Şimdi Ara

Şarj dinamosu arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün yolda kaldık. Şarj dinamosu bozulmuş. Tanımadıgım bir ustaya bırakmak zorunda kaldım. Diyot tablası ve konjektor tamiri yapmış. Bunların masrafı kaç lira olur ortalama? Benden 275lira istiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Takılan diyot tablasının ve konjektörün markası fiyatta etkendir. Tabi hangi araç olduğuda önemlidir. İşçilikte neredeyse parça fiyatıyla aynıdır .tabi ustadan ustaya fark eder. Ben bu parçaları satıyorum ve revizyon yapan ,tamir yapan ustalarla çalışıyorum. Tabi 275 tl civarına sıfır şarj dinamosu alınabilir , ama bu aracın markasına ve dinamonun markasına göre değişir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• geçen ay benimkide bozuldu marş basmıyordu araç.Gittim yan sanayi aldım 200 tl'ye 50 tlde işçilik verdim araç 1.3 multijet albea.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysrkmlal61

Takılan diyot tablasının ve konjektörün markası fiyatta etkendir. Tabi hangi araç olduğuda önemlidir. İşçilikte neredeyse parça fiyatıyla aynıdır .tabi ustadan ustaya fark eder. Ben bu parçaları satıyorum ve revizyon yapan ,tamir yapan ustalarla çalışıyorum. Tabi 275 tl civarına sıfır şarj dinamosu alınabilir , ama bu aracın markasına ve dinamonun markasına göre değişir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

2004 kia rio 1.5 benzinli

• tofaş şarj dinamosu revizyonu 170'e patladı. Dinamonun sıfırı 200'e bulunabilir. Genelde şarj dinamosunda bahsettiğiniz işlemler sıfır parça fiyatına yakın oluyor
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Sizin dinamonuzun fiyatı 450 tl ile 750 tl arasında markasına göre değişir. Değişen parçaların fiyatlarıda 65 tl ile 150 tl arasında yine markasına göre değişir.

• Siz siz olun tanıdık tanımadık hiç bir ustaya al arabamı tamir et diye bırakmayın. Arıza araştırılır sorun tespit edilir yapılacak işlem, parça ve işçilik söylenir ve uygun görürseniz yaptırırsınız veya arıza tespit ücretini verir gidersiniz. Ustaya yap diye verilen araçtan istediği parayı ister ve bunada itiraz edemiezsiniz.......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    14 yıl önce açıldı
    akü şarj sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Şarj dinamosundan gelen ses
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şarj dinamosu önemli. Bozulduğu için araç kol çıkarttı. Kardeşim yaptırmış, kaliteli diye 200 liraya almış afedersin .mc.k ustanın birinden. Uyar demiş adam 1992 model Civic'e. Sonuç, araba yine motor yapılacak durumda. Usta(!) olacak herifin eksik bilgilendirmesi 4000 lira zaten masraf edilmiş bir motora yine aynı miktar masraf etmemi sağladı. Motor ustası Honda'ya takılmaz bu, her araca uyuyor ama Hindalara uymuyor takmıyorum ben dedi. Orijinal alıp takacak artık.

Velhasılı kelam, dikkat edin o pompaya. Bildiğiniz, kaliteli bir ustaya gösterin. Gerekirse orjinalini alıp taktırın. Motor sıkıntı çıkarırsa çok üzülürsünüz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle durumda sıfır almak daha mantıklı yoksa ayak ustu kitlerler normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varol42

Şarj dinamosu önemli. Bozulduğu için araç kol çıkarttı. Kardeşim yaptırmış, kaliteli diye 200 liraya almış afedersin .mc.k ustanın birinden. Uyar demiş adam 1992 model Civic'e. Sonuç, araba yine motor yapılacak durumda. Usta(!) olacak herifin eksik bilgilendirmesi 4000 lira zaten masraf edilmiş bir motora yine aynı miktar masraf etmemi sağladı. Motor ustası Honda'ya takılmaz bu, her araca uyuyor ama Hindalara uymuyor takmıyorum ben dedi. Orijinal alıp takacak artık.

Velhasılı kelam, dikkat edin o pompaya. Bildiğiniz, kaliteli bir ustaya gösterin. Gerekirse orjinalini alıp taktırın. Motor sıkıntı çıkarırsa çok üzülürsünüz...

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
    Şarz dinamosu aküyü şarz etmek ve çalışma esnasında aracın elektrik ihtiyacını karşılar. Dolayısı ile bundan kaynaklı herhangi bir sorun neticesi ile kol çıkmaz (eminim ki kol çıkmasının ne demek olduğunu bilmiyorsunuzdur). Yazınızın son bölümünde pompadan bahsetmişsiniz honda-pmpa-şarz dinamosu-kol çıkması ????? bir bağlantı kuramadım.....

• adıdı kullanıcısına yanıt
    Değil mi ya. Vallahi herkesten özür dilerim. Ağır saçmalamışım. Şarj dinamosu değildi o, yağ pompası. Hayır yazıda pompa da yazdım, ikiside başıma gelince karıştırdım. :) şarh dinamosu yüzünden gece yarısı yolda ışıksız kalmıştım. Farlar gelan sönmüştü. Oysaki aküde 2 günlüktü.

Vallahi kafalar karışık kusura bakmayın çok aptalca bişey olmuş yazdığım.

Düzenleme: Kol orada kenardan sana "Selamun Aleyküm abi" dercesine bakınca gayette iyi biliyorsunuz kol çıkartmasının ne olduğunu. Kafa karışıklığından dolayı yağ pompasıyla şarj dinamosunu (nasıl becerdiysem) karıştırmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 17 Temmuz 2016; 19:10:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varol42

Değil mi ya. Vallahi herkesten özür dilerim. Ağır saçmalamışım. Şarj dinamosu değildi o, yağ pompası. Hayır yazıda pompa da yazdım, ikiside başıma gelince karıştırdım. :) şarh dinamosu yüzünden gece yarısı yolda ışıksız kalmıştım. Farlar gelan sönmüştü. Oysaki aküde 2 günlüktü.

Vallahi kafalar karışık kusura bakmayın çok aptalca bişey olmuş yazdığım.

Düzenleme: Kol orada kenardan sana "Selamun Aleyküm abi" dercesine bakınca gayette iyi biliyorsunuz kol çıkartmasının ne olduğunu. Kafa karışıklığından dolayı yağ pompasıyla şarj dinamosunu (nasıl becerdiysem) karıştırmışım.

zoru başarmışsın
    Önemli değil bilgi paylaşılınca çoğalır..............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adıdı -- 17 Temmuz 2016; 19:18:31 >

• Merhaba Geçen yaz benimde şarj dinamosu şarj etmemeye başladı uzun yolda akü lambası yanınca bir de geceydi yolda kalırım diye çekinmiştim Allah'tan yakındık hemen tanıdığım ustaya getirdim ertesi sabah 170 tl ye yapmıştı herşey dahil tabi dedikleri gibi parçaya görede fiyat değişir bence fiyat gayet normal sorununuz çözüldüyse geçmiş olsun hocam.
  • Parça fiyatlarını bilmiyorum fakat fiyat bana biraz yüksek gibi geldi.

• Eski bi pikabım vardı. şarj dinamosu arızalandı seneler önce.
    Elektrikcime götürdüm söktü dağıttı tamir etti. Fiyatı tam aklımda değil yalan olmasın, 100 lira aldı parça ve işçilik. Günler sonra öğrenfim ki orijinal dinamo da 100 liraymış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.