Şimdi Ara

Uyumamak İçin İlaç Varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uyku kacıran böyle bir ilaç varmı bildiginiz uyumaktan nefret edıyorm 3 gunde bır uyusam yeter saglık ıcın oda

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uyumamak İçin İlaç Var mı?

Uykusuzluk, pek çok kişiyi etkileyen yaygın bir sorundur. Uyumakta güçlük çekiyorsan, "uyku kaçıran ilaç" veya "uyumamak için ilaç" gibi seçenekleri araştırabilirsin.

Reçeteli İlaçlar

Doktorlar, uykusuzluğu tedavi etmek için çeşitli reçeteli ilaçlar yazabilirler. Bu ilaçlar, beyindeki uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur. Reçeteli uyku ilaçları arasında şunlar bulunur:

• Benzodiazepinler
    • Uykuyu başlatan ilaçlar
    • Melatonin reseptör agonistleri

Reçetesiz İlaçlar

Reçetesiz uyku ilaçları da mevcuttur. Bu ilaçlar genellikle daha hafif uykusuzluk vakalarını tedavi etmek için kullanılır. Reçetesiz uyku ilaçları arasında şunlar bulunur:

• Antihistaminikler
    • Melatonin takviyeleri

Uyuşturucu Maddeler

Bazı insanlar uyumamak için uyuşturucu maddeler kullanabilirler. Ancak bu son derece tehlikelidir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Uyuşturucu maddeleri uyku ilacı olarak kullanmamalısın.

Doğal Çözümler

Uykusuzluğu tedavi etmenin reçetesiz veya uyuşturucu içermeyen doğal yolları da vardır. Bu çözümler arasında şunlar bulunur:

• Düzenli bir uyku programına bağlı kalmak
    • Yatmadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapmak
    • Uykuyu destekleyen yiyecekler yemek

Uykusuzluğun altında yatan nedeni belirlemek önemlidir. Stres, kaygı veya tıbbi bir durum uykusuzluğa neden olabilir. Altta yatan nedeni tedavi etmek, uyku sorunlarını çözmenin en iyi yoludur.

Uykusuzluk yaşıyorsan, doktorunla konuşman önemlidir. Doktorun, uykusuzluğun nedenini belirleyebilir ve uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sims oynarken espresso ile aylarca uyumazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku sevilmemiz la,ben bayılıyorum uykuya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanZüperGahraman

Uyku sevilmemiz la,ben bayılıyorum uykuya.

volla ben hiç uyumamışam ben uyumayı sevmiyorm
  • Atarax var. Reçetesiz alabilirsin. Yatmadan 2 saat önce yarım yut. Birden uykun çöküyor. Gozlerin yanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateist düdükleyen adam

Atarax var. Reçetesiz alabilirsin. Yatmadan 2 saat önce yarım yut. Birden uykun çöküyor. Gozlerin yanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ateist düdükleyen adam

Atarax var. Reçetesiz alabilirsin. Yatmadan 2 saat önce yarım yut. Birden uykun çöküyor. Gozlerin yanıyor.

Arkadaş uyumamak istiyormuş.
  • yarın sabahın köründe vizem olmasa da uyusam diyorum sen ne diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

yarın sabahın köründe vizem olmasa da uyusam diyorum sen ne diyorsun

oo sınav zamanı akşam 10 gibi uyku bastırır zaten ne lanet şeydir o uyu gıtsın bu saaatten sonra bırsey ogrenemycen burda oldgna göre gıt uyu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.