Herkesi kendi penceremden bakıp yargilama daha düne kadar Türkiye'de evliliklerin %70' i 18 yaş altı idi ve normal kabul ediliyordu hükümet çocuk yaşta evliliği bitirmek için infaz kanunu çıkardı cezalar ağırlaştı. Bana giore akraba evliliğide yanlış ama kimseyi yargılamamak lazım herkesin eğitim kültür seviyesi yaşam tarzı bir değil. Meşrulaştırmaya çalışılmıyor sadece ortada haksız bir durumdan dolayı mağduriyetler var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sarıgül'den genel af çağrısı (2. sayfa)
-
-
Kanunları kimsenin kültürüne, yaşam tarzına göre eğip bükemezsin. İnsanlar kanunlara uyar. Uymayan cezasını çeker. Suç kapsamında olduğunu bile bile çocuk yaştaki kızla evlenen birinin cezaevine girmesinde herhangi bir mağduriyet görmüyorum. Küçüğün rızası = pedofili kafası.
-
Hem yüzde kaçını oluşturduğunu bilmiyorsunuz gemde çoğunluğunun verdiğiniz örnekte yattığını düşünüyorsunuz. İlginç
Çocuk yaşta evlilikle ilgili sınır kanunen çizilmiş, normal şartlarda 18'dir. Bu yaş bile aslında erken bir yaş iken bunun için birilerinin toplanıp tekrar karar vermesine gerek yok.
Borcunu ödemeyen herkes anında hapse tıkılmıyor. Burada ki süreç zaten uzun ve alacaklı aleyhine olacak kadar uzun. Bu süreçte kişi iyi niyetliyse zaten bir çok imkan tanınıyor, icradan yapılandırılıyor vs.. vs.. İşin ucunda hapis olmazsa o zaman kimse takmaz borcu. Sırf emekli maaşı haciz edilemediği için bankadan kredi çekip ödemeyen emekli sayısı hiçte az değil. Yeter ki art niyet olsun.
Af denen kavram zaten başından yanlış. Adaletin düzgün işlediği yerde affa gerek yoktur, herkes makul ölçüde cezasını çekmeli. Ayrıca işin şu boyutu da var, düşün aynı suçtan aynı süre mahkum olduk, sen 1 sene yada 2 sene önce girdin benden, ikimize de af vurdu, sen benden 2 sene fazla yattın. Yada daha önce aynı suçtan aynı süre cezasını çekmiş kişi belki o suçu 10 sene sonra işleseydi daha kısa ceza evinde kalacaktın. Bu bile adaleti bozan bir durum.
-
Türkiye'de genel af gibi bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir gündem yok zaten. Sarıgül ciddiye alınan bir siyasetçi değil. Genel af dediğiniz şey Abdullah Öcalan'ı da kapsar. Kavramları iyi öğrenin.
Ayrıca ben bu af konusunu sadece MHP'li siyasetçilerin tweetlerinin altında dilenen mahkum yakınları ve bir de bu foruma gelince senden görüyorum. Bunun için kaydolmuşsun belli ki. Başka bir yerde gündem değil yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi final boss -- 17 Nisan 2022; 21:56:48 > -
TCK 103 özelinde tartışacaksak ortada adil olmayan bir durum olduğunu adalet bakanı kendisi açıkladı ve bu durumda 3500 civarında vaka varmış yakında düzenleme gelecek ve mağduriyetler giderilecek şu an çalışmalar yapılıyor. Dönün dolaşıp aynı şeyleri tekrar etmeyelim pedofili farklıdır bu durum farklı ikisini bir tutmak adil değil.
Bunun dışında yazdıklarınızda hemfikirim normal şartlarda af "bir devletin çaresizliğidir" diye de düşünülebilir belki fakat ben bu fikre katılmıyorum. Zaten af istisnai bir durumdur. Bir ülkede af çıkması için sosyal, ekonomik ve siyasi şartların oluşmuş olması gerekir ki bugün bu koşullar oluşmuş durumda ülkemiz istikrarsız bir yapıya sahip olduğu için aflar düzenlemeler yapilandirmalar toplumsal barış için dönem dönem getirilmelidir (sadece mahkum affı değil vergi affı öğrenci affı vb.) Kulis bilgidsi olarak söylüyorum genel af, eyt, vergi affı yakında hepsi gündeme gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çocuk yaştaki evlilik zaten tartışmaya konu olacak bir mevzu değil, kanun açık, cezası belli. Sebep farklı olsa da bu konuda düzenleme vs. getirilmesine de gerek yok. Zaten bir esneme vs. olursa doğuda bilmem ne şeyih 13 yaşındaki kızla evlendi haberleri sıkça duymaya başlarız. Bu konuda taviz verilmemesi gerekiyor.
Toplumsal barış diyorsunuz, ülke zaten kutuplaşmış, iktidar ve muhalif. Üstüne birde mülteci eklendi. Yakında onlarda başlar. Neyin toplumsal barışından bahsediyorsunuz. Önce dışardakiler bir barışsın, kutuplaşma kalksın. Diğer konuda iş gücünden bahsetmiştiniz, zaten işsizlik aldı başını gidiyor, şuan ceza evinden çıkanların yaratacağı iş gücüne ihtiyaç yok. Bu sebep dahi olmaz.
Kulislerde konuşulur, akp zaten bunun hesabını kitabını iyi yapacaktı, arada ortaya laf atıp toplumun nabzını ölçecektir. Eger getirisi fazla olursa, eyt de af da vs. hepsi çıkar merak etmeyin.
-
Bence tüm herkesi affetsinler cezaevleri bir resetlensin zaten hemen dolacaktır yine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk yaş olarak 16 yaş altı baz alınır ve ceza alır. 16 yaşından küçük çocukla evlenende, evlendiren anne babada cezalandırılmalıdır.
16-18 yaş arası çocuklar şikayetçi olmazsa durumdan işlem yapılmaz kimsede ceza almaz. Şikayetçiyse ceza verilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X