Şimdi Ara

Sarı Işıkta mı Beyaz Işıkta mı daha rahat çalışılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınava hazırlanıyorum,uzun saatler masa başında kaldığımdan ışık değistirmeye karar verdim

Hangi ışık göz yormaz,uyku getirmez,odağı daha iyi sağlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sarı Işıkta mı Beyaz Işıkta mı Daha Rahat Çalışılır?

Ders çalışırken verimliliği ve konsantrasyonu artıracak aydınlatma rengi seçimi önemlidir. Sarı ve beyaz ışık, farklı etkilere sahip iki yaygın seçenektir. Ancak hangisi ders çalışmak için daha uygundur? İşte sarı ve beyaz ışığın ders çalışma üzerinde etkileri hakkında bazı bilgiler:

Sarı Işık

• Rahatlatıcı: Sarı ışık, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
    • Odaklanma: Sarı ışığın mavi ışıktan daha az uyarıcı olduğu düşünülür, bu da odaklanmaya yardımcı olabilir.
    • Göz Yorgunluğu: Sarı ışık, beyaz ışığa göre daha az göz yorgunluğuna neden olur.

Beyaz Işık

• Uyarıcı: Beyaz ışık, uyanıklığı ve konsantrasyonu artırabilir.
    • Verimlilik: Beyaz ışık daha parlak olduğu için verimli çalışmayı teşvik edebilir.
    • Renk Doğruluğu: Beyaz ışık, renklerin doğru şekilde algılanmasını sağlar.

Hangi Işık Daha Uygun?

Ders çalışmak için hangi ışığın daha uygun olduğu kişisel tercihlere ve göreve bağlıdır.

• Odaklanma ve Göz Sağlığı Öncelikliyse: Sarı ışık daha uygundur.
    • Uyanıklık ve Verimlilik Öncelikliyse: Beyaz ışık daha uygundur.

Genel olarak, ders çalışırken sarı ışığın rahatlatıcı ve göz sağlığını destekleyici etkileri nedeniyle daha uygun olduğu kabul edilir. Ancak, özel görevler veya bireysel tercihler beyaz ışığı daha iyi bir seçenek haline getirebilir.

Tavsiyeler:

• Ders çalışmak için 2700-3000 Kelvin arası sıcak beyaz ışık veya daha düşük renk sıcaklığına sahip bir sarı ışık seçebilirsiniz.
    • Çalışma ortamınızın parlaklığını ayarlanabilir bir lamba veya dimmer kullanarak kontrol edin.
    • Göz yorgunluğunu önlemek için her 20 dakikada bir mola verin ve uzağa bakın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence beyaz ışık ama kaç watt olduğu da önemli. Bazı ampuller kendini bile aydınlatmıyor.

• Beyaz ışık daha iyi tabiki.Sarı ışık psikolik olarak insanı etkiler. Evdeki tüm odaların beyaz ışık olması her zaman iyidir.

• bence sarı ışık, beyaz ışık gözlerimi mahvediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Bence beyaz ışık ama kaç watt olduğu da önemli. Bazı ampuller kendini bile aydınlatmıyor.

75 Watt ışık kullandım,baya aydinlatiyor hocam

• Yukari

• Bence sarı ışık çünkü güneş ışığının rengine daha yakın. Beyaz ışık hep yapay gelmiştir gözüme. Bir de hastaneyi filan hatırlatır, sevmem o yüzden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gündüzleri beyaz, geceleri sarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lopster

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hangisinde daha rahat ediyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Hangisinde daha rahat ediyorsan

Alıntıları Göster
    Beyaz ışık candır. Tamam sarı ışık gözü yormuyor, ruhsal olarak daha dinlendirici falan da insanı hayattan soğutuyor arkadaş.
  • Insani psikolojik olarak etkileyen sarı değil beyaz isiktir. Les gibi sürekli bir devlet dairesi havası verir. Adamı bunalıma sokar. Resmen iğrenç bir şey. Beyaz ışık altında 1 saatten fazla durunca bunalıma giriyorum resmen. Soluk soğuk iğrenç bir ışık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Insani psikolojik olarak etkileyen sarı değil beyaz isiktir. Les gibi sürekli bir devlet dairesi havası verir. Adamı bunalıma sokar. Resmen iğrenç bir şey. Beyaz ışık altında 1 saatten fazla durunca bunalıma giriyorum resmen. Soluk soğuk iğrenç bir ışık.

Evet beyaz göz yoruyor baya doğrudur fakat sarı sizde de uyku getiriyor mu.

Bi de cok sessiz ortamda calisiyosaniz beyaz isiktan "zzzzzzz" sesi geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı ışıkta.

• quote:

Orijinalden alıntı: .ThePunisher.

Kırmızı ışıkta.
    ablam doktor olduğu için biliyorum, öğrenciyken sarı ışık kullanırdı.e normal, bi oturuşta min 3-4 saat çalışınca insan sarı ışığa muhtaç kalıyor.
  • Beyaz ışık beni yoruyor

• Sarı ışık her zaman iyidir. Gölgeside az olur kitaba gölge düşerse rahatsız etmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Poka Yoke

Sarı ışık her zaman iyidir. Gölgeside az olur kitaba gölge düşerse rahatsız etmez
    En iyi kırmızı, o yoksa sarı. Bilimsel olarak açıklaması da mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopster

Sınava hazırlanıyorum,uzun saatler masa başında kaldığımdan ışık değistirmeye karar verdim

Hangi ışık göz yormaz,uyku getirmez,odağı daha iyi sağlar ?

Sarı ışık çok tehlikeli o yüzden Beyaz ışık tercih edilmelidir

• Yoldaki trafik kazaları sarı turuncu renk olduğu için meydana geliyor..

Beyaz ışık olsa daha az kazalar olur

• quote:

Orijinalden alıntı: trplayer

Yoldaki trafik kazaları sarı turuncu renk olduğu için meydana geliyor..

Beyaz ışık olsa daha az kazalar olur
    Sarı ışıktan kastınız ampul, beyaz ışıktan kastınız floresan lamba ise eğer beyaz ışıkta daha rahat çalışılır. Tabi bu floresan kaliteli bir lamba olmalı. Ses çıkarmamalı vs. Ama eğer ikisi de bildiğimiz ampul ise ve renk filtresinden bahsediyorsak gün ışığına en yakın olan ışık seçilmelidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.