Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
12
Favori
276.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gönderdiğiniz yazının sar değeri ile ilgili olduğunu sanmıyorum.Sarın açılımı Specific Absorption Rate (SAR)dir.
    ama orada böyle bir şey yazmıyor.Siz yine bir kontrol edin sarı genelde kullanım kılavuzunun sonunda yer alır bu oran.
  • nokialarda su ana kadar baktıklarım arasında 1.40 la n79 bırıncı sırada :)
  • incelemeler için çok teşekkürler herkesn bilmesi gerekli aslnda bu konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnngn -- 29 Aralık 2008; 15:02:11 >
  • K810i yi herkes özelliklerinden dolayı tavsiye ediyor bende dahil olmak üzere ama sar değeri 1.31 ile oldukça korkunç seviyede. Şu anda piyasada bulunan telefonlar içinde en yüksek sar değerine sahip model olabilir. Alanları uyaralım
  • samsung u serisin değerleri nasıl acaba
  • Çok GÜzel bir konu
  • arkadaşlar philips in xenium Q modelinde SAR değeri 0.266.çok düşük olmamakla beraber kötünün iyisi diyebiliriz..2.telefon olrak kullandığım ve çok yoğun görüşme yaptığım SE k530 un SAR değerinin 1.17 olduğunu görünce hemen gittim philips aldım..bence bundan sonra SAR konusuna ve sağlığımıza çok daha fazla dikkat etmeliyiz..

Müsadenizle kısa bir olay anlatmak istiyorum:

Arkadaşım 2002 yılında ABD ye yaptığı firma gezisinde kendisi amerikan vatandaşı olup türkiyede de türk ortaklarıyla iş yapan bir fabrikatör ile tanışmışlar..adamın fabrikasını gezmişler..fakat arkadaşım her Türk gibi adamın cep telefonuna dikkat etmiş.Adamda o eski anteni çıkan motorolalardan biri var..neyse bir süre sonra dayanamayıp muhhabet arasında sormuş..'Piyasa da bu kadar gelişmiş kameralı,mp3 lü vs .telefon varken siz niye bu eski telefonu kullanıyorsunuz ?' ..Adam kısa bir cevap vermiş:'İnsanlar birgün sadece sağlıklarını düşünecekler'...başka da birşey dememiş..arkadaşım türkiye ye geldiğinden konuyu diğer arkadaşlarla tartışırken kullanığımız cep telefonların maalesef gelişen teknolojiyle birlikte sağlımızı ne kadar tehdit ettiğini ancak düşünmüş ve amerikalı zengin işadamının ne demek istediğini ancak anlayabilmiş...

İyi forumlar..

• arkadaşlar bu baslıgı yeni gordum benım sonyericsson w760 sar değeri 0.53... galıba en dusugu çok mutlu etti beni..
  • ilk ve son sayfaları okudum biraz ve bişeyler yazma ihtiyacı duydum. Öncelikle arkadaşlar, bu SAR değeri sınırının 2.0 w/kg olarak belirlenmesi uluslararası bir kabul. Günümüzde içme sularındaki sülfat değerinin 250 (mg gibi bi değer ) olarak kabul edilmesi gibi. Bu SAR değerinin vücut üzerindeki etkisini farklı birkaç açıdan anlatmak gerekirse:

Bir insan bir baz istasyonun dibinde 24 saat kalırsa, normal vücut sıcaklığını 37 kabul edersek, 24 saat sonra bu değer 38 dereceye çıkar. Şayet forumda doktor var ise bunun tehlike boyutunu açıklayabilir. Tabii telefonların SAR değerleri baz istanyonlarına göre çok daha küçük ama vücudumuz ile etkileşimi 1günden ibaret değil. Zaten tehlike buradan başlıyor. Peki ne yapacağız, yani telefon kullanmayacak mıyız? Aslında basit birkaç yöntem ile bunun etkisini en aza indirebiliriz.

İlk arama yaptığınızda hemen kulağınıza tutmayın. 2sn bekleyin.

İngilterede yapılan bir araştırmaya göre sol kulağınızdan konuşmak daha az zararlı.

Görüşmelerinizi mümkün olduğunca kısa tutun, yakında sabit hat varsa onu tercih edin ""EVDE EV TELEFONU KULLANILIR"

Sürekli üzerinizde taşımayın. Çantada taşıyın. İş yerinizde, derste felan masanın üzerine koyun.

Yatarken başucuna koymayın!!!

Hareket halindeyken kullanmayın (otomobil, tren vs.)

Unutmayınki her cihazın yaydığı bi EM var. Biz sadece telefonlar için bunu biliyoruz. elektrikle çalışan, içinde pil olan herşey! Hatta bu yüzden traş makinesi bile kullanmayanlar var.

• E250 nin düşük olduğunu öğrenmem mutlu etti :)
  • verdiğin link için teşekkür ederim arkadaşım. bence burada herkezin okuması gereken bir konu. içim daha rahat etti sayende:)

ayrıca, daha önceden yazdığım konuya bi ekleme yapayım: bu bluetooth kulaklıkların "kralını"
    aldım paraya kıyıp (bir mid-range telefon parası verdim) 2aydır kullanıyorum. kulaklıkla görüşme yaptığımı kimse anlamıyor; daha iyi ses kalitesine sahip kendi telefonumdan bile. sar değerini takmıyorum artık, çünkü kulaklıkla konuşuyorum :D:D:D

quote:

Orjinalden alıntı: d0sT

quote:

Orjinalden alıntı: onur151k

quote:

Orjinalden alıntı: soran2

quote:

Orjinalden alıntı: netcii

biraz konuyu hortlamış olacağım ancak önemli bir sorum var. bluetooth kulaklıın etkisi nedir kimse bilimsel olarak tam bahsetmemiş. bu konuda bilgisi olan arkadşalar bizimle paylaşırsa sevinirim.

Zararı yok desem yalan olur ama cep telefonunun yaydığı elektromanyetik sinyallerden çok çok daha masumdur.

Kısaca örnek vermem gerekirse,evinizdeki yeni nesil telsiz telefonlarla kanuşuyormuş kadar etkilenirsiniz.Dikkat etmeniz gereken konu konuşurken ve yolculuk halinde cep telefonunu üzerinizde tutmamanız,eğer cebinizde tutmak zorundaysanız,tuş ve ekran tarafı her zaman vücudunuza dönük olsun,çünkü,cep telefonu sinyal alışverişinin büyük bir kısmını arka yüzünden yapmaktadır.Böylece elektromanyetik alandan daha az etkilenirsiniz.

hee bende öyle biliyom; en azından bluutoth kulaklıkların herhangi bir e.m alan yartıp bunun değeri şukadardır, standardı budur, şundan fazla olursa zarar verir diyen yok("faydası var" diyen var ama).
    Bununla beraber direk zarar görmüyo beyin hücrelerim diyerekten aldığım 2 tane b.tooth kulaklık(birisi ucuzdu, öbürü pahalı bi modeldi) çok verim aldığımı söyleyemiyecem.
    Neden? -Çünkü:görüşme kalitesi fevkalade dandik. "kulaklıklamı konuşuyorsun" diyen çok. gelen sesde sorun yok fakat, giden ses içerisinde sesiniz patlama yaparak iletiliyor ve dış-ortam seslerini karşı tarafa çok iletiyor. Özellikte arabada, ve ya şehir gürültüsü içerisinde konuşmak sizi dinleyene birine azap oluyor. Benim düşüncem bu. ya ben iyi bir b.tooth kulaklık tercihi yapmadım, yada bunların alayı bööle.

http://tiptr.com/medicine/turkce/6776-bluetooth-kulaklik-kullanmak-zararlimidir-yararlimidir/

• Evet çin mallarını almayalım lütfen yabancı bir forumda okuduğuma göre çin malı telefonlar ortalama 1.62 seviyesinde bir sar değerine sahip oldukları için avrupa'ya giriş hakları yokmuş çok özellik var diye cezbetselerde bilinmedik çin malı telefon almayalım lütfen haberin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ancak yinede dikkate alırsanız sevinirim saygılar
  • Bu sitede sar değeri ve sağlık ilişkisine dair bir yazı yazılmış, ilgilenen arkadaşlar bir göz atabilir. Bana oldukça mantıklı ve makul geldi.

http://ebobmuse.wordpress.com/2008/05/17/handphone-safety-and-health-effect/#comment-58
  • Konu başlığının SAR değeri çok yüksek onu biliyorum :)

SAR değeri nedir tamam da zararları nelerdir kısmı eksik olmuş. Sanki SAR değerinin zararları nelerdir gibi olmuş. Sar değeri yüksek olan telefonların zararları denilebilir.

Teşekkürler bilgiler için ..
  • Konu biraz hortlamış oldu ancak yeni farkettiğim bir şeyi yazmadan geçemeyeceğim. Önceleri GM'ın DST picco modelinin sar değeri internet sayfasında yazmıoyrdu. 1-2 mailim sonrası buna cevap verdilerdi ve şahsıma attıkları mailde sar değeri için 1.338 yazmışlardı. Şimdi internet sayfalarını dolaşırken gördüm ki sar değeri 0.731'e düşmüş. Ne diyorsunuz? inanalım mı? Güvenelim mi? Ne yapalım....

quote:

Orjinalden alıntı: Alageyik34

GM DST picoo modelinin sar değerini GM'ye tekrar sordum, verdikleri cevap

DST PICCO'nun SAR değeri 1.338 W/kg dır.(Not: Avrupa Birliği tarafından belirlenen SAR limit değeri 2 W/kg dır.)

http://www.generalmobile.com/new/tr/Default.aspx?PageName=Products&ProductId=110

• başlık üst konu olmaktan çıkarılmış.Bence insanlar sarın ne olduğunu zararlarının ne olduğunu bu başlık sayesinde daha da pekiştirdiler.Son zamanlarda az mesaj atılmaya başlanması,konunun gereksiz mesajlarla kirletilemeyecek derecede değerli olduğunun bir göstergesidir aslında.Tekrar üst konu yapılmasını talep ediyorum!!!
  • CEP TELEFONU KANSER Mİ YAPIYOR???
    Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun geçtiğimiz ay cep telefonuyla ilgili yaptığı uyarılara ve kanser yaptığı ile ilgili kuşkulara ABD'de katıldı. Geçen aylarda Uğur Dündar'a ve hurriyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, cep telefonun ilerisi için çok büyük tehlike yarattığını ve kanser vakalarının artacağını belirtmişti.

