Şimdi Ara

Sarıda geçmek ceza sebebi midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
17.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ss01

doğrudur. Zaten kırmızıdan sonraki sarı kırmızı ile birlikte yanar. Yeşilden sonraki sarı tek olarak yanar.

Yani yeşil ışıktan sonra yanan sarıdan kontrollü biçimde geçebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Orijinalden alıntı: ss01

doğrudur. Zaten kırmızıdan sonraki sarı kırmızı ile birlikte yanar. Yeşilden sonraki sarı tek olarak yanar.

Yani yeşil ışıktan sonra yanan sarıdan kontrollü biçimde geçebiliriz.

yönetmelikte yazdığı şekliyle evet. Güvenli olarak duramayacak kadar yaklaştı iseniz yeşilden sonra yanan sarıda dikkatli bir biçimde geçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 8 Temmuz 2012; 16:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kaç kez sarıda geçtim. Etrafta polis varsa çevirip cezayı yazıyor...Kırmızıda geçtin diyor...Hayır sarıda geçtim....Diyorsun...İsbatı yok,Dinleyen yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Temmuz 2012; 17:16:13 >
  • Herkes ceza nedeni diyor. Şehir içi yollarda zaten trafik oluyor yavaslıyorsunuz haliyle. 50 km hızla giderken 10 metre kala ışığa sarı yansa paraşütmü açacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben kaç kez sarıda geçtim. Etrafta polis varsa çevirip cezayı yazıyor...Kırmızıda geçtin diyor...Hayır sarıda geçtim....Diyorsun...İsbatı yok,Dinleyen yok..

Mobese sarıda ceza yazıyor mu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

Herkes ceza nedeni diyor. Şehir içi yollarda zaten trafik oluyor yavaslıyorsunuz haliyle. 50 km hızla giderken 10 metre kala ışığa sarı yansa paraşütmü açacaksınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Herkes ceza nedeni diyor. Şehir içi yollarda zaten trafik oluyor yavaslıyorsunuz haliyle. 50 km hızla giderken 10 metre kala ışığa sarı yansa paraşütmü açacaksınız?

+1
  • bir iki defa geçtim ama ceza gelmedi hızlıydım ama

mazeret değil arkanızda araba yok ise fren yapın bence
  • Ama bu hareketi, ışığa yetiştim yetişeceğim, geçtim geçeceğim diye yaparsanız sonu kötü olur. Normalde bize kırmızı yandığında karşı tarafa 2 saniye sonra filan yanıyor yeşil ışık. Kimisi hiç bakmadan kendine yeşil yandığı gibi basar.
  • Sarı uyarıdır. Kırmızı habercisidir. Ceza sebebi değildir. 3 saniye yanar. Durmak güvenli değilse geçilir, ceza filan da yenmez!!!

Abuk subuk cevaplar verenlerin ya ehliyeti yoktur ya da ehliyet kurslarını asmış, sınavı da bedavadan ezbere geçmiştir.
  • Elimden geldiğince durmaya çalışırım,arkam müsaitse...

Ancak duramayacak gibiysem geçiyorum.
  • sarıda ceza olmaz sonuçta kırmızı değil. ama kime sarıda geçtiğini nasıl anlatacaksın ha mobese eds vs vasra sarıza yazmazlar kanımca. ama sarıdayken atılıp kırmızıda geçerseniz o başka zaten sarı saliyelik
  • 1-2 defa sarida geçmek yüzünden polisle tartışmış ve sonunda cezayı yemistim. Polisin savunması gayet açık: Sadece yesilde geçilir.
  • ülkemizdeki trafik kazalarının önemli bir bölümü de bu nedenle oluyor zaten
  • Sarıda hızı durmaya el vermediğinden ötürü geçtiği için posta kutusunda 1 hafta sonra trafik cezası gören var mı acaba ? Her trafik ışığında yeşil ışık uyarı mahiyetinde bir kaç defa yanmayıp direkt sarıya geçiyor bu da belli bir hız ile gittiğinizde ani fren yapmanız durumunda arkadaki araç ile tehlikeli bir durumun oluşmasına sebep oluyor.
  • Benim arkadaşım sarıda geçtiği için ceza yedi , itirazı ise sarı ışık hazırlanma ikazıdır geçiş yapılamaz denilerek kabul görmedi.
  • quote:

Sarı ışığın amacı bu zaten. Duramayacak kadar yakınsan geç, duracak mesafen varsa dur.

Yanıp sönen yeşillere de uyuz oluyorum. Yani sarı ışık "dur dur kırmızı yancak şimdi durabiliyorsan dur" hissi uyandırırken "yanıp sönen yeşil ise çabuk çabuk bas gaza geç hemen" hissi uyandırıyor. Bence en saçma ışık sistemlerinde türkiye ikinci sırada. Birincisi ingiltere. Dönecek olana yuvarlak, düz gidecek olana ok şeklinde yanıyor çoğu ışık

• Çoğu sürücü değil sarıyı, kırmızıyı bile takmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.