Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
12
Favori
276.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.anycooltr.com/Sar_Test_Report_Updated.pdf

Dökümanda Anycool T808 Modeli telefonun SAR değerine ait bilgiler bulunmakta.
  • Bu 3G telefonların SAR değerleri çok yüksek. Acaba bu değer sadece 3G kullanımında mı ortaya çıkıyor yoksa standart GSM 1800de falan da aynı değer mi var. Bu konuda yeterli bir bilgi verilmiyor. Günlerce araştırıp SE t700 sipariş ettim ve tam siparişim gönderilecekken SAR değerinin 1.50 gibi muazzam bir değer olduğunu görünce siparişimi iptal ettim. Ama bir SE kullanıcısı olarak başka bir alternatifim de yok. Zaten 2-3 telefonu var piyasada (ihtiyaçlarını karşılayan) uygun fiyat/performans düzeyindeki en iyi telefonu T700dü. O da SAR canavarı çıktı :( Sanırım 3Gsi olmayan K790i alacağım onunki 0.64 müydü neydi..

Nokia'nın 3Gli birkaç telefonuna da baktım genelde 1.14, 1.23 gibi değerler var. Yani onlar da yüksek. Bu durumda SAR bilgilerine bence 3G ile ilgili bir not eklenmeli. Eğer sadece 3G kullanımında bu yüksek değerler ortaya çıkıyor, ancak standart GSM kullanımında bu değerlere ulaşılmıyorsa o zaman SAR değeri de örneğin GSM için şu kadar, 3G için şu kadar diye ayrı ayrı belirtilmeli diye düşünüyorum.. Öbür türlü sağlıklı bri değerlendirme yapmak çok zor..

• htc touch viva modelini almayı düsünüyorum. head sar degeri 0.64 ama birde body sar değeri diye birşey yazıyor o ise 1.35 , body değeri cok önemlimi almalımıyım sizce.
  • nokia n82 özellikleri açısından mükemmel ama fiyatı diğerlerine göre çok düşük. sar değeri 1.35 W/kg . insanlar bilinçleniyor ve bu telefonları satın almıyorlar, fiyatları da düşüyor. Ayrıca bu yazılan sar değerleri hep 0.5 - 1 arası değerler. Ama bildiğim kadarı ile sar değeri en fazla 0.1 W/kg olması gerekiyor. ya bunlar bizi yaratığa çevirecekler. hepsine hepsine
  • iphone 3g nin 1.31. çok fazla. bu kadar satan sevilen bi telefonun bu kadar kötü sar değerine sahip olmaması gerkiyor.
  • 6500slide'ında sar değeri yüksek. Cebimizde reaktör taşıyoruz mübarek.
  • Nokia 6630 : SAR rating (2.0W/kg) x 0.83 = 1.66 W/KG

yani telefon kullanmamak en iyisi =) Bundan sonra ya en kalitelisini alacağım yada cep kullanmayacağım iyice kötüye gidiyor bu teknoloji. Durdurun teknolojiyi, zorlaşıyor hayat =)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedavalik -- 20 Haziran 2009; 0:02:49 >
  • http://www.hepsiburada.com/phoneshield-cep-telefonlari-icin-radyasyon-koruyucusu-/productDetails.aspx?categoryid=375468&productid=telphoneshield
    böyle bir ürün var. Ben kullanıyorum. Özellikle uzun cep telefonu konuşmalarında kulağın yanma hissinde azalma oldu
  • quote:

iphone 3g nin 1.31. çok fazla. bu kadar satan sevilen bi telefonun bu kadar kötü sar değerine sahip olmaması gerkiyor

Arkadaşım çok haklısın, ben iphone bu yüzden almadım. Yeni 3gs'nin sar değerleri düşürülmüş 0.7ye cnet de okudum ilk FCC testlerine göre. Eğer doğruysa güzel bir haber.

Bu konu çok önemli fakat bu konuya gösterdiğimiz önemde önemli. Şunu unutmayın üreticiler siz neye göre tercihinizi yaparsanız mecbur ona göre model üreticekler. Bu zamana kadar hiç sar değerine bakmadan telefon aldıysanız bundan sonra telefon alcağınız zaman istediğiniz özelliklere göre model belirleyin ve en düşük sarlısını seçin ve bunu etrafınızdaki insanlara belirtin. Yani demek istediğim üreticilerin sağlınıza önem vermesini istiyorsanız önce siz önem verin. Siz her konuda böle yaparsanız, karlı siz çıkarsınız. Firmalar size göre Ar-ge yapıyolar sonuçta

