Şimdi Ara

Şarj Cihazı İle Bataryanın Volt Uyumu Nasıl Olmalıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aksoysamed Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki bataryanın üzerinde 3.7 V olduğu yazıyor. Yeni bir şarj cihazı almak için araştırıyorum ve şarj cihazları farklı volt değerlerinde güç veriyormuş. Mesela 5.3 Volt değerinde güç veren şarj cihazını almam uygun mudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 23 Aralık 2015; 1:38:20 >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Önceden aşağıdaki cihazı kullanıyordum ve hiçbir sorun olmamıştı :

https://www.mytrendyphone.eu/shop/motorola-spn5507a-usb-37042p.html

Fotoğrafa göre aynı ürün ama elimde iken üzerindeki değerleri okumamıştım. Bunlar doğru ise 5.1 V değerinde cihazla 3.7 V olan bataryayı şarj etmişim. Bataryada ve telefonda herhangi bir soruna rastlamadım.
  • Pile yüksek voltaj vermek bildiğim kadarıyla pilin ömrünü kısaltıyor. Tabi nekadar fazla verdiğiniz de önemli. 1-2 volt önemsiz gibi gözükse de daha fazlası ciddi risk yaratabilir. Ömrünü tamamlamış Nikel pillere yüksek voltaj vererek kısa bir süre daha idare etmesi sağlanabiliyor. Ama litium piller de patlama şansı var:

Lithium batteries have around 1/6th the energy in them as TNT. Do not mess around with over powering the battery unless you like fires or explosions.

The method was used to clear shorting in NiCd batteries but should never be used for Lithium without understanding all the risks.

As with many of the responses, it is possible that it will do what you want. Just understand that there is a possibility of the pack exploding or burning and take precautions for that.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Neredeyse tüm şarj cihazları 5.0 V değeri ile çalışıyor. 1.3 V fazla olması patlamasına sebep olabilir mi ?
  • 1 saniye, kendi telefonuma bakayım

• Bu, iphone'un içinden çıkan orjinal pil:

Evet bunda da 3.7v yazıyor ve şarj aleti 5v 1A güç veriyor. Telefonlarda bu derece küçük voltaj farkı önem arzetmiyor. Ama dediğim gibi bundan fazlası risk yaratabilir. Hobi olarak elektrikle uğraştığım dönemde ölmüş pilleri çok daha çabuk şarj eden küçük bi düzenek yapmaya çalışmıştım ama yukardaki bilgilere ulaştığımda vazgeçtim.

Sonuç olarak (en azından telefon bataryalarında) 5v sorun yaratmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Bu, iphone'un içinden çıkan orjinal pil:

Evet bunda da 3.7v yazıyor ve şarj aleti 5v 1A güç veriyor. Telefonlarda bu derece küçük voltaj farkı önem arzetmiyor. Ama dediğim gibi bundan fazlası risk yaratabilir. Hobi olarak elektrikle uğraştığım dönemde ölmüş pilleri çok daha çabuk şarj eden küçük bi düzenek yapmaya çalışmıştım ama yukardaki bilgilere ulaştığımda vazgeçtim.

Sonuç olarak (en azından telefon bataryalarında) 5v sorun yaratmayacaktır.

Muhtemelen telefon pilleri ve şarj aletlerinde genellikle aynı değerler kullanılıyor. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, sağ olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.