ile eşit denilmiyor. Biri 1x4, diğeri 3x4.

quote:

bu kart 6600gt den kesinlikle iyi , 6600gt ler 3d mark tan 3800 alırken , bunlar 4400 alıyor...ayrıca daha yeni teknoloji olduğu için yüksek çzürnürliklerde çok daha başarılı olur

05 meselesi ilginç. Zira 03'te 6600gt'den düşük alan kartın 05'te yüksek alması MaiNStreaM'ın dediği gibi bir durumu çağrıştırıyor.

Acaba bu sadece 05 için yapılmış bir düzenleme mi, yoksa yeni teknolojiler için yapılan ve güncel oyunlar ile birlikte 05'i de etkileyen bir düzenleme mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Nisan 2006; 22:12:11 >

• Ya arkadaşlar ne farkeder borusu 3 olmuş 5 olmuş 12 olmuş. Neticede verdiği performans önemlidir. Performansına bakılır, 6600GT ye yakın performans verdiği ortada. Fiyatıda uygunsa alınır. Ki fiyatıda uygun fiyatına göre gayet iyi bir kart. Birtakım sorunlar yaşattığı söyleniyor ama ilk çıktığında normal 6600GT AGP sahipleride birton sorunla boğuşmuştu kart ilk çıktığı zamanlarda. Üstelik bu kartın AGP olmasıda bir avantaj şahsen param olunca 1 tane almayı bende düşünüyorum.
  • http://www.tomshardware.com.tr/graphic/charts/index.html?model1=295&model2=318&chart=89

Bu testlere bakarak kısmen bir fikir edinebilinir.

Değişik oyun testlerine değişk aa/af ayarında bakın zira değişiklikler oluyor sıralamada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Nisan 2006; 22:21:15 >
  • siz tek ölçü olarak 3dmark 2005 alıyorsunuz. diğer test sonuçlarına da bi baksanız diyorum...
    taraf tutar gibi kart tutmayın. bütün testleri baz alarak konuşun.

Ayriyetten bu iki kartın da önü açık felan değil. İkisi de gelecek nesil oyunlarda detay konusunda sınıfta kalacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 4 Nisan 2006; 22:58:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PantaGruel

Bu kart nerde 130$??? Ben 165$ gördüm en az. En ucuz nerden bulurum?? Bana agp lazım haaa.

AGP'si daha pahalı. 130'larda olanlar PCI-E. Aynı karta 35 doalr daha fazla para veriyoz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.