Ek: Arkadaşlar birde aklıma geldi sizle paylaşmak istedim, telefonun zararsız olduğu tek an "Uçuş Modudur". Bu yıl ben telefonların çalışma prensipleriyle ilgili bir ders aldım ordan biliyorum. En çok zararlı oldukları an da siz arabadaykendir. Konuşuyor yada konuşmuyor olun bu böledir. Neden derseniz telefon açıkken devamlı bir istasyona bağlı kalmalıdır ve arabada giderken telefon şu an bağlı olduğu istasyonun menzilinden çıkmaya yaklaşınca yeni bir istasyon bulup onada bağlanır ve bu böyle devam eder. Siz 90'la giderken belki de telefonunuz 1 dakikada 7-8 istasyona bağlanır.Arabada telefonla konuşmayın bu yüzden, hatta kapatın direk yada uçuş moduna alın çünkü kazaların çoğu dikkatsizlikten olur ve telefonda %100 insanın dikkatini dağıtır. Nasıl olsa kim aramış telefonu açınca öğrenebiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognoso -- 11 Temmuz 2009; 4:17:00 >

• önemli bir konu emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim
  • arkadaşlar bu çin malı birebir iphone ların sar değerleri hakkında bilginiz varmı ?http://www.sahibinden.com/iphone_3g_16gb_java_3_2_mp_camera-26WQQaXQQ15163790WQQpXQQdisplayitem&keyword=iphone surdaki telefonun sar degeri nedir acaba yengem almak istiyor bu modelden fakat sar degeri yuksekse vazgecicez
  • benimde merak ettiğim birşey var

mesela listede ben bunu anlamadım

Samsung SGH X450 0.98
    Samsung SGH X600 0.842

hangibi 1' daha yakın oluyor

biri 3 haneli biri 2 haneli
  • quote:

Orijinalden alıntı: prop

benimde merak ettiğim birşey var

mesela listede ben bunu anlamadım

Samsung SGH X450 0.98
    Samsung SGH X600 0.842

hangibi 1' daha yakın oluyor

biri 3 haneli biri 2 haneli

0.98 1'e daha yakın
  • SAMSUNG D880 duos Çift hat kullanıyorum SAR Değeri:0.219 diyor.
    Ama ne derece güvenilir.Kendi sitesinde yazıyor.
    Pek mantıklı gelmedi ama neyse yedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhatb55

Son tellerden NOKİA 5320 XPRESSMUSİC: 1.0 :(:(

önceki telim K750 ninde 1.0 dı öhööh

• Yandık.. 2 Seneye şeklimiz değişir kısırlaşırız.. Nokia 5130 Xpress Music 1.16 W/kg. :( RM 495lerde böyleymiş 496 larda daha az :( Tüh
  • arkadaşlar w220nin sar değerine baktm rfhealth dan şöyle bir ifade var: The highest SAR value for this model phone when tested for use at the ear is 1.24 W/kg** and when worn on the body, as described in this user guide, is .47 W/kg.** şimdi arada dağlar var ve ayrıca googledan w220 sar şeklinde arattığım zaman çoğu yerde de 0.85 çıkıo biz hangisine bakacağız iyce kafam karıştı ya..:S
  • w220 gibi bazi sony-ericsson modelleri 1.0 in uzerinde Sar degerine sahip o yuzden dikkatli olmak lazim. Bence 0.50 nin uzerinde SAR degeri cok zararli.

Bluetooth sar degerlerine gelince. Ortalama bir bluetooth cihazi 10 metreden uzaga sinyal gonderemiyor. Acik alanda 200 metreye rahat sinyal gonderen wireless ve 20-25 kilometreye sinyal ulastiran cep telefonlarinin yaninda bit kadar kalir.

20 yila yakin amator elektronik tecrubeme gore sinyal cikaran antene 1 cm uzakliktaki sinyal baskisi ile 50 cm uzakliktaki sinyal baskisi acisindan kat kat fark var.
  • Bir hafta önce N79 aldım.SAR değeri 1.40.bu değeri yeni öğrendiğim için yapacak fazla bişeyim yok.bikaç soru olacak:
    1-telefonun FM transmitter özelliği var.bu özellik yüzünden telefonun SAR değeri yüksek olabilirmi.yani açık olduğu durumdaki SAR değerimi 1.40?FM transmitter vb...özellikler kapalı durumda olursa sar değeri dahamı düşük olur?
    2-telefonu sürekli pantolonumun cebinde ekran ve tuş takımları bacağıma değecek şekilde arka tarafı dışarıda olacak biçimde taşırdım.birkaç yazı okudum bunun tam tersi olmalıymış.bazılarına görede taşıma şeklim doğruymuş.bunun gerçeği nedir?
    3-yatarken alarmı kurup,telefonu kapatıp başucuma koyuyorum.bu surumda SAR dan etkilenirmiyim?alarm çalarken telefonunun ışıkları yanıp sönüyor...
  • bende sony t700 ve anycool t828 var

anycoollar genelde 200 liraya alınırken ben hepsi buradada 485 liraya almıstım ama içinden tv baglama , araç sarjı bile cıktı

sar degerleri yüksek diye sadece tv olarak kullanıyorum (hatsız) bu sekilde bir sey olmaz dimi ?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.