ABD Kanser Enstitüsü de bu bilgileri bugün açıkladığı araştırmayla onayladı. Enstitü, cep telefonunun riskleri konusunda birbirinden önemli 10 maddelik uyarı yayınladı, özellikle çocukların korunması gerektiğini vurguladı.

Amerika'nın en önemli kanser araştırma kurumlarından Pittsburg Kanser Enstitütüsü Direktörü Ronald Herberman 3 bin çalışanına iki sayfalık bir "memorandum" gönderek cep telefonu uyarısı yaptı. Herberman, kullanıcıların, cep telefonunun riskleri konusundaki bilimsel araştırma sonuçlarını beklemeden hemen önlem almaları gerektiğini duyurdu ve beyinleri gelişmekte olduğu için özellikle çocukların telefonlara karşı korunması gerektiğini vurguladı. Bildiriye imza koyan onkolog Devra Davis, "Beyninizle Rus ruleti oynamak istemiyorsanız uyarıları dikkate alın" dedi.
    UYARILAR!!!
    - Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir.

- Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın.

- Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin.

- Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın.

- Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız.

- Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin.

- Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin.

- Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın.

- Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın.

- SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.

ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUN!!!
    Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu insan sağlığını bekleyen tehlikenin büyük olduğunu ve herkesi bu konuda dikkatli olmaya çağırarak şöyle dedi:

"İnsan vücudu cep telefonları ve diğer bazı elektromanyetik üreten ürünlerle temas ettiğinde vücut bu elektromanyetiği emer. Bu emilen elektromanyetik de hücreler tarafından emilir ve ve hücrelerde değişim başlar. Hücrelerin DNA'sı değişir, tahrip olur. Bu değişiklik başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açar.

Bu tehlike sadece cep telefonlarında değil, bilgisayar ekranları, televizyon, mikrodalga fırın gibi günlük hayatımızda sıkça kullanılan eşyalarda da bulunuyor. Ama en tehlikesi cep telefonu. Çünkü hiçbir ürün vücudumuza bu kadar yapışık değil. Cep telefonlarını vücudumuza yakın tutmamalı, tutarsak bile pil kısmı vücudumuza değmeli, tuş takımının bulunduğu kısım ise dışa bakmalıdır. Yatarken telefonu asla başucunuzda tutmayın.

Kulaklıkla konuşmaya özen gösterin. Cep telefonları ilerleyen zamanlar için öyle büyük tehlike arz ediyor ki, bakanlık yakın zamanda sigara gibi telefonların üzerine de "zararlıdır" "kansere yol açabilir" ibareleri eklemeli. Ayrıca her cep telefonu markasının ve modelinin yaydığı elektromanyetik oranı farklı. Firmaların da ürettikleri telefonun üzerine ne kadar elektromanyetik seviyesini yazması gerekir.

Çocuklardan uzak tutun

En önemlisi de cep telefonlarını çocuklardan uzak tutmalı. Çocukları telefon kullanımına özendirecek reklamlar yasaklanmalı. Ayrıca cep telefonu ile uzun süre konuşmak baş ağrısı, kulakta çınlama, yorgunluk gibi şikayetlere neden olur.

Eğer cep telefonları bu şekilde kullanılmaya devam edilirse, insanlığı çok büyük bir tehlike bekliyor. Cep telefonlarını mümkün olduğunca vücudumuzdan uzak tutalım.
    HABERİN KAYNAGI:Zeynep GÜÇLÜCAN - Hürriyet

• Bugünlerde Blutooth kulaklıkların fiyatları oldukça ucuzladı.Telefonumuzu çantamızda, cebimizde, arabamızda taşırken küçük bir blutooth kulaklıkğı da cebizmizde taşımanın bir sakıncası yok o zaman.

Sonuçta evde yada ofiste bile kullanırken bu tür kulaklıklardan yanımızda masamızda falan bulundurmamız şart gibi geliyor artık.

yoksa istediğimiz gibi telefonları kullanamayacağız baksanıza.
    iphone 3g 1,38 sar değeriyle pek de az değilmiş mesela.
    Nokia e51 gibi şarjı epeyce giden wireless ı olan ve oldukça hızlı bir telefon o da 1,40 larda.

En iyisi ya kablolu kulaklık (ama o da en fazla olsun 1 metre , yine yakın sayılır) yada blutooth kulaklıkla kullanmak sar konusunuda kafaya takmamak.

Önemli bir konu, üst konu olması çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.
  • üst konu olmasına bende katılıyorum
  • sırf bu yüzden çin malı telefon almaktan vazgeçtim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.