Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
12
Favori
276.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ee peki ben cihazı kulağıma koymasamda kulaklıkla konuşsam, tv ve video özelliklerini kullansam bu SAR denilen yükseği zararlı değerin bana zarar verme olasılığı ne olur?
  • CİN TELEFONUN KULLANIP DA SAR DAN DÜŞÜLEN DURUMU GÖTERMEK İÇİN BU RESİMLER BELKİ CAYDIRCI OLUR SEVGİLER

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir?

• quote:

Orjinalden alıntı: ARIKAN

CİN TELEFONUN KULLANIP DA SAR DAN DÜŞÜLEN DURUMU GÖTERMEK İÇİN BU RESİMLER BELKİ CAYDIRCI OLUR SEVGİLER

DOSTUM KORKTUM VALLAHİ RESİMLER ÇOK ACIMASIZ OLMUŞ RESİMDEKİLER GÖRSE GALİBA Bİ AY UYKU UYUYAMAZLAR

• Ya ben yeni bir telefon aldım samsungun sar değeri olarak 0,414 gayet iyi görünüyor. Belki göze gelmeyecek bir şeydir ama yüksek sar değerine sahip telefonlar ile uzun süreli konuşmalar sorun yaratır. Daha önceleri saatlerce telefonda konuşurdum ve inanının etkisini hissederdim. Artık öyle uzun telefon görüşmeleri yapmıyorum.

Samsun innov8 sar değeri = 0,414
  • daha önce yazıldı mı bu başlıkta bilmiyorum yazıldıysa özür dilerim;

hep merak etmişimdir bu dandik çin malı telefonlarda bile televizyon varda niye bi nokia bi sony ericsson da yok? nedeni bu SAR değerleri olabilrmi ki? sonuçta radyo gibi antenle çalışıyo ve sen bunu hep yanında taşıyosun kulağına götürüyosun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lbe

daha önce yazıldı mı bu başlıkta bilmiyorum yazıldıysa özür dilerim;

hep merak etmişimdir bu dandik çin malı telefonlarda bile televizyon varda niye bi nokia bi sony ericsson da yok? nedeni bu SAR değerleri olabilrmi ki? sonuçta radyo gibi antenle çalışıyo ve sen bunu hep yanında taşıyosun kulağına götürüyosun..

olabilir ama işin garip yanı o dandik çin mallarının hala bi sar değerleri bilinmiyo yanii millet körü körüne hala bunları alıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lbe

daha önce yazıldı mı bu başlıkta bilmiyorum yazıldıysa özür dilerim;

konuyla ilgisi yok ama cevap vereyim çin mallarının televizyonları analog tv analog yayınlar terk ediliyor dvb-t ve dvb-h'a yöneliyor.gelecekte cep telefonlarında televizyon yayını olacak ama bu analog yayın değil dvb-h olacak ve yayın karlı bulanık değil çok net bir görüntü olcak.dvb-h hakkında bilgi istersenhttp://www.medyakolik.org/index.php?p=839

• buyrun sar değeri belli ve ucuz olan bir tvli telefon

http://www.letus.com.tr/sar.asp
  • Arkadaşlar bu SAR değeri konusu gerçekten muallakta.ben yaklaşık 4 aydır bu konuyu araştırıyorum.yetkililerin kesin bir açıklaması yok dolayısıyla herkes atıp tutuyor.tamam analdık çok hassasınız bende çok hassas oldum cep telefonu satın aldım bu rakamları gördüm(w880i) daha sonra telefonu hiç kullanamadan ucuz fiyatlara sattım araştırdım en düşük sar lı olanı aldım bu defa ses kalitesi dandik çıktı sattım sonra daha makul SAR lısını aldım v.s. v.s.ama şimdilerde düşünüyorum mesela SE ve Nokia çok kaliteli iki üretici fakat son zamanda hep SAR değeri yüksek cihazlar çıkartıyorlar.ne yani bunlar bunun farkında değil mi?tamam anladık mühendislik işi ne yani bunlar amele mi çalıştırıyorlar...yok mu bunların aklı?biraz oturup düşünelim.Bana kalırsa tüm ceplerin aynı zararı var yani bunu SAR değerine göre sınıflandırmak doğru değil...
  • ben de uzun bir süredir, bu konuyu araştırıyorum, sarın etkisi ya da daha doğrusu cep telefonunun insan sağlığına olan (kısa vadeli etkiler hariç, baş ağrısı, kulak yanması vs.) etkileri henüz kesinleşmiş ya da teşhisi konulmuş değil.

bende 2 tane telefon var, biri samsung d880; sar değeri 0,2 seviyesinde, diğeri nokia e50; sar değeri 0,86 seviyesinde. ben açıkça aralarında bir fark hissetmedim. ikisiylede belli bir süre konuştuktan sonra baş ağrısı yada kulakta hafif bir yanma yapıyor. sar değerinin insanı maruz bıraktığı etki için bence zaman parametresi eksik gibi. örneğin sar değeri W/kg cinsinden, yani birim ağırılığa uygulanan ya da birim ağırlıkta absorblanan güç cinsinden ama ne kadar sürede ya da ne kadarlık bir zaman içerisinde. örneğin telefonların maksimum sar değerine ulaştığını var sayarsak, d880 ile 4dk konuşmamla e50 ile 1dk konuşmam, vücudun ya da doku parçasının aynı seviyede gücü çektiği anlamına mı geliyor?

yani diyeceğim bu konu gerçekten muallak ve bazı araştırmalar sanki markaların üzerine gitme ya da belirli bir piyasayı hedef alma amacı güdüyor gibi. bir de arkadaşlar amerika ve ab için sar sınır değerleri vermişler ama şu ayrıntı sanki atlanmış gibi, çünkü arkadaşların dediğine göre amerika daha katı kurala sahip. ama bence tam tersi, şöyleki;

amerika için sar sınır değeri = 1g dokuda 1,6 W/kg
    ab için sar sınır değeri = 10g dokuda 2 W/kg

görüldüğü gibi ab deki sınır değer daha düşük.

ek olarak gecenin2 arkadaşa biraz katılıyorum. yani mesela, d880 düşük sar seviyeli ama yüksek sar seviyeli e50 çok daha kaliteli sese sahip. d880 in çekim gücü bazı yerlerde düşerken e50 neredeyse düşmüyor bile.

bence şöyle bir araştırma yapılmalı farklı sar seviyesindeki telefonlar aynı hat ile aynı yerde çalıştırılıp ürettikleri sar değerleri ölçülmeli. belki aynı koşullarda farklı telefonlar aynı sar değerini üretebilir. yani arkadaşın dediği gibi bu telefonlar için onlarca yatırım yapılıyor bir o kadar mühendis kafa patlatıyor tasarım yapıyor vs. yani bu olayın bu kadar basite indirgeneceğini düşünmüyorum.

• Çin malı çakma telefonlardan kullanmayın rahat olun ne diyelim.
  • Telekomunikasyom Kurumunun test merkezi birkaç önce açılmış.

Özellikle bu Çin mallarını şikayette bulunursanız ciddiyetle incelerler. Devletin kurumuna güvenmek lazım

http://www.tk.gov.tr/tuketici/sikayetler_ve_oneriler/sikayet.htm
  • ..:SAR DEĞERİNE GÖRE SIRALAMA:..

Z520i 0.38W/kg
    P1i 0.56W/kg
    K800i 0.58W/kg
    W850i 0.60W/kg
    K310i 0.64W/kg
    K600i 0.69W/kg
    K610im0.69W/kg
    W900i 0.70W/kg
    Z310i 0.70W/kg
    W580i 0.74W/kg
    K510i 0.75W/kg
    Z300i 0.75W/kg
    W550i 0.77W/kg
    S500i 0.77W/kg
    K608i 0.78W/kg
    P990i 0.78W/kg
    W700i 0.78W/kg
    W200i 0.81W/kg
    T250i 0.85W/kg
    W800i 0.85W/kg
    Z710i 0.87W/kg
    Z530i 0.88W/kg
    W910i 0.90W/kg
    K220i 0.90W/kg
    K200i 0.91W/kg
    K320i 0.92W/kg
    W710i 0.93W/kg
    K660i 0.95W/kg
    Z520i 0.96W/kg
    W810i 0.99W/kg
    K750i 0.99W/kg
    K610i 1.00W/kg
    P1 1.11W/kg
    Z550i 1.15W/kg
    M600i 1.15W/kg
    K530i 1.17W/kg
    W300i 1.20W/kg
    K550i 1.25W/kg
    K850i 1.25W/kg
    V630i 1.25W/kg
    W580 1.26W/kg
    W660i 1.27W/kg
    K810i 1.31W/kg
    W610i 1.31W/kg
    Z610i 1.32W/kg
    W950i 1.35W/kg
    W880i 1.45W/kg
    K500i 1.52W/kg
    V600i 1.62W/kg
    K770i 1.69W/kg
    T650i 1.80W/kg
    -------------------------------------
    ..:MODEL'E GÖRE SIRALAMA:..

K200i 0.91W/kg
    K220i 0.90W/kg
    K310i 0.64W/kg
    K320i 0.92W/kg
    K510i 0.75W/kg
    K530i 1.17W/kg
    K550i 1.25W/kg
    K600i 0.69W/kg
    K608i 0.78W/kg
    K610i 1.00W/kg
    K610im0.69W/kg
    k660İ 0.96W/kg
    K750i 0.99W/kg
    K800i 0.58W/kg
    K810i 1.31W/kg
    K850i 1.25W/kg
    M600i 1.15W/kg
    P1i 0.56W/kg
    P990i 0.78W/kg
    S500i 0.77W/kg
    T250i 0.85W/kg
    T650i 1.80W/kg
    V600i 1.62W/kg
    V630i 1.25W/kg
    W200i 0.81W/kg
    W300i 1.20W/kg
    W550i 0.77W/kg
    W580i 0.74W/kg
    W610i 1.31W/kg
    W660i 1.27W/kg
    W700i 0.78W/kg
    W710i 0.93W/kg
    W800i 0.85W/kg
    W810i 0.99W/kg
    W850i 0.60W/kg
    W880i 1.45W/kg
    W900i 0.70W/kg
    W950i 1.35W/kg
    Z300i 0.75W/kg
    Z310i 0.70W/kg
    Z520i 0.96W/kg
    Z530i 0.88W/kg
    Z550i 1.15W/kg
    Z610i 1.32W/kg
    Z710i 0.87W/kg
    -------------------------------------
    North American Standard=>1.60 watts/kilogram (W/kg)
    European Standard =>2.00 watts/kilogram (W/kg)

Burada Yer Alanlar Güvenilir Resmi Bilgiler & Detaylardır.Bulunduğumuz ülkedeki konum'a göre değişiklik gösterebilir.

(Sony Ericsson Çağrı Merkezi
    Tel: 0090 212 473 77 77
    questions.tr@support.sonyericsson.com)

• quote:

Orjinalden alıntı: the spooks

..:SAR DEĞERİNE GÖRE SIRALAMA:..

T650i 1.80W/kg

" kanserden ölün o zaman " der gibi birşey heralde...
  • Bırakın cep telefonlarını. İçtiğimiz çayda bile radyasyon var. Cep telefonları zarar verme açısından ensonlarda gelir. Neden bu kadar takıyorsunuz anlamıyorum. Cep telefonlarından başka öyle cihazlar, öyle gıdalar var ki radyasyonlu olan. Ayrıca çok dikkatimi çekti. Arıkan ve karantina61 arkadaşlar sürekli çin telefonlarıyla ilgili bölümlerde habire yorum yazıyorlar. İster istemez insanın aklına şüpheler geliyor. Tamam sar değerleri falan ama insan bir yada iki kez bir yorum yazar, kenara çekilir. Ama bu arkadaşlar sürekli çin teefonlarıyla ilgili yok sar değeri, yok kalitesiz mal deyip duruyorlar. Eminim birçok kişinin aklına benim gibi bu arkadaşların markalı telefonların bayisi imiş gibi düşünceler geliyodur. Öyle yorumlar yazıyorlar ki bu tür düşüncelere sahip olmak normal bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

Bırakın cep telefonlarını. İçtiğimiz çayda bile radyasyon var. Cep telefonları zarar verme açısından ensonlarda gelir. Neden bu kadar takıyorsunuz anlamıyorum. Cep telefonlarından başka öyle cihazlar, öyle gıdalar var ki radyasyonlu olan. Ayrıca çok dikkatimi çekti. Arıkan ve karantina61 arkadaşlar sürekli çin telefonlarıyla ilgili bölümlerde habire yorum yazıyorlar. İster istemez insanın aklına şüpheler geliyor. Tamam sar değerleri falan ama insan bir yada iki kez bir yorum yazar, kenara çekilir. Ama bu arkadaşlar sürekli çin teefonlarıyla ilgili yok sar değeri, yok kalitesiz mal deyip duruyorlar. Eminim birçok kişinin aklına benim gibi bu arkadaşların markalı telefonların bayisi imiş gibi düşünceler geliyodur. Öyle yorumlar yazıyorlar ki bu tür düşüncelere sahip olmak normal bence.

"kelin tarağı olsa önce kendi kafasına sürer" bence bu iki arkadaş markalı telefon bayisi olsa, s.e. nin en bol SAR değeri verdiğini, nokianın yeni modellerinde 1.00 kgW den fazla olduğunu, motorolanın L serisi, W serisi ve E serisi telefonlarının evlere şenlik vaziyette olduğunu söylerim... Ha samsungu sona sakladım; niye? samsunglar orta halli sar değeri veriyor(genel olarak konuşuyorum) 0.60-0.80 kgW arası; bi arkadaşımız bu sayfada bir yerlede yazmıştı "-görüşme kalitesiyle SAR orantılı galiba, görüşme kalitesinde ki artış SAR'ı arttırıyo" diye. Bende aynı fikre kapıldım-katılıyorum. Bu sebepledir ki telefon fonksiyonunu yerine getiremeyen bir samsung cep telefonunu(bir çok modeliyle bizzat tecrübe etmişimdir) "telefon" yerine bile koymuyorumda ondan ...
    Uzun lafın kısası zaten "büyük" markaların SAR değerleri YÜKSEK.(makulleri, çok düşükleri yok mu; -var ama sayı olarak az, on modelde 1)

Haa, bu adamların avukatlığı banamı düşer. DÜŞMEZ!.

Ayrıca şöyle yerli kaynaklardan (ingilizcem çeviri yapacak kadar çok süper değil ) bir prof. dr. ne bileyim işte yetkili bir kişi çıkıp dese "bu SAR denen şeyin zararı şu-bu", biraz olsun anlayabilirsiniz belki "takıntımı".
    Evet bende çok birşey BİLMİYORUM, ama ARAŞTIRIYORUM.
    "ilim çin de bile olsa gidip arayınız"

Son söz: benim düşüncelerim, nacizane fikirlerimdir. Kişilere ve kurumlara sataşma amacım yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur151k -- 8 Ekim 2008; 22:34:53 >

• gecenin 2 ye katılıyorum olabilir bncede
  • merhaba arkadaşlar konuya katkım olsun diye bir kaç şey yazmak istedim.

http://resim.donanimhaber.com/m_20953133/mpage_1/key_lion_koc//tm.htm#20954962 bu topiği ben açmıştım 6 şubat 2008de ve kanser ile wirelessın etkilerinden bahsedilmişti.

bilginiz olması açısından gerçek bir örnek vereyim; benim annem kanser hastası şuanda ve 2005de çıkmıştı hastalık seyri ise meme kanseri sonra lenf kanseri oldu şimdi ise beyinde tümör çıktı..

cep telefonundan veya wirelessdan oldu demiyorum kesinlikle ama etkisi kesin oldu bence..nedenini hemen söyleyim

yaptığımız ama bilmeden yaptığımız hatalar;

1.telsim 2005-2006 yılında ücretsiz 6 aylık internet verdi cep telefonu(6630) üzerinden bilgisayardan internete giriyorduk sabah akşam bağlıydı.
    2.annem panasonic gd30 kullandı, sar oranı 0.833 sanırım.Etkisi olmuş olabilir.
    3.babamda 5210 vardı değiştirdi 3310 aldı bunlarda 0.70-0.80 arasında sar değeri var.
    4.annem meme kanseri olduğu zamanlarda wireless internet kullanıyodum bununda etkisi olmuş olabilir.

bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 11 Ekim 2008; 12:54:27 >

• geçmiş olsun lion_koc.

bende sizin için samsung e200 telefonumu garantisini bozarak :)) açık resmini çektim.resimde antenin yeri ve antenin ufak boyutta olduğu görülüyor. SAR değeri yaklaşık 0.6 oldukça makul.fakat telefon anteni alt kısımda olduğından elimiz anteni kapatacaktır ve yeterli çekim olmayacaktır.İşte SAR değerini düşürmek için yapılan bu.
    haftaya SE K850 telefonumun garantisini bozarak :)) antenin durumu hakkında bilgi verecem.SAR değeri 1.14 cıvarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin2 -- 12 Ekim 2008; 17:21:33 >
  • MR cihazı da cep telefonlarının yaydığı dalgalara benzer radyo dalgaları yayarak çalışmakta ve 3 Tesla gücündeki bir MR cihazında bir tetkik sırasında insan vucut sıcaklığının 2.5 dereceye kadar yükseldiğini gösteren makaleler yayınlanmış ki 4W/kg ın 1derece yükselttiğini düşünürsek buda 10W/kg eder. Buna rağmen MR'ın insan sağlığına etkilerini göstermek için yapılan yüzlerce çalışmanın hiçbirinde gösterilebilmiş bir zarar saptanamamış. (gerçi benim gördüğüm, hastaların bazıları baş ağrısından yakınıyor, ama tabi bu cihazın içindeki çok yüksek sesten yada kapalı alan korkusundan da olabilir) ben cep telefonları için açıklanan 1-1.5 gibi değerlerin sağlığa zararlı etki edeceklerini düşünmüyorum (kişisel fikrim).
    Ha düşünsem nolur. Akşama kadar MR ve BT cihazlarının arasında çalışıyorum. Bi taraftan iyonizan radyasyon, bi taraftan manyetik radyasyon alıyorum. Kanser olursam (Allah korusun) bunun cep telefonu yüzünden olacağını hiç sanmam.
    Bu arada MR kitaplarında insanın normal bazal metabolizmasında yaklaşık 1W/kg'lık bir manyetik alan oluşturduğu söyleniyor. (MR'ın çalışması zaten insanın bazal bir manyetik alanının olmasına bağlı)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.