Mustafa Sarıgül’den siyasi partilere ‘genel af’ çağrısı https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/mustafa-sarigulden-siyasi-partilere-genel-af-cagrisi-1926471< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sarıgül'den genel af çağrısı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
"Kader mahkumu", "Bu mübarek ayda en büyük yücelik affedebilmektir."
Yav bi yürü git dinini mübarek ayını kendi kendine yaşa arkadaşım dini ne karıştırıyorsun. Kimse kimseyi affetmek zorunda değildir. Değişim Partisi my a**
-
Her türlü af, vatana vatandaşa ihanettir. Vergi borcu affı Vatana ihanettir vergisini düzgün veren vatandaşa ihanettir. Kriminal af, kurallara uyan vatandaşın arasına cezasını çekmemiş ıslah olmamışları salmak vatandaşa, o suçun mağdurlarına ihanettir. Bu ihanet ile yola çıkmaya kalkan bir partinin bırak seçime girmesi kapatılması için kampanya yapılmalıdır.
Adaletli yargılanma ile suçlunun, mükellefin affını karıştırmayın. Suçu belli cezası belli olanı cezası bitmeden salmak, cezasını silmek onu mükafatlandırmaktır.
-
Durmadan af konusu açıyorsunuz?Merak ediyorum yakınınız niçin hapise girdi,özel değilse burdan paylaşabilir misiniz?
Geçen twitter'da birisi TCK 81-82 için af istiyordu. Bilmeyen arkadaşlar için TCK 81-82 nitelikli ve kasten adam öldürme suçunu belirtiyor.Ve bunu paylaşan kişi bu suçu işleyenler için kader mahkumu diyordu.
Sizin de kader mahkumu anlayışınız aynı değildir umarım.
-
Biraz ciddiyet...
-
quote:
Orijinalden alıntı: QuexSeeLHer türlü af, vatana vatandaşa ihanettir. Vergi borcu affı Vatana ihanettir vergisini düzgün veren vatandaşa ihanettir. Kriminal af, kurallara uyan vatandaşın arasına cezasını çekmemiş ıslah olmamışları salmak vatandaşa, o suçun mağdurlarına ihanettir. Bu ihanet ile yola çıkmaya kalkan bir partinin bırak seçime girmesi kapatılması için kampanya yapılmalıdır.
Adaletli yargılanma ile suçlunun, mükellefin affını karıştırmayın. Suçu belli cezası belli olanı cezası bitmeden salmak, cezasını silmek onu mükafatlandırmaktır.
Vatana ihanet çok ağır bir ifade buna katılmıyorum. Türkiye gibi şartların sürekli değiştiği istikrarsız bir coğrafyada yaşıyoruz bunlarında düşün. Vergi affı, öğrenci affı, genel af, sicil affı bunlar vatandaş için yapılıyor her türlü ihtimal göz önünde bulunduruluyorzaten rutin olan şeyler değil bunlar istisnai şeyler hüküm vermek bu kadar kolay olmamalı madalyonun bir de öteki yüzü var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjino -- 17 Nisan 2022; 5:25:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim çevremde mahkum yok fakat yakın zamanda genel af, eyt, vergi affı, öğrenci affı, sicil affı çıkacak cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle vatandaşa bir çok müjde verilecek bunlar kulis bilgisi.
TCK 81-82'den dolayı çok sayıda "kader mahkumu" var
Mesela evine giren eli bıçaklı hırsızdan korunmak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla silahla ateş edip ölümüne sebep olan gibi. "Kader mahkumu" diye kastedilen bunlar yoksa sizin düşündüğünüz gibi değil. Unutmayın her birey bir mahkum adayıdır yaptıklarınız veya yapmadıklarınız sebebiyle bir gün sizde mahkum olabilirsiniz.
Buna benzer şekilde TCK 103 "çocukların cinsel istismar suçu"ndan 3500 "kader mahkumu" var. Pedofili farklı şey çocuk yaşta geleneksel evlilik yaptığı için ortada şikayetçi olmamasına rağmen ceza almak farklı. Elma ile armut bir olur mu? Ortada haksız bir mağduriyet söz konusu adalet bakanı kendisi açıkladı ve bu durumun haksız olduğunu dile getirdi bu şekilde 3500 mahkum varmış.
Bu konu açılınca neden akla hemen katalog suçlar geliyor halbuki cinayet, tecavüz gibi suçlar çok yaygın değil. Mesela borcunu ödeyemediği için hapse düşen esnaflar var üzerine kredi çektirilip borçlandırılan dolandırılan bir de hapse düşen insanlar var çekini ödeyemediği için nafakasını ödeyemediği hapse girenler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjino -- 17 Nisan 2022; 5:46:29 >
-
Bunlar bence proje partiler. Parlamenter sistem gelince iktidara da yargılanma istenirse Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan başta olmak üzere red verecekleri ne kadar da aşikar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 17 Nisan 2022; 11:32:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Parlementer sistem geri gelmeyecek o iş bitti geriye dönüş yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin 40 yıllık projesiydi ve tamamlandı. Parlementer sistem algısı oluşturan partiler bunun olmayacağını mecliste çoğunluk olsalar bile olmayacağını hatta kendilerinin de istemediklerini biliyorlar ama oy kaygısıyla kendi kitlelerini manipüle ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu af ile alakalı söylemleri genelde Devlet Bahçeli gündeme taşıyordu. Roller değişti mi acaba..
-
Sarıgül kim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çekini ödeyemediği için hapse girmesi gayet doğal.Eğer 3 aylık hapis cezası olmasaydı çek boş kağıttan başka bir şey değildi.Dolandıran kişi kader mahkumu , dolandırılan da bir bardak soğuk su içsin o zaman.
Ayrıca sokakta ateşli silah taşıyan kişi hangi vasıfla taşıyor ki , bu kişiye kader mahkumu diyorsunuz? Kendinizce bir hikaye uydurmuşsunuz ve onlara inanıyorsunuz.Hadi taşıma ruhsatı olsun ki bu çok nadir verilir.Bıçaklı gelen birisinin bacağına sıkarakta saldırıyı durdurabilirsiniz.Ama gidip hayati bölgelerine sıkarsanız böyle bir nefsi müdafa yok.
Kaçtır af ile konunuzu görüyordum belki mantıklı bir açıklamanız vardır dedim ama oda yokmuş.İyi günler.
-
Böylelerini siyasi olarak ciddiye almıyorum. Bu memleketin artık böyle eskilerden, iş bilmezlerden kurtulması ve yeni yüzlerin ortaya çıkması lazım. Böyle eskilerin ortalığı karıştırmaktan başka işleri güçleri yok.
-
Evine giren hırsızı kendini savunma için öldüren af kapsamına girenlerin içinde yüzde kaçını oluşturuyor?
Çocuk yaşta evlilik demişsin. Adı üstünde ÇOCUK. Farzedelim ki senin dediğin olsun küçük yaştaki evlilik sebebiyle ceza almış, o af oldu, sonra ki de af edildi, peki bu yaşı kim neye göre sınır çizecek. 15 mi 10 mu 5 mi... Ülkenin kanunu belli, 18 yaş bile bir bireyin aile kurabilmesi için erken bir yaş.
Borcunu ödeyemeyen demişsin, adı üstünde borç, yani birisinden alınan ödünç bir değer. Sen bu adamı af ettiğin zaman alacaklı ne düşünüyor, alacaklının da parasını yada malını geri veriyor musun. Zorla kredi çektirilen kişi zaten gidip savcılığa suç duyurusunda bulunması lazım, kanunu arkasına alması lazım. Sen gidip af çıkarırsan kanunların ne hükmü kalıyor.
Daha öncede konu açtınız bununla ilgili yeterli cevap alamamışsınız sanırım. Sarıgülden medet ummanızda ayrı bir konu.
-
zaten iceri giren yok ..adam bicakliyo biri ertesi gun saliniyo..tahminimce icerde basari madalyasida takiyolardir bu tarz kisilere
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bugün show tv ana haberde izledim
cezaevinden covid izniyle çıkmış bir kader mahkumu can, emlakçıyı dükkanında bıçakla delik deşik ederek öldürmüş
lütfen kader mahkumu canlar için kapınızın önüne bir kap su bırakın sadece oynamak istiyorlar 😔
-
Çocukla evlilik yapan da, bunu küçüğün rızası diyerek meşrulaştırmaya çalışan da sapıktır. Sürünsün köpekler.
-
Yüzde kaçını oluşturuyor bilmiyorum ama adam öldürme suçundan ceza alan mahkumların çoğunluğu verdiğim örnekteki gibi sebeplerden yatıyor. Siz belki sadece basına yansıyanlar kadar bildiğiniz için böyle düşünmeniz normal. Maalesef yargıda çok adaletsizlikler var ve geri dönüşü olmuyor.
Ben bu konuyu daha önce de izah ettim burada haksız bir durum var çocuk tecavüzcüsü pedofili ile çocuk yaşta evlilikler bir kefeye konuluyor adalet saglanmak istenirken adaletsizlik yaratılıyor ortada şikayetçi bile olmamasına rağmen insanların hayatı karartiliyor bu haksızlık adaletsizlik adalet bakanımızda bu konuyu gündeme getirdi bununla ilgili çalışma yapılıyormuş. Ben çözümden reformdan yanayım yaptırımların cezaların bir çok türü var bizde sistem baştan aşağıya yanlış. Hukuk camiası genel olarak benim gibi düşünüyor cezalar haksız orantısız ve amacı dışında çoğu zaman siz bu konulara yabancı olduğunuz için belki farklı yorumluyorsunuz. Sınırın neye göre cizilecegini ben bilemem hukukçular psikologlar sosyologlsr toplanacak bir çözüm bulacaklar. Kanunlar belli diye körü körüne yanlışligi adaletsizliği savunmak niye? Ben suçlar cezalandirilmasin demiyorum yaptırımların şekli uygulamalari yanlış yaptırımlar magduriyet yaratıyor aileler dağılıyor.
Borcunu ödeyemeyen hapse atılınca sorun çözülüyor mu? Borç ödenmiş mi oluyor yani? Bu sistem iki tarafıda mağdur ediyor ne alacakli borcunu alabiliyor ne borçluya ödeme imkanı veriliyor. Mesela bu tür suclara ödeme imkanı tanıyan bir mekanizma kurulabilir.
Af sürekli çıkan bir şey değil en son genel af yanılmıyorsam 1991'de çıktı dünyada devletler önemli günlerde mahkumlara sf verirler cumhuriyetimizin 10. 25. Ve 50. Yıllarinda hep genel af verilmiş 100. Yılında da verilecek. Zaten şu an bütün şartlar oluşmuş durumda siyasetçilerin bu konuyu gündeme getirmeleri boşuna değil.
Af suçu teşvik etmez, suclularda nasıl olsa af çıktı suç izleyeyim diye bir düşünce oluşmaz bunun koşulları var af edilip tekrar suç işleyen zaten daha ağır ceza alır. Daha iki gün önce vuk suçlarına sessiz sedasız af geldi ayrıca pandemi dolayısıyla 2 yıldır açık cezaevlerinde kalan mahkumlar dışarda aramızda tekrar suç işleme oranı çok düşük.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Her türlü af, vatana vatandaşa ihanettir. Vergi borcu affı Vatana ihanettir vergisini düzgün veren vatandaşa ihanettir. Kriminal af, kurallara uyan vatandaşın arasına cezasını çekmemiş ıslah olmamışları salmak vatandaşa, o suçun mağdurlarına ihanettir. Bu ihanet ile yola çıkmaya kalkan bir partinin bırak seçime girmesi kapatılması için kampanya yapılmalıdır. Adaletli yargılanma ile suçlunun, mükellefin affını karıştırmayın. Suçu belli cezası belli olanı cezası bitmeden salmak, cezasını silmek onu mükafatlandırmaktır. |
"Kader mahkumu", "Bu mübarek ayda en büyük yücelik affedebilmektir." Yav bi yürü git dinini mübarek ayını kendi kendine yaşa arkadaşım dini ne karıştırıyorsun. Kimse kimseyi affetmek zorunda değildir. Değişim Partisi my a** |
Benzer içerikler
- azraile tokat atan şeyh
- en milliyetçi şehirler
- memur zammı forum
- sezen aksu pkk
- 25 yaşında hakim olunur mu
- togg renkleri
- kaliforniyum nedir
- kapanan hat nasıl açılır
- stanley geri çağırma
- 2024 en çok satılan arabalